- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bolv
csendes tag
válasz
albi31 #11458 üzenetére
Hali! A vinyót lecsekkoltam tökéletes, a ramokat cserélgettem, kipróbáltam minden varióciót.
Valami más ötlet?
Az előfördulhat hogy az a baj, hogy régi volt a pasta( fiókomba találtam több év után, de bontatlan volt) amivel ujra pasztáztam a proci és a hűtőborda közti helyet? -
Balázs1986
őstag
válasz
albi31 #11440 üzenetére
Attól még kötelezővé tehetik a jelenlétét az elindításhoz. Épp fentebb írtál két példát, de írok én is: régebben volt nálam egy Fuji Amilo Mini (
) javításra / takarításra. Azt sem bírtam bekapcsolni félig összerakott állapotban. Arra már nem emlékszem, hogy egy tesztpontnak kinevezett csavar szívatott, vagy a bill. Vagy mindkettő
Maga a billentyűzet egyébként valóban csak egy beviteli eszköz, de a billentyűzet portja jó pár gép esetében BIOS szervizport is egyben, szóval nem lennék meglepve, ha úgy lenne megoldva, hogy valaminek kell lenni arra a portra kötve, másképp nincs POST screen.
És még mindig ott tartunk, hogy adidas4death egyetlen dolgot változtatott a hibajelzésig eljutás / el sem jutás között, ez pedig a bill. bent léte / kint léte.adidas4death: A sípolás üteméből nem kideríthető, mi a gond? Csak mert ezek az üzenetek általában problémaazonosításra szolgálnak (már kérdeztem ezt pár hsz-szel fentebb, csak lehet, hogy nem láttad...vagy én a választ
)
Készülök szerezni egy ilyen és egy ilyen kártyát, a te esetedben is hasznos kis állat lenne. -
Balázs1986
őstag
válasz
albi31 #11437 üzenetére
Pedig ha bill. nélkül sípolás sincs, az azt jelenti (szerintem legalábbis), hogy nem jut el a BIOS betöltésig bill. nélkül.
adidas4death: RAM cserélgetést próbáltad?
Legrosszabb esetben proci vagy VGA baj lesz.Más:
Rászántam magam, hogy jobban is szétkapom az L850-est, és kitakarítom. (Eddig még csak RAM bővítés volt, illetve SSD berakás + optibay keretben HDD az ODD helyére. De ez mind szervizablakos sztori.) Gondoltam, akkor már legyen egy kis haszna a PH közösségnek is belőle, leírom a menetet és a tapasztalatokat. Feltettem egy képet is a belsejéről.Szétszedés:
Ahhoz képest, hogy ennél a típusnál nem szervizablakon keresztül történő műveletről van szó, szerencsére (vagy ki hogy érzi) nem kell a billentyűzetet kiszedni. Alul körben minden csavart ki kell csavarozni, valamint a szervizablak alatt is van néhány, azokat is. A kijelzőt tartó csavarok nem itt vannak, emiatt nem kell óvatoskodni. Az ODD-t is ki lehet emelni, de elég kicsavarozni és kimozdítani a portból, lejön az alsó burkolattal (annak egy sínjében van) együtt. Innentől már csak körben le kell pattintani a burkolatot, és elérhetővé válik a heatpipe (4+2 csavar), illetve a venti (2 csavar).
Gyárilag szürke (gondolom ezüsttartalmú...bár fene tudja), elég gány minőségű paszta volt. Szeptemberben vettem a gépet, nem szoktam szétégésig hajtani, de már csomókban jött le (kicsit közé is ment a GPU-n az SMD alkatrészeknek, és persze be is ragadt, kefélhettem ki közülük). Kapott rendes Coolink pasztát, hálás is érte, most alapjáraton 40°C és egyelőre még nem akar melegedni (...majd Fifa közben), de ha a paszta "beáll", lesz ez még szerintem még jobb is. Érdekes, hogy chipset hűtés egyáltalán nincs, valamint a GPU dedikált RAM-jai sem kaptak rezet. Ha lesz időm és anyagom, ezeket lehet, hogy majd pótolom magamnak. Ártani nem árthat.
Ha valaki csontra szét akarja kapni a gépet, akkor már fent is meg kell bontani. A billentyűzetet az alsó sarkai egyikénél kell megkezdeni, és haladni a másik alsó sarok felé (csavar nem tartja). 6 csavar van alatta, amik az alaplapot rögzítik a felső burkolathoz.Pozitív élmény:
- Ahhoz képest, hogy nincs külön ablak a tisztításhoz, nincs vele sok munka.
- A heatpipe-ot kivéve addig a pontig, ameddig szétszedtem, végre teljesen egységes csavarozás!Negatív (de legalábbis nem pozitív) élmény:
- Az anyagminőség bent se jobb, mint kint.
- A gyári paszta vacak.
- Nem igazán mondható el, hogy tervezéskor túl sokat foglalkoztak a hűtéssel.
- Most már biztosra mondhatom, hogy az AMD GPU integrált...na sebaj, végül is nem terveztem a cserétRemélem, majd valaki talál hasznos infót a kilométeres leírásban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest