- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TaaT
nagyúr
válasz
ViZion #34701 üzenetére
A legolcsóbb megoldás a GPU blokk, de akkor meg rá kell feküdni a VRM-re, levegővel.
Anno szereztem egy ilyet [link] viszont nem sokkal később fillérekért szereztem egy Arctic Accelero Xtreme III-at, és nincs kedvem összerakni a vizet.
Ja meg előbb kéne egy rendes CPU meg VGA mert abban le vagyok maradva mint a borravaló.
-
TaaT
nagyúr
válasz
ViZion #34696 üzenetére
Nekem volt egy Zalman ZM360B-APS tápom, a ház porszűrője a táp alatt volt belül, tehát ki kellett hozzá csavarozni a tápot, a kábeleket nem húztam ki. Szűrő kitakarítva, minden vissza, gép nem indul, ventilátor nem forog. Terhelés nélkül még cicergett is, mint amikor szikrázik valami.
Utánaolvasva egy hibás FSP belsős szériát fogtam ki sajna
-
ux1
addikt
válasz
ViZion #34662 üzenetére
Hagyd már a cégeket... Kormányhivatali rendszergazda vagyok 2001-es gépparkkal (P4/478), tavaly sikerült kisírnom hogy 512Mb-re bővítsük a RAM-ot.
A tisztelt user meg veri az asztalt hogy 'mér nem 8.1 van rajta XP helyett, mert a fiacskája azt mondta hogy az a jó.
A fele alaplap már "púpos" kondis.
-
Hequila
őstag
válasz
ViZion #34662 üzenetére
A városban majdhogynem legutolsónak nyitottam, addigra a normális cégeket már befoglalták.
Ami volt:
1,. Kicsi iroda pár géppel. Én állítottam össze anno a hálózatot, fileservert, printservert, mindent, ami kell.
Egyszer hívtak valamiért, amikor kimegyek, akkor látom, hogy van új nyomtató, beillesztve a rendszerbe. Kérdezem, ez micsoda? Mondják új nyomtató, de nem működik, sőt, azóta mióta hozták és beüzemelték, igazán más se. Nézem: hálózat széttúrva (gondolom jómunkás próbálkozott). És engem miért nem kérdeztetek meg? Hümmögés, habogás (jelzem, mivel megegyezésünk alapján listaár alatt kapták a cuccokat, így olcsóbban hoztam volna). Hálózatot helyreraktam, elköszöntem.
Öndiagnosztikát futtattam, hogy miért nem hozzám fordultak az igényükkel. Amikor szóltak, hogy gond van, MINDIG a megbeszélt időben mentem, és soha nem jöttem el, míg a problémára megoldást nem találtam. Mai napig rejtély...
2., Kereskedelmi egység pár géppel. Nyomtatójuk lehalt, szombaton szól a tulaj, hogy baj van. De sürgős, hétfő reggel 8-kor annak működnie kell. Ok, megoldjuk. Szombat délután neki is álltam, 2-3 óra alatt kész is lett. Kiszámláztam mindezért 6.000.- Ft-ot. Utána 10 percig magyaráztam, hogy miért kerül ilyen SOKBA!? Mert nem hiszi el, hogy ez indokolt összeg...
A szállodát meg sem említem, ahol az egyik 24/7-es gépet cserélni kellett, de nem volt pénzük (nem akartak költeni?) újra, így használtat hoztam nekik, arra is húzták a fogukat. Idén azt hiszem, hogy nem is dolgoztam náluk, nem hívtak, talán drágának ítéltek. Lehet, hogy visszamentek az előttem lévőhöz - aki ugyan olcsóbb, de két héttel a megbeszélt időpont után tolta oda a képét, ezért is váltottak rám anno. De az is lehet, hogy a rendszer probléma nélkül működik. Ezt nem tudom.
Régebben volt 1-2 pályázat, mára azok sincsenek. Pár éve az iskolákkal lehetett még üzletelni, de mióta a KLIK bejött, az is ugrott. -
bullseye
addikt
válasz
ViZion #34636 üzenetére
Ebből a mikrós, a tempomatos és az elesős kamu (+az összes Stella, ahogy nézem)
A kávés igaz, csakhogy a nő baromi csúnyán összeégett, és csak azért perelt, hogy a kórházi költségét állják (és hogy a jövőben ne 80+ fokos legyen a kávé, azt hiszem), a nagy összeg a büntetés volt, azért, mert a Mc tudta, hogy gond lehet, volt is már, de letojták, és a per alatt is ellenszenvesek voltak.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
ViZion #34639 üzenetére
Ezek voltak, rendesen, bíróságon.
Tényleg? Mesélj... az ilyen dailymail meg bloggyűjtés szintű bizonyítékok nem érnek, nyilván...
fyki a macskaszárítós sztori már a mikró feltalálása előtt is létezett gázsütővel az előtt meg sparhelttal. de lehet már zeusz is csapott agyon villámmal vályogvetőt emiatt...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
ViZion #34636 üzenetére
az európaiak legendásan retardok amúgy. beveszik ezt a sok marhaságot csak azért, mert valahol leírták nyomtatott betűvel, tehát igaz...
ezeket a legendary grade tyúkpöröket soha senki nem bizonyította hogy megtörténtek, tipikus szomszéd anyósa a jóska hallotta ezernyócszázplében a táborúban a tábori orvos lányának a vejétől hogy vót valamikó, valami hasonló.
-
válasz
ViZion #34618 üzenetére
300 metert rohogve at lehet tolni sima bot antenaval (8dB nyereseg kb.) meg ugy is, hogy a jelet megpattintom egy masik epuleten. Persze csak 10 Mbit/sec sebesseggel es egy telefon, vagy gyengebb laptop mar hiaba latja a jelet visszafele mar nem tud kommunikalni.
Ralatasnal ennel sokkal tobb is lehet a tavolsag, csak kell normalis berendezes mind a ket oldalra. A 3G/LTE gyakorlatilag terjedesben megegyezik a wifi-vel, csak a teljesitmeny/antenna es a protokoll ter el. Ebbol az antenna/teljesitmeny parost lehet piszkalni, de ha jol emlekszem 100 mW eirp teljesitmeny (antenna nyereseg is beleszamit) az engedelyezett. Bar meg nem lattam, hogy barki ellenorizte volna... De legalis megoldasnal is jo esely van akar km-es osszekottetesre, mert az antenna a vevo oldalon is szamit, igy lehet hozni akar par kilometert. (Alfold ket tanya kozott teljes ralatassal a belogo nyarfat kivagva, legalabb megvan a teli tuzelo.)
Ezzel kapcsoaltban egy sztori: Mikrohullamu osszekottetest megterveztek, kiszamoltak, felszereltek. Mukodott is szepen par evig, amig meg nem nott a frissen ultetett erdo...
-
gozso
őstag
válasz
ViZion #34547 üzenetére
nekem meg egy add-on card-hoz kellene, mert jelenleg így a gép lefoglalja a saját vga-mat
(integrált bedöglött rajta)
-
wolfman
veterán
válasz
ViZion #34460 üzenetére
Egy lány barátom mondja nekem, hogy barátnője kisfiának lenne egy gépe, ami elég lassú, meg kéne nézni vagy amit ilyenkor kell tenni, hogy rendbe rázódjon. Mondom ok, vállalom, de látnom kell (nem a barátnőjét, hanem a gépet). Rendben, akkor itt a száma, majd ha ráérsz, akkor hívd már fel. Na mondom ácsi. Nem nekem van problémám, hanem neki. Nagyon szívesen segítek, de akkor ő keressen meg. Ő beleegyezett, mert hogy így a logikus. Ezt a kört lefutotta barátnőjével is. Azóta "folyamatosan égnek a vonalak".
-
Utka
aktív tag
válasz
ViZion #34460 üzenetére
Naggyon ismerős...
Adott egy Toshiba lapos, Win7 ent. x86.
Mindenhol minden jó, kivíve egy WiFi AP -re kapcsolódva. Nem és nem vesz föl dhcp-ről IP-t. Ha kézzel fix ip,akkor sem megy netre. Ha mondom alternatív konfigban a fixet, na akkor jó..
Mondom a t. userinának, ha tudod nélkülözni másfél napra, hozd le, újrarakom, te meg örülsz.
Egy hónap után igazgatóságról jött a pofánbaltázás, hogy mé' nem csináltam már meg.... Elmeséltem, hogy mert a k.userina sz@rt behozni a zeszközt. Nyilván a vezetőség visszaszólt neki, mert azóta nem köszön. De a lapost sem hozta... -
válasz
ViZion #34396 üzenetére
Az, amikor csak unalombol maszkalnak a valamilyen felugyelo tisztsegu emberek, mert eppen mondjuk nem szarnyal a ceg es az eddigi szivatasra meg ratesznek egy lapattal, hogy minden aprosagba probalnak belekotni, amibe amugy nem, de ilyenkor hirtelen kenyszer tamad bennuk, hogy igazoljak a poziciojuk letjogosultsagat, ezert mindenfele idiotabbnal idiotabb otleteket talalnak ki, meg megy az askalodas...
Az is egy rendkívül hálás dolog.... Ja nem -
wolfman
veterán
válasz
ViZion #34302 üzenetére
Ne is mond. Vannak pillanatok mikor beülök hozzájuk dolgozni mert ott vannak a kellő iratok és nem akarom átvinni pl. stb. és akkor hallgatni a kotkodácsolást meg a csiripelést. Nagy levegő belélegez, nagy levegő kifúj.
Van hogy pörögnek és dolgoznak mint a gép, nem tagadom, de hogy több magánéleti dolog kerül be az éterbe a szájukból, az is biztos. -
-
biker
nagyúr
válasz
ViZion #34272 üzenetére
két cégnél is használtuk kényszerből, amíg be nem sikerült vezetni a SAP BO-t vagy a NAV-ot.
Horror a support (lassú, értetlenek, nem jól javítanak), mikor a szar support miatt lemondtuk a terméktámogatást, akkor távolról letiltották a használatot az utolsó frissítéssel, ami miatt majdnem perre mentünk.
és legalább 3x jártunk úgy, hogy elcseszett frissítés miatt az utolsó fél/egy napi bizonylatot újra fel kellett vinni.BÁRMIT, csak KS-t ne, szerintem
-
-=RelakS=-
veterán
-
-
F.E.K..
senior tag
válasz
ViZion #34161 üzenetére
Azt mondjuk sosem értettem hogy a skynet miért csak a hagyományos fegyverzetet erőlteti. Hol marad a vegyi és biológiai hadviselés? Ezeknek a fő hátránya hogy a saját/civil egységekre is visszahathat valamint humanitárius szempontból sem szerencsés... Namost ez esetben egyik sem áll fent, a gépeket nem zavarja mondjuk a mustárgáz, cserébe egyszerű gyártani. Vagy egy alapos vírus fertőzésnek sem örülnének az ellenálók (pl. egy kis hagyományos lepra, pestis a zsákmányolt fegyvereken.. és még nem is voltam túl "kreatív").
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ViZion #34063 üzenetére
Blue Gender, GitS (sorozat) megvolt.
Majd lassan újra fel kéne venni a fonalat a Madoka filmekkel, meg az Usagi Drop-pal.Azért néha kellemes egy kis Shoujo x Shoujo x Shoujo vagy Jibril
cbmfan
Jaja yuri az jöhet ezerrel, csak ne ő legyen az -
-
-
-
Pötyi
őstag
válasz
ViZion #33928 üzenetére
Én is cseréltem már úgy kisebb vinyót nagyobbra, hogy végig ott ült mellettem a fiatalasszonka, míg futott az Acronis MigratEasy...
Nem értettem, hogy miért felügyeli az informatikai munkámat ilyen lelkesen, mert ha jól emlékeztem, akkor ő Pénzügyi és Számviteli főiskolán végzett. Az nem éppen szakirányú.
Később, amikor már elvitte a gépet és én meg tudtam nézni a lelopott amatőr videókat, akkor megértettem. Azt akarta volna megakadályozni, hogy megnézzem, vagy lelopjam az amatőr videókat - csak éppen nálam hagyta a régi vinyót...
-
válasz
ViZion #33928 üzenetére
És ezt te elolvasod?
Nekem ha beesik egy gép csak úgy vállalom el, ha kapok egy listát a könyvtárakról amik fontosak, de leginkább megkérem hogy egy mentés+ dátum könyvtárba minden számára fontos dolgot másoljon be. Egyrészt, a magánéletükben turkálni nem szép, másrészt meg kíváncsi a franc más nyomorára: majd még én vadásszam neki össze amit Ő tart fontosnak, hát persze.
-
wolfman
veterán
válasz
ViZion #33840 üzenetére
Neviccejjé. Kollégám beállított múlt héten hétfőn, hóna alatt egy géppel. Mondom ez mi? Hát hogy majd nézzem már meg hogy mit lehet vele csinálni, mostanság elég lassúcska és ha lehet akkor mit kell bele venni hogy jobb legyen. Az elmondása alapján nem lehet régi gép, csak tényleg belassult az évek alatt.
Aha, igen, az elmúlt 15 év alatt lassult be, mert ez egy 478-as 1,7 Intel celeron (egy mag), AsRock lapban, 256Mb memóriával. Mondtam neki, hogy ez egy kalap szar. Ki tudom maxolni a benne rejlő technológiát egy tizesből (persze tápcserével szigorúan), de akkor lesz annyira gyors, mint az a gép amit az IT részleg nemrég leselejtezett és új gépet kapott helyette. Inkább egy 100-asért vegyen új i3-ast mindennel együtt boltból (csak úgy jó neki), jobban jár. Mondja nekem, hogy igen, ő is erre gondolt, már nézgelődött is a neten, talált pár gépet. Beszélgettünk mit vegyen, mik érik meg. Pénteken bejött az irodába és mondja, hogy hát beszélgetett az asszonnyal és arra jutottak, hogy elég lesz ez a gép ha felújítom, úgy is csak a gyerekeknek lesz szövegszerkeszteni.
Soha ne beszéld meg a gépfelújítást az asszonnyal, ha egy mód van rá, mert gátolja a fejlődést.
-
-
MasterMark
titán
válasz
ViZion #33748 üzenetére
ViZion: Köszi szépen. Akkor megnyugodtam. A tippeken is jól látszik, hogy ki hol spórolna, illetve mire költene inkább.
Mercutio_: A procinak akkor jobban utána nézek, hogy megérné-e az i3. A Hyper-threading, és a jobb IGP miatt (bár azt így hirtelen nem tudom mennyivel jobb, de ahogy elnézem nem sokkal) illetve a több utasításkészlet miatt időtállóbb lenne szerintem.
Egy régi 478-as P4-est, Radeon 9XXX-vel cserélne, szóval valószínűleg ez is sokáig maradna.
Az alaplap valóban drágább mint lehetne, de nem vagyok benne biztos, hogy megéri abból kivenni a pénzt. Esetleg amit látok alternatívaként egy Giga B85M-D3H lehetne, de ez messze nem olyan felszerelt, mint a Phoenix. Az mSata is szintén feleslegesnek tűnhet, de így a mini-ITX-el eléggé kis kompakt gép lenne. Habár értelme tényleg nincs, ez inkább csak az én hülyeségem lenne.Nem tudom néztétek-e de 120 GB-os Fury-t egyébként se az IPON, se a PCX nem árul már. Egyébként nekem is ilyen SSD-m van, tisztában vagyok vele.
Ringman: A 60GB-os bőven elég, így is üres lesz lényegében.
Az a táp egy FSP belsős táp, csak épp sokkal jobb és minőségibb körítéssel. Jobb venti van benne, illetve minden kábele harisnyázott. Azért a 3k-ért nem módosítanék rajta semmiképpen. (Egyébként nekem is ilyen tápom van.)
Az alaplapról írtam már, de ennyit semmiképpen nem spórolnék ki belőle.
Na a szünetmentes lenne az ami totál felesleges lenne, már ne haragudj.
Használt szerintem itt most nem jöhet szóba. Laptopot senkinek nem javaslok, brand géphez meg nem nyúlok.Jazzos: Az ott nem M.2, hanem mSata.
De igen tudom felesleges. Na jó most már muszáj vagyok elfogadni, hogy tényleg felesleges.
Egyébként összeraktam egy APU-s változatot is, de szerintem hosszútávon jobb lenne az Intel. Akár mondjuk sok év múlva simán fejleszthető maradna egy VGA-val és egy mostani i5 vagy i7-tel. Az APU-s változatnál viszont már most is a szinte csúcs APU lenne benne. (Nekem most egyébként FM2+ platformos APU-s gépem van, szóval nem vagyok egyik fan se.)
IGP-hez viszont mindenképpen kell a Dual Channel, és normális RAM-okból nem adnak 2 GB-os modult, ezért marad a 2x4 GB. De most amúgy is baromi olcsóak a RAM-ok.
Laptop javíthatatlan lényegében, a brand gép meg szerelhetetlen.Miközben írtam, egyébként a konfigot erre módosítottam: [link]
De szerintem az az i3 megérné azt a plusz tizen pár ezret.
Köszi a tippeket. -
TaaT
nagyúr
válasz
ViZion #33730 üzenetére
Szüleimnek egy régi Philips monitorjuk van (totál néma a tápja), olcsón hozzájutottam egy AOC fullhd monitorhoz, gondoltam lecserélem nekik, bekapcsolom az AOC-t, olyan szinten zúgott hogy mondom ezt inkább hagyjuk.
bitpork: Az én hangcuccom csak menet közben zúg egy kicsit, kikapcsolva hálistennek csöndben van.
-
MR_Joe
senior tag
válasz
ViZion #33730 üzenetére
Poénnak szántam, de ezek szerint nem ment át...
De zavarnak a magasfrekis hangok, bár az utóbbi időben egyre kevesebbet hallok meg belőlük...vagy a műszaki cuccaim fejlődtek, vagy a hallásom romlottvagy mindkettő. Mondjuk mikor a két nagyobb kölök öli egymást, a kisebbik visít valamiért, ehhez jön még esetleg porszívó /tv/mosógép etc. zaja, olyankor valahogy nem izgatnak a magasfrekis cicergések
amikor ezek nincsenek, olyankor meg élvezem a viszonylagos csendet
Szerk.: A vga hűtése nálam nem sípol...mert nincs.
-
MR_Joe
senior tag
válasz
ViZion #33726 üzenetére
Szóval hallod a led villogását...komoly bajok vannak itt
Anno crt-s időkben engem is zavart a cicergése a monitornak/tvnek, de most csendesek az eszközeim...vagy romlott a hallásomviszont a monitor power led villogását rühellem...este kisüti a szemem... Le is ragasztottam
-
Melack
veterán
válasz
ViZion #33712 üzenetére
Amilyen gyakran erre jár.....kérhetnél tőle bármit.
-
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
ViZion #33526 üzenetére
A qrta sok szabadidő az a fiatalok baja, bezzeg ha a kis Józsika, akarommmondani Vazulka meg
dzseniferKünde húzkodja apa karját, hogy mikor kaptranszformerszt/csillámpónitbirka-térdkalácsból faragott játékot rögtön nem a filléres sz*rokkal B*szn@ el apa az időt, hanem magas nyereség-rátával rendelkező GamerPC-k összelegózásával -
válasz
ViZion #33436 üzenetére
Irónia, csak ezek szerint nem sikerült.
Anyám az USB eszközöket szokta rendszeresen az RJ45 aljzatba dugni. A mozdulatot nagyon begyakorolta, csak hát nem mindig sikerül jó helyre dugnia. És ha épp ott vagyok és lecseszem, akkor még ő van megsértődve, mert hogy ő nem ért hozzá, neki lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardcore café
- Hegesztés topic
- Gyúrósok ide!
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged