- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
bullseye #24682 üzenetére
A többieket meg szimplán nem érdekli. Ezek közé tartozik maga a Microsoft is. Nekik a pénzük zöme a vállalati megrendelésekből jön és még azzal is jól járnak, ha a mélyen tisztelt Júzer illegális Win7-et használ, mert addig sem valami "szabad" alternatívával próbálkozik...
-
ViZion
félisten
válasz
bullseye #23384 üzenetére
Hmmm... na jó, ha akarom vicces.
Azt hittem vmi retard meglátta: "jé, bótosok, biztosan van itt valami ingyé!"A teszkós gépekről: Ma hozzám került egy asztali gép, helyi boltban rakták össze. Ehh... Boot seq: floppy, CD, HDD... közben floppy nincs is benne, stb... látszik, h BIOS-ba be sem léptek. Ha lesz elég erőm, akkor leszedem az oldalát, vajon milyen a kábelezése?
-
Mici80
tag
válasz
bullseye #22267 üzenetére
Nem is szokásom egyébként sokszor ilyet csinálni. Utóbbi évben ez az egy volt ami ilyen vészes volt!
Csak hát ezt nem lehetett kihagyni. Meg hát nem hiszem, hogy lenne rajtam kívül olyan ember aki 3 ropiért komplett am2-es dual-core konfigot vásárolt volna!Ezért írtam le mint érdekesség!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
bullseye #22050 üzenetére
Én Retek Klubbon láttam anno, hogy a CSI délelőtti ismétlésénél az összes véres rész ki van homályosítva a felvételen. Jön a lány a nyílt lábtörésével, amit este még élesen lehetett látni, most meg egy homályos paca van a lábán.
De a két órás film reklámokkal együtt másfél órásra való degradálása minden, csak nem korhatárkarikák miatti, főleg, hogy esti vetítés.
-
szumo
senior tag
válasz
bullseye #20830 üzenetére
Hirtelen nem is tudom kinek akarok válaszolni
Na de szép sorjában: A Turbo II. Joystick okban a műanyag érintőfelületeket édesapám a második tubus ferrobond után legyártotta fémből! Innentől csak néha mikrokapcsolót kellett cserélni, ami akkor még hatalmas kihívás volt. Ugyanez történt a TVC beépített joystick-jával is egy idő után. Az szerintem még most is működik valakinél
Nekem a 4. osztály körül kezdődött a hivatalos karrierem a számítástechnikával, amikor az igazgató valami úton módon szerzett 4 gépet, amin a dos alapjait gyakorolhattuk monokróm monitoron, de az igazgató gépe színes monitorral volt, azt mindig sorsoltuk ki üljön oda. Aztán középiskolában már olivetti-k voltak, ahol egy hónap után lopkodtuk a negyed megás ramokat, hogy fusson az F22 retaliator, meg a warcraft 1, amit mindenki floppy-n hordott magával. Később ezeket hálózatban küldtük, amikor már volt superuser jogosultságom mint osztálybizalmi a novell szereverhez.
Aztán onnan a suli gyorsan lépegetett, jött a quake1, duke nuken. Na ott hagytuk abba, amikor többen arról panaszkodtak, hogy ha lecsukják a szemüket, akkor azt látják, ahogy szaladnak egy-egy pályán.
Közben én kihagytam pár gépet, de barátaim a c64 őrületbe belekerültek, meg az amiga 500 40MB-os merevlemezzel. A végén már nem is játszottunk, hanem belepiszkáltunk a programokba, és azzal ment el sok sok délután.A tanáromról meg annyit, hogy nagyon nagy koponya volt így utólag visszagondolva, és próbálta nekünk a 8086-os belső felépítését, a buszrendszert elmagyarázni. Akkor valahogy annyira nem érdekelt, de mostanság ahogy olvasom a cikkeket, és azzal valamint az azóta szerzett tudással meg is értem, mi miért, és mit csinál.
Most meg hallom, hogy mire tanítják a fiatalokat, hát a sírógörcs elkapna, ha hagynám.
-
cbmfan
senior tag
válasz
bullseye #20518 üzenetére
tudom, volt benne részem nem egyszer. 50 felett szinte minden "úriember" és
szikkadt p*namegsavanyodott öregasszony üvölt, fenyegetőzik, ha nem ért valamit. más esetleg tudja, és meghallgatni magyarázatát, esetleg utánaolvasni dolognak? neeeem, ő az okos, mindenki hülye!kommentekben is osztják rendesen. szívesen olvasnám a reakcióját
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
bullseye #19214 üzenetére
Üdv!
Csak egy tipp, kapcsold ki az összes energiagazdálkodási lehetőséget (CnQ, C1E, stb), virtualizációt a Biosban. Nekem a tv tunernél segített, mert ha be voltak kapcsolva ezek az opciók, akkor egy függőleges csík volt a képben.
Szerk.: AMD-s konfig volt, lehet hogy Intelnél nem segít. -
-
ati012
őstag
-
-
GrandeP
addikt
válasz
bullseye #14983 üzenetére
Ez okés.... ez tiszta sor...
De honnan veszitek h ugyanazon nagykertől rendeltek mindketten?
És ha tegyük fel mégis, bár kicsi rá az esély...
Neked kell mondjuk 1 db, egy multinak meg kellhet 1000 db.. már megint másik áron kapja....MI pl ha olyan db szám kell, akkor külön levelet írunk a nagykereinknek, h X db termék kell, van-e engedmény?!
Általában szoktak is másik árat mondani..... -
macilaci78
nagyúr
válasz
bullseye #14554 üzenetére
Az már ki van fizetve úgymond. Inkább a lestrapáld, épp csak a rozsda tartja össze stílusú, le nem zárt kerékpár egy konténernek támasztva, amit a tulaj csak letett, amíg beszalad a szemközti boltba egy doboz cigiért.
Jön a kukásautó, üríti a konténert és kirakja a szemlátomást lomtalanítható kerékpárt.Jóhiszeműen kidobta, míg a tulaj szerint ellopták.
Ez a példa is sántít, de jobb nem jut eszembe. -
macilaci78
nagyúr
válasz
bullseye #14531 üzenetére
Ezt a bent maradást "bent töltött időben" mérik, vagy generált adatforgalomra?
És az ártatlanság vélelme? Mi van, ha a Széchenyi téren véletlenül a nyílt, hivatalosan megosztott hotspot helyett egy gondatlanságból, hozzá nem értésből le nem védett magánhálózathoz csatlakozok pusztán azért, mert itt is, ott is csak a router gyártójának nevére tudok következtetni az elnevezésekből és az meg azonos?
Izgalmas dolog ez a jog. -
mongi
senior tag
válasz
bullseye #13943 üzenetére
már nyomtatom is neki
"JEVARECHECHÁ ADONÁJ VEJISMERECHÁ.. JAÉR ADONÁJ PANÁV ÉLECHÁ VÍCHUNEKÁ.. JISZÁ ADONÁJ PANÁV ÉLECHÁ VEJASZÉM LECHÁ SALOM..
ÁLDJON MEG TÉGED AZ ÖRÖKKÉVALÓ ÉS ŐRIZZEN MEG TÉGED. SUGÁROZTASSA FELÉD FÉNYÉT ÉS KÖNYÖRÜLJÖN MEG RAJTAD. EMELJE FÉNYÉT FELÉD ÉS ADJON NEKED BÉKÉT."
-
cbmfan
senior tag
válasz
bullseye #13656 üzenetére
hajaj, ismerős. régi sztorik:
optikai cucc azzal a hibával, hogy nem csukódik be az ajtó. ő nem csinált vele semmit, egyszer csak nem ment vissza. garancia matrica nuku, szétszedtem. valamilyen újságmelléklet volt benne darabokban...
alaplap. vett új ramot, és nem látja a gép. szétkapom, ott figyel a ram az egyik isa slotban... mert állítólag a sarki vérpistike azt mondta, hogy oda való.
winyó. slim maxtor, itt vette a múlt héten (~6 éve exmeló), nem működik. tényleg vett, csak két probléma volt: 1) 5 forintos égésnyom elektronikán 2) nem stimmelt a szorozatszám.
pendrive, 64 megás. (nem ma volt ez sem...) ember hozza, hogy nem működik. tesztgépbe bedug, működik. néz rám nagy szemekkel, és mondja: azt oda kell dugni? végül kiderült, hogy ő a soros portba akarta dugni, mert a szomszéd egere ugyanolyan mint a pendrive "dugója", az övé soros, ezért ő is oda dugta..
hirtelen ennyi.
kis nosztalgia: ezt tuti ti is ismeritek....
-
szumo
senior tag
válasz
bullseye #13629 üzenetére
Nem a melegtől van
Én napi 2-3 alaplapot teszek tönkre, hogy nehogy kiessek a gyakorlatból
Vannak a buta emberek, a gonosz buta emberek, meg a számító gonosz buta emberek, és folytathatná így tovább.
S még nem értik az emberek, hogy miért olyan a garanciális ügyintézés m.o.-on, amilyen.
Na mindegy most ezen nincs kedvem felhúzni magam, eddig olyan szép volt a nap. -
BITBOYS
addikt
válasz
bullseye #13531 üzenetére
Személyes átvételnél max 3 nap amíg visszaviheti az üzletbe a terméket, webshopos rendelésnél, kiszállítással 8 nap, mivel nem személyesen vette át.
mod: Páran már most is visszaélnek ezzel, direkt kiszállítással vásárolják meg, hogy mondjuk egy lanpartyn izmosabb vga-ja legyen, majd visszaküldi az üzletnek, hogy nem felel meg.
-
engusz
veterán
válasz
Ohh, lehet, hogy a linkelt kérdés túl szegényes, a válasz meg még inkább. Elképzelhető, hogy az interneten keresztül kifizetett és átvett termékről van szó. Nem azokról, amikor csak az igényeden jelzed weben, majd készpénzzel a helyszínen fizetsz. Így már érthető és elfogadható lenne a dolog.
-
engusz
veterán
válasz
Még mindig nem értem, hogy érdemben mi a különbség a webáruházban megrendelt, majd megvásárolt termék és egy árlistából, hirdetésből, kirakatból kinézet, majd megvásárolt termék között. Valahogy sántít nekem a dolog. Ígyis-úgyis csak a vásárlás után derülhet ki, hogy valójában tetszik-e a termék. (Ugye az a bizonyos 8 nap.)
A kiszállítással vásárolt termékeknél még OK, azt értem. De ha az általad linket oldalon olvasható dolog valóban él, akkor az igen durva megkülönböztetés. Mert a jobb webáruházakat csak annyi különbözteti meg a megszokott értelemben vett üzletektől, hogy előbbiben nem feltétlenül van raktárkészlet, de ugyanúgy rendelkezik üzlethelyiséggel. (Tehát megtapizható a cucc, mielőtt megvásárolja.)
-
engusz
veterán
válasz
bullseye #13529 üzenetére
Ezt nem teljesen értem. Oké, hogy a rendelés pillanatában fizikailag nincs kapcsolatban az áruval, de amikor elmegy érte, akkor már meg tud róla győződni, hogy szüksége van-e rá vagy sem. Tehát a rendelés pillanatában jogilag korlátozva volt, de ez pont abban a pillanatban illan el, ahogy fizikailag elé kerül a termék.
-
FehérHolló
veterán
válasz
bullseye #13480 üzenetére
Nem elég. Legfeljebb egy kisebb tüskétől és a (kevésbé komoly) áramminőségi zavarok ellen véd.
Utólag nem sokat lehet kezdeni vele. A szolgáltatói oldalon manapság már rendes védelem van, a többi pedig a ház építésekor eldőlt. 20-30 éves házak esetén a védelmi rendszer karbantartási hiánya miatt ne sokat várj.szumo: Galvanikus leválasztásnak van 1000 módja, ezeknek kb. a százada véd a villámtól.
-
szumo
senior tag
válasz
bullseye #13480 üzenetére
A villámtól a szerencse, meg a galvanikus elválasztás tud megmenteni egy gépet.
Ezek a készülékek, túláramra, félfázisra, és hasonló a szolgáltatók miatt bekövetkezett hibákra vannak kitalálva. A jó minőségű földelés úgy ahogy tud a kár enyhítésében segíteni, meg ahogy írtam, a galvanikus elválasztás.
A villám az jön, megy és romokat hagy maga után. -
Biznisz Elek
senior tag
válasz
bullseye #12978 üzenetére
Na gondolkozom egy ilyenen, igaz már an néhány úgymond "egyoldalú" oldal: pl mint ez a topic a boltosoké, a homár a vevőké. Jó ötlet lenne egy egyveleg , hogy minden szempontból legyen vélemény. Persze én a boltosok táborába tartozom.
Ha esetleg megvalósítom jelzem nektek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPhone topik
- E-roller topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Amazon
- Könyvajánló
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- OLED TV topic
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest