- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
Tutu7030 #55925 üzenetére
A Unable to save resume file: Too many open files -ra kb az a TM megoldás van csak azon túl, hogy a linux fájl korlát limitjébe futna amit kétlek + a már javított hibákat leszámítva. Nem az , hogy nagyon le kell ezt venni csak az, hogy vissza kell venni ezt meg a "peer-limit-per-torrent" -tet. De az elvileg nem haladhatja meg a "peer-limit-global" -t ezért az jelen esetben mindegy.
Akkor nekem több tippem nincs.
Hacsak most nem más van a logban mint hiba. -
gyugyo79
addikt
válasz
Tutu7030 #55920 üzenetére
Próbáltad már radikálisan lecsökkenteni a max kapcsolat számot ?
peer-limit-global -t vedd nagyon kevésre csak tesztből. A default az 240 az alap TM -nél (Synonál ezt 512-re emelik a DS-nél és ott ez nem is annyira egyszerűen állítható de nálad ez most nem lényeg) nézd meg pld. : 20-al vagy max 40-el. csinálja e. -
Multibit
nagyúr
válasz
Tutu7030 #55920 üzenetére
Én is használom a Transmission remote GUI-t. Eddig csak nyílt trackereknél (tracker.openbittorrent.com, tracker.trackerfix.com, stb.) jelent meg időnként hiba egy-egy torrentnél. De az is csak ideig-óráig, mindig visszaáll a rend beavatkozás nélkül. A gyakrabban használt zártakkal (mag, aszfalt) nincs probléma.
Nem lehet, hogy történt nálad valami egy hónapja, csak nem emlékszel rá? Amihez esetleg köthető a dolog. -
kgymac
őstag
válasz
Tutu7030 #55910 üzenetére
Szia,
Ugyan DS, de a magnál fordult elő eddig, ha van egy vagy több olyan (általában népszerűbb) torrent, amit egyébjogiokokból eltávolítottak. Ekkor a külső elérések sem mennek (openvpn,webdav), míg a belső hálón látszólag minden rendben van (nfs,smb,syno webes felület), mobilokon/PC-ken is van net. Trékom optikám van (100/25), a teljes optikai végberendezést (huawey) és a routert is áramtalanítani kell, majd folytatni a torrenteket, kb. 10-15-ös csoportokban (egyszerre nem igazán szereti, pár perc után újra elérhetetlen a tracker). Az optikai végpont ekkor mindig új ip címet kap (ha a router nincs áramtalanítva, akkor nem), az a tippem, hogy valami tűzfal probléma lehet (túl sok kérés/kapcsolat miatti ip blokkolás? Csóri, gyári fw-s tplink routerem van, így szvsz ipconntrack nem lehet, de hasonló blokkolásnak tűnik), nagyon nem jártam utána, nem cél az első 100-ban lenni -
jozsi252
veterán
válasz
Tutu7030 #55915 üzenetére
Sajnos az csak akkor segít ha már leállt, bár az is több mint a semmi. Úgy vettem észre hogy teljesen mindegy hogy az app újra van-e indítva pár naponta vagy naponta, akkor is előjön a hiba. Volt hogy indítás után 2 nappal jött elő.
Szerintem a DSM-be van valami elcseszve, csak fogalmam sincs hogy mi hozza elő ezt a hibát.(#55914) Borisz76
Akkor úgy néz ki nem teljesen egyedi hibáról van szó, és nem csak a DS-t érinti ezek szerint. -
Digger
senior tag
válasz
Tutu7030 #54793 üzenetére
Fölhívtam a Digit, a kislány ránézett és azt állítja, hogy nem vagyok NAT-olva!
Tudnátok segíteni, hogy megkeressem a hibát?A jelenség az, hogy egy ideje nem tudom elérni kívülről a NAS-t, A torrent nem megy, a Synology Account aktív, be tudok lépni a Synology weblapon. A NAS Vezérlőpult/QuickConnect fülön inaktív az engedélyező pipa. Mikor engedélyezni szeretném, akkor "A tartománynév feloldása sikertelen" üzenetet kapom.
Bizonytalan vagyok, hogy a router beállításai, (Asus RT-AC68U, Merlin FW.) vagy a NAS beállításai körül kell-e keresnem a hiba okát!
Merre induljak? -
$atirka
őstag
válasz
Tutu7030 #51893 üzenetére
Az nem megoldás!
Van sajátom is, volt bridge mód is, de úgy nem lehetett össze hozni a steam-en az open módot, csak így (szolgáltatói rendszergazda is próbálta összehozni, de bridge módban nem lehetett), arra pedig szükségem van multi játék miatt.Tehát, nas beállítást esetleg?
-
WaterWave
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz
Tutu7030 #51573 üzenetére
Nekem nincs annyi adatom hogy 4 slotos NAS-ra legyen szükségem. Most ha veszek NAS-t akkor 6TB-os WD RED fog bele kerülni, az nekem bőven elég lesz.
Ha viszont nem ez lenne a helyzet akkor 918+ lenne 4x4TB-os winyóval SHR-ben. Ez ugye SHR1-ben 11TB környékét jelent ami iszonyat sok adat, legalábbis számomra.
Te a sebesség miatt érzed úgy hogy jobb lenne a 4 fiókos vagy a mostani tárhelyed kevés, esetleg mindkettő? -
kgymac
őstag
válasz
Tutu7030 #50751 üzenetére
Igen, általában távolról (vpn-en) vagy ha már a nason van az anyag - számomra - felesleges felirattal, hanggal, vagy külső file-ban van a felirat.
@Jazzy:
Biztosan nincs jól beállítva az api key-ed, ha a magról próbálkozol.
Ha jól van beállítva, megy RSS-ről és FFox pluginból is.szerk: DS-ből közvetlenül nem hiszem, hogy valakinél is működne. Használj plugint a böngészőben (ffox, chrome). A pluginban be kell állítani az api keyt és utána már működik. Ja, a DS droidos app vagy a nason futó DS.
-
-
tobias40
veterán
válasz
Tutu7030 #50724 üzenetére
Akkor nem belső hálós probléma?
Mert ha natolva van akkor hogyan tudom elérni a kamerákat kívülről?
Meg uanebben a hálóban levő wines gépemről uanaz a t*rrent gyönyörűen lejött és vissza is állt seedbe is és ment felfele is adat.
Most viszont az oldalon minden t*rrent -nél a "stopped" felirat van.. -
tobias40
veterán
-
e90lci
senior tag
-
Tutu7030
veterán
válasz
Tutu7030 #50710 üzenetére
Nézném..
Hogy, hogy nem, de putty-n adminként bejelentkezve sincs jogom az /usr/local/transmission/var/settings.json fájlt olvasni. Pedig, ha jól emlékszem, abban van a név/jelszó páros a transmissionhoz. Sajnos a jelszavam elfelejtettem, így meg nem tudom kipróbálni az ff kiegészítőt.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Tutu7030 #50689 üzenetére
Miután megszerezted a tanusítványt, át kell állítanod (felette a configure gomb, magyarul gondolom beállítások) hogy melyik része a nasnak melyik tanúsítványt használja - ha csak ez kell, akkor egyszerűbb mindent áttenni a letsencryptesre. ezután újra fogja tölteni a dsm webes felületét s innentől kezdve jó lesz (illetve nem, mert egy érdekes bug, hogy amikor megváltoztatod s újratölti, akkor az adott böngésző adott tabja még hibásnak írja... de ha új tabon megnyitod már jó lesz s az is marad
)
-
Multibit
nagyúr
válasz
Tutu7030 #50677 üzenetére
Attól még megy a böngészés, ha nem nyitod meg befele irányba a 80-as portot. A tanúsítvány frissítéshez viszont - legalábbis a beszámolók alapján - meg kéne nyitni.
kgymac
Igen, emlékszem, hogy korábban volt olyan lista. Valamiért a fejlesztők úgy gondolhatták, hogy az nem kell. -
-
törölt tag
válasz
Tutu7030 #49746 üzenetére
Mint írtam én szeretek "túllőni" a célon...
Pár ezer forint nem oszt nem szoroz, inább kiadom most mint hogy 2-3 év múlva dobom kelljen a ramot és másikat venni! Pont most olvasom a kommenteket itt, hogy a DS218+, 718+ és 918+ modellekbe szuperul megy mind a 4 mind 8GB modul az eredeti mellé betéve!
[link] -
Patice
Topikgazda
válasz
Tutu7030 #49661 üzenetére
Hát, akkor csak külső lejátszó a megoldás.
+ (#49664) picimitch neked is:
Manapság már egyáltalán nem drága egy olyan eszköz, ami más OP rendszerrel használva (átlag igényekhez) tökéletes UHD lejátszó --> Amlogic S905, S912 topik
-
picimitch
tag
válasz
Tutu7030 #49661 üzenetére
Hali!
Pont most szeretnék venni egy új TV/monitort (helyhiány miatt csak 32" méretű TV jöhet szóba), és pont a 32LK6100PLB-t illetve a 32LK6200PLA-t néztem ki erre a célra. Első kérdésem, hogy ugye jól sejtem, hogy a két készülék a színüktől eltekintve egy és ugyanaz?
És hogy kicsit ON is legyek: mik a tapasztalataid mennyire "szereti" ez a típus a NAS-t? Egy DS118-ról szeretnék majd valamilyen formában lejátszani, nyilván transzkódolás ezzel a processzorral nem játszik, illetve külső médialejátszóm nincs. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Tutu7030 #49644 üzenetére
Ezt most nem értem... Ha NAS-ról játszol le 4K videót UHD tévén akkor
- vagy futtatsz egy DLNA szervert a NASon és a tévén futó kliens játsza le, ez esetbn a kliens eldönti hogy szükséges-e átkódolás de a 4K az 4K marad biztosan azaz a felbontás nem fog változni
- vagy külső médialejátszót használsz (nyilván 4K kimenettel) ami simán SMB/NFS-en olvassa az mkv fájlokat és semmilyen átkódolás nincs. Én ezt az utóbbit ajánlom erősen.
A lényeg hogy egyik esetben sem változik a felbontás...
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Tutu7030 #47493 üzenetére
Köszi, a NAS tűzfalában van olyan opció, hogy országokat tiltcsak, de ez ugye a black list.
Én a fordított logikában gondolkodnék, white list-ben, azaz felsorolnám azokat az országokat (pl. Magyarország), ahonnét elérhető a NAS, ezen kívűl más országból ne lehessen elérni azt.
-
jozsi252
veterán
válasz
Tutu7030 #46808 üzenetére
Köszi, de sajnos nem ez a probléma. Az nem gond hogy nem látom a hálózatoknál a NAS-t, mert ha beírom a nas nevét majd tallózok akkor onnan parancsikont tudok csinálni és onnantól fogva már nem izgat hogy látom-e a hálózatoknál a NAS-t.
Itt az a gond hogy amikor a felcsatolt mappákra rámegyek, vagy a NAS gyökérkönyvtárára, akkor onnantól nem megy tovább semmi mert ezt dobja.
Szóval a NAS-t egyáltalán meg sem nyitja nekem. -
gyugyo79
addikt
válasz
Tutu7030 #46759 üzenetére
Elnézted ; )
Az nmagon van több könyvjelzőre (Csoport) lehetőség.
Csinálsz egyet pld a Filmeknek (csak példa ahogy akarod könyvtárazni úgy csinálsz csoportokat.)
utána az oldalon a + jelre kattinva feljön az ablak ahol kiválasztod a megfelelő "csoportot"
Minden csoportnak egyedi rss címe van az oldalon
Ezt kimásolod és beteszed az DS-be beállítod, hogy automatikusan töltse amit itt talál és azt, hogy hova .
----------------------------------------------------- *** ---------------------------------------------------------
A komplett RSS-be a szűrés is automatikus nem kell azt bogarászni és onnan indítani letöltést ...
De a fenti példában igazából ami az RSS-be van az le is töltődik mert itt már csak amit te beraktál van az RSS-be.DE nem rábeszélni akarlak nyugodtan használj TM-et azt a http://packages.synocommunity.com/ -t hozzáadva a csomagforrásokhoz tudod telepíteni és ahhoz jó a GUI.
A DS alatt futó TM -hez már nem lehet használni arra amire te szeretnéd. Ne is állj neki régi leírások alapján küzdeni vele. -
gyugyo79
addikt
válasz
Tutu7030 #46754 üzenetére
Több rss könyvjelző lehet. Én is külön szedem a filmeket, sorozatokat, zenéket, stb. A kategória szerinti könyvjelzőt választom az oldalon (amit létrehoztam előre és be van állítva) amit a DS. -el a megfelelő könyvtárba töltetem le. A fixen nézett sorozatokra meg szabályok vannak az oldal globális rss.-ére és azok ahogy felkerülnek töltődnek maguktól a saját könyvtárukba...
Borisz leírásában a lehetőségek ott vannak. -
válasz
Tutu7030 #46752 üzenetére
Amióta DS-t használok letöltésre én csak az RSS funkiót használom, a trackeren csak rányomok a torrent melletti + jelre, berakja a könyvjelzőim közé és automatikusan elkezdi letölteni. Ez konkrétan egy kattintás, nincs letöltés, hova rakja stb. Nem egyszerűbb? A két legnagyobb magyar trackeren van personal RSS legalábbis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Autós topik
- Túra és kirándulás topic
- Home server / házi szerver építése
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest