- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszakas
őstag
válasz
TriX2010 #61138 üzenetére
Mi nem megy? A telepítés vagy a letöltés? Akkor gyaluld le az egészet és telepítsd újra. De akkor is csak így fogod tudni telepíteni. Ha nincs olyan ami támogatja a DS verziódat akkor felejtsd el a Transmissiont. De nemértem miért nem megy. Esetleg régebbi transmission verziót kellene megnézni.
Igen a NAS vinyó azért nas vinyó mert folyamatos üzemre tervezték, azért forog kevesebbet hogy ne recsegjen neked az íráskor/olvasáskor ezzel együtt nem is melegszik annyira és nem főzi neked szét az egész nast és nem lassul be a melegtől minden. -
Magnat
veterán
válasz
TriX2010 #61104 üzenetére
Szia,
a DSM is megfogja valamelyest, meg a torrent is ... nekem volt 212j ami hasonló kategória, amire akarod arra azért simán használható, amíg a torrentet használod addig másra ne nagyon használd, mert az ki fogja hajtani a cpu-t fullra (kivéve ha modemes neted van
), illetve ha mégis kell másra akkor vedd vissza a torrent sebességét (Transmission alatt a teknős ikon, Download Station esetén nem tudom). Ha meg DSM-ben bűvészkedsz, légy türelmes
-
eszakas
őstag
válasz
TriX2010 #61107 üzenetére
Hát nekem egy 216play van 2 lemezes 2 3TB WD RED vinyóval. Nekem sem a biztonság a lényeg de még 2 magos ARM proci van benne. A két lemezen elférek de ha a DS Videon keresztül nézem a Videókat akkor akadozik nekem is. Ha visszaolvasol egyébként sokan tanácsolják mellé a médialejátszót nem közvetlenül a TV-t. Ez nekem is így van. 2PC-ről 2 full hd filmet tudok játszani egyszerre hálózaton keresztül akadás mentesen.
-
poirot
őstag
válasz
TriX2010 #61104 üzenetére
Tavaly váltottam le a DS111-et egy 718+-ra. Minőségi ugrás, de nem is ez az érdekes, hanem a transmission windows-os GUI-val úgy torrenteztem akkor, hogy amit szerettem volna leszedni, azt a torrent linket letöltöttem, s ha mindent kijelöltem, amit szerettem volna, utána az összes letöltés indítására nyomtam, aztán kiléptem a GUI-ból, majd elrendeződik. Mert ha indítod rögtön, akkor a többinél már lelassul nagyon. Android-ra van GUI, IOS-ra nem tudom.
-
válasz
TriX2010 #61101 üzenetére
A 115J nem egy erőmű, viszont a leírt működés akkor sem normális. Nekem akkor csinálta ezt, miután a 6-os DSM verzióra upgrade-elt.
Pár dolog, ami segíthet:
- Feltételezem, hogy az 1TB-os HDD berakása után elölről lement egy teljes install. Ha nem (pl. a HDD-t együtt vetted a NAS-sal), akkor mindenképpen érdemes egy friss telepítést csinálni.
- Az admin felület prioritást élvez a gépen, ezért amikor abba be vagy lépve, akkor minden más lassulhat. Nekem pl. a másolási sebesség 80-90MB/sec-ről leesik 50MB/sec környékére.
- A 6-os DSM-nek megnőtt az erőforrás-igénye az 5-öshöz képest, és ezt a 256MB memóriával rendelkező eszköz láthatóan nem szereti. A leírt jelenség is arra utal, hogy folyamatosan page faultol a szerencsétlen. Itt nincs mese, ki kell hajigálni mindent, ami nem feltétlen szükséges. Nekem csak a Download Station, File Station, OAuth Service és Media Server csomagok vannak feltéve (szerk. + Universal Search). Így viszont kitűnően működik a torrent a háttérben + filmnézés 2 forrásból.
- Torrent letöltési sebességként 4-5MB/secnél többre ne számíts, a torrent a működési elve miatt erőforrás-igényes, és abból a 115J-nek nincs sok.Kb. ennyi. Ha nem akarsz sokat szarakodni vele, akkor lehet, hogy érdemes valami erősebbet venni.
szerk: a notebook HDD biztosan nem segít a dolgokon a kevés cache miatt. Kellene bele egy rendes NAS HDD.
-
eszakas
őstag
válasz
TriX2010 #61101 üzenetére
Üdv.
Hát ha ilyesmire vágysz akkor egy kicsit mélyebben kell a zsebedbe nyúlni. Egy 800MHz-es egymagos ARM procitól 512 rammal ezt ne várd el. Minden amit felsoroltál elég erőforrás igényes. Vagy veszel egy jóval erősebb nast rendes vinyókkal esetleg SSD-vel.
vagy hagyod ezt nasnak /letöltőnek/ és összeállítasz egy HT PC-t szervernek ami kiszolgálja a klienseket ha ekkora igényeid vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- BestBuy topik
- Autós topik
- Synology NAS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest