- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blountex
senior tag
Sziasztok,
Aki Secure SignIn-t használja előfordult vele már olyan, hogy app-ba (legyen az dsfile, videostation) és DSM-be való bejelentkezéskor azt írja ki a felület, hogy rossz ellenőrző kódot adtál meg.
Esetleg lehet köze ahhoz, hogy egy ideje nincs frissítve a Synology? -
blountex
senior tag
Nem az volt.
Mindenesetre biztos, hogy elcseszték a synologyos szervert, mert hogy nem lehet beloggolni rajta az is biztos. Még úgy sem, hogy jelszót resetelsz, és beírod a PIN-t.
WinSCP és Puttyn keresztül is próbálkoztam....
Viszont a windowsos telepítő az legalább remekül működik, egyből fel is dobta indításnál a varázslót. -
blountex
senior tag
Külön jelszó?
Azt meg merre lehet találni?
Miért nem lehetett leegyszerűsíteni a belső felhasználóra is ami jó az emby regisztrációnál azzal lehessen tovább lépni.Jellyfinnél ilyen gond nem volt, egyszerűen megoldották a belépést, bár a szinkronizálással nem vagyok megelégedve, hiába választottam ki a movie, tvshow stb kategóriát valahogy nem volt képes szinkronizálni az összes elérhető fájlt ami a mappában van (sorozatok), csak annak egy kis töredékét.
#94576 Gardaai
Igen, rájöttem, a kettő nem megy egyszerre#94574 kis.zsolt Egyelőre még csak kísérletezgetés van, de köszi az infókat
#94578 Magnat
Hmm, ezt jó tudni -
blountex
senior tag
Gondoltam én is teszek egy próbát és kipróbálom a médiaszervereket, hogy érdemes-e rá váltani a DS video helyett.
Plex:
Rengeteg felesleges dolog van benne részemről.
Tv-ről lejátsztva például a tekerősáv abszolút nem működik LG távirányítóval, ez rohadt idegesítő. Mobilról még csak- csak el lehet navigálni.Jellyfin:
Meglehetősen minimalista design.
Tv-ről és mobilról is remekül játssza le a dolgokat.
Eddig ez tetszik a legjobban.Emby:
Ezt még nem sikerült kipróbálni.
Az szuper, hogy magára az Emby oldalára betudtam regisztrálni, bejelentkezni, de ha a Synologyon keresztül kellene akkor nem megy.
Lényegében mindegy, hogy a Syno felhasználó nevet vagy a Emby regisztrációt írom be, egyiket se fogadja el. Net is tele van panaszokkal. -
blountex
senior tag
válasz
AiRLAC #91161 üzenetére
Köszi az infót.
A hely szűke, és a duplázó adatnennyiség + sebesség (így közelít a 2.5 ssd sebességhez) miatt tettem le a voksot, hogy 2x4tb-ból 8tb legyen.
Tudom ha az egyik beadja a kulcsot megy minden, de hát valamit valamiért egy 2 fiókos NASnál.
Egy jóval nagyobb mondjuk 10-16tb esetén már a tükrözés mellett döntenék, de ez még viszonylag drága 100+ ezres nagyságrend.Akkor marad a külső vinyó.
-
blountex
senior tag
Érdeklődnék, abban az esetben, hogy ha van egy 2 fiókos nas ami raid 0ba van kötve, és ha mondjuk veszek a 2x4tb helyett 2x8tb-ot, akkor Hogyan célszerű átmeneti az adatot az újra?
Másik opció amin gondolkodok, hogy veszek egy usb hubot, és arra kötöm rá mondjuk egy 10TB 3.5 vinyót.
Ez amolyan másodlagos backup-nak lenne plusz akkor már lenne bőven hely újabb dolgoknak.
Azért usb hubbal használnám, mert csak 1db usb port van a nason és emellett használok még 2.5gbe adaptert. -
blountex
senior tag
Jártam újra ismerősnél, beállítottam a LAN-t DHCP-ről statikusra.
Azonban valami még mindig nem stimmelt, így ráleltem erre a hibaüzenetre:
Külső hozzáférés - Quickconnetcnél írja ki.
Ezt pedig a Synology account bejelentkezésnél böngészve a menüket találtam rá erre.Kettő kép közül számomra a külső hozzáférésnél a piros szöveg nekem nagyon ismerős, még évekkel ezelőtt úgy rémlik találkoztam ezzel a hibajelenséggel, de fogalmam sincs már mit és hogyan állítottam akkor.
Ezt a DNS szervert merre találom, hogy a címet át tudjam írni 8.8.8.8-ra?
köszi -
blountex
senior tag
Sziasztok
Ismerősömnél próbáltam a NASnál a távoli elérést beállítani, és azt írta a rendszer, hogy:
Szóval ellenőriztem a digi és az asus porttovábbításokat (asusnál megnyitottam az 5000,5001et, majd a diginél is az 5000,5001 plusz az asus wan IP címet adtam meg), azokat rendben találtam, még sem akart működni a dolog.
Ekkor látom, hogy a Hálózati Interfésznél LAN-ra kattintva DHCP van beállítva.
Ezt akartam átírni kézire miszerint:Az IP cím -> a NAS IP címe
alhálózati maszk egyértelmű
az utsó két rublika, pedig jelen esetben ASUS router WAN IP-re kellene mutatnia, de még sem akarja elfogadni a rendszer. Mi lehet a probléma?Nálam a NASnál így van beállítva és teljesen jól működik a dolog.
-
-
blountex
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #86375 üzenetére
Nem, de mivel zárt oldal és van ilyenre lehetőség ezért megadtam a BT keresésnél, hátha ez a probléna....
IRO21
Innét töltöttem le a synodevet (logout) - ez már a friss verzió nem a. CC oldalra utal
[link]Én mindig letöltöm a torrent fájlt és a DS stationbam a +-jelre kattintva tallózom be.
-
blountex
senior tag
Egy régebbi nas tesztelés alatt van, valakinek ötlete miért nem akar elindulni a letöltés?
6.2.4-es DSM a DS pedig 3.8.16-os verzió számon fut.
BT keresőbe feltöltöttem a legújabb Ncore-Synodevet ami a ".pro"-ra utal, de visszaellenőrzéskor hibát ír ki....
Összevetettem a beállításokat a saját nasom-mal 7.1.x DSM (itt nem is kellett a synodevet telepítenem és a feltöltés is megy), beállítások terén minden stimmel, itt megy is szépen a le-fel töltés, a régin pedig meg se mozdul....
-
blountex
senior tag
válasz
Multibit #86334 üzenetére
5000,5001,80as port van nyitva, többre úgy sincs szükségem.
Nem szoktam VPN-t használni, egyszerűen nem értem miért lenne jó az....
Persze olyan esetben mikor külföldön vagy és ott pl nem nyithatsz meg xy oldalt akkor ott tényleg hasznos , de mint minden napi átlag netezés mellett én nem látom hasznát... -
blountex
senior tag
válasz
Borisz76 #86331 üzenetére
Nincs Deaktiválva, hanem engedélyezve. Még DSM 6.0-ról mentem DSM 7.0-ra. Telepítésnél biztos létre hoztam, de utána nem foglalkoztam vele
Viszont akkor lehet érdemes lenne deaktiválni, elvégre úgy se használom sose, a létrehozott profilommal ugyan úgy mindent megtudok csinálni mint az adminnal. -
blountex
senior tag
válasz
merqree #86303 üzenetére
Kaptam éjjel is meg napközben is ilyeneket úgy félóránként.
Meguntam estére, és leredukáltam a bejelentkezési lehetőséget kettőre plusz a következő próbálkozást eltoltam 24 órára, így remélhetőleg megunja az, aki az enyémmel akar szórakozni."Admin"-t érdemes letiltani?
Már nem is emlékszek rá, de anno a régi NASom eltűnt a h elyi hálózati IP címről (bönglészőn keresztül sehogy nem tudtam elérni), find my synologgyal sikerült megtalálni és adni neki egy új IP-t, ehhez kellett is az admin + jelszó...Esetleg a 5001/5000 portot nem lenne érdemes megváltoztatni 5 jegyű számra?
Vagy a "port scan" miatt ez lényegtelen? -
blountex
senior tag
Sziasztok,
Egy ismerősömnek van egy régi DS214SE nasa, és eddig hibátlanul ment a Download Station (Ncorerol menne).
Történt egy router csere (engedélyeztem routeren belül az upnp-t, 5000,5001,16881,80 portokat), de valamiért nem működik még sem a letöltés.
Valami ötlet?
Köszi
Alul pedig "örökre" van beallitva.
-
blountex
senior tag
válasz
Borisz76 #82197 üzenetére
Talán még egy fontos dolog lemaradt.
Tv és a soundbar között eARC a csatlakozás, ami azt jelenti:
Ha nem jó a képminőség, akkor itt a link
Audioformátumok: Támogatja a legújabb, nagy sebességű adatfolyamot igénylő formátumokat, többek között a DTS Master, a DTS:X, a Dolby TrueHD, a Dolby Atmos stb. technológiákat.Másfelől a Tv is támogatja alapból a Dolby Atmost
Úgy gondolom a megfelelő technológiával és háttérrel ugyan úgy kilehet vitelezni ezeket a hangokat, mint egy erősítővel....
Gondolkoztam én is erősítőbe + hangfalak stb. de ma már eljutottak oda a soundbarok, hogy bőven élvezhető kategóriát képviselnek és nem mellesleg a kompaktságuk is egyedülálló. -
blountex
senior tag
Felállás:
LG TV 2021 model, + JBL 9.1 Soundbar
Mobilról történik a lejátszás Tv-re DLNA keresztül. Ds Video alatt ugye megy a Dolby Digital Plus (atmos) is, viszont a TrueHD nem (itt kiírja, a Tv is, hogy ez a hang nem támogatott), a soundbar pedig sima DD ír TrueHD helyett.
Ajánlottátok hogy töltsem le az Emby.Emby tapasztalat:
Olvastam, hogy bármit játszol le, automatikusan átkonvertálja az Emby a hangokat.
Ezt ki lehet iktatni a profil beállításnál, ekkor a film lejátszás előtt amit ki választasz audio hangsávot annak kódolás nélkül mennie kellene natívan. Sajnos itt sem támogatott a TrueHD. Valamit kihagytam volna?Media Plex Server -
Ez alapján megcsináltam a beállításokat (plusz néztem máshonnét is), de tesztelni nem tudtam, ugyanis könyvtár kiválasztásakor képtelen szinkronizálni a filmeket.... -
-
blountex
senior tag
válasz
lewisfm #82175 üzenetére
Fel van telepítve (pro verzio + codec), de nekem a gyári videolejátszó jön be.
Sőt újra is telepítettem a DS videot és még így is.
Néztem az app beállításnál, vagy a android app beállításnál, de nem találtam olyat, hogy na én ezt az lejátszót szeretném választani.
DS File-nál felajánlja.Ötleted erre?
Magát simán az MX Playert megnyitva és elindítva egy fájlt külön nem streamelhető ki DLNA-n keresztül.
-
blountex
senior tag
Ismételten kérdeznék, ez valamivel egyszerűbb lesz remélhetőleg
DS videón keresztül (DLNA), milyen lehetőség van arra, hogy egy TrueHD típusú codeccel rendelkező film működjön?
Dolby Digital Plus atmos ugyan szépen visziKülső alkalmazásból letöltöttem egy ffmpeg codecet, de felinstalálásán kívül nem tudom kellene-e valamit még csinálni pluszban....
Van még egy olyan lehetőség miszerint:
"For mobile devices: Download a third-party player and play the videos on DS video. VLC media player is available on both iOS and Android devices."Van több third party video lejátszó a mobilon, de DS videókor csak a gyári beépített lejátszóját tudom kiválasztani.
Esetleg itt a videoadatok beépülő moduloknál valami egyéb plusz lehetőség?
Egyéb lehetőség, megoldás?
köszi -
blountex
senior tag
Fogalmam sincs hogy lett jó....
Gondoltam ha már reagáltok, akkor még egyszer megnézem.Egy párszor újra tettem a drivert....
Végül ugyan azzal a kábellel nem 1000mbps írt ki a nas, hanem 2500mbps. Na, akkor mondom innentől működnie kell a dolognak.
Pc felől most sikerült a kézi beállítás is (win 11nél engedte, 10nél nem).
Duplex full is meg van.Negotiation off nem tudom micsoda, nincs olyanom.
-
blountex
senior tag
válasz
Borisz76 #82087 üzenetére
Sokkal közelebb nem jutottam a megoldáshoz.
Az már eleve fura, hogy NAS oldalon a LAN3as kapcsolatnál 1000Mb/s ír ki, 2500Mb/s helyett. 10Gbe Ugreen UTP-vel van összekötve az adapter és az alaplap.
Pc oldalon látszik a Realtek 2.5Gbe, de csak 1000Mb/s fogad.
Itt próbáltam DHCP-ről Kézire átírni, de azt írja az "IP beállításokat nem lehet menteni. Ellenőrizzen egy vagy több beállítást."
Nem tudom mi lehet az esetleges oka, amiért nem engedi kézire állítani, talán nem megfelelően töltőm ki a mezőket....
Felállás:
NAS 2db Seagate BarraCuda 4TB 5400rpm 256MB SATA3
RAID 0Pc: SSD, m.2 SSD gen3, gen4 - szóval itt a sebességgel nem lesz gond, mehetne ami a csövön kifér.
Mindenesetre ahogy van időm próbálkozok a különféle beállításokkal, valahogy csak működnie kellene....
Más:
Mivel úgy emlékszek a DS720+ 2020 körül jött ki, és általában 2 évente szokott frissíteni a Synology, így érdekesnek tartottam, hogy nem jött ki újabb model ebben az évben.
Kíváncsi leszek, hogy vajon jövőre meglépik-e a 2.5Gbe lan portot, és az m.2 felcsatolhatóságot plusz tárhelyként... -
blountex
senior tag
Megérkezett a Club 3D 2.5Gbit a DS720+ NAShoz.
Azt kell mondjam, hogy a telepítési útmutató lehetne részletesebb is.
Nem is tudtam mi az a SSH, és hogyan kell belépni, végül sikerült ezt megoldani kis keresgéléssel.
A driver letöltés se mindegy, mert csak az van leírva, hogy apollo lake, alpine, braswell, ezek CPU családtagok, ez alapján ki kell keresni, hogy milyen CPU nevet visel a NASod.
Puttyn keresztül az SSH sikerült megoldani, bár nem teljesen értettem a logikáját, és ezáltal a feltelepítés is sikerrel járt, lásd az alábbi képet.LAN résznél is megjelent, hogy új eszközt érzékelt a NAS, ez pedig a - LAN 3
Kérdés, hogyan tudom tesztelni, hogy valóban működik-e?
Mit kell még ezen kívül beállítani?Összekötés:
PC alaplap 2.5Gbitet támogat +(1Gbit)
NAS - Ide megy USB-n keresztül az 2.5Gbe adapter majd tovább a Pc felé közvetlen 2.5Gbites portba.A LAN 2 követlen egy switchbe megy, majd onnét a routerhez és a további eszközökhöz.
Köszi a segítséget
-
blountex
senior tag
Rég írtam már ide, most több kérdésem is lenne:
Tudom van saját topicja is, de itt mégis csak a NASal foglalkozunk (remélhetőleg több rálátása van egyeseknek), tehát milyen szünetmentes táp ajánlott egy DS720+-hoz?
Mennyibe szokott kerülni egy aksi csere, és mennyit fogyaszt a készülék?Mennyire érdemes a DS720+-ba nvme ssd-t tenni, mint teljesen átlagos userként?
2x512gb gondoltam
Alapvetőleg csak Download Station használok, távoli elérés, fájlok le/fel másolása lanon keresztül.
10gb ram van a nasban.2.5Gbe adapterrel bővíteném a nast, mivel lesz egy ugyan ilyen 2.5Gbe csatlakozású ethernet alaplapom amit közvetlen rátudok kötni. Ha jól rémlik Club 3D 2.5 Gbe ajánlott.
Aki használ ilyet egy beüzemelési segítséget kérhetek, hogyan ismeri fel a nas az eszközt?Köszönöm
-
blountex
senior tag
válasz
Dany76 #73560 üzenetére
DSM 7.0, és itt már csak Synology Photo van, de ezt az applikációt nem használom, hanem csak a mobilos verziót DSPhoto.
Van-e valami lehetőség arra, hogy a mobilon készült képeket hazaérve automatikusan feltöltse a NAS tárhelyre?
A DS Photon belül a Photo Backup funkció ennek felelne meg? -
blountex
senior tag
Megosztott mappán belül szinte mindegyikre működik a tulajdonság, engedély kérés, egyedül a Photo megosztott mappánál van ez másképp.
Engedélyeztem a vezérlőpultban a felhasználón belül és a megosztott mappán belül az írás/olvasás engedélyeket, de mikor a File Stationban a Photo megosztott mappát kiválasztva rákattintok egy almappára jobb egérgombbal, hogy tulajdonságok majd Engedély akkor inaktív felületet kapok.
Milyen egyéb beállítást hagyhattam ki? -
blountex
senior tag
Ez így tökéletesen működik. Néztem én ezt a Haladó beállításokat is az explicitre valamiért nem kattintottam rá, pedig ez volt a kulcs
Működik a mappa elrejtés is, miután megtagadom a felhasználónál arra a mappára való belépést, ő már nem látja a mappát sőt keresésnél azt írja ki ez a cél mappa nem is létezik.
Ennyi nekem bőven elég, ezt szerettem volna elérni. -
blountex
senior tag
Igen, pontosan ezt csináltam, de ilyenkor egyik felhasználó sem aktív nekem. Miért?
Még ha admin fiókkal lépek be akkor sem. Így nem tudom az adott usernek megmondani, hogy Te ebbe a mappába ne lépj bele.
Ha pedig a tulajdonságok belüli ablakon a létrehozásra kattintok és a felhasználó nevét illetve a mappa megtagadást állítom be, akkor se működik.Érdekes, hogy vezérlőpult megosztott mappa -> engedélyek fülön az egyedi rublikát kiválasztva ugyan ez a fül jelenik meg mint Nálad fent is, de ez magára az egész megosztott mappára vonatkozik és nem csak az adott kijelölt mappára.
#73526 Magnat
Ez jól hangzik meg is találtam, ha erre gondolsz:Mondjuk itt ez az anime megoszott mappa, ahhoz hogy a létrehozott felhasználó láthassa bejelentkezéskor a File Stationban a megosztott mappát engedélyezni kell az engedélyek fülön írás/olvasás opciót bekapcsolva. Akkor ugyan úgy a többi almappa és fájl is elérhetővé válik, mivel adtam a létrehozott felhasználónak jogosultsági engedélyt, hogy beléphessen a megosztott mappába azaz nála nem lesz elrejtve az adott almappa/fájl. Jól gondolom?
-
blountex
senior tag
Igen, ez érdekes téma és valahol ez az egyik gyenge pontja szerintem a NAS-nak/samba rendszernek.
Pedig alapvetően nem hiszem, hogy egy bonyolult dolog lenne ezt megoldani....Tegyük fel hogy nem csak 1 felhasználó van, hanem több, és mindegyik felhasználónál ugyan azt a mappát jelöltem be mint olvasható/írható, de mindegyik felhasználónál azt szeretném elérni, hogy más és más almappát lásson.
Egy lehetséges B verzió, hogy közös mappát hozol létre és azokat a tartalmakat másolod oda, amiket szeretnéd, hogy lásson az illető.C verzióként ez is jó lehet amit írtál, de erre való lehetőséget nem találtam:
"Esetleg speciálisan a mappára vonatkozóan letilthatod hogy bizonyos felhasználók lássák a tartalmát, de akkor is látni fogják, hogy ott van."#73508 Magnat
Az úgy nem működik.Ez alapvetően jó lehetne, ha nem az ott létrehozott felhasználóval működne, hanem akit eredetileg beállítottam (duplikálás van a névnél hogy értsd).
-
blountex
senior tag
Érdeklődnék, hogy ha létrehozok egy felhasználót akkor annak megadhatom a létrehozáskor, hogy mely mappákat lásson. Ezeken a mappákon belül van több almappa is, és a létrehozott felhasználó az összes almappát látja.
Hol keressem azt a beállítást, hogy az almappából ne az összes látszódjon neki, hanem csak az amit én választok/adok meg? -
blountex
senior tag
Valaki használ már DSM 7.0-át?
Elérhető már a synology weboldalán. -
blountex
senior tag
Köszi az infót. 90%-ban mobilról van használva a DS video, illetve olykor chromecast is....
SD, HD filmeknél magyar szinkronnal ez a felállás elegendő.
"AC3 5.1 @ 448 kbps"Feltételezem, hogy ha a DS videonál ez a helyzet, akkor a Médiaszervernél is hasonló lehet, ha közvetlenül Tévén keresztül vagy egy konzolon keresztül menne a film lejátszása.
Egy rendes 4k filmet ami hasonló paraméterekkel rendelkezik, akkor nem érdemes NASon keresztül lejátszani. A megfelelő eljárásként feltételezem, hogy NAS-ról HDD-re felmásolni, és lejátszási lehetőségként Tv, vagy konzol lehetőséget választani.
AUDiO1........: English TrueHD 7.1 , 4127 kb/s
AUDiO2........: English DTS-HD 7.1 , 4043 kb/s -
blountex
senior tag
Ha a DS videon keresztül játszok le filmeket, akkor honnét tudom hogy milyen audio formátumokat támogat? Például az újabbak közül:
Dolby Atmos, True HD, DTS:X, DD+A DS video beállításokban nem találtam erről információt
-
blountex
senior tag
válasz
Magnat #68751 üzenetére
Köszi az infót.
Ezt a beállítási lehetőséget merre/hol találom?
A vezérlőpult -> felhasználók menüpontban -> szerkesztéseknél azon belül az engedélyek fülnél csak a megosztott mappát tudom kiválasztani. Nincs arra lehetőség hogy a megosztott mappán belül A és B mappát külön adjak meg.
A vezérlőpult -> megosztott mappa -> szerkesztés -> engedélyeknél se találtam erre lehetőséget. -
blountex
senior tag
Érdeklődnék mappa megosztási ügyben felhasználói engedéllyel.
Létrehozol egy megosztott mappát pl képek, és azon belül létrehozol több almappát.
Amikor létrehozol egy új felhasználót ott ugye az engedélyekben belehet pipálni hogy mely adott megosztott mappában lássa a felhasználó (itt ugye a további lehetőség sz engedélyeknél hogy írjon olvasson is stb.)
Ha én ennek az új felhasználónak megadom a megosztott mappát "pl képek", akkor az abban lévő összes almappát látni fogja.
Azt meglehet csinálni egy adott felhasználóval, hogy ne az összes almappát lássa a képeken belül, hanem csak bizonyos almappákat? -
blountex
senior tag
válasz
Essejó #67088 üzenetére
Alex91:
Mi köze ahhoz hogy a szolgáltatói routerem bride modbe van, vagy nincs?
Eleve 90%-ban router modeban hozzák ki, teljesen jó ez így.
Portolni kell ugyan a digi-re is a külső elérés miatt mind router és nas terén, de megoldható.Borisz76:
Igen, ez így jól működik.Essejó
DHT az ugye azt jelenti, hogy más nyílt torrentszerverekről is lehet letölteni?
Miért nem ajánlott? Gondolom itt akkor érdemes lenne az asztali kliesnt használni.
Bár mondjuk még nem volt ilyennel problémám.
Még sose volt gondom az 5000 gyári porttal, 6 éve használom. Azonban igen, lehet hogy érdemes lehetne megváltoztatni.
Ebből a szempontból akkor értelemszerű lenne megváltoztatni a PhotoStation 80-as portját is...#67087 szpeti40
Ez a típus nem jó a legtöbb nas-ba, én is megszívtam ezzel. -
blountex
senior tag
Érdekelne, hogy akinek van szintén Asus routerje és Download Station-t használ, ő hogyan oldotta meg, hogy a letöltés befejeztével automatikusan töltsőn is vissza a torrent?
Upnp és portok be vannak állítva, ennek ellenére nem működik.
A másik elterjedt úgy tudom a Transmission, és Deluge, viszont az egyik legismertebb még a Qbittorrent. Erről ugyan nem találtam közösségi alkalmazást, de pl manuális telepítéssel fel lehet tenni?
DS720+Kamera rendszer:
Van itt valaki, aki igénybe vette a Synology által ajánlott app rendszert, kamerarendszert?
Mit lehet erről tudni, érdemes ilyenre beruházni?
Előnyök, hátrányok pár sorban -
blountex
senior tag
válasz
urban racer #66995 üzenetére
Köszi, szóval ha jól értelmezem akkor már egy meglévő beregisztrált email címmel is hozzá lehet adni pl a mostani új nast
-
blountex
senior tag
-
blountex
senior tag
"Egyébként blountex felvetésére, hogy akár kettő 2.5 Gbps -es adapter. Erre már én is azt mondom: minek? A gigabit -es csatoló(k) mellé még kettő 2.5 Gbps? Akkor már inkább ne 2 db 2.5 Gbps -t vegyen, hanem 1 db 5 Gbps -es adaptert ... Igazából a 2 db 2.5 Gbps -t plusszban (a gigabit mellett) vagy 5 Gbps -t már tényleg nem lehet kihasználni egy ilyen szintű NAS -ban illetve persze már a háttértár teljesítménye sem indokolná igazán ..."
Azért 2db 2,5Gbps-es adapter mert nekem nincs az alaplapomon 10Gbe port, mint Neked. Csupán 1db 1Gbe portal rendelkezek, és általánosságban ez a jellemző.
Tehát kellene a nas irányába is és Pc irányában is. Ez úgy is egy külön fali csatlakozón jönne le.
Ez a dolog egyelőre még függőben van, majd ha meg lesz a beruházás és úgy érzem kevés a krat akkor elgondolkodok rajta.5Gbe adaptert pedig kb. csak Qnap oldalról találtam, és az árazása se szimpi
-
blountex
senior tag
válasz
Intelligencs #65783 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Ezt nem tudtam, hogy a hivatalos forgalmazóknál +1 év garit adnak, ez egy jó ötlet.
A NAS csak maximális memória kapacitásban 6gb-ig bővíthető. Így a 8gb ram + 2gb ram (ez a hivatalos, de gondolom a 2 külön modul is megfér egymás mellett), akkor maga a rendszer ugye 10gb ramot lát, de valójában csak 6-ot tud felhasználni?Én úgy gondolom hogy a 5400 vs 7200 között szerintem nincs olyan óriási különbség (ha még is cáfoljatok meg), és bár a 5400 kicsit lasabb, de szeretem a megbízhatóbb, csendesebb dolgokat mint a tényleges erőt. A nagy előrelépés úgy is SSD lesz, de hát 2TB is bő 70e jelenleg.....
Ha meg vagy elégedve az IronWolffal akkor az lesz
Feltételezem akkor, hogy a DS120j-be, csak az fontos adatokat másolod fel.
Ez is egy jó ötlet, mert így pl 2bay-es kiszerelésnél nem kell türközni a merevlemezt....#65782 Magnat
Ha már új technológia és elérhető áron van akkor miért ne? Úgy sincs sok választás a routerek között.
Gyorsan körbe néztem, ez a típus elkerülte a figyelmemet.
ASUS RT-AX55 Router
Nekem lentre csak és kizárólag azért kell a router, hogy a wifi jelet megfelelően tudja tovább biztosítani a lenti területen 1db SSID-n belül, a fő tevékenységeket (fent) úgy is az ASUS RT-AX58U végezné.#65786 zsamiatt
"Ha meg kelleni fog a teljesítmény nincs az, hogy leugrom a boltba cserélni benne valamit."
Igen, ez jó szempont, ezért is szemezgetek inkább a drágább verzióval....#65788 kulu22
Igen hosszú távon gondolkozok nem tervezem lecserélni 3-4 év múlva se.
Amint írtam ha kevés az 1G, akkor relatív könnyen lehet adapterrel 2,5G beszerezni és annyi szerintem sebességre is bőven elég lesz. Nekem nem munkára kell. -
blountex
senior tag
Sziasztok!
Régóta töröm a fejem egy hálózat cserén.
Ideális választás az lenne, ha a router wan és lan portban is tudna 2,5Gbe portot, és a NAS is tudná (synologynál ez még nem lehetséges).
Router felől azért lenne jó WANban, mert 2-4 év múlva ha lesz normális 2 gigás net (nem a mostani 2*1-re gondolok), akkor tudja alapból kezelni. LAN felől pedig ennyit tudnék egész biztosan kihozni a kábelekből, kérdéses hogy az 5Gbe mennyire működne, vagy igen, vagy nem.....
Aztán még persze ott vannak a switchek is amik aranyáron mennek, és elég kevés kapható.Várhatnék még 1-2 évet, de akárhogy is nézem ezek a szárnypróbálgatások még kezdetlegesek sok idő kell mire beindul az egész, normális áron lesz fogyasztható stb, ezért úgy döntöttem jelenleg maradok az atombiztos 1Gbe felállásnál, 4k-ra bőven elég ez a sebesség is egy jó darabig.
Egy következő hálózat fejlesztésnél ami 6-8 év múlva esedékes addigra remélhetőleg elterjedt lesz már a 10Gbe vezérlő (már rég meg kellett volna ezt lépni).
Addigra már célszerű SSD-t belerakni a NASba is.Router:
Sokat gondolkoztam még a Xiaomi AX3600-on végre globálisan is kapható, de a sokak által említett gyenge wifijel és a "szopás", miatt úgy döntöttem elkerülöm. Aránylag jó termékeket gyárt a Xiaomi, de nem mindenben ők a legjobbak ugye.
Marad a régóta kiszemelt ASUS RT-AX58U AX3000 Router
Ebből nekem 2db kell egy fentre, egy lentre (vasbeton födém miatt, és WPA3 miatt csak ez jöhet szóba)Synology:
Maga a gépezetnél nem is a hardvert veszem meg, hanem a támogatást a hardverre.
Ugyanis ebből a pénzből sokkal jobb hardvert lehet összeszerelni lásd, apu proci stb.
Kiszemelt:
Synology DS220+
Synology DS720+ (4 magos a 2 helyett, picit erősebb proci)
Megéri az árkülönbözetet?
Érdemes ramot bővíteni? Ha igen, melyik típus ajánlott?Milyen HDD-t érdemes hozzá venni? (volt itt az elmúlt hónapokban elég kálvária körülöttük)
5400rpm mindenképp, szerintem felesleges a 7200rpm, csak hangosabb.
Western Digital Red 3.5 4TB 5400rpm 64MB SATA3 (WD40EFRX)Esetleg NAS irányában később bepróbálkozok egy Club 3D CAC-1420 2,5gbe porttal, ha nagyon kevésnek érződik a 112Mb/s, no és ha ajánlott kategória. Ugye ebből is 2db-ot kellene venni
-
blountex
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valakinek volt-e már hasonló jelensége, és ha igen mi lett rá a megoldás.
6 éve már hogy egy DS214se van nálam, 2x2TB HDD-vel, és a napokban kezdődött az a jelenség hogy wifin keresztül egy idő után (idöközönként) annyira belassul maga a diskstation, hogy nem tudja lejátszani folyamatosan a filmeket BubbleUPnP keresztül, illetve pl amikor fotókat nyitok meg nagyon lassan tölti be.Maga a wifi hálózat és a nas is régi, de ezidáig nem tapasztaltam semmiféle lassulást. A HDDre gyanakodtam, azonban úgy néz ki ezzel minden rendben.
-
blountex
senior tag
Ez a régebbi netgear router és igen 1000-es net.
NETGEAR WNR3500L-100PES RouterMajd idővel tervben egy router csere is amikor ezek elérhető áron lesznek:
wifi 6, wpa3, 4k streaming, és akkor már egy NAS csere is (DS214se jelenleg).
Nem kizárt hogy egy mesh hálózattal jobban járnék, mert van egy betonfödém a két szint között és azon keresztül már a fönti netgear routeren gyenge a jel ha lent tartozkódok.
Minden port foglalva van a digis routeren.
Van még egy másik ugyan ilyen netgear router az említett betonfödém miatt, de az csak arra szolgál, hogy jól lehesen lenti szinten is netezni, és az is a digibe van becsatlakoztatva.
Eddig a lenti és a fenti netgear router egymással a LAN portban volt összekötve, de valamiért egyik sem hozta a megfelelő letöltési sebességet (0,5mb/s körül ment, míg a feltöltés normális volt), most hogy mind a kettő a digi routerbe van kötve WAN portként tökéletesen hozza a megfelelő sebességet mind a 3 router. Ezzel is sokáig szívtam és már a otthoni routerre fogtam hogy szarJó, akkor egyelőre ez a külsö elérést jegelem, annyira nem fontos. Kicsit bonyolultabb mint amire számítottam első körben.
-
blountex
senior tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót a nas külső eléréssel kapcsolatban, de nem teljesen világos, és segítséget szeretnék kérni. Amúgy sem vagyok nagyon járatos a routerek világában, csak próbálkozok nagyon alapszintű dolgok elsajátításával/megértésével.
A szolgáltatói routernek az oldalán (digi) nem volt semmi ip felírva a belépésre, neten találtam rá, így sikerült is oda belépnem, megtaláltam a port forwardingot, de itt konkrétan a sok lehetőség közül nem tudom mit is kéne beállítani. (erről kép lentebb)Továbbiakban ameddig eljutottam:
Van egy régebbi netgear routerem és ez össze van kötve WAN portban a szolgáltatói digi-vel, és szintén a netgear routerre van csatlakoztatva a nas.
A nasnál a hálózati interfészen belül a LAN kapcsolatnál kézileg megadtam egy fix ip címet (nem automatikus DHCP-t lekérdezést választottam), mert mindig ugrált összevissza az ip cím. A nasnál beállított fix ip címet látja a netgear routerem is, ahol a LAN setup résznél a Address Reservation kifejezésnél ezt a címet lefixáltam.
Továbbiakban a Port Forwarding / Port Triggering résznél TCD/UDP szerint hozzáadtam a nas eléréshez való portjait.Ez lenne a digi port forwardingos rész.
köszi
-
blountex
senior tag
válasz
#29810560 #52102 üzenetére
Lehet hogy nagy a hiányosság a hálózati részről, mert hogy nem foglalkozok ezzel napi szinten azonban az alap dolgokkal elboldogulok ezalatt azt értem hogy tudom hogy kell egy routert beállítani (mondjuk ezzel is szívtam egy fél napot mert az istenért nem akart összejönni a routerlogin.net vagy az alap ip címe, és ekkor igen csak jól jött hogy a telekomos router nem bridge módban volt, mert így legalább volt otthon net). Sokaknak már egy router beállítás is gondot okoz nem beszélve a fix ip cím létrehozásról, a port forwarding és még biztos van jó pár finomság amiről nem tudok.
NAS-t is beállításával is elboldogulok úgy ahogy, bár ez most nálam egy egészen egyedi eset volt nem találkoztam még ilyennel, és igazán jól jött a segítségetek.
Persze ha valaki tud a témában többet merre lenne érdemes tájékozodni gondolok itt egy jó cikkre vagy blogra akkor azt szívesen veszem.Akkor ahogy sejtettem érdemes a CAT6-ra beruházni (max 10Gbp/s).... már csak azért is, mert ha már most fél megás netet lehet kapni relatíve jó áron vidéken akkor a gigabites net és afölötti lépcső se kizárt hogy 2-4 éven belül elérhető lesz normális áron 5-6 ezer között.
Nyílván akkor a Netgear routerem erre már elavult lesz. -
blountex
senior tag
válasz
gyugyo79 #52078 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek és már úgy érzem egy kicsit valamivel jobban átlátom ezt a dolgot!
Bár magamtól is rájöhettem volna már erre a hálózati interfészre
Valóban miután átírtam a 10.0.0.4-et pl 192.168.1.20-ra akkor már stimmelt.IPV6 átjáró DNS manuális konfigolása pedig automatikusan hozzáigazodott így nem kellett azzal semmit csinálnom.
A preferált dns a beállított ip címre: fe80::6eb0:ceff:feba:7072
Az alternatív pedig erre ált át automatikusan: fe80::6eb0:ceff:feba:7072Tehát meg is találtam egyből a netgearen belül az ip címet, illetve a hálózat is működik már synology assistra is readyt ír ki. Tv-n is minden oké.
Kérdésem az lenne, hogy ha a router lan ip címét átírom 10.0.0.1-re akkor automatikusan megtalálta volna ugyan úgy a NAS-t?
Mert úgy a régi beállításomban 10.0.0.1 szerepelt.Számítógép ip átírása kérdés:
Amikor 10.0.0.59-et írtál és úgy állítottam is be akkor nem értem hogy találta meg a 10.0.0.4-et mivel a .59 egy magasabb szám már és nem esik bele a 4-es tartományba, vagy ehhez ennek nincs köze?Tulajdonképpen most már csak a távoli elérést kell beállítani, de ehhez a telekomos routerben is kell port forwardingot álllítanom nem elég a netgearbe, azt hiszem ezzel már elboldogulok. Nem biztos hogy a belső hálón belül működni is fog, elég ha a külsőn mobil neten már elérem a nas-t.
Valójában azért álltam ennek az egésznek neki mert a telekomos routeren míg a wifi sebesség tök jó volt a laptopnál addig a netgear routeren baromi csiga lassú és az oldalak betöltése se volt jó. Érdeklődtem más topicba, és ezt a tanácsot kaptam: [link]
Az linken lévő írásban a DHCP-t kikapcsoltam és onnnantól nem értem el a netgear routert sehogy, és a jelenlegi beállítás szerint a wan port nem maradt üeresen és így is jó a sebesség.Bónusz kérdés:
Mi a különbség a cat kábelek között:
Tehát mint ahogy a leírás is említi ha egy cat5 kábelem van a cat5e mellett akkor 100mb/s sebességem van.
Akkor az hogy lehet az, hogy ha egy cat6 kábellel összekötöm az asztali pc-t akkor kapok 220mb/s letöltési sebességet, ha pedig egy CAT5 kábelt használok közel 420 a sebesség egy 500as nethez képest?
Bár amikor switchel kötöttem össze és ugyan ezt a cat5 kábelt próbáltam ki ott bizony nem ment 100mb/s fölé a sebesség tehát ez így korrekt volt.Továbbá érdemes kicserélni az összes kábelt cat6-ra?
Persze amin a falon át van vezetékelve azt már nem érdemes bolygatni. -
blountex
senior tag
válasz
gyugyo79 #52070 üzenetére
Elboldogulok, de a hálozatokhoz hülyének érzem magam....
A:
IPV6 netgear routernél nem láttam semmit, a szolgáltatói routeren próbáltam, de az nem működött.
B:
Nem tudom hogy lehet ip címet, de utána néztem a neten.
1. DHCP-n kapja automatikusan
2. Nem igazán értem hogy hogyan, de az általad beállított értékek jók és tudtam csatlakozni a NAShoz.
Itt elakadtam:
"Állítsd be a NAS -t a géped al hálózatába." Régről fixre volt beállítva azt hiszem.
Hogyan csináljam?
3.
"C. route add -al add hozzá a 10.0.0.0 -át a route táblához."
Ez a route táblát hol keressem?NAS
Alapvetően itt azt írja hogy még nem tud csatlakozni.
A kérdés hogy itt hova menjek mit állítsak?
Nézegettem a füleket próbáltam ezt-azt de nem igazán sikerült.(#52069) Mr. Janó
Saját router:
Olyan menüpont hogy DHCP nincs, de ahol DHCP-t ír az ez:
Igen ez igaz:
"amúgy a netgear elérésem az pont 192.168.1.1"
de a kérdést nem értem miért kéne a szolgáltatói routernek 192.168.1.0 osztania az ip címeket, amikor nem oda van bedugva a többi eszköz?Holnap délután folyt köv. remélem már sikerül megoldani, aztán biztos hogy nem nyúlok hozzá mégegyszer
Legalább sokat tanulok kezdőként -
blountex
senior tag
válasz
#29810560 #52065 üzenetére
Routernek kéne...
A netgear wan/internet portja össze van kötve a szolgáltatói router lan portjával (itt csak kizőárólag lan portok vannak 1-4ig van a bemenet.), minden más a netgear routerbe van bekötve a lan porthoz.
Egyébként érdekes hogy a többi eszközt látja, de pont ezt nem.(#52067) jozsi252
ja és igen szerintem router módban van a szolgáltatói eszköz. -
blountex
senior tag
válasz
#29810560 #52061 üzenetére
Történet a következő:
Eddig minden jól ment, tegnap kísérleteztem a netgear routerrel emiatt, és mikor a DHCP servert kikapcsoltam a lan setupnál "Use Router as DHCP Server" sikeresen elcsesztem benne valamint nem tudtam sehogy loginolni benne így reseteltem a routert, ma beállítottam hogy működjön róla az internet és jelenleg itt tartok.
Nem gondoltam hogy ekkora szívás lesz a NASsal ezután -
blountex
senior tag
-
blountex
senior tag
válasz
jozsi252 #52049 üzenetére
Csináltam egy teljes resetet 2x is, és a mai nap állítottam be a routert. Backupot nem csináltam a beállításról.
Jelenleg ennek az az eredménye hogy nem látom a NAS-t.
A belső ip-t még a régi beállításban volt benne mielőtt resetelve lett a router.Amúgy a szolgáltatói modem/routerre csatlakoztatva se látni hálózaton belül a nas.t,
Az pedig egy sagemcom f@st 3686ac készülék. -
blountex
senior tag
válasz
jozsi252 #52035 üzenetére
Hamarabb lejött a mentés mint gondoltam.
Meg is néztem a dolgot íme a következő a helyzet:
Csatlakozásra ezt írja:A letöltött assistansra pedig ezt:
Nem emlékszek az admin jelszóra. Ha jól emlékszek belehet állítani hogy ki legyen az admin, de ha jól sejtem a log in és az admin jelszó az már két különböző dolog.
Egy lehetőségem maradt még ha jól nézem és az adatok se vesznek el állítólag, csak az egész felületet újra kell konfigolni meg beállítani elvileg.
Reset your admin password -
blountex
senior tag
válasz
jozsi252 #52032 üzenetére
Köszi és bár érdekes jelenség van nálam, este vagy holnap még foglalkozok vele.
Jelenlegi állás szerint a következő:
A find.synology.com-on a háózaton belül egyes készülék megtalálja másik meg nem és ha Connect-ra kattintok mint az alábi képen is van akkor ip cím hiba.
Az ott kiírt ip címet beírva 5000,5001 porttal sem jó.
A routernél a MAC címet sem látom a csatlakoztatott eszközöknél de a LAN setupban sem ahol "Use Router as DHCP Server" címeket lehet hozzáadni:
Itt a synologyi
Tehát bejelentkezni nem tudok a főképernyőre és a Tv-n keresztül sem érem el a hálózatot ott ip címre hivatkozik.Azonban betudok lépni az asztali pc-n a hálózaton belül \\DISKSTATION és tudok rá fel/le tölteni dolgokat ami jó hír. Épp olvastam az összefoglalóban hogy a fontos dolgokat érdemes egy offline tárolón is tartani, most épp ez a menet zajlik, utána foglalkozok azzal hogy miért nem érem el a login képernyőt.
-
blountex
senior tag
Üdv:
Újra kellett az elejétől konfigurálni a saját Netgear routert, így a NAS nem elérhető.
Nagyon régen állítottam már be a NAS-t (DS214se), évekkel ezelőtt így nem is tudom a menetét már, a kérdés az, hogy mielőtt ennek neki vágnék érdemes a HDD-n lévő tartalmakat leszedni egy másik vinyóra?
Vagy ne foglalkozzak ezzel és belehet állítani a NAS-t úgy, hogy ami adatok vannak rajta eddig azokat ne törölje le? -
blountex
senior tag
válasz
#42431471 #50288 üzenetére
Köszi, akkor holnap meg is ejtem.
Viszont az bekavarhat-e a dologba, hogy otthon a T-homeon kívül (nemrég lett erre a szolgáltatóra váltva) amit ők adtak, van még másik két router is?
Netgear WNR3500Lv2
Eleve erre volt régebben is beállítva minden és jól működött. Mondjuk nem én csináltam még akkor a távoli elérést.... -
blountex
senior tag
válasz
tankos50 #50284 üzenetére
Nézd, én nem követem nagyon a NAS fejlődését, de manapság kb. 512Mb ram az ami alapszint.
A processzor nem tudom, FHD-val szinte mindegyik megbírkózik.
Ami talán lényeges, hogy 2 lemezes legyen, hogy tudjatok tükrözni, vagy bővíteni.
Valami jó halk WD green merevlemez, vagy az topic által ajánlottak is jöhetnek.
Lényegében számomra ennyi... -
blountex
senior tag
Értem. Én se vagyok egy nagy routeres, be tudom állítani hogy működjön a net aztán annyi, legfeljebb amit nem tudok guglizok vagy kérdezek....
Megnéztem a Ip címemet, és a router címét:
Ip címem: 9 számjegyből áll a végén három darab számmal
A router címem ha jól néztem ez az IPV4 cím lenne:
Gyakorlatilag a Geataway címmel egyezik meg, annyi különbséggel, hogy a legvégén hozzá van adva még egy plusz szám, így 6 számból áll.
Tehát akárhogy nézem a kettő egyáltalán nem ugyan az még a számjegyek alapján is több az ip címem.A DDNS-nél a hostname és a External acces is meg van. Az external acces az a saját Ip címem amim egyezik a keresővel is.
Státuszra pedig normált ír.Mobilon sem jön be a saját hálózaton keresztül, külön net nincs rajta.
Tehát akkor érdeklődjek a szolgáltatónál?
-
blountex
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy lehetne megoldani a távoli elérést (External Acces)?
Az EZ Internet nem jó, eleve nem találja a routeremet (nincs a listában), másrészt, kézzel beírkáltam a routerbe a portforwandighoz az 5000,5001 portot, a LAN hoz meg hozzá adtam hogy fix legyen az IP.
UPNP engedélyezve van,
Synologynál a Security alatt firewallba a portok szintén engedélyezve van.
Az External Acces -> DDNS -> Status Normal, de ugyan itt a Router configurationn fülre ha rámegyek a Test Connectionra mind failedet kapok.
Néztem videokat, bújtam a fórumokat, gyakorlatilag mind kb. ugyan azt mondja, de nem akar összejönni, nem tudom hol lehet a hiba.A Quickconnect működik, de nekem nem ez kell.
Synology
DS214SE
Router:
WNR3500Lv2 -
blountex
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy Synology DS214se-hez milyen szünetmentes tápegységet ajánlotok?
Akár még a router + modem is összelehetne köttetni ha érdemes, hisz egymás mellett vannak. -
blountex
senior tag
válasz
Doky586 #16463 üzenetére
Nem tudom pontosan hogy nevezik, de úgy tudom a NAS-t el lehet érni távolról is, ezalatt úgy értem, hogy nem otthonról, hanem házon kívül bárhol máshol ha van megfelelő neted.
Pl: Ha beírnám a böngészőbe, hogy blountex.synology.me akkor el kellene tudjam érni a NAS-t ha nem vagyok otthon, így letudnék játszani utazás közben filmet, zenét stb.A Control Panel -> External Accesnál adtam meg a Service Provider, Host Name stb. dolgokat.
-
blountex
senior tag
Hello!
Nos, következő a helyzet:
Van egy Synology DS214SE készülékem.
Van egy Netgear WNR3500Lv2 routerem.
Szeretném a távoli elérést is beállítani pontosan hogyan tudom megtenni?
Itthon működik tökéletesen, de ha a Synologyban megadott (url) távoli elérést akarnám használni már nem működik
Routernél az Advanced Setupnál a Port Forwarding menüpontnál az Add Custome Servicenél automatikusan megjelent a Synology és hozzáadtam, de nem működik még mindig.
Sosem voltam jó a portokban, alapszinten a routert betudom állítgatni, meg a Synologynál is barkácsoltam valamitezért egy kicsit részletesebb útmutatás kérnék.
-
blountex
senior tag
Hello!
Lenne a torrentezéssel kapcsolatban kérdésem.
Firefox böngészőt használok (Download Station add-onnal) és Pl: a PirateBaynél ha kiválasztom a DS-t, akkor automatikusan tölti le a torrentet Nason keresztül.
Ncorenál azonban login.php jön ki. Próbálkoztam, úgy is, hogy Create -> Enter URL majd Authentication required-nél megadni a felhasználó és jelszót, de ezzel is csak a login.php jött ki.
Erre milyen megoldások léteznek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Napelem
- Nintendo Switch 2
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest