Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz krysn95 #3326 üzenetére

    - lehet e a mikrofon érzékenységét feljebb húzni és "éberebbé" tenni?
    Nem. Hozott anyagból lehet csak dolgozni.

    - hogyan tudom azt beállítani, hogy a parancs elhangzása után azonnal jöjjön a válasz/végrehajtás? (jelenleg megjeleníti a parancsot, gondolkodik, és aztán válasz)
    Leginkább sehogy. Ez szintén körülmény függő. Max ha bivalyerős a hardver, esetleg célhardver, mint mondjuk a Moto X és kell hozzá egy piszok gyors internet kapcsolat, minél kisebb késleltetéssel.

    - hogyan tudom elérni azt, hogy a folyamatos szövegkörnyezetben elhangzó parancs szóra azonnal reagáljon, attól független, hogy a mondat be van e fejezve vagy sem (tehát amint beazonosítja a parancsot azonnal hajtsa végre)
    Sehogy. Így működik a Google Voice Search. Akkor küldi szerverre az elhangzottakat, ha befejezted a mondandód.

    - lehet e valahol tágítani a félreértések hibahatárát? (pl a parancshoz 60%-ban hasonlító válaszokat is parancsként azonosítsa)
    Lehet kérni több alternatív mintát a motortól, így az Autovoice akár több különböző találatot is vizsgálhat. Nálam olyan 10 alternatívával egész jól működött, ritka volt a eredménytelenség, de ugyanakkor a false positive találatok se fordultak még elő.

    - miért van az, hogy néha kérés nélkül is leveszi a szövegfelolvasó hangját nullára?
    Ott vmi árulás van. Csak úgy nem némul el.

    - van olyan aki külső mikrofonnal használja a felismerést? képes szignifikáns javulást hozni ha nem a beépített mikrofont használjuk?
    Ezt amúgy hogy? USB OTG talán?
    Egyébként nyilván jobb hardverrel jobb eredményt lehet elérni.

    - képes a beszédfelismerés tanulni, alkalmazkodni?
    Hogy Google mit tud kihozni belőle, az házon belül marad, nincs köze az Autovoice működéséhez.
    Autovoice kontextusait kell olyan intelligensre csinálni, ami a lehető legoptimálisabban és legtermészetesebben tudjon működni. Meg kell tanulni hozzá a reguláris kifejezések használatát és jó nyelvérzék kell hozzá.

    - képes hangot felismerni (bár ez már nagyon sci fi)? (ezzel is lehetne talán javítani a pontosságot--> csak az én hangomra reagáljon, könnyeben szűrhető a többi zaj, zene stb..
    Ez egy jó ötlet, de nem tudok róla, hogy lehetséges lenne.
    Másnak ez miért nem jutott még eszébe? :))

    - képes értelmezni olyan szlenget vagy kifejezést, amit vélhetőleg nem ismer? (pl játszd le a "külföldi cím"-et "külföldi előadó neve"-tól.--> egy ilyen parancsot hogy a legjobb megadni neki?
    Úgy vettem észre a magyar nyelvű motor egy-két angol szót még tud értelmezni a szövegben, de ha a magyar motornak angolul kezdesz el beszélni, akkor hülyeséget ad vissza.

Új hozzászólás Aktív témák