-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TriX2010
tag
válasz
eszakas #61137 üzenetére
Sajna semmi előrelépés...
Nullázzam le az egész NAS-t és kezdjem előlről..? Segíthet?
Más...: Mitől lesz NAS-ba való egy HDD?
Nézelődök, ott van a WD RED... "NASWare" stb virít rajta... de 5400-at forog és alig van benne cache.. Papírforma szerint lehet a szutyok noti vinyó ami most van bent még gyorsabb is
Ellenben "Seagate BarraCuda 3.5 2TB 7200rpm 256MB"... Elég jónak hangzik, főleg az árát is nézve... Szóval akkor mi alapján válasszak a NAS-ba HDD-t? -
TriX2010
tag
Telepíteném a transmissiont de nem sikerül....
[kép]
De mi lehet a baj? -
TriX2010
tag
válasz
eszakas #61103 üzenetére
Ha belejövök a dolgokba és nem nagyon lépek be a DSM-be, csak kívülről kezelem a torrenteket és azon kívül csak a filmek nézése megy akkor ahhoz hogy ne kelljen a torrent letöltést és a film nézést időben elválasztanom, mennyivel erősebb vas kéne? Néztem pl a Syn 118 is már 4 magos, kétszer ennyi memóriával?
Vagy többlemezest? A RAID módok alkalmasak sebesség növelésre is ha nem a biztonsági oldalról közelítem meg a dolgot? Vagy ebbe egy 1TB SSD ? -
TriX2010
tag
Közben megy a próbálkozás.... Ha a DSM-be nem vagyok belépve és nem is csinál elvileg semmit a háttérben akkor 2 TV-n egyszerre ugyanaz a 4K film plusz a PC-n egy FHD film akadásmentesen megy... Vagyis lehet csak akkor van meghalás ha a DSM-et használom...?
A transmission remote GUI-ról tudnál pár szót bővebben írni? Telefonra le tudom szedni ? (iphone)Valamint gondolom az is számít hogy milyen HDD van a NAS-ban... Lehet valami pörgősebbet kéne nem egy 5400rpm-es noti vinyót? Mondjuk első körben csak azért van ez benne mert ez volt kéznél...
SSD-t érdemes rakni bele? -
TriX2010
tag
Üdv !
Igazából csak félig vagyok jó helyen, mert a kérdés csak másodsorban lenne az hogy milyen NAS-t vegyek, mert már vettem egyet itt az aprón...
Fontos megjegyezni, hogy ebben a témában teljesen kezdő vagyok! Hálózati dolgokhoz minimálisan értek csak sajnos.
Szóval olvasgattam hogy milyen jó dolog ez a NAS és hát akkor próbáljuk ki.. vettem egy Synology 115j. Beleraktam egy 1TB noti vinyót plusz USB-n rajta van egy 500GB noti vinyó.
A felhasználás célja otthoni multimédiás szerver lenne. Torrent letöltés a NAS-ra és filmek nézése akár több TV-n egyszerre...
Tulajdonképpen mondhatjuk hogy működik, mert hát torrent letöltés is megy, filmnézés is megy... Na de hogyan...Be vagyok lépve a DSM-be otthon, és bármit csinálok, fél órát teker minden műveletnél... Olyan brutál lassú minden, hogy jobban járnék akkor is ha a szomszéd településre járnék át letölteni és hazahoznám a filmeket pendriveon...
Torrent letöltést elindítom és percekig csak gondolkodik aztán jobb esetben történik valami, de ha el is indul a letöltés, olyan lassan hogy másnapra se jönne le egy 4K film....
A legdurvább amikor bármilyen egynél több művelet menne egyszerre, akkor általában teljesen meghal minden. Elérhetetlenné válik a szerver stb... Szóval az egész olyan mint egy jó sportkocsi motor nélkül... Csilli villi szép meg minden, csak nem megy....
Mi lehet a baj? Az én hozzáértésem hiánya az ok, vagy a típus ennyit ér?
Ha ez utóbbi, akkor milyen szintű cuccot kell venni hogy gyorsan menjen minden, és ne legyen probléma ha egyszerre a családban ketten is épp 4K filmet néznénk és közben a NAS a háttérben teszi az egyéb dolgát, pl torrentet tölt le...
Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- Metal topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iOS alkalmazások
- Nintendo Switch 2
- Mikrotik routerek
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- The Legend of Zelda - Megvan a film két főszereplője
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest