Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

- lehet e a mikrofon érzékenységét feljebb húzni és "éberebbé" tenni?
    Nem. Hozott anyagból lehet csak dolgozni.

- hogyan tudom azt beállítani, hogy a parancs elhangzása után azonnal jöjjön a válasz/végrehajtás? (jelenleg megjeleníti a parancsot, gondolkodik, és aztán válasz)
    Leginkább sehogy. Ez szintén körülmény függő. Max ha bivalyerős a hardver, esetleg célhardver, mint mondjuk a Moto X és kell hozzá egy piszok gyors internet kapcsolat, minél kisebb késleltetéssel.

- hogyan tudom elérni azt, hogy a folyamatos szövegkörnyezetben elhangzó parancs szóra azonnal reagáljon, attól független, hogy a mondat be van e fejezve vagy sem (tehát amint beazonosítja a parancsot azonnal hajtsa végre)
    Sehogy. Így működik a Google Voice Search. Akkor küldi szerverre az elhangzottakat, ha befejezted a mondandód.

- lehet e valahol tágítani a félreértések hibahatárát? (pl a parancshoz 60%-ban hasonlító válaszokat is parancsként azonosítsa)
    Lehet kérni több alternatív mintát a motortól, így az Autovoice akár több különböző találatot is vizsgálhat. Nálam olyan 10 alternatívával egész jól működött, ritka volt a eredménytelenség, de ugyanakkor a false positive találatok se fordultak még elő.

- miért van az, hogy néha kérés nélkül is leveszi a szövegfelolvasó hangját nullára?
    Ott vmi árulás van. Csak úgy nem némul el.

- van olyan aki külső mikrofonnal használja a felismerést? képes szignifikáns javulást hozni ha nem a beépített mikrofont használjuk?
    Ezt amúgy hogy? USB OTG talán?
    Egyébként nyilván jobb hardverrel jobb eredményt lehet elérni.

- képes a beszédfelismerés tanulni, alkalmazkodni?
    Hogy Google mit tud kihozni belőle, az házon belül marad, nincs köze az Autovoice működéséhez.
    Autovoice kontextusait kell olyan intelligensre csinálni, ami a lehető legoptimálisabban és legtermészetesebben tudjon működni. Meg kell tanulni hozzá a reguláris kifejezések használatát és jó nyelvérzék kell hozzá.

- képes hangot felismerni (bár ez már nagyon sci fi)? (ezzel is lehetne talán javítani a pontosságot--> csak az én hangomra reagáljon, könnyeben szűrhető a többi zaj, zene stb..
    Ez egy jó ötlet, de nem tudok róla, hogy lehetséges lenne.
    Másnak ez miért nem jutott még eszébe? :))

- képes értelmezni olyan szlenget vagy kifejezést, amit vélhetőleg nem ismer? (pl játszd le a "külföldi cím"-et "külföldi előadó neve"-tól.--> egy ilyen parancsot hogy a legjobb megadni neki?
    Úgy vettem észre a magyar nyelvű motor egy-két angol szót még tud értelmezni a szövegben, de ha a magyar motornak angolul kezdesz el beszélni, akkor hülyeséget ad vissza.

Ne érts félre, nem kötözködésnek szánom, inkább csak a tapasztalataimat írom le.
    "Nem. Hozott anyagból lehet csak dolgozni."
    Lehet, de nem feltétlenül kéne így legyen. Az persze egy másik helyzet, ha a kernel ad lehetőséget a mikrofon érzékenységének a növelésére. De léteznek olyan VOIP alkalmazások (pl. MobileVoip), amikben van lehetőség a mikrofon érzékenységét növelni. Tehát elvileg lehetne rá alkalmazáson belül, szoftveres lehetőség.

"Ott vmi árulás van. Csak úgy nem némul el."
    Én is tapasztaltam a jelenséget. Nullára veszi a média hangsáv hangerejét. A TTS pedig ezt a hangsávot használná. Még vmi magyarázatot is olvastam az okára, de már nem emlékszem, hogy melyik oldalon, vagy melyik alkalmazásnál. Amit használok hangfelismerő (direkt nem beszédfelismerőt írok, mert az nem az), az is ezt csinálja. Robotban külön műveletet hoztam létre a média hangsáv hangerejének visszaállítására TTS előtt.

"Ezt amúgy hogy? USB OTG talán?"
    Igen, lehetséges. Kérdés, hogy mit támogat a kernel. Pl. sok miniPC -n nincs külön analóg audio csatlakozási lehetőség. Viszont minden ilyen kütyü (legalábbis amikkel eddig dolgom volt) támogatja az USB -s "hangkártyákat" (ezek a párszáz/párezer Ft -os kis mütyűrök). MiniPC -n konkrétan egy ilyennek a Jack -jébe dugott külső mikrofonnal teszteltem az Autovoice -t. De talán lehetséges kékfogas külső mikrofonnal is.

Új hozzászólás Aktív témák