- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Rick4
félisten
Csapvizet nem rakunk semmilyen eszközbe, és főleg nem magunkba, azért vezetékes víz a neve, mert nem ivóvíz. Egyenes út vezet az elvízkövesedéshez. Mi már a 90-es évek végén is otthoni víztisztítót használtunk, azóta is ezen keresztül jön az iható, főzhető víz, mert ugye ihatsz te ásványvizet palackból, ha a leves a csapból eresztett vízből készül....
-
-
Nekem amúgy is speciális igényeim vannak, már egy kávézótól is.
Kevés legyen a fény (neonnal teleb*szott, fényárban úszó helyek brr), sarokban ülhessek, falnak háttal (tehát mögöttem senki se mászkáljon, frászt tudok kapni tőle), lássam a bejáratot, lássam a pultot, ne legyen hangzavar, ne szóljon rádió, ne legyen bent hangos társaság, és ne plázában legyen. -
pmheros
őstag
Én nem nézek sorozatokat, nem szeretem őket. Ez az egyetlen amivel kivételt teszek.
Az elején nehezen éreztem rá, de mostanra megfertőzött a film, és hiánybetegségem is van 2 évad között.Ha Rawulf tényleg bespoilerezte Havas John végét, akkor minimum egy Duqu 2 variánst küldök neki, közvetlen utána meg egy cryptolocker -t
-
Rick4
félisten
Annyira nem, aznap tettem fel a Multiplára, mikor jöttek érte, kitakarítva, rendbe hozva, minden részén leszervizelve adtam oda, az üléshuzat se volt szükségszerű, de jól állt neki. Már kb fél éve megvolt, mire eljött a nap, hogy felrakom végre...
Én már csak így szeretem az autókat eladni.
Amúgy a vaterán, jófogáson tuti van 20K alatt komplett, jó garnitúra a tiedre is.
-
martonx
veterán
Én per pillanat önkormányzati közoktatásos flottában vagyok, előtte Lombardos flottában voltam (arról nem tudok nyilatkozni, mert a cég fizette, a flotta controlling programját meg én fejlesztettem, úgyhogy sose tudtam fölé menni a limitemnek
). Mondjuk én alapból nem vagyok egy őrült sokat beszélő ember, ráadásul testvéremék, szüleim, feleségem flottán belül ingyen hívhatóak. Azért flottából kifelé olyan napi átlagban 20 percet beszélek, de még sosem sikerült érdemben fölé mennem a havi 2K-nak. SMS-t meg kb. szökőévente írok, de abból is ha jól rémlik havi 60 benne van az előfizetésben.
-
Rick4
félisten
Én tudok csomagot, de egy redhez ne mérd ezeket. Legutóbb 3 éve voltunk egy vodás flottánál, akkor az a havi telszámla 25-28K volt, pedig írtam már többször is, nevetséges percdíjak voltak, egymás közt ingyen, minden mobil 9+ áfa, vezetékes 5+ áfa. Most néztem, a múlt hónapban 13500Ft volt a fizetendő, ebben volt 468MB adatforgalom, 2014 perc hívás, 62 db sms, 10 napos pályamatrica 3K-ért, egy parkolás 370Ft-ért. Vagyis ha 500Ft-ot számolok a netre, 5Ft-ot az sms darabjára, a 2014 percre meg fizettem 9320Ft-ot, percenként 4.6Ft-ot fizettem. És nem sokszor van kedvem cseverészni, ez leginkább a dolgaimhoz kapcsolódó telefonálgatás.
Viszont jobbat nem találok, tehát nem baj, ha tudom, hogy 2 évig ennyi, és mással foglalkozhatok.
-
Polemius
senior tag
"hűségidőhöz kötnek, még akkor is, ha csak SIM kártyád van tőlük.
Ha meg nem kérsz hűségidőt, akkor meg 3-4 ezerrel többet fizetsz érte."T-nél van előfizetésem, hűség nélkül, mert telefont nem akartam venni, és hűséggel sem lett volna olcsóbb a havi díj.
De gondolkozom rajta, hogy visszatérek prepaidra. -
macilaci78
nagyúr
Pontosan ez a lényege a hűségidőnek...
Te vállalod, hogy igénybe veszed azt a szolgáltatást a hűségidő leteltéig. (Ha nem felel meg, árban felfelé válthatsz. Természetesen új szolgáltatás, új hűségidő.)
A szolgáltató, mivel Te 2 évig jattolsz neki fix bevételt teremtve, kedvezményeket ad, amit havidíjban és a készülék árában is érvényesít.Nyilván ha valamelyik fél felmondja a szerződést, akkor ott kötbérnek van helye. Vagyis ha az előfizető megy, akkor az addig igénybe vett kedvezményeket vissza kell fizesse. Például a telefon rendes ára és a felmondásig befizetett részösszegek közti különbséget, továbbá a díjcsomagban igénybe vett kedvezményeket, vagy a hátralévő időszak rendes havidíjait, hiszen vállalta a hűségidővel járó anyagi terheket.
Gondolom, ha a szolgáltató kívánja felmondani nem az ügyfél hibájából fakadóan (nem költözés, nem tartozás, stb) a szolgáltatást, akkor az ügyfél jogosult kártérítésre. Ha jól tudom, a mobilszolgáltatók a közüzemi szolgáltatókkal ellentétben nem egyetemes szolgáltatók, vagyis nem törvény adta kötelességük, hogy az igény felmerülése esetén azt kielégítsék. Ennél fogva gondolom, az ügyfelek esetleges kártérítési igénye kevésbé megalapozott.
-
macilaci78
nagyúr
Mert majd az ember csak úgy ugrándozik bankok közt, ha mondjuk a lakáshitele nem tetszik, vagy a biztosítók közt, ha a kötelező felelősségbiztosítással nem elégedett. Mindennek megvan a sora és módja, amitől az eltérés bizony plusz sarcot jelent.
Ha személyesen voltál bent, akkor a kezedbe nyomták a papírt, amit aláírtál, azon rajta van feketén-fehéren a 2 év hűségidő, annak kezdetével egyetemben. Ne aggódj, ha a Te példányodat nem írtad alá, az övékét biztosan.
A telefonos beszélgetéseket a beleegyezéseddel (ráutaló magatartás) rögzítik, visszahallgathatod kérést követően, stb.
Nem azért kötsz hűségidőt, mert kedvezményes árú mobiltelefont veszel, hanem azért veszel kedvezményesen mobilt, mert hűségidőt kötsz. Ez régen is így volt.
Lefelé váltani a T-nél sem lehet csak úgy és a Vodánál is meg van a módja, legfeljebb nem tetszik.
-
macilaci78
nagyúr
Új csomag, új hűségidő. Amióta világ a világ, ez a bevett eljárás. A hűségidővel Te elkötelezted magad az adott szolgáltató adott szolgáltatása mellett. Vagy vállalod az új hűségidőt, vagy fizeted a megszűnő után a kötbért. (ÁSZF)
Ugyanaz a csomag rendszerint elérhető 1 és 2 év hűségidővel, valamint hűségidő nélkül is. értelem szerűen a 2 éves a legolcsóbb, a 0 pedig a legdrágább.Engem az lep meg, hogy úgy érzed, átvertek.
-
Annak idején cégesben és magánban is voltam ügyfelük. Nagy bajaim nem voltak velük (térerő talán, de ez a kezdeti időkben volt), de voltak "dolgaik", pl a hangpostát nem lehet egyszerűen kikapcsolni, hogy leveszed az átirányítást a telefonon, hanem be kell telefonálni, hogy nem kéred. Ugyanígy a foglaltság jelzést, hogy foglalt esetén ne menjen hangpistára.
Ilyen és ehhez hasonló apróbb dolgaik voltak, amik miatt kiábrándultam belőlük a kezdeti rácsodálkozás (vitamax city) után. -
-
-
ShadowX
őstag
Szegeden alapjában véve a kormányzat hibáztatható. Amit itt területfejlesztés szintjén mûvelnek gazdaságfejlesztés helyett, az húzza vissza a várost. Lengyelország mintájára kellene felépíteni az országot. A fôváros mellett sok a nagy tömegû, nagy tömegeket és befektetéseket vonzó város. Itt sajnos a befektetôt fejében meg sem fordul a vidéken történô beruházás. Kizárólag Pest, mert ott a kritikus tömeg. Amelyik meg nincs, az úgyis odavándorol. Szegednek meg jót tenne egy ~300ezer összlakosszám. Akkor talán lehetne kezdeni vele valamit.
És mondhatja nekem akárki, de Szeged jövôjének nem abban kellene rejlenie, hogy gyárak, meg üzemek.
Kicsit messzire szaladtam, de a pestközpontúságra akartam reagálni.
-
Rick4
félisten
Nem, ez egy hitvány valami. Jó, mert látsz majd dolgokat, de mikor arcok, rendszám, ez az kellene, bajban leszel. Ami kiindulási alap az egy G1W, vagy egy concorde roadcam hd-30, ami gyakorlatilag ugyanaz. A lényege, hogy a képszenzor és a feldolgozó chip olyan egységet alkot, ami etalonná tette az ezekkel szerelt kamerákat. Ezekre keress rá: Aptina AR0330 és Novatek 96650
Ha azt mondom, ugyanezzel szerelik a kínai SJ4000-es kamerát, amely közvetlen konkurense, és bizonyos szituációkban jobb felvételt csinál, mint egy GoPro kamera, asszem elmondtam mindent.
Ja, a mediamarktban megvehető 1 év garival a Concorde kamera 22K alatt. Megnyomod a gombot, és bemész érte az árkád MM-ba.
-
Rick4
félisten
Ha beállsz a bejáróra, akkor előre lát. De ha az út szélén állsz meg, és felveszi a hangot, hogy valaki végigcsúsztatja az oldalát, meg megborítja kicsit, akkor vagy szembe jött, és az első rendszámot látod, vagy hátulról jött, és utána a hátsó rendszámot tudod leolvasni.
Egyébként meg 10K egy HD-s 1MP-es IP kamera, kiraksz egyet, ami felveszi az ilyeneket, ott a szervered, 5 perc beállítani és vesz.Ha nem akarunk szívni, fel kell készülni az ilyesmire.
-
bb0t
őstag
Mikor barim vette az autót hófehér Bravo-t nyáron a nyaralás előtt olyan lett mint egy pulykatojás. Igazából mai napig sem tudom egész pontosan, hogy miért, de teli lett a teteje meg az oldala pici barna foltokkal (repülőrozsda???) meg pöttyökkel. Semmi sem hozta le. Próbáltunk sampont, kátrányoldót mindent. Csak körömmel lehetett lekaparni de az sem volt egyszerű művelet, és nem akartunk 10 centinként mikrokarcolásokat felvinni az új autóra. Hosszas keresgélés után megvettük a Sonax Extreme Spray and Clay nevű cuccot, az volt az egyetlen ami lehozta. Azóta tényleg csak sonaxot veszünk. Nekem waxolásnál a kis karcokat el szokta tüntetni és 4-5 ezer forint körül van nekik polír cucc is. Van polírkendő meg tárcsa is azok nem tudom milyen árban vannak, de ha tutira akarsz venni akkor olyat veszel.
És máskor állj a parkoló másik végébe mert a lusta birkája inkább bepaszírozódik egy kis helyre mint a hering csak, hogy 5 méterrel kevesebbet kelljen sétálni. Bravo fórumban olvastam egyszer, hogy a vadi új Fiat Bravot leparkolta a srác egy tök üres parkolóba, majd beállt mellé egy nő és izomból rányitotta az ajtót. Csak a srácnál volt kézi polírozó és abban a pillanatban felpolírozta. Mondjuk szerintem kihordott lábon egy egyvérzést.
-
Rick4
félisten
Odamész, megnyálazod az ujjadat, és elkened a sérülésen. Ha akkor eltűnik, akkor polírral is kijön. 1K egy olcsó polírpaszta, régi póló meg biztosan van, 5 perc alatt a gépi polírozás felét el lehet érni, tartós nem lesz, de egy 500ml-es pasztával azért 2-3x le lehet kenni egy komplett autót is, ekkora felületet kb 200x.
-
-
-
-
-
azbest
félisten
Ott sem ssd-ről fut, az egy mellékszál volt
Két kolléga is panaszkodik, hogy rendszeresen újra kell indítani a win8.1-es gépeiket, mert úgy belassul, teker a winyó folyamatosan, hogy nem tudnak rajta dolgozni. Igaz a fejlesztőkörnyezet időnként tényleg sok ramot eszik, de 8GB azért még nem volt annyira kevés. A win7-es ugyanolyan gépem általában havonta egyszer indítom újra.
Az összeborulás kapcsán pedig nem teljes elpusztulásra gondolok, hanem például meghalnak szolgáltatások. A beépített vpn kapcsolat kezelés halt meg legutóbb. Visszaállítási pont helyreállítása után ment... de a gép legközelebbi újraindításakor meg már nem indult el a rendszer. Meglett a srác esti programja
-
-
-
macilaci78
nagyúr
A privátomon néha betalálnak.
2 SIM van a telóban, az egyiket vagy 5 éve használom, a másik kb 2,5 éves saját néven, amit Apám használt az első fél-egy évben. Na, fatert szokták még rajta keresni...Engem meg megtalál ez-az: lejáróban lévő előfizetés a Telekomnál és már jönnek is a hiánák (Telekom, UPC), hogy csábítsanak. Közlöm velük, hogy a szerződést másfél éve megszüntettem az adott létesítési címen... Közben kiderült, hogy a Telekom hülye ahhoz, hogy egy kábelnetes telefonvonalat a kábelnet felmondása után leszereljen és nekem csak az tünt fel, hogy kb 800 Ft-tal magasabb havidíjat számláztak márciusban. Megvakargattam kicsit és voila, 53k jóváírás. Barmok.
A UPC-set meg megkérdeztem, mifasznak nekem parabolás net Budapest belvárosában, mikor a műemlékvédett házra nem rakhatom fel az antennát? Ajánlgassa tanyára...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest