- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
senior tag
Kíváncsian várom Vhiktor tesztjét a C805-ről, vajon tapasztalja-e ezeket az anomáliákat.
Nálam annyi van, hogy nem vált képmódot a TV. SDR kontent után HDR és maradnak az SDR beállítások és fordítva is. Hiába váltok el a Mozi képmódról és vissza. Még a 20 pontos fehéregyensúly is marad az SDR. -
Celtis
veterán
Az a benyomásom, hogy a V135-tel már a tv adás is akadozik. Legalábbis a tegnapi focimeccsen nagyon sokszor előfordult, míg V098-on nem. Hajrá TCL!
Kíváncsi leszek a fogyasztóvédelmi vizsgálat eredményére is.
-
mikrofon
veterán
válasz
ArsenalPA #29173 üzenetére
Valószínűleg a CEC-cel lesz gond. Ez szokott bizonyos AVR-ekkel összeakadni. Esetleg próbáld ki hogy kikapcsolód és így teszteled. Ha ez okozza és szükséged van CEC-re akkor ennek a beállításaival kell játszani.
Megoldás lehet még média lejátszó => AVR => TV (HDMI1 és nem HDMI eARC) -
LLKobe
veterán
Na nekem is megjött a 135ös firmware a c745-re, és megjelentek a mikroakadások amikről beszéltek
Eddig egyik firmware-el se volt gond.
Ha lesz időm csinálok egy resetet, hátha. -
aradebil2
senior tag
Sziasztok, 55C645. HBO Max Eurosport stream marha zajos,pedig ugyanez egy alap LG TV-n gyönyörű (55NANO753),szinte 4K minőség. Sima Max stream esetén (film, sorozat) miden tökéletes. Minden simítást maxra vettem de nem segített rajta. Van valami tippetek?
Tv adás esetében tapasztaltam hogy nem olyan jó a simításokat SD adásoknál, de ez full HD + stream -
st6969
őstag
válasz
Vhiktor #29165 üzenetére
Az enyém C805 és felhős a panel eléggé. Én is meglepődtem, mert sokáig nem láttam, de aztán egyszer csak észrevettem (fixen mindig ugyanazokon a területeken), és onnantól nem is kellett, hogy extra sötét legyen a jelenet, akkor is látható volt. Aztán rájöttem, hogy a local dimming kikapcsolódott. Azt visszakapcsolva szerencsére a felhősödés eltűnt. Szóval miniled, de ha nincs megfelelően beállítva, akkor alapból felhős lehet ez is.
#29172 Celtis
Ha a v098-at visszarakjuk, akkor nem fog ismét automatikusan frissíteni a mindenkori legújabbra? -
Stealth
senior tag
válasz
Pendragon911 #29183 üzenetére
-
pictigjis
őstag
válasz
Pendragon911 #29183 üzenetére
sokszor tema volt mar: akarmit csinalsz, ha a teve neten van, mindenkepp telepiti a frissiteseket
-
Pendragon911
aktív tag
Olvastam, hogy a Firestick-et ajánlják többen is, mint külső eszköz, de mi a helyzet a Mi Tv Stick 4K verziójával? Nekem ugyanis az van és a sima fhd tv-n tökéletesen működik, gyors, problémamentes, stb. Persze nem biztos, hogy szükség lesz külső eszközre, ha ATV boldogul gond nélkül mindennel, amire szükségem van, de ha mégis. Illetve mennyire erőszakos a frissítés telepítésével a Tv, ha egyszer mondom neki, hogy kösz nem, akkor nem zaklat újra rövid időn belül, hogy azért mégis telepítsem fel, mert akkor milyen jó lesz majd nekem. Ha az adott verzió, ami a dobozból kivéve rajta van hibamentesnek tűnik, akkor nem is érdemes frissíteni szerintetek?
-
11hh
tag
Sziasztok! Régiót ausztriára raktam egy tcl c805 tévén és kerestem a csatornákat, és ugyan úgy abc sorrendben mutatja. Igaz itt nem digi van, hanem helyi kábel szolgáltató.
Van valakinek ötlete hogy lehet szolgáltatói sorrendbe rakni?
Nem szeretném egyesével rakosgatni. -
ArsenalPA
csendes tag
[] Sziasztok!
Van egy TCL 85 c845 TV m eArc csatlakozóvan és egy NAD 758 V3i Arc HDMI vel
Nagyjából 2-3 óra használat után elmegy az erősítőn keresztüli hang, vagy átvált TV re vagy simán megkukul minden.
Ezek után be kell lépnem a NAD menüjébe, 1-2 dolgot ki -be kapcsolni és újra működik.
Mi lehet a probléma? [kép] [kép]
A haladó házimozi fórumon mondták, hogy itt kérjek segítséget, mert valószínűleg a TV dobálja el a jelet. Lehet benne valami, mert a TV digitális hangkimenet nél ilyenkor letiltja a az automata vagy HDMI beállításokat és csak a PCM működik...kép -
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Június 8. óta van meg a c805 .
Eddig semmilyen problémám nem volt a készülékkel és csak ámultam a sok negatív kritikák miatt .
A héten jött valami frissítés a tv-re .
Azóta apró akadásokat figyelek meg a filmeknél ,amik eddig nem voltak .
"Boldog" vagyok ,hogy a gyártónak sikerült elcsesznie valamit szoftveresen . -
Cartmenn
aktív tag
1917.2019.2160p.UHD.BluRay.DDP5.1.Dolby.Vision.DL.x265.HUN-TRiNiTY (mp4) ez akad,de csak a kép -------- a másik meg Jurassic world valamelyik része ,de most vettem észre ,rosszat töltöttem le
nem MKV ,mp4 , hanem TS .Mikor ezeket töltöttem sokmindent nem figyeltem
a külső mindent játszott
-
boborján2
senior tag
válasz
Komplikato #29163 üzenetére
Tipp:
A router wifi csatornát rakd át másikra.
Bár nem írtad 2.4 vagy 5ghz. De nekem pl a C835 5ghz-n nem lát bizonyos csatornákat.
Ez egyébként elvileg nem hiba.
-
Komplikato
veterán
Üdv. Kéne egy kis segítség. Két hete villámcsapás okán elhunyt egy TV (CRT) és monitor-TV a családban. Így kénytelenek voltunk nagyon olcsón és hirtelen venni valamit.
Szóval egy TCL P635 lett belőle.
Mondjuk árához képest elég sokat tud, nyilván nem lép a miniledes tesók nyomába, de elég okés.
Be lett állítva a Google TV rajta (röpke 2 órámba telt), meg ki lett próbálva a lehető legtöbb funkció úgy egy hete. Minden ment jól. Majd frissítve lett a Netflix 4K előfizetésre és gondoltam kipróbálom.
És hibakód jött. nincs internet. Bemegyek a beállításokba, nézem Wi-fi ki van kapcsolva. (Miért???)
Bekapcsolnám, erre írja nekem, hogy biztos szeretném e, mert akkor TÖBBET fogyaszt a TV! Nem mondod?!
Bekapcsolom, kikeresem a routert, elmentem.
Majd ugyan úgy nem megy semmi, (Netflix, YouTube, Disney), mert nincs internet.
Azt valahogy nem hinném, hogy használaton kívül magától meghalt volna benne a wifi. Ráadásul beállításoknál látta 20 méteren belül az utcában lévő többi routert is. Mi lehet a hiba? Hogyan küszöbölhetem ki? -
nicu71
addikt
válasz
Cartmenn #29158 üzenetére
Hát én se ,megvannak ugyanazok a hibák,gyorsan belenéztem egy fociba, ugyanúgy ghostingolnak a játékosok a közelikben bekapcsolt mozgásjav. mellett,a DV fényes módból SDRre visszatérve Dinamikus képmódra vàlt,gondolom a local dimminget is érdemes csupán közepesen hagyni.
Egyebként akadozást én sosem tapasztaltam,meg az előzőekkel is tudok együtt èlni.Majd ki lesz kupálva. -
Cartmenn
aktív tag
válasz
nicu71 #29153 üzenetére
Meg
Nekem sok probléma nem volt a 098al sem (éles szeműek biztos többet találnának ) , de igazán változást nem vettem észre a 135el . A 3 test probléma filmben a 8rész említett idősávban nincs az az akadás . A médialejátszó még mindig ugyanazzal a 2 filmel nem bírkózik meg
-
nyaxi
csendes tag
Sziasztok.
Ma nyitottuk, szerelük fel a tvmet... 75c645... Fekrte háttérnél elég zavaró, hogy szürke foltos... Vilagosnal egyaltalan nrm látszik. Ilyen ez a minőség y vagy van valami gebasz itt? Telefon kicsit jobban kihozza, de szabad szemmel is tényleg észrevehető...
-
nicu71
addikt
Meggyütt a 135🙂
-
mj1981
tag
válasz
tigribigri #29145 üzenetére
A T8b keszüléket tervezem megrendelni de bem irtak sehol se hogy ezt a Full Array helyi fényerőszabályozás haznalna ez a tipus is meg nem talalok semmi infot a hdr pro + és a c655 pro hdr 600 közt
-
mj1981
tag
Sziasztok tcl tv-t vasarolnék de nem tudok dönteni.
Tcl t8b vs c655 pro
E ket tv közül szeretném az egyiket van xbox meg ps5 is.
Annyit tudok biztosan hogy a t8b 144 hz panel hdr pro +
A 655 pro hdr 600 meg Full Array helyi fényerőszabályozás.
Az érdekelne melyik jobb .
Nem értem hogy a t8b miert nem tudja a nagyobb hz melett a jobb hdr t meg ezta Full Array helyi fényerőszabályozást -
Stealth
senior tag
válasz
Celtis #29139 üzenetére
Nekem Netflixből alap csomag van, de Max-on most nézem az Aquaman, Elveszett királyságot DV Dark módban és semmi sem akad, szép folyamatos a lejátszás.
300/20as netem van USB 3.0-ban van egy ilyen. Kábel van a router és a tv között.Azt észrevettem, hogy nem jegyzi meg a képmódokat, tehát manuál be kellett lőnöm a DV-hez tartozó fényerősséget és egyebeket.
Buktam az egyedi szoftvert szerintem. -
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #29131 üzenetére
Pont akartam kérdezni, hogy egy ilyen firestick esetén ugyanazt a Googletv felhasználói felületet kapom a tv-n? Támogatja a CEC-et, azaz tudom a tv távirányítóval kezelni?
Értem, hogy a sajátja jobb, de nekem a tv-é is megfelel, és nem akarok két távirányítót használni. -
mikrofon
veterán
válasz
boborján2 #29129 üzenetére
+1
Mikor én vettem a 65C845-öt már árulták az X2-t. Én az X1-re vadásztam és sikerült is. Azóta is úgy tűnik ez volt a jó döntés.
Sajnos úgy tűnik minden új TCL TV hardver esetén kb. egy év mire kijön egy használható szoftver.Illetve továbbra is azt javaslom mindenkinek, hogy a TV árához számoljon hozzá legalább egy Firestick 4k max gen2-t és elégedett lesz a TV-vel és nem fog szenvedni a szoftveres hiányosságok miatt. Ráadásul lehet hozzá FireTV pro távirányítót venni ami szinten növeli az élvezeti értéket.
-
válasz
FragMaster #29128 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
boborján2
senior tag
válasz
FragMaster #29128 üzenetére
Az X2 -vel van is szoftveres baj rendesen.
Nekem X1 a 835 és majdnem hibátlannak nevezém.
Biztos vagyok benne ,hogy ez nem a tv típusa ,hanem az X1 vs. X2 miatt van.
Ha van valamiből X1 én tuti azt venném. Ezen is gombnyomásra megy minden app.
-
FragMaster
addikt
válasz
beyruth82 #29127 üzenetére
Amennyire én kibogoztam a 845-nél több háttérvilágítás dimming zóna van azonos méreten, magasabb a fényerő is, erősebbek a hangszórói, illetve van a tv hátulján egy "mélynyomó". Van akinek hasznos lehet, hogy a 845 talpát kétféle magasságban is fel lehet szerelni.
Arra figyelj, hogy X2 változat legyen, ha 845-öt választasz. Abban már az újabb pentonic 700-as chipset van, mint a 805-ben. Bár nem hinném, hogy az X1-est még árulják, emagtól X2 jött a héten. -
Sziasztok! Szeretnék egy TCL tv-t venni és hosszas netes keresgélés, tesztek nézegetése után a TCL-t néztem ki mert a specifikációik és az árazás alapján verhetetlennek tűnnek. A TCL 55C805 és a 845-ön gondolkodok. Néztem a specifikációkat de nem igazán látom a különbséget a két modell között. Miben térnek el? Olvastam a topicot és a 805-re sok panasz van akadás, fagyás, laggolás meg hangcsúszások miatt. Ez mennyire általános? A 845-nél is hasonló gondok vannak? Esetleg az egész márkára jellemzők ezek? Én leginkább konzolos játékra, yt videók nézegetésére, Netflixezésre és időnként pendrive-ra töltött filmek lejátszására használnám. Hagyományos tv-t ugyan szinte sose nézek de azért ne csússzon már a kép meg a hang vagy akadozzon ha lehet.
Köszi a tapasztalatokat, tamacsokat előre is! -
droti25
őstag
Sziasztok
Végre megérkezett a tv-re az új v135!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes egy resetet csinálni miután feltelepült? Ha igen akkor pontosan hogy és hol?
Köszönöm előre is! -
Cartmenn
aktív tag
válasz
zsolt501 #29101 üzenetére
Én ezzel a Gyűrük Ura résszel nem tudom tesztelni,mert csak a FullHDs verziókban van meg (a 4K-at töröltem mert ,mert azokat nem tartottam jobbnak,csak a helyet foglalták
) azokkal nincs gond --de csak 40Gb környékiek . Amik már 60-80Gb ( Hobbit, Avatar2, Interstellar , Alien2 ) meg a többi 4Ks mozifilm lejátszásával semmi gondja a TV lejátszójának ---2 filmet nem játszott le ,vagy akadozva a 30 filmből de azt pld a kodi-val VLC-vel se. Gyűjtöm a David Attenborough filmeket ,helyenként sokat foglalnak,de részenként nem sok Gb-osak,akadozni sose akadoztak, és mindent játszik .500as és 1terrás külső hdd-n vannak,és csak ezek tárolására vannak, nincs töredezettség
És van mellette egy külső 4k lejátszó Eminent (kodis) ,az épp a természet filmeknél hibázik a mozgásmegjelenítéssel néha
-
Celtis
veterán
Eddig úgy láttam, hogy a V098 DV világos módban kevésbé - vagy legalábbis a tesztre használt jeleneteknél egyáltalán nem - szaggat. Ma megnéztem ezt a Vérapó című filmet. A filmről nem akarnék véleményt alkotni, de valami botrányosan rossz a mozgás. Akad, remeg. Várom a frissítést.
-
vacs
veterán
Helló.
C835 TV-n minden bekapcsoláskor felugrik, hogy állítsam be az Apple homekit-et ... nincs apple cuccom és zavar az értesítés!
A beállításokban nem tudtam kikapcsolni, van bármi trükk, hogy eltűnjön? -
-
jaeger99
csendes újonc
Sziasztok!
Alzán május 2-án vásároltunk egy "Televízió 32" TCL 32S5400AF" -t.
Egy hete vittük vissza, hogy laggol, folyamatosan bolti módban van és kb használhatatlan. A táviránytó is ellentétesen működött, Netflix megnyitása esetén TV és fordítva.Szervizben van, szervizben tarthatják 30 napig. Pénzünket vissza nem adják, inkorrekt módon viselkednek és félretájékoztatják az embert.
Mit tudunk tenni, hogy visszakapjuk a pénzünket? Nem első eset, sok ismerősöm panaszkodik az Alzáról!
-
Sziasztok,
Használja valaki úgy a TCL Tv-t, hogy erősítőt ki-be kapcsol a TV ki-be kapcsolásakor?
TV csere volt az erősítőm mellett, a régi Sony szépen bekapcsolta az erősítőt és egyből átment a hang.
Most viszont nem tudok megbirkózni a beállításokkal, TCL bekapcsolással elindítja az erősítőt, de hangot csak a TV-n hallok bármilyen beállítás esetén.
Denon X3500h az erősítő. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Stealth #29102 üzenetére
Nézd úgy voltam, hogy derüljön ki mit bír, én se akarom rendszeresen ekkora fájlokkal etetni, de ha már teszt akkor legyen ez is meg.
A fájl neves dolog engem eléggé meglepett, pláne hogy a gyári média lejátszó látta a filmet, igaz elhasalt tőle,
Még akarom tesztelgetni miket bír, mert így derül ki hogy mivel ne próbálkozzak majd. -
boborján2
senior tag
válasz
zsolt501 #29101 üzenetére
Annyi biztos hogy nagy pozitívum az USB3-as csatlakozó SSD-vel.
Az USB3-nak csak a töredékét, az USB2 átvitelnek meg (átlagban) felét sem használja ki ez a film sem. Illetve nem feltételezem ,hogy olyan sok 200Megabit/sec "tüske" volna a filmben(már ha egyáltalán egy is van) , hogy, az USB2 sebessége miatt kiürül a puffer.
Szóval hasznos ha van USB3 , de ennek a lejátszásához az USB2 is bőven elég egy alap HDD -vel.
+Egy infó... Azon ne lepődj meg ha a virágboltos mkv-k nagy része esetleg nem lesz DoVi. Ezekből az összepakolt mkv fájlokból nem fogja tudni mindet DoVi-ban lejátszani a tv. És ez nem a tv hibája!
-
zsolt501
nagyúr
Mai kíváncsiságból...
TLotR.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.REPACK.Extended.2160p.UHD.BluRay.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR.HEVC.HuN 117GB-os verziójával teszteltem a TV (C805) képességeit Hálózatban és 1TB-os Samsung USB3-as SSD-n, no ez a film kifogott a TV média lejátszóján, majd TV-re telepített Plexen itt nem bírta a lejátszást, Kodi legújabbal is próbáltam, ott meg se jelent a fájl listában a film, más lejátszó programmal is próbáltam az eredmény ugyan az, valamiért CSAK a saját média lejátszójában jelenik meg a film... de más lejátszónál meg sem jelent ami elég fura.
A Tv saját lejátszójával elindítva hálózatból katasztrófálisan leakadozik pedig az adatátvitellel nincs gond, de SSD-röl se jobb a helyzet, valamiért ez kifog a TV lejátszó programján.Nos itt jön az érdekesebb rész van a Chromcast with Google TV lejátszóm, és ott hiba nélkül megy a lejátszás hálózatból is Plexel és Kodival.
Aztán nem hagyott a dolog, és A filmet az SSD-n a gyökér könyvtárból beraktam még ott se jelent meg a film, majd a filmet átnevezve rövid névre már a TV-n a Kodi és más lejátszóban is megjelent, de a TV saját lejátszója továbbra is elvérzik, a Kodi itt már vitte a filmet, és probléma nélkül váltott DoVi-ra, a lejátszással problémát nem láttam, itt nem szaggatott, nem akadt meg a lejátszás.
Annyi biztos hogy nagy pozitívum az USB3-as csatlakozó SSD-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest