- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Még régebben az L850-13M típusú laptopommal volt problémám, elment a led háttérvilágítás a kijelzőn.
Na most nem sikerült teljesen szétszedni a kijelzőt (tartok tőle az alját is szét kellett volna bontani teljesen, a zsanérnál nem engedett a fedlap), de azt már nagyon valószínűnek tartom, hogy kontaktos, az egyik szalagkábel egyik ere törhetett meg, vagy ilyesmi...A kérdésem: Van itt valaki a fórumon, aki vállal ilyen jellegű javításokat, ha pedig nem, ismertek olyan szervizt (leginkább Pesten), ahol nem-lehúzósan meg tudom javíttatni? Szerintem tényleg egy max 3-5ezres tételről van szó, semmi inverter, vagy kijelző probléma...
Előre is köszönöm a segítséget!
-
raven12
senior tag
köszönöm! Sima pattanókötés végestelen végig? mennyire kell vigyáznom? Nincs valami videó a szétszerelésről (kerestem, én nem találtam, de lehet rossz szavakkal kerestem rá)?
Ha nem ez a baja, akkor melyik diagnózisra illik rá leginkább ez a tünet?
Tegnapelőtt eljátszotta ugyanazt, de már 6 óra kellett neki, mire visszajött a háttérvilágítás (addig hiába mozgattam bármerre, semmi), utána pedig megint produkálta ezt, mintha kontaktos lenne, ha mocorgattam hol volt, hol nem volt.
Ma azt játszotta, hogy bekapcsolás után egyből volt kép, majd fél óra múlva elment és azóta sincs, akármit csinálok vele. -
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
A Toshiba L850-13M laptopomban elment a háttérvilágítás teljesen.
Először azt hittem,a kijrelző ment tönkre, de aztán észrevettem, hogy nem full fekete. Most úgy látok valamicskét a képernyőből, hogy bazierős elemlámpával a kijelzőre világítokNem garanciális már a gép...
Mit lehet ezzel tenni? Kijelzőcsere? Ki csinálhat ilyet, és kb. mennyibe kerül?Előre is köszi a válaszokat!
-
raven12
senior tag
válasz
konyi79 #13246 üzenetére
20 gb-os filmekről beszélünk, de CMD-t is végigfuttattam minden állománytípuson.
a HDD engedné kb. 70-el a másolást, pendrive meg 100-al, mondom, kimérve, régen nem is volt semmi baj.
Ami még érdekes, hogy kicsi adatot (1gb) felmásol valós 70mb/s-al 15mp alatt, a 10gb-osnál meg van ideje belassulni, lassul is fokozatosan 26mb/s-ig, így vagy 15 perc, mire átmásolja.
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Nem feltétlenül típushibával kapcsolatos a kérdésem.
A laptopom (Toshiba L850-M) mindkét USB3 portról nagyon lassan másol. A benchmarkokat tökéletesen megcsinálja, CDM-el a pendrive-omon kiméri a 200/100 mb/s-ot, majd valós másolási sebességben borzalmas. Ráadásul erről a pendrive-ról azt is eljátssza, hogy kb. 24mb/s-ra áll be olvasáskor (pendrive-ról hdd-re másol), és kb. 36mb/s-ra íráskor (hdd->pendrive).
USB3 driver újratéve, HDD kimérve, semmi baja, töredezettségmentesítve, stb.... Ugyanaz.
USB3 külső HDD-kkel ugyanezt produkálja. Természetesen minden eszköz lett tesztelve másik gépen is, ott normális értékekkel másol.Nem tudom, mióta van meg ez a probléma, ritkán használok USB3 dolgokat, mikor megvettem a pendrive-ot, akkor figyeltem fel rá.
Mi a fene lehet a probléma???
EIK!
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek növelné annyival 2 év garancia nullgaranciához képest egy Satellite notebook értékét, mint amennyibe kerül?
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Azt hiszem, meghalt az L850-13M laptopom GPU-ja. Egyik napról a másikra.
Reggel bekapcsoltam, gép elindul, windows betölt, de kép nulla, egyáltalán... Se a kijelzőjén, se hdmi-ről, se vga-ról nem küld jelet.
Próbáltam akksiról is, hálózatról is, többször, természetesen az Fn-kijelző gombot is serényen használtam, hátha... Semmi.Gondolom ez szerviz lesz...
Na mostan van még egy olyan problémám, hogy a gépben SSD van, és a CD-író helyén működik a HDD. Gondolom ez így nem garanciális, vissza kell cserélnem eredeti állapotába, vagy nem? Mert ha nem kell, akkor nem szerelném vissza... Egyébként a rendszer is az SSD-n van, ha kiveszem, nincs fent win a gépen, ebből lehet még gond? Mert jó lenne, ha nem formáznának a HDD-n ennek érdekében...Köszönöm előre is!
-
raven12
senior tag
válasz
Balázs1986 #12427 üzenetére
Igen, pontosan ezért voltam rá kíváncsi, köszi szépen!
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani nekem, hogy az L850-13M-ben milyen SATA csatlakozók a HDD és az ODD-hez tartozó csatolók?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest