- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Polemius
senior tag
válasz
bitpork #35937 üzenetére
Pedig az sokkal érdekesebb, hogy 2 ember fogja eldönteni 6500 milliárd forint* kinek a zsebébe kerüljön.
szerk.
@(#35955) Rolly
"a befolyásolási lehetőség mindig nyitva van, csak ennek szintje a kérdéses"
Vagyis az a baja, hogy nem őt vesztegetik meg?* 6 500 000 000 000 Ft**
** 655 982 Ft/fő***
*** ez kb. 62%-a az egy főre jutó GDP-nek
-
válasz
bitpork #35937 üzenetére
az utolsó előttiben szerintem érdekesebb idézet van: "Emellett megígérte, hogy komolyan fel fog lépni a korrupció ellen az NFÜ-ben, hiszen "a befolyásolási lehetőség mindig nyitva van, csak ennek szintje a kérdéses""
De örülök, hogy fel fog lépni a korrupció ellen, mert eddig is sokat javult a helyzet 2010 óta. A korrupció kiiktatásában. És ebben már eddig is nagyon sok munkája volt Lázár úrnak! Csak így tovább! 2014 Újra Fidesz
-
-
-
válasz
bitpork #35937 üzenetére
Ez egy rózsaszínű kis malac akar lenni?
ez sem sokkal szebb
Ez is szép -
Syl
nagyúr
válasz
bitpork #35921 üzenetére
Januártól pedig Orbán és ő a Miniszterelnökségen keresztül közvetlenül irányítják majd a 2014-2020 között az uniótól érkező mintegy 6000 milliárd forint szétosztását.
Mivanmivan??? Volt választás, amiről nem tudok? És amit a piktorviktor megnyert, kétszer egymás után???
Másrészt, hogy "ne öncélúan" osszák ki az uniótól érkező milliárdokat, hanem a "közcél érdekében".
Hogy nem szakadt rá az ég???!!!
-
DarkByte
addikt
válasz
bitpork #35817 üzenetére
Ez viszont szomorú.
Nem akarom elhinni hogy egy ilyen neves gyártó sem képes erre adni. Vagy 100k alatt ennyire futja?
Kollégával nézegettük még a Mobilarénán is tesztelt Dension Car Dock-ot, mert egyébként a kocsimban most is egy régebbi Clarion CD-s fejegység van ami alapvetően nem legalja elvileg, de AUX bemenet nincs rajta. Viszont ezzel a dock-al több bajom is van:
- Note2 tuti nem fér bele, ha belefér is biztos marha egészéges ilyenkor a 40 fokos nyári melegekben ha egy egy-két órás úton tűző napban van a mobil miközben navigálok mondjuk vele ami amúgy is szétizzasztja
- az ilyen szélvédőre cuppanós cuccokal nincs jó tapasztalatom, vagy lehetetlenség leszedni vagy egy nyár alatt megeszi a nap olyan gyenge anyagból vannak
- annyira nincs ínyemre állandóan fel-le applikálni a kocsiban, mert ez megint tolvajcsalogatóSzóval a BT-s rádió lenne marha jó mert csak ledobom a telefont a boxba a rádió alatt és utána a fejegységről tudom a zene lejátszást vezérelni, kábelt nem kell dugdosni feltétlen. Navigációhoz pedig lehetne venni egy opcionális tartót amit nagy néha ha kell fel tudok rakni.
Persze tudom hogy az A2DP SBC kodekjétől nem kell hangminőségben sokat várni, főleg az Android-os enkóder egy különösen gyenge minőségű valami, de egylőre híre-hamva sincs apt-X képes fejegységnek (pedig a Note2 tudná). -
DarkByte
addikt
válasz
bitpork #35815 üzenetére
Egy 400 ezerért vett autóba nem fogok az autó árának feléért még hangcuccot venni.
Autórádióban is most kinéztem egy Bluetooth-os JVC-t 25k-ért, ennél többet nem vagyok rá hajlandó költeni. Még így is parázhatok majd hogy feltörik érte a kocsit. A Bluetooth-ból viszont nem akarok engedni mert kihangosítót akarok, telefonról akarok zenét hallgatni, praktikusság szempontjából ez a legjobb választás. Viszont a legalapabb cuccokat kerülöm, fateromnak vettünk egy Conrad-os Bluetooth képes Renkforce fejegységet és borzalmas a hívás mikrofonja, semmit nem lehet érteni belőle. (egyébként neten azóta már találtam tök ugyanilyen menüjű kínai fejegységet, szóval óriási fejlesztés lehet a Renkforce részéről e-mögött, újracsomagolták egy kész megoldást).
Persze, hallottam én már főnök Citroën C-Crosser-ében Rockford Fosgate gyári hangrendszert, n+1 hangszóróval, mélyládával, DVD-s érintőképernyős navival. Rohadt jól szólt. De az használtan is még egy 5-6 millás kocsi. Majd egyszer.
-
Agyasima
őstag
válasz
bitpork #35704 üzenetére
A nyitva tartás itt is 7:30-17:00-ig tart hétköznap.
-
válasz
bitpork #35699 üzenetére
nyugateurópában ennyit sem hoz egy év alatt
bár ott 1% körüli infláció van az itthoni 5 körüli helyett...
amúgy értékpapír számlát kell nyitni (havi 150-250 ft) és pénzpiaciba rakni a pénzt ott 5-6% közötti hozamok vannak ...
pl én részvény alappal most 1 hónap alatt kerestem nettó 5%-ot s ha várok még 2-3 napot akkor lett volna 8%, de biztosra mentem ...
-
Polemius
senior tag
válasz
bitpork #35649 üzenetére
Akkor Észak-Korea a neked való hely. Szerintem befogadnának téged is. Igaz, az ott lakók többsége inkább eljönne onnan (csak nem tehetik). (Bár ott sem lőnek agyon helyben, előbb van valami látszateljárás, meg átnevelő tábor.)
Mondjuk nem egészen értem, miért akar valaki olyan helyen élni, ahol folyton attól retteg, mikor lövik agyon az utcán valami mondvacsinált ürüggyel. -
Polemius
senior tag
válasz
bitpork #35636 üzenetére
Ebben az országban már az sem kell, hogy rosszkor legyél rossz helyen ahhoz, hogy gyanúsított legyen belőled. Elég, ha a neved egyezik valakiével. Vagy csak majdnem egyezik. Netán elírták. Vagy a címet írták el. Vagy ismert valakit aki ismer valakit aki...
A te elképzelésed szerint ha mondjuk véletlen belőled egy komoly bűncselekmény gyanúsítottja lesz (mert valakire hasonlítasz, netán rosszul jegyeztek meg egy rendszámot), akkor belelőhetnek az árokba nyugodtan.
Nem arról van szó, hogy amit elkövettél, azért vállalod-e a felelősséget. Olyasmiért felelsz, amit el sem követtél.
Megjegyzem azért is rendkívül rossz lenne egy ilyen hozzáállás (és most is hajlanak rá a hatóságok), mert így egyszerűen fognak egy balekot, ráverik a balhét és le lehet zárni az ügyet.
Ha kivégeztek, akkor nagyon esély sincs rá, hogy valaha kiderüljön, ki volt a valódi elkövető. Hiszen nem érdeke a hatóságnak tovább bolygatni a dolgot. A családodtól sem fognak persze elnézést kérni.A módszered szerint az általam említett móri ügyben ~10 embert végeztek volna ki eddig a hatóságok.
Ajánlom mindenkinek Cory Doctorow: Kis testvér c. regényét a témában.
(A Somogyi Könyvtárban megtalálható.)Egyébként minden tudományos alapossággal végzett vizsgálat pont azt mutatja, hogy nem a büntetés mértéke, hanem a büntetés bizonyosságának valószínűsége (mekkora eséllyel kapnak el/büntetnek meg) az, ami visszatartó erő lehet. Lásd a gépkarabélyos példát. Ha azt látod, hogy úgysem kapnak el, vagy úgysem lesz belőle büntetés, akkor az nem visszatartó erő.
Ezt kiválóan láthatjuk a magyarországi korrupció helyzetén. -
válasz
bitpork #35638 üzenetére
De hát akik 11 hónapot ültek tök ugyanebben az ügyben, őket is hamisan gyanúsították meg.
Téged is "lenne mivel" meggyanúsítani, nem érted? Pont ez az, valaki elkövet valamit, és téged meggyanúsítanak vele. Mint azokat, akik 11 hónapot voltak előzetesben emiatt tök tévedésből.
Tehát: meggyanúsít =/= elkövet.
-
Polemius
senior tag
válasz
bitpork #35632 üzenetére
Súlyos esetben pláne legyen alapos tárgyalás, feltárás. Gondolj azokra az esetekre, amikor erősen kérdéses, hogy valóban az elkövetőt kapták-e el, vagy egyértelműen nem az elkövetőket állították bíróság elé (lásd a móri esetet, ahol összesen annyi "elkövető" volt az évek alatt, hogy egyszerre el sem fértek volna a takarék épületében).
-
válasz
bitpork #35628 üzenetére
A büntetőeljárási törvény szabályozza, hogy mik azok a bűncselekmények, ahol első fokon melyik bíróság jár el. Ez olyan súlyú volt, hogy első fokon a törvényszék (leánykori nevén: megyei bíróság) járt el.
Polgári ügyekben is vannak ilyen ügyek, vagy ügytípustól, vagy értékhatártól függően.Syl: Értettem én hogy te hogy értetted, igen igazad van, nem olyankor van baj, ha valaki elírja, vagy rosszul tudja, mert az előfordul, hanem azzal amikor hirdeti, megmagyarázza hogy az úgy jó stb.
-
Rick4
félisten
-
válasz
bitpork #35610 üzenetére
Megy az ítélethirdetés? Melyiken? Be is kapcsolom a tévét.
Szerintem ez ordas hiba. Ugyanis a cikkíró hitelességét nagyban aláássa, hogy ennyire nem igényes, vagy ennyire gyenge, hogy ezt a kifejezést nem ismeri, hogy "kézhez kap", aki pénzügyekkel foglalkozik. Ez annyira a mindennapi életben előforduló dolog, hogy nem tudom hova tenni, vagy ennyire modoroskodni akart? Szerintem ez így igénytelen.
Sajnos ha valaki írással foglalkozik, de nem tud helyesen írni, vagy kifejezéseket nem tud leírni, akkor az olyan (ilyen is van...) ha egy riporter, vagy hírolvasó nem tud folyékonyan beszélni, őőőő-zik meg hümmög. Ne menjen már szakácsnak ha nem tud főzni, ezt nem menet közben kell megtanulni. Ha valaki ír, akkor legalább egy minimális hozzáértése legyen, pl tudjon helyesen írni. -
válasz
bitpork #35608 üzenetére
"ennyit kapunk legalábbis készhez "
Nem kézhez?
Eddig jutottam a cikkben, mikor eldurrant az agyam. Ha valaki ennyire nem tud helyesen írni, hogy ezt nem tudja leírni, miért ír cikket???
Szégyen hogy milyen szinten vannak egyesek, akik a nagyközönség számára írnak. Ez mindig nagyon felbosszant. -
zeg
őstag
válasz
bitpork #35533 üzenetére
Akkor azt is tudod hogy FuSinál az Amilonak semmi köze nem volt a FuSi-hoz, max a cimke. És gondolom azt is tudod, hogy akkoriban a HP-k is ugyanakkora hulladékok voltak, de Asusék sem álltak anno a helyzet magaslatán. Mondj nekem olyan márkát, amelyik nem volt alsó kategóriában ócska.
Magyarisztánban a FuSi=olcsó noti volt jellemző, megérdemelt 'elismeréssel'.
És még mindig megy az sz@r Fusi? Jó nagy rakás hulladék lehet, biztos mert olyan olcsó, alsó kat. gagyi volt tervezési hibával -
zeg
őstag
válasz
bitpork #35522 üzenetére
Érdekes, a centrino az intel egy termékcsaládját jelölte, beleértve a chipstetet is. Nem világos hogyan kerülhett bele ati vga, ott valami durva gányolás lehetett. A centrino-s notik első generációja úgy másfélszeres feláru volt az ugyanolyan teljesítményű notikhoz képest, bár inkább többszörös, mivel szinte csak felső kategóriás notik tartoztak centrino termékcsaládba.
Nem szándékozom eladni a centrino2-es notimat. Thin clien kategória, dokkolója van(már 2 is), a venti hangtalan, ssd-vel 5 órát bír, core2-es létére van rajta pcmcia, express card, firewire, esata, párhuzamos! és soros! port, smart card olvasó, 3G, blútyúk. Dvi és ps2 port meg a dokkolókon. FullHd meg sem kottyan legyen az mkv vagy youtube, szóval miért is cserélném egy csillogó-villogó parasztvakító süvöltő kirakatnotira? Új ára valahol 1500euró volt, persze nem én fizettem ki ezt az összeget. Fényéveket rávert anno akármelyik bóvli Asusra -
Polemius
senior tag
válasz
bitpork #35386 üzenetére
Majd bevezetik a kötelező magánnyugdíjpénztárt. (Önként ebben az országban már senki nem tenne bele egy fillért sem.)
Aztán 10 év múlva megint elkobozzák.De hogy értelmes választ is adják: NyESZ-en értékpapírban is tarthatod a pénzed, azzal meg jó hozamot is el lehet érni (meg persze lehet sokat bukni is). Plusz az visszaigényelhető adó, míg azt is teljesen meg nem szüntetik
-
azbest
félisten
válasz
bitpork #35395 üzenetére
P.: Elképzelhető, hogy a tranzakciós illeték miatt a kártyás vásárlások is díjkötelessé válnak?
H. A.: ... 14 sornyi rizsázás, majd a lényeg: mindezért kellene, hogy fizessen tranzakciós szinten.Tehát az is megeshet, hogy nem csak a szeretett államunk, de még a kártyatársaságok is közvetlenül a vásárlótól terhelnek be vásárlási díjat. Persze a boltoknak jobb lesz, mert kevesebb lesz a bank jutaléka és ettől jobban elterjed*. Közben, ahogy visszaszorul a készpénzes vásárlás, úgy fizetünk vevőként kikerülhetetlen díjat a vásárlás tette után.
*: most a bolti árban jelentkezik a bank jutaléka. Ha a vásárlót terhelik vele, akkor a bolt kevesebb árat írhat ki, mert nem ő veszi le azt a pénzt. Kb mintha a postán fizetek kártyával: a blokkon x forint van, de az egyenleg nem csak x forinttal csökken, hanem további 670 + valamennyi % idegen banki kivét díjjal is.
-
-
válasz
bitpork #35360 üzenetére
KATA-nál miért vihetnének bármit?
Pl EVA-nál külön bankszámla kell az egyéni vállalkozóknak de régen nem volt szükséges sima EV-ként külön számla. S most ha a KATA és magán számlámat összevonnám akkor meglenne a supernulla erstes számla feltétele + havonta megspórolnék kb 1000 ft bankon belüli utalást ...
Most olvastam adóforumon, hogy mivel alanyi mentes vagyok így a törvény szerint nem kötelező a külön számla
....
-
válasz
bitpork #35353 üzenetére
szeptembertől ERSTE-nél ingyenes marad a kártyás vásárlás ... többi tranzakciónál változnak a díjszabások, igazából főként az eddigi díjszabást két vagy három részre bontják aszerint hogy:
- fix díj / minimum díj
- utalás jutaléka (ERSTE banké)
- tranzakciós adópl egy változás 0,32% helyett most lesz 0,13% + 0,3% tranzakciós adó ... havi díjam kb 10 ft-tal emelkedik
a
-
Rhino666
addikt
válasz
bitpork #35353 üzenetére
Nézd, ha mondjuk havi +300Ft-ot fizetek valami mondvacsinált indokra, mert ezt dobta ki az átlag (durván plusz költség a kártyás fizetési illeték miatt osztva az ügyfelek számával), annak jobban örülök, mintha alkalmanként kellene 25-30Ft-ot, vagy 5 ezreléket pluszban kifizetni. Szóval nem mindegy.
-
válasz
bitpork #35347 üzenetére
hidd el lesz valamelyik bank akinél ingyenesen lehet majd fizetni
én akkor átmegyek oda
... A Raiffaisen is hasonlót terjeszt alkalmazottai között hogyha 14-ben nem lesz változás akkor lépnek az országból ... Az erste elég nagy bank Magyarországon a második ... ha ő kivonul akkor lesz itt gebasz ..., még ha valaki meg is veszi ... max az OTP tudná megvenni ... Cib is hamarabb lép szerintem
-
Rhino666
addikt
-
Rhino666
addikt
válasz
bitpork #35309 üzenetére
Meg van a futár száma és ha időben felhívom, akkor kijön akkorra amikorra kérem.
Így szoktam mert olyan helyről küldöm a csomagot, ahol csak akkor vagyok ha ezt kell intézni, szóval nem szívesen dekkolok ott fölöslegesen. Délelőtt egyeztetek telefonon, délután odamegyek időre, jön és felveszi a csomagot, szóval kb. 10 perc alatt el is van intézve és én is mehetek a dolgomra.
-
válasz
bitpork #35299 üzenetére
A rendőr is okmányokat kér amely magában foglalja a személy igazolványt,lakcím kártyát,jogosítványt és forgalmi engedélyt.Külön-külön egész más számok van rájuk írva.
De lehet,hogy már én tudom rosszul mert minden fogalmat szeretnek újabban felülírni,átnevezni,jelentését megmásítani és magyar szövegeket idegen szavakkal érthetőbbé tenni -
válasz
bitpork #35295 üzenetére
Személy igazolvány számot kérnek(tudom mert most tanultam be),a személyi szám már egy titkos azonosító amit igen csak kevesen "kérhetnek".
A patikában sem állhatsz közvetlen az előtted lévő 80 éves menyecske mögé ne,hogy le tudd lesni a receptről az adatait.Személyiségi jogoknak hívják vagy minek -
válasz
bitpork #35064 üzenetére
A sebességről jut eszembe...
Több falu szélén is található a lassításra figyelmeztető világítós sebesség "saccoló" berendezés.Valaki tudja-e mennyire pontosak ezek mert ha méricske 50km/h mutat akkor a Ladám órája 58-at mér.3 falu mérő berendezéseit figyeltem de mind 3-nál ugyan az a helyzet. -
Rick4
félisten
válasz
bitpork #35049 üzenetére
Várjál a stabil része ennek a dolognak én vagyok, másokért nem tudok felelősséget vállalni, de két kamion közé senki kedvéért nem fogok behúzódni.... Tükröm meg nekem is van, három is, ne aggódj, látom én mi zajlik hátul...
Ha meg nem jön össze, majd elolvasod a sztorit legközelebb a délmagyarban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mafia: The Old Country - Íme a hivatalos gépigény
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Formula-1
- Kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest