- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyraxx
tag
Hali,
Van információja valakinek arról, hogy a TCL 65C715 tévén- Van-e külső merevlemeznek szükséges 1A mperes usb csatlakozó, vagy csak 0.5-ös?
- Kezeli-e a külső HDD-ket 2TB fölött?
- Kezeli-e a GPT formázott HDD-ket is, vagy csakz MBR-t?
- Kezeli-e az NTFS-re formázott HDD-ket, vagy csak a FAT megy?Nem találom sehol ezeket az adatokat. Köszi előre is.
-
Dyraxx
tag
Üdv,
Meg tudja valaki mondani, hogy a C715 -ös modellen- Van-e külső merevlemeznek szükséges 1A mperes usb csatlakozó, vagy csak 0.5-ös?
- Kezeli-e a külső HDD-ket 2TB fölött?
- Kezeli-e a GPT formázott HDD-ket is, vagy csakz MBR-t?
- Kezeli-e az NTFS-re formázott HDD-ket, vagy csak a FAT megy? -
Dyraxx
tag
Üdv,
Az R815 firmware-rel van valakinek tapasztalata? C715 tévé
Illetve van bármi különbség az OTA és az IMG telepítésében? -
Dyraxx
tag
Be tudná valaki linkelni azt az oldalt, ahol megtalálhatóak a C715-ösökhöz a legújabb frissítések? Nem az XDA-st, az megvan. KÖszi.
-
Dyraxx
tag
Újabb bug a v715-ben?
A 65 C715-es TV-men már fut egy ideje a v715 fw, eddig a tompa hanggal küzdöttem, most emellé bejött egy újabb bug, mégpedig, hogy hiába van beállítva, nem frissíti az appokat automatikusan a TV a Google Playből. Letöltöttem a Nem (Nope) c. filmet a gépen és a Plex-szel nem tudtam lejátszani a TV-n sehogysem. Első képkocka bejött aztán ismeretlen hiba a lejátszásban. Végül rájöttem, hogy mi a hiba, frissíteni kellett a Plexet a tévén. és egyből lejátszotta (nagy sci-fi rajngó vagyok, de ezt a filmet nem ajánlom senkinek
).
A lényeg, hogy miután végigpásztáztam a Google Play-ben a telepített appjaimat, rájöttem, hogy nem frissít a TV automatikusan, holott a Google Play beállításokban be van állítva, hogy csinálja. Ilyen probléma nem volt eddig egyetlen firmware-rel sem, vagy legalábbis nem vettem észre.
Van már valami új fw a C715 -ökhöz esetleg? -
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #13338 üzenetére
igen, a beépített. Mintha a magas hangok hiányoznának, az emberi beszédet néhány háttérzajos műsor alatt alig lehet megérteni. Sz, F betűk, így értem, hogy tompa.
Ha átrakom a JBL Bar Studio sound barra akkor jó. Csak az meg valamiért nem szinkronizál az update óta, azaz nem kapcsolódik be magától a tévé bekapcsolásával, hiába van párosítva...
-
Dyraxx
tag
Üdv!
C715, észlelt valaki olyan hibát, hogy a hang tompa lett a v715 firmware óta? -
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #12680 üzenetére
Igen, ez megvan, köszönöm! Mondjuk nem árt időről időre belinkelni, nagy segítség, nehéz visszakeresni. KÉne ilyen topik nyitó-összefoglaló üzenet, mint más topikokban, és akkor ode feltenni az alapvető dolgokat, amiket mindig újrakeresgél az ember.
Szóval csak arra voltam kíváncsi, hogy az appokat nem törli-e a reset shop vagy a reset all opciók egyike, de már kipróbáltam, és egyik sem. Köszi! A csatornalistát viszont valamelyik igen, de szerencsére az le van mentve pendrájvra.
Igaz, ez a kábelkihúzás és 2 perces várakozás kimaradt, de épp olyan, mint nélküle -
Dyraxx
tag
Illetve még egy kérdés a szerviz menüről:
"Wifi Enhancement" - mit csinál? Érdemes bekapcsolni? -
Dyraxx
tag
Üdv!
TCL C715 tévém van. Egy fél éve nem frissítettem a firmware-t, még a v653 van fent (Android 9). Akkor, fél éve még nem volt stabil Android 11-es build. Édreklődnék, hogy most már van-e valami stabil 11-es. Illetve, ha nincs, esetleg valami újabb ft a 9-hez, ami jó? Mit ajánlotok? -
Dyraxx
tag
És máskülönben milyenek az Android 11 verziók? 660 / 677?
Azt írták, hogy 660-ban van valami soundbar hiba. Csúszás, vagy nem tudom. És a 677 milyen? Kezd már stabil lenni ez az új rendszer, vagy még érdemes várni a bugok miatt? Illetve van valami szemmel látható javulás a képen, vagy csak menü/rendszercsere volt egyeelőre?
-
Dyraxx
tag
Ohh, értem már, köszi mindkettőtöknek! Akkor ezért nem sikerült. Egyébként a 677-hez fent kell lennie előzőleg a 660-nak is, vagy mehet az Adroid 9-re egyből?
Máskülönben milyenek? Milyen a 660? Azt írták, hogy van valami soundbar hiba. Csúszás, vagy nem tudom. És a 677 milyen? Kezd már stabil lenni ez az új rendszer? Van valami szemmel látható javulás a képen, vagy csak menü/rendszercsere volt?
-
Dyraxx
tag
válasz
Black&White #9984 üzenetére
Van ezekhez is egy ilyen összesítő oldal, mint pl. a
https://cod-box.net/tcl-55c715-test-and-review/ az img/otákhozvagy az XDA fórumból kell ki-snipe-olni őket?
-
Dyraxx
tag
Igen, ezek az Android 11-es rendszerfrissítések. Egyiket sem sikerült feltennem. FAT32-es 16GB-os pendrive-ra másolva, ha csak a zip-et teszem rá, elkezdi a szoftver ellenőrzését, de 0%-nál egy nem olvasási hibával le is áll. Ha kicsomagolom a zipet és az "Update.img" fájlt teszem a pendrive-ra, akkor pedig nem is lát semmit... 660/677 mindegy.
Bár azt mondják, hogy még full-bugos az új android sys ezekben a buildekben, szal amúgy sem érné meg feltenni őket. -
Dyraxx
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, mik ezek a párhuzamos custom firmwarek a V8-R851T02 -höz?
https://forum.xda-developers.com/t/tcl-android-tv-model-55p8m-android-recovery-tcl-beyondtv-beyondtv.4025755/post-86131371
Van ugye a standard OTA line:
V636
V643
V649
V650
V653 - ez az utolsóés emellett fut egy másik, custom vonal is,
V113
V117
stb verziószámokon.
Ezekről mit lehet tudni? Érdemes feltenni mondjuk a legutolsó R117-et (V8-R851T02-LF1R117.019334) a V653 helyett? -
Dyraxx
tag
Tudnátok ajánlani wireless fejhallgatót 65C715 -höz? Kitalálta az asszony, hogy nem hallja tőlem a tévét, úgyhogy kellene vennem valamit neki. Semmi komoly hangminőségbeli követelmény nincs, nem vájtfülű, főként sorozatokat néz, néha 1-1 filmet. A kényelmesség esetleg egy plusz pont. Kb 5 méterre van a feje a tévétől, ha ez számít.
Előre is köszi a segítséget.
-
Dyraxx
tag
válasz
herceges215 #9172 üzenetére
A Thompson márkát is a TCL gyártja. Már azelőtt is az ő márkájuk volt, mielőtt megjelentek volna a TCL tévék.
-
Dyraxx
tag
Elnézést, ha lemaradtam, de mi lett végül a gyártó által beígért C715 Android 11 rendszerfrissítéssel?
2021 Q3-ra ígérték, és csak annyit hallottam, valami kezdetleges verzió ki is jött, de halálbüntetés feltenni, annyira instabil. Ez igaz? Ha igen, akkor van valami tervezett időpont a végleges (hivatalos) 11 frissítéshez?
Köszi!
-
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #7537 üzenetére
Hali! Ez a fw C715-höz akkor nem jó?
Ahhoz mi most a legújabb? Kicsit lemaradtam, a TV bekapcsolás után úgy be van már lassulva, hogy fél percig mintha ki lenne fagyva, hiába nyomom a távkapcsolón a csatorna váltást, vagy bármi mást semmi nem történik. aztán fél-egy perc után megéled magától.
Szóval mi a legfrissebb FW a C715-höz?
Köszi!Szerk.: Azt látom a francia oldalon, hogy a V900, ami tartalmazza az Android 11-et. Van ennél újabb? Illetve mennyire stabil ez? érdemes feltenni?
Hmm, vagy ez nem is ehhez való? máshol a V653 van megjelölve, mint legújabb.
-
Dyraxx
tag
Az egyetlen számottevő különbség a MiniLED vs FALD QLED.
Minden összes további hardveres specifikációban megyegyeznek, vagy marginális különbségek vannak.
CPU, GPU, Ram, tárhely, ram sebessége, frekvenciatartomány, bit-depth, OS, stb. mind-mind ugyanaz. Ja, a 725-ben van kamera is. Hurrá.
Lényegében mintha áttennék a C728 belsejét egy miniledes házba.https://www.displayspecifications.com/en/comparison/5a5419cc5d
SZóval értem én, hogy jobb a miniled a Qlednél, de ennyivel?? Jobb 140.000-rel? A videók egyéltalán nem győznek meg erről engem. Szerintem nem azért ennyivel (rohadtul) drágább a C825, mert miniled, hanem mert a C8x új szériát még nem akciózták le kellőképpen, úgy, mint ahogy a C7x szériát már igen. Tuti még érdemes várni ezzel.
-
Dyraxx
tag
Ez a foltosodás a képeken (nem a jelölt rész, hanem az egész képernyő foltosodása) egyébként normális? Mert az én TV-m is pont ilyen foltos (az első perctől kezdve). Vagy emiatt lehet reklamálni, főleg ha még garanciás a tévém?
-
Dyraxx
tag
Üdv!
Azon gondolkozom, hogyan tudnám a C715-ös tévémet C728-ra cserélni, nyilván felárral, ráfizetéssel. Azt írtátok már, hogy az Euronics ilyen csere-berékkel nem foglalkozik, és hogy el kell adni jófogáson, stb, de ettől borzasztóan ódzkodok. Kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy jönnek alkudozni, elégedetlenkednek, ha neadjisten véte után elromlik, vagy elcseszik, aztán majd fenyegetőznek, tudják a lakcímemet, hisz otthon tudom csak megmutatni nekik, hogy üzem közben ki is próbálhassák, stb..
De arra gondoltam, hogy nem lehetne e mégis tenni valamit garanciális alapon. Hogy pl. garanciális hibával visszavennék, (ha van bármi módja egy megfelelő hiba "létrehozásának") és akkor már ráfizetéssel hoznék inkább egy C728-at helyette tőlük, vagy ilyesmi, jobban is járnak, mert a gari miatt pénzt nem buknak, sőt, a csere miatt ismét én fizetek nekik.
-
Dyraxx
tag
Plexet használok én is, és optikai gigabitet is. Sajnos a C715-nek van egy olyan hibája, hogy a vezetékes neten keresztül baromi lassú a svszélesség, míg pl. sima 2.4 -es wifin is már duplája, vagy még több az adatátvitel. Ez nem tudom mitől van, az integrált hálókártya vagy mi ilyen alapból szar benne, vagy passz, de mindenképp wifit kell használni. Teszteken szépen le lehet ellenőrizni a különbséget. Nem csekély.
Szóval nekem is akadt a 4K plexen, míg kábelen keresztül csatlakoztattam a tévét a netre, de aztán áttettem wifire és így már szépen megy minden.
Azt nem tudom, hogy a C725-nél is ugyanez-e a helyzet, de kíváncsi lennék rá.
-
Dyraxx
tag
Hát a 65C715-öst, mikor vettem, én is azt gondoltam, hogy a ferdehátú Opel Astra G-mbe majdcsak befér valahogy, ezért átfurikáztam érte a várost az M7-es bevezetőjénél lévő Euronics-ba, segített kihozni az eladó srác, szenvedtönk vele egy negyed órát aztán feladta, otthagyott. Én is feladtam, szültam az ismerősnek, aki eljött érte Biatorbágyról a parkolóba, és a kombi Ford Focusba már befért nagy nehezen. Kalandos nap volt.
-
Dyraxx
tag
A 709 fw-ről azóta van valami érdembeni info? Elcsesz valamit? Van itt bárki, aki azt használja és van tapsztalata?
-
Dyraxx
tag
fw 645, 65C715,
van egy olyan hibám, hogy a wifi az eddigi 35-60 Mbps letöltésről konstans ~5 Mbps-re esett vissza. A feltöltési sebeség nem változott, 20 Mbps körüli. Próbáltam már leáramtalanítani, újraindítvani, menüt resetelni, stb.
A probléma csak a tv-n van jelen, telefonon, pc-n is jó értékek vannak, de a TV-n nem akar 6 Mbps fölé menni. Így már a Plexen nem játsza le a PC-ről a filmeket, ki is írja a jobb felső sarokba, hogy kicsi a sávszélesség az fhd / 4k tartalomhoz.
Mi lehet a baj?
-
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #6176 üzenetére
December óta volt rajta már minden, ami a XDA fórumra felkerül. Tavasszal a 626-tól vagy melyik óta próbálkozom a HDMI Arccal csatlakoztatni, és azóta minden egyes fw-nél jelen volt ez a csúszás, szal mintha nem lenne köze hozzá. Jelenleg egyébként asszem a 643 fut rajta, a 644-et még dög voltam feltenni (asszem az a legújabb)
-
Dyraxx
tag
válasz
mikrofon #6175 üzenetére
A formátumra: mindegy mit nézek. 4K, vagy átváltom sima földi TV csatornára, mégcsak nem is HD-ra. Ugyanaz a csúszás. A bekötési sorrend roppant bonyolult:
C715 => (HDMI Arc) => Sound Bar. Nincs füles, nincs tv box, ill, médialejátszó, vagy semmi más sem. A tévén a Plex appon keresztül nézem a filmeket, wifin csatlakozik a tévé a routerhez, amibe kábelen fut bele a PC-m Plex szervere.
Lényegében nem érdekes, mert sima antennás földi tv adásokon is ugyanúgy késik a hang.
Ha a factory reset vagy áramtalaítás után vagyok közvetlenül, akkor 1-2 napig még nem csúszik semmi. Ha már egy hét eltelt mondjuk, akkor már látni, hogy késik a hang a szájmozgásokhoz képest. Ekkor leviszem az audio beállításban a delay csúszkát ameddig kell, még jó néhány napig kibirja, aztán még pár nap és a maximum beállítható minusz 50-es érték is kevés lesz már neki. Ezért gyanakszom arra, hogy minden egyes indulásnál, amit írtál, hogy "éled fel és veszi észre a rendszer" mindig kicsit késik, de valahogy ez az idő múlásával összeadódik, ahelyett hogy resetelődne. Elég abszurdnak hangzik, belátom. De nem tudok már mire gyanakodni.
Annyit még, hogy azért kérdeztem rá a kábelre, mert a soundbarhoz alapból nem adtak, így valami régi kirekvirált pécé-monitor között használt múzeumi példányt fogtam be erre a célra. Gondoltam lehet az is a baj.
-
Dyraxx
tag
Köszönöm a tippet a HDMI kábelhez! Ez 2.0-ás ahogy nézem, a soundbarban pedig 1.4-es HDMI van. Gondolom visszafelé kompatibilis.
Nem vagyok benne biztos, hogy nincs köze a TV-hez, de biztos ami biztos, legyen inkább off. Szóval ahogy olvasgatom a topikokat, feltünt, hogy többen panaszkodnak erre a JBL Bar Studio 2.0 modellre és hogy ki is adtak hozzá egy Firmware frissítést valamikor tavaly télen, a verziószáma 42.37.
Megnézném, hogy ez megoldja-e a TVből érkező hang csúszását de égen-földön nem lelem. Sem a JBL honlapján nincs fent, sem máshol, márpedig official, hivatalos frissítés, de mindenhol csak írnak róla, hogy a JBL support elküldte nekik. Egy frissítés ilyen szuper titkos dolog, amit nem lehet feltenni a netre, vagy csak én bénázok el valamit, miközben kiszúrja a szememet? Van ötletetek honnan lehetne ezt a fw-t leakasztani? Gondolom hiába mennék az Euronicsba egy ilyenért...Lehet ez megoldaná a hang elcsúszását, hacsak nem a C715 a hibás.
-
Dyraxx
tag
Sziasztok!
Nem tudok ettől a hangcsúszástól megszabadulni. Legutóbb azt ajánlotta valaki, hogy a HDMI kábel is lehet az oka, amiért a hang késik a soundbarból. Nem kevéssel, hanem a TV-ben állítható - (mínusz) 50 ig és még azzal sem éri be teljesen a képet. Érdekes módon, ha leáramtalanítom a tévét, és a soundbart, vagy éppen csinálok egy factory resetet, utána egy ideig jó a hang, de ahogy ki be kapcsolgatom a TV-t esténként, pár nap alatt megint elmegy fokozatosan, egyre többet késik.Eleinte WiFi-ről ment a hang, érdekes, ott nem volt ilyen probléma, valószínűleg, mert wifin keresztül nem kapcsol ki a soundbar. Ezért váltottam HDMI-re, hogy ne kelljen még egy távkapcsolót használni a soundbar kikapcsolásához. Most, hogy a HDMI-n keresztül a TV kikapcsolásával együtt a soundbar is kikapcsol automatikusan, így meg néhány nap alatt (a sok ki-be kapcsolás miatt gondolom) elcsúszik a hang. Hallani is lehet, amikor a TVt bekapcsolom, hogy 1-2 másodpercig a TV hangja szól, aztán bekapcsolódik a soundbar is kis fáziskéséssel és a tv hangja eltünik, a sounbaré pedig megjön. Van egy nagyon rövid idő, amig együtt szólnak, 1-2 hang, szó erejéig, de ott is hallani, hogy a soundbarból később jön a hang. Azt nem tudom, ahhz vane ennek köze, hogy később is kapcsol be egy nagyon picit.
Ez a hiba mindenre vonatkozik, nem csak HD meg DTS tartalmak, hanem akár egy SD paprika TV adásra is.Szóval azt mondta valami ismerős legutóbb, hogy nem csak egyféle hdmi kábel van, szal próbáljam ki másikkal. oké, de milyennel? van valami specilális típusnevük? eArc aljzat nincs a soundbaron, ami egy sima JBL Bar Studio 2.0, és a tévén sincs (C715).
-
Dyraxx
tag
hát sztem még mindig túl sok a C725.
50k-val drágább, mint a C715 és gyk. az e-Arc az egyetlen említésre méltó plusz benne. Hozzátenném, hogy per pillanat a C715 is túl sok 250-ért, drágább, mint amennyiért tavaly vettem, (230 eft).Szóval ez a 725 nekem nem opció — ennyiért... inkább megvárom, mig zuhan egyet a C728. A 120Hz egy nagy ugrás a 60-ról.
-
Dyraxx
tag
válasz
mikrofon #6110 üzenetére
A párom is pont így használja. Exatlont meg ostoba sorozatokat néz rajta egész este. Igaz 65-ös, de C715. Van Kedvencek lista, oda elmenti a csatornákat, a gyors elérés érdekében, meg satöbbi. A baj ezzel az üzlettel nem az, hogy vajon jó-e standard tévéadások nézésére ez a TV, mert miért ne lenne jó, hanem inkább az, hogy semmi szüksége egy ekkora tudású tévére ehhez a "feladathoz" (és persze ennyiért) -- De nyilván, ez az ő problémája, nem a tiéd
Az esetleges lelkiismereti kérdést pedig a "-Hátha egyszer majd ki fogja használni a többi funkciót is." frázissal el lehet ütni.
-
Dyraxx
tag
Valakinek van C715-ön ötlete, hogy ezeket a beállításokat érdemes-e módosítani MOZI módban, vagy jók úgy ahogy vannak? (alább a default)
LED motion Clear (KI)
Motion Clarity (BE)
Dynamic Colour (BE) -
Dyraxx
tag
-
Dyraxx
tag
válasz
junior19 #5999 üzenetére
Néhány beállítást a C715-ben nem említettetek, azok mindegy, hogy állnak?
Advanced / Colour menü:
Colour Saturation ("movie" default: 50)
Tint (alap 50)
DInamikus szín (alap: BE)Motion menü:
Motion Clarity (alap: BE)
LED Motion Clear (alap KI)Expert Calibration menü:
RGB mode (alap KI)
White Balance (alap: 2 pontos, vagy 20 pontos lehet még)
Colour Space (alap AUTO, vagy Native, ill. Custom lehet még)Screen Setings menü:
Auto format (alap: BE)
Overscan (alap: KI)Ezekre van ötletetek esetleg?
Ezen kívül, amit Brandynew említett, Kontrasztot ha akarnám sem tudnám úgy beállítani, hogy csak 230-234-ig lássam a csíkokat, mert a max 100-as értéken is is még látszanak egészen 237-238-ig.
-
Dyraxx
tag
válasz
mikrofon #6013 üzenetére
Majd lesz az is.
Én is itt vettem, az Euronics-ben folyamatosan sokkal olcsóbbak a TCL-ek, mint a többi kevéske kis helyen, ahol egyáltalán lehet kapni.Szerintetek nincs rá mód, hogy a karácsonyra vett, még jócskán garis 65C715-öst becseréljék nekem egy 65C728-ra, a két készülék közti árkülönbség, illetve esetleg még némi plusz felár kifizetésével?
-
Dyraxx
tag
válasz
mikrofon #5996 üzenetére
Így már kicsit érthetőbb a létezése a Shieldnek. Ezt az online 4k streamelést nem nagyon vágom még. Hol lehet 50GB+ méretű filmeket találni / streamelni a neten? Tehát ha filmezni van kedved, csak rákeresel akár a legujabb filmekre és már nézed is a netről streamelve felirattal. Hol kell rákeresni? Megoldaná egy csomó problémámat, ha nem kéne letöltögetnem torrentről a filmeket
-
Dyraxx
tag
Az Nvidia Shield-ről érdeklődnék. Nem biztos, hogy jól értelmezem, de mire is való ez a készülék? 4K tartalmat lejátszani? Azt tudja a C715 TV is, nem? Felrakom a Shieldre a Plexet (vagy már rajta van) és mennek a 4K filmek? Hát én a TV-re raktam a Plexet (a PC-re meg a Plex szervert) és mennek a 4K filmek a 70ezer ft-os Shield nélkül is. Vagy csak annyiról szól, hogy jobb minőségben jeleníti meg a TV, pl. stutter mentesen? Vagy ez a Shield csak a PC-t hivatott kiváltani? Van más haszna is?
Gondolom van, máskülönben nem vennék meg ennyien. Valaki világosítson fel légyszi, mert hiába olvasom el a sokadik leírást a neten, nem sikerül előrrébb jutnom. Köszi!
-
Dyraxx
tag
válasz
mikrofon #5970 üzenetére
Valóban, ez lehet lényeges különbség.
Az ARC és az enhanced ARC között a különbség a sávszélesség. Még a Dolby Atmost is vígan le tudja játszani a sima ARC (via Dolby Digital Plus), a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangsávokhoz már szükség van az eARC-ra. (Persze a hangprojektornak is eARC kompatibilisnek kell lennie, nem csak a TV-nek.) Én nem vagyok ilyen vájtfülű, megelégszek a sima 5.1 Dolby Digitallal is.Viszont nem vagyok biztos benne, hogy a C725 eARC nincs-e hendikeppelve, tekintve, hogy a C725-ben ugyanaz a RealTek RTD2851 / ARM Cortex A-55 soc/CPU üzemel, mint a C715-ben, csak nem 1100 MHz-en, hanem 1300-on futtatva.
A C825 legfőbb erénye igen, a MiniLED és a 120 Hz, ezen kívül gyorsabb proci, több, gyorsabb ram, N/AC/AX wifik, HDMI 2.1, Bluetooth 4.2, 4200 PPI (Picture Performace Index) szemben a C715 2400-ával, HFR és természetesen eARC, sátöbbi. De még beépített kamera is van benne.
Valószínűleg már a MiniLED önmagában is indokolná az árkülönbséget, de reméljük megy ez még lejjebb is hamarosan.Jah, összehasonlításhoz itt van két link, nem feltétlenül pontosak mindenben, de egy átfogó képet azért adnak:
https://www.displaydb.com/compare/tcl-65c715/tcl-65c725/tcl-75c728/tcl-65c825
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/67b11a29be -
Dyraxx
tag
válasz
rainman72 #5943 üzenetére
A "C" szériából az általad említett C825 mellett már itthon is árulják a C715 két köztes utódját, a C725 és C278-as modelleket.
A 715-höz képest a 725 nem sok újdonsággal szolgál, ugyanaz a soc / proci kicsit magasabb órajelen, ilyesmi. De a 715 - 728 között már elég nagy ugrás van, az utóbbi már tudja a 100-120 herzet is, + full-array-dimming, ezen kívül megkapta a C825 processzorát / GPU-ját, a 2GB DDR3 ram helyett 3 GB DDR4, 4 HDMI portot a 3 helyett, stb, stb.
Tehát ha a C725 a C715 utódja, akkor a C728 inkább a C825 kistestvére.
Tehát, ha most kéne választanom, számomra a C728 lenne az abszolút befutó ár/érték arányban jelen pillanatban.
C825 C725 C728 C715
50" ~220e ~190e
55" ~550e ~250e ~300e ~200e
65" ~600e ~370e ~430e ~270e
75" ~470e
-
Dyraxx
tag
Nekem 65c715 van (jelenleg fw634-gyel) és bizony alig érezhetően, de a gyorsabb mozgású 1080p videók is stutterelnek. A 2160p-ről nem is beszélve.
(A Stutter fogalmát remélem jól értelmezem, az az, amikor folyamatosan, de alog láthatóan akadozik a kép, "tik-tik-tik-tik"..., ami főleg az egyenletes mozgás megjelenítésénél nagyon szembetűnő)
Lehet, hogy a net miatt van, tekintve, hogy a C715 TV wifi vevője gyorsabb, mint ha vezetéken dugnám bele az akármilyen hipergyors netemet a TV-be.
Tehát két lehetőséget látok, mi miatt stutterelhet mégis a HighDef tartalom (bármilyen forrásból):
- Sajnos még nincs 5G wifim, és 2.4-en nem elég az adatátvitel ráta, vagy
- Nem 100 MHz-es a TV és (persze szabad szemmel nem látni, de mégis) érzékeli a szem a folyamatos micro-stutterelést. A monitoromnál is ugyanez volt a jelenség, míg le nem cseréltem egy 100 hercesre, azóta, igaz, felszáll a gép, úgy pörög a jó öreg GTX760-as videokártyám, de legalább nem stutterel a kép. -.-Mást már nem tudok elképzelni, miért csinálhatja, tekintve hogy ez az akadozás jelen van és volt a vásárlás óta, az elmúlt fél évben folyamatosan - bármelyik firmware-t is tettem fel éppen, bármilyen hard resetet is eszközöltem a tévén, tehetek én bármit, de ettől nem szabadulunk sehogysem.
-
Dyraxx
tag
Van valakinél olyan hiba, hogy a soundbar hangja el van csúszva a műsor szájmozgásaihoz képest? JBL Sound Bar 2.0, és HDMI Arc-on keresztül csatlakozik. Kb a TV reset óta van a hiba és nem tudom mitől lehet, de a tv / soundbar ki be kapcsolása nem oldja meg. Pár hétig jó volt, bár akkor főként Bluetooth on keresdztül kapcsolodtam csak váltanom kellett Arc-ra, mert a blueoothon keresztül a TV nem birta automatikusan bekapcsolni a soundbart.
-
Dyraxx
tag
válasz
feriferi12 #5608 üzenetére
Ja értem, köszönöm!
Ha viszont átállítom a SmartHDR-ről mozira, vagy máshová, akkor a DolbyVision-ös filmeket nem fogja DolbyVisionnel lejátszani, nem?
-
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #5598 üzenetére
szószó, a menü tényleg k-ra be tud lassulni, főleg, ha épp külső HD tartalmat dolgoz fel a TV processora. Mondom ezt telejesen laikusan és "éretlenül", tekintve, hogy ez a TCL 65C715 életem első smart TV-je. Furcsa, hogy a telefonokon / PC-n megszokott lassulás akár egy TV-n is jelen lehet
Ettől függetlenül maximálisan elégedett vagyok vele. Ennyi pénzért szvsz annyit kaptam, mint más a duplájáért.
-
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #5591 üzenetére
"nemtom miért nem ismeri fel az srt feliratot a saját lejátszója pedig az lenne a legjobb"
Huhh, kicsit hézagosan olvasok így néhány liter fröccs után, szóval a TV saját beépített (előre telepített) médialejátszójáról beszélsz? Mert mindenhol azt írták, hogy arra rá se nézzek, az nem jó semmire, úgyhogy eddig ki sem próbáltam.
Máris megnézem, lehet, hogy azzal megoldódik a gondom?
-
Dyraxx
tag
A 65C715 tévémet próbálom beállítani, hogy a legjobb képminőséget kapjam, tudtok ebben segíteni? Találtam egy ilyen oldalt:
https://www.avforums.com/threads/tcl-55c71k-picture-settings-heres-mine-what-are-yours.2319072/
ahol az 55C71K némiképp eltérő beállításaira találtam egy példát.
1.) Tudtok-e hasonlót oldalt, vagy optimális beállításlistát a 65C715-höz 4K filmek lejátszásához?2.) Ezen kívül érdemes-e bekapcsolnom / átállítanom a gyári értékekről a következőket:
- Dynamic Contrast (off),
- Black stretch (off),
- Digital noise reduction (medium),
- Noise reduction (low),
- Led Motion Clear (off),
- White Balance (2 vagy 20 points)
- Colour Space (Native),
- Screen Settings -> Overscan (off),
- Apply all picture mode (current source <-> All source)3.) Letöltöttem továbbá egy Lord of the Rings 2160p DolbyVision-re kódolt verziót az nCore-ról (TLotR.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.EE.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.7.1.DoVi.x265.HuN-TRiNiTY ). Ehhez és a hasonló Dolby Vision-t támogató felvételek lejátszásához külön be kell kapcsolni a Dolby Visiont a TV-n valahol, vagy ez automatikus, ha a "Picture Preset" menü Smart HDR-re van állítva? Sajnos nem találtam sehol külön Dolby Vision kapcsolót.
4.) Néhány napja azzal küzdök, hogy találjak egy normális módot arra, hogy a Windows PC-mről az oda letöltött filmeket lejátszam az ugyanarra a hálózatra kötött tévén. Sajnos nem találtam meg az optimális programot, pedig elég sokat megnéztem már, de mindnek volt valami baja. Többek között:
- Videostream: 1080p-n rengeteget megakad film közben, homokóra 30-60 secre.
- VLC player: 1080p-n nem akad, szuper lenne, de nem viszi át a TV-re a feliratokat. Még az .srt-t sem.
- Soda Player: Nem kezeli/nem látja a forced feliratokat.
- Kodi: nem is erre találták ki
- Plex / Plex szerver: túlbonyolított, inkább kategorizáló / rendszerező "movie library" program, ami ráadásul nálam eléggé akadozva játsza le a 1080p-t, olyan, mintha 30 fp-sen mennének a filmek. Egy gyorsabb résznél a szemet eléggé fárasztja ez a "micro-stuttering" szerű akadozás. (bár lehet, hogy ez amiatt van, mert nem 100 Hz a TV hanem csak 60?)Szóval az utolsó kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki valami módot, programot, hogy a szoba másik sarkában lévő PC-mről átjátszhassak nagyfelbontású filmeket a TV-re. A PC-m simán bírja, erős gép, a wifim 2.4G-s, amihez a TV kapcsolódik. Ha a Digitől rendelek 5G-t,a z vajon segít-e?
Előre is köszönöm a segítségeket a felmerült 4 kérdésben.
-
Dyraxx
tag
Sziasztok!
65C715 tévém van 625 fw-rel.
DIGI optikai kábeles netem van (DIGINet 1000 - FTTH), a digis routerből megy a jel egy TP-Link switch-be, ahonnan kapja a netet a PC-m és a TV is. A PC-ről így ki tudom lőni az nCore-ról letöltött filmeket a TV-re a Chrome Videostream progi segítségével.Kérdésem az lenne, hogy miért akadozik kb. minden film, ami 720p fölött van minőségben? A PC elég jó, simán le tudja játszani localban még a 2160p-t is akadás nélkül, az vezetékes net is elég gyors kéne hogy legyen (Speedtest.net-en 710/260 Mbps). A TV-t karácsonyra vettem, és már a rajta lévő gyári fw-vel sem sikerült akadásmentesen lejátszanom az 1080p + filmeket, és ez az azóta felrakott fw-kkel sem változott.
Mi nem elég? A Videostream progi miatt akadozik, vagy a TV nem képes az 1080p + akadásmentes lejátszására? Esetleg az optikai net nem elég az adat átviteléhez?
-
Dyraxx
tag
Üdv,
Ti mivel kötitek össze a PC-t a TV-vel? DVI-kábel? vagy jobb a Display Port? Esetleg vegyek egy wifi hálókártyát és azon keresztül?
Illetve hogyan lehet azt megoldani, hogy a PC-ről kirakjak egy HD filmet a TV-re az asszonynak, de úgy, hogy közben a PC monitorján pedig továbbra is csinálhatom a dolgaimat?
-
Dyraxx
tag
Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves fórumozónak!
-
Dyraxx
tag
"Át tudod küldeni a teló képét a tv-re, de ehhez wifi kapcsolat szükséges."
Ez is nagyon érdekelne, hogyan tudom ezt megoldani? Wifi van. Kell valami külső szoftver hozzá, vagy megy anélkül is?A Google Assistant programozhatóságával kapcsolatban is keresem még a választ. Gondolom magyar nyelven nem érhető el, de meg tudok-e tanítani neki bizonyos alapvető kérdéseket, szavakat, vagy ez nem lehetséges?
-
Dyraxx
tag
A 609-et ha felteszem, és valami nem ok, vissza lehet rollbackelni a 606-ra utána, vagy a fw permanens, beégett, mint a régi műszaki eszközöknél?
Illetve érdemes-e egyáltalán feltenni, mert valaki itt írt itt vmiféle csíkozódásról a 609-re vonatkozólag.
Továbbá nem tudom, hogy illeszkednek bele ebbe a firmware családba a 378 és egyéb kisebb verziószámú változatok, mert ugye azokat is ajánlják a topikban több helyen.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Dyraxx
tag
Szia, köszönöm a válaszokat! Igen, hát ezzel a kékfoggal nem vagyunk nagy barátok. Szóval ha adatforgalomra van kitalálva, ill hangátvitelre, azokat hol tudom kezelni a tévén? Merthogy a tv felismeri ugyan azonnal a telefont és párosodnak is szépen, de aztán nem történik semmi, és nem találom azt a helyet, menüt, appot, ahol a két eszköz közötti adatforgalmat tudnám menedzselni. Látom, hogy az eszköz párosítva van, de pl. a filekezelőben nem látszik a telefon, csak a TV adattárolója
-
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #4871 üzenetére
Rendben, nagyon köszönöm. a 606-ost azt hiszem automatikusan felajánlotta (és én elfogadtam) a TV első bekapcsolásánál. Azért nem vagyok benne biztos, mert nem tudom, hogy a menü eszköszinformációk lapján a sok kódszám közül hol találom meg az aktuális FW verziót. Ezt esetleg meg tudod mondani? Melyik sor az? Köszi!
-
Dyraxx
tag
Illetve még egy, van-e rá mód, hogy a google hangparancsot programozzam?
Teszem azt, pl. felvetetem vele, hogy ha azt mondom neki magyarul, hogy "mennyi az idő?", és betársítom hozzá, hogy ez mit jelent angolul, hogy tudja értelmezni, és megjelenítse az órát, vagy itt még nem tart a tudomány? (google vagy alexa)
-
Dyraxx
tag
Sziasztok! Beüzemeltem ma a 65C715 tévémet és lenne pár kérdésem vele kapcsolatban.
A menürendszer nem éppen egyszerű, vagy csak még szokatlan.1. A telefonommal Bluetoothon csatlakoztam a tévéhez és elvileg sikeresen párosodott, de nem sikerült kitalálnom, hogy hol találom meg az eszközt a tévén.
További kérdés, hogy ha esetleg meglesz, csak a teló meghajtóján tudok a fájlok között böngészni, vagy van arra is mód, hogy pl. ha a telefonon elindítok egy videót, akkor az a tévén játszódjon le a bluetooth-on keresztül? Vagy erre nem alkalmas a Bluetooth?2. Még kérdés: Ma, a bekapcsolás és internet csatlakozás után egyből felajánlotta a frissítést, és (ha jól gondolom) a 606-os fw-t installálta fel automatikusan. Édremes feltennem valami újabb (vagy régebbi?) unofficial de mégis stabil firmwaret, vagy jó ez a 606 nekem? Néhány videónál eléggé akadozik, mármint folyamatos stuttering, pl. ezen: https://www.youtube.com/watch?v=CsEt73HiysE
De persze lehet, hogy a felvétel szar, gyanús minden esetre.3. A Netflix-re kattintva felajánlja, hogy ad 30 free napot. Ahol megvettem a készüléket, ott úgy reklámozták, hogy a TV-hez jár valamennyi Netflix és egyéb tartalomszolgáltatói időszak is. Ez a 30 free nap ez akar lenni? Vagy azt valahol aktiválni kellene (pl. a tv sorozatszámát regisztrálva, stb?)
Köszi előre is a segítséget.
-
-
Dyraxx
tag
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha megkaptam a 65C715 tévémet, mondtátok, hogy az első dolgom legyen bekapcsolás után a firmware frissítése.
1. Gondolom ezt lehet USB-ről csinálni, bedugom vmelyik portba és kész?
2. van update menüpont a tvén, vagy automatikusan felismeri, vagy el kell inditani valamit a fw driveról?
3. Illetve mi történik, ha nem gyári fw-t teszek fel, hanem mondjuk egy mókolt verziót, vagy az itt linkelt alfát, ami aztán később neadjisten kiderül, hogy rossz. Lehet olyankor rerollolni az előző stabil változatra? vagy cseszhetem a tévém?
4. Egyből lehet a legfrissebb gyári fw-t feltolni, vagy végig kell updatelni minden verziót?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest