- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
VMatteo #11772 üzenetére
Ha segít: A nálam eredetileg benne levő 1600MHz-es Samsung-ok típusszáma:
4Gb: M471B5273DH0-CK0
2Gb: M471B5773DH0-CK0
Majdnem biztos vagyok benne, hogy többféleképp is voltak már visszatéve. De minimum egyféle módon működtek rendesen ezek a típusok.A mostani két 1333MHz-es Kingston 4Gb típusa:
KVR1333D3S9/4G
Természetesen ezek is mennek rendesen.Milkoma: Remélem, nem leszek a többiek által megkövezve, ha azt mondom, ebben a kategóriában ezt ne. Újonnan, vagy használtan lenne? Árban meddig tudsz elmenni? Nézz be ide. Valószínűleg egy olcsóbb Samsung, vagy Fujitsu modellt fognak ajánlani.
-
Balázs1986
őstag
válasz
VMatteo #11768 üzenetére
Ugyanilyenem van. Gyarilag 1600MHz 6Gb Samsung volt benne (laptopszalon), azt csereltem (2x4) 8Gb 1333MHz Kingston-ra. Egyik se problemazott. Nalad mindket slot-ban ki lettek probalva kulon-kulon is? Ki kell probalni minden variaciot.
BIOS update is probalhato, ha meg nem volt. -
Zoli133
addikt
válasz
VMatteo #11768 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy gagyi, hanem hogy nem supportált, valószínűleg ezért is lett más márkára cserélve mikor először vitted vissza a boltba, de ha szerintem nem a modulok akkor kérj egy futárt. Aviatronic(laptoptech.hu)/fixdirect/toshiba hotline hármas valamelyikétől és megnézik szervizben.
-
Zoli133
addikt
-
Zoli133
addikt
válasz
VMatteo #11761 üzenetére
Ha a bolt bővített benne memóriát akkor első körben nekik küldeném, ha nem akkor mehet rögtön a szervizbe.
Toshibától nem kapsz cseregépet, max a bolttól ha oda viszed, bár erre sem látok esélyt.
Futár viszont tartozik a hivatalos szervizekhez. 5 munkanap alatt szoktak megfordulni a gépek. -
válasz
VMatteo #11630 üzenetére
Csak ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény, szét kellene szedni. Azzal pedig buknám a garanciát szerintem. A másik gond, hogy a kijelző borítását is le kéne hámozni róla valahogy, mivel nem szeretnék egy összevisszaságot. Fogalmam sincs erre Szerbiában foglalkozik-e valaki ilyesmivel plusz, hogy megbízhatóan szét tudná-e kapni a gépet.
Pedig tök jól festene, így utólag már bánom, hogy fehér laptopot vettem.
-
Balázs1986
őstag
-
Balázs1986
őstag
válasz
VMatteo #11493 üzenetére
Toshiba driver-ekkel nekem is csinálta néha. AMD honlapjáról tegyél fel driver-t. Itt a legújabb 64bites Win7 / Win8 alá.
-
Balázs1986
őstag
válasz
VMatteo #11478 üzenetére
Szia!
A Toshiba gyári driver esetében ez előfordul sajnos. Az AMD oldaláról szemezgess, a 13.2 beta 7 driver az, amit kipróbálhatnál. Vagy, felteheted a legújabb, 13.5 beta 2 driver-t, de azzal még nincs sok tapasztalat 7670m-mel kapcsolatban.
Linket nem adtam, mert nem írtad, hogy x86 vagy x64 kellene, de ha bemásolod Google-be odanavigál -
Zoli133
addikt
válasz
VMatteo #11348 üzenetére
Van garanciális futárszolgálat, ha toshiba call centeren keresztül intézed, ha a slot a rossz akkor alaplap csere, a csere alkatrész amennyiben van az európai raktárban, 1 nap alatt megérkezik, tehát személyesen intézve ha minden stimmel 3 nap alatt megoldható az egész, futárral hosszabb kicsit a szállítások miatt. (illetve szerviz függő is a javítás időtartama, de azt most hagyjuk...)
-
Balázs1986
őstag
válasz
VMatteo #11337 üzenetére
Próbálj ki AMD oldaláról új driver-t, az legyen az első
A hűtés lehet, hogy a proci miatt van, nálam is előfordul, ha max. órajelen megy a proci, hiába nem magas a hőmérséklet.
Fejlesztés: 8Gb Kingston RAM, HDD helyére 120Gb Corsair Force GT SSD, DVD-író helyére pedig beépítő keretben a HDD. Érezhető a gyorsulás
(Ellenben ahhoz képest, hogy augusztusban vettem, kegyetlenül elkopott egy foltban a touchpad. Mondjuk, elég sokat használom, de akkor is. És a szóköz jobb oldala is érezhető mélységben kopott...még a többi bill. gomb is fényesedik lassan. Nem életem legszebb Toshiba élménye)
-
Balázs1986
őstag
válasz
VMatteo #11335 üzenetére
Mielőtt szétkapod, azért nézd meg, hogy egyáltalán tényleg hőmérséklet baj van-e (pl. GPU-Z progival). Egyébként igen, a billentyűzet kiszedhető, fel kell pattintani (elvileg alsó sarokból indulva).
Nálam régebbi, a Toshiba oldaláról szedett driver-rel volt ilyen (szintén L850-em van, 13Q + egy kis egyedi turbósítás). Most AMD oldaláról szedett 13.2 beta 6 van, ezzel nincsenek ilyen gondjaim. De azt hiszem, van már ennél is újabb driver.
-
albinolynx
senior tag
-
Kbali
nagyúr
válasz
VMatteo #11049 üzenetére
Nem biztos, hogy a ventilátor lamelláira ragadt port ki tudja fújni, ráadásul inkább befelé fogja terelni a port, amit felkap.
Én néha ki szoktam porszívózni a billentyűzetet meg a szellőzőknél, de ennyi. A Toshibám 5 év után sem volt poros egy szemernyit sem belülről.Egy alapos tisztításhoz érdemes jobban megbontani a gépet.
-
Zoli133
addikt
válasz
VMatteo #11023 üzenetére
Hmm, így az a baj, hogy RAM-ot csak a bolt cserél ha az a baj, a szerviz nem tudja csak a gyárit cserélni, ellenben ha alaplap/slot akkor megoldják. Miskolc-Kecskemét az elég nagy távolság, szerintem mailben/telefonon vedd fel a bolttal a kapcsolatot, hogy ha személyesen viszed be tudnak e valamit helyben kezdeni, egyéb esetben ugye az felesleges járkálás lenne.
-
Zoli133
addikt
válasz
VMatteo #11021 üzenetére
Bőven gyártják még a modellt, az egy RAM-ot mindkét slotban próbáltad? Illetve próbáld ki a 4 gigással is mindkét slotot. Ha a hiba továbbra is fent áll akkor gari, szervizben kivizsgálják / megoldják. Sajnos ugye a RAM tud finnyás lenni ezért, ha nem a bolt rakta bele (ha jól veszem ki bolt bővített nem a toshiba), akkor lehet nem szeretik egymást a RAM-ok asztali gépen volt hasonló szívásom nem rég.
-
Kbali
nagyúr
válasz
VMatteo #10502 üzenetére
Az Ubuntu már annyira hajaz a win-re kezelőfelületileg, hogy nem nagyon lehet eltévedni.
A linkelt oldalon egyébként van tananyag, hogy mi hogyan működik, szánj rá 1-2 órát az olvasásra.
Az a jó ebben a verzióban, hogy alapból van benne minden: böngésző, levelező, office (Libre), stb... Nem kell külön telepítgetni. -
-
albinolynx
senior tag
válasz
VMatteo #10302 üzenetére
Everest nem tudom... Memtest-re úgy emlékszem csak fut, de ha zöld lesz az is jó. Piros jelent értelem szerűen problémát.
Azt tudom, hogy gpu-hoz a jelszó törés a legjobb. Csak nézzed gpu-z-vel, hogy valóban 100%-on dolgozik-e. Ha esetleg a rar-nál nem lenne 100% a gpu terheltség, akkor accent zip password recovery és AES256-os kódolást használj. Ott már 100% kell legyen.
Asztali gépnél vettem észre, hogy sokkal jobban terheli, mint egy játék. -
albinolynx
senior tag
válasz
VMatteo #10300 üzenetére
Semmit!
Futnak a "pass"-ok és a múltkori tesztedhez képest nem lenne szabad piros hibáknak lenni.Után szerintem futtathatsz superPi-t, ezt többször elindítva.
A gpu izzasztásához pedig accent rar passwd recovery. Csinálsz egy kis méretű rar file-t jelszóval levédve és elkezded feltörni bruteforce-szal. A gpu-d támogatott.
Ha ez is megvan, utána meg lenyomsz pár 3d mark szerű tesztet - ezek a vga ram-ot is használják.
Így nagyjából le van fedve minden. -
mr_ricsi
veterán
válasz
VMatteo #10286 üzenetére
"Így áll most a memtest"
A piros sorok memóriahibát mutatnak. Sürgősen vidd vissza a boltba, ahol vetted, és ezt a képet vidd magaddal, és mutasd meg!
3 napon belüli gépet ne szerelj semmiképpen!"bízok benne, hogy csak a hackeltwin7 a baj,"
Teljesen kizárt! A memtest nem a winedet használja, hanem saját oprendszer -szerintem DOS- alatt fut. -
whiteman0524
aktív tag
válasz
VMatteo #10282 üzenetére
Hát ez elég fura... Én mondjuk először a memóriát babarálnám az tuti. Pláne hogy ha belenyúltak a gépbe mint ahogy azt említetted is. Lehet hogy véletlenül valami rosszul érintkezik vagy ilyesmi. Előfordulhat. Én még mielőtt ráereszteném a memtesztet kiszedegetném egyenként a memória modulokat hogy egyenként mennek-e rendesen (persze ehhez megint csak bele kell nyúlni a gépbe, de talán a "memória csere" még nem jár garivesztéssel) .Ha valamelyik modul hibás akkor az már itt kiütközhet. Amúgy meg ha minden rendben lenne akkor memteszt a köv lépés. Ha az se mutat semmit, akkor passzolom. Vissza kéne vinni és megmutatni/elmagyarázni a boltnak/szervíznek a problémát. Az is lehet hogy csak szimplán a bekapcsológombnak van egy kis érintkezési problémája.
-
albinolynx
senior tag
-
mr_ricsi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest