- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
fagyalllo #161356 üzenetére
Kérdezgettük a véleményeket, volt aki alkalmi órának ajánlotta, volt aki azt mondta nagyon tartós.
Mr. Deluxe: A Hilfiger tetszett a legjobban még mindig, de az a legkevésbé vízálló, így ott is bizonytalanság van.
Tulku: A TUTU-nál a Fossilt kérdeztem, azt mondta a srác, hogy 5 mikron vastagságú a bevonat, rá van égetve és elég tartós, talán 5-6 év mire elkezd kopni egy kicsit.
Ha nem is egy életre kell, de azért nem 1-2 évre tervezi hordani. Persze a bevonat nélküli acél sem csúnya, lehet inkább az lesz. Az én acél Tissot-om 10 éves, de gyönyörű még mindig, pedig napi használatban van.
-
-
SeatZola
őstag
válasz
fagyalllo #161065 üzenetére
Az úgy volt.......hogy volt egy DS Action-öm, ami már öt éves, de makulátlan. Tegnap pedig jött egy lehetőségem egy ugyan olyan, de használatlan, fóliás darabra jó áron. Mivel imádom ezt az órát, ezért megvettem. A "régebbit" pedig már meg is hirdettem a FB-on. Ennyi! Szóval a két tök egyforma óra csak pillanatnyi, átmeneti állapot!
5-ös kezelő: Ezek búvár órák és a búvárok ugye mélyre merülnek le. Lemerülni már tudok én is!
Meg picit úszni is...
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
fagyalllo #160987 üzenetére
Akkor nem szóltam.
Csak az jutott eszembe, hogy egyszer majdnem megrendeltem egy ilyesmi agyonhasználtat, azt hiszem pont te figyelmeztettél, hogy az a kisebb verzió.
Tulku: Én is egy EF-el kezdtem pár éve, szüleim leptek meg vele (mondjuk segítettem kiválasztani
). Imádtam, mindent bírt.
Biztosan a kiskrapek is örülni fog neki, jó választás első órának. Karácsonyra? -
terra052
őstag
válasz
fagyalllo #160968 üzenetére
Vagy egy szellem...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fagyalllo #160912 üzenetére
Akkor nem veszek.
Csak kíváncsiságból néha rákeresek a típusra. Ma ez van a kezemen, Vosztok pihen, mert három nap alatt beleszaladt +10s, és az már vállalhatatlan.
Az a baj a sok automatával, h nem bírom megjegyezni, melyiket milyen pozícióban kell letenni a járáseltérés kompenzációjához. Kellene egy noteszt vezetnem.
-
squir
aktív tag
válasz
fagyalllo #160848 üzenetére
Mondjuk bocitarkába öltözve, puskával a vállamon lehet kicsit kinéznének...😁 Továbbra is a kedvenc (egyetlen) búvár-fazonom a 6105-ös Teknős (leszámítva a kis intermezzómat a 6309-es új verziójával. Jó-jó, de Továbbra sem vagyok hasra esve tőle. Röhej, de ez a Dagaz komolyabb minőséget produkál...). Ez azért behatárolja a lehetőségeket: Szerzek egy eredetit szabad szemmel messziről is jól látható áron (szép állapotú példány már van 1000 EUR körül), amit nem mernék igazán hordani. Másik a Smiths PRS-68, ami már nem kapható, ha fel is tűnik használtan 600 EUR körüli áron fut. Illetve szerencsém van és behúzok egy Dagaz T2-t újonnan pofátlanul jó áron!😉
Macyke82: Jobbulást! A börzére én sem jutottam el sajnos, de talán legközelebb. A posta most valóban lassabb a szokásosnál... Mit vársz érkezni?😊 Lövök majd rendes fényben képeket, őszintén megvallva ez jobb, mint sok Edox...😉
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fagyalllo #160810 üzenetére
Fényevős kérdés : Casio WL-500 van nálam tesztelésre. Még TC-nél vettem pár éve, aztán elpasszoltam. Töltöttségjelző a maximumot jelzi új kora óta, de a mostani gazdájánál időnként a kijelző nullázódik, és mindent újból be kell állítani rajta. Pár naponta belefut ebbe a hibába. Gondoltam szétkapom és megmozgatom az akksit, hátha oxidáció. /Nálam egyelőre nem jelentkezik a hiba, kontakthiba a tippem akksinál/. Vélemény?
-
-
squir
aktív tag
válasz
fagyalllo #160786 üzenetére
Tudod jól, hogy kedvelem a quartzokat. Ha valaki azokat preferálja a mechanikusokkal szemben, nincs semmi baj. Sőt, egy valóban high-end quartz-ra én is beruháznék (pl Wizard által árult ninja-Tuna, vagy egy Breitling Aerospace, vagy egy Seiko 8F, stb).
De ez egy fórum, amit elég sokan olvasnak és remélem azért páran értelmezik is a leírtakat. Elég sok olyan állítás lett tényként lezögezve, ami nem, vagy nem teljesen fedi a valóságot. Ezt pedig egy ilyen helyen ildomos legalább megpróbálni helyreigazítani. Akkor is, ha "megmondóembernek" neveznek érte.
A Certina Precidrive egy nem rosz quartz szerkezet. Tény. Nem találták fel vele a "spanyolviaszt", mert egy régóta meglevő werket tettek pontosabbá (alap beállítás és +2 kő). Tény. Attól még ugyan az a bonthatatlan, nem javítható, stb. G10 szériás werk, mint az összes többi. Negyedmillióért. Tény. Szerintem megkérdezem valamelyik órás imerősöm, hogy szerkezetcserénél mennyiért tudja beszerezni, de olyan 20e Ft környékére tippelem...
Azért szerintem nem ártalmas, ha az erre tévedő érdeklődők nem csak egy szemszögből kifejtett, erősen szubjektív véleményt olvasnak.
A "miért quartzot választott" indoklásával semmi baj. A többi megnyilvánulással viszont szerintem igen. Főleg a személyekedőbb résszel... -
KelemenUhr
aktív tag
válasz
fagyalllo #160786 üzenetére
Az égvilágon semmi probléma ezzel, van is helye itt, mint téma, csak a személyeskedésnek és a céltalan hangulatkeltésnek nincs. Emiatt érzem kicsit trollkodásnak én is.
csabulaxi: Én emlékszem, azt nem tudom, hogy itt reagáltam-e rá, de kis túlzással éppen rendelni készültem, amikor kaptam egy jó ajánlatot egy fórumtárstól valami hasonlóra, amit nem tudtam visszautasítani... Szóval nem ő lett végül, de nagyon tetszik még mindig. (a fekete verzió)
-
-
resool
aktív tag
válasz
fagyalllo #160590 üzenetére
'74 februári darab, eredeti szíjjal, ami kicsit megnyúlt, mondjuk nem túl meglepő, tudván, hogy egy 42 éves. Az üvegen van pár látható karc, amit szerintem kicseréltetek. Ezen kívül minden jónak tűnik eddig, majd hétvégén feldobom valaki horométerére (vasárnap akinek van az hozhatna magával
) és akkor kiderül a belsejével kell-e foglalkozni. A chrono funkció tökéletesen működik.
-
-
ronin s8
senior tag
válasz
fagyalllo #160100 üzenetére
A mp mutató akkor ugrál, ha nincs nyomaték alatt, mert a szerkezetnek mindig van holtjátéka, és ez a relatíve gyorsan mozgó, hosszú mutatónál látszik leginkább. Egyes szerkezeteknél ezt külön támasztó rugóval oldják meg, ami nem engedi ide-oda ugrálni a mutatót. Nevesebb gyártóknál biztos nem látsz lötyögő mp mutatót.
Miután ez egy pici odafigyelést, "fejlesztést" igényel, kézenfekvő, hogy az olcsóbban adott, félmegoldásokat alkalmazó japánoknál van. Nem azért, mert ők nem tudják kiküszöbölni, hanem azért, mert ők csak felárért adnak jobbat. Miután ez a belépő kategória ma nincs a svájci katalógus szerkezetek kínálatában, ezért írtam, hogy nem svájci.
A LUC Chopard meg nem Rolex, valamiért kilazulhatott, passz...A pontosságot meg nem befolyásolja, mert nem a kerék nem jár pontosan, hanem csak az indikátor lötyög.
-
resool
aktív tag
válasz
fagyalllo #159974 üzenetére
Katasztrófa... szerez valami eladhatatlan zsebórát fillérekért és utána a szerkezetet és a számlapot beteszi valami filléres tokba.
Csak azokat sajnálom, akik erre kiadnak fél misit, lesz egy soha nem létezett órája... végülis egyedi. Nálam egy kategória a kamu Fortisokkal, csak ez még ráadásul drága is. Szép marketingje van minden esetre ezeknek a frankenwatchoknak (de igazából ez még annál is rosszabb) nem tudom miért ekkora divat itthon ez a beépítés, tőlünk nyugatabbra alig van ilyen. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fagyalllo #159937 üzenetére
Ez nagyon szép.
Kvazy : Köszi. Fém és műanyag kerekek vegyesen. Amíg megy, nem kellene piszkálnom...
Alpha : Megjött a Bocmok 100819, élőben is olyan szép, mint a képen. Ez a tok arányosabbnak hat a 17-es csuklómon, mint a 420-as. A 22-es szíj miatt /is/ lehet. Vastag rugósfülek, de már szét is jött az egyik. Majd veszek az Ecseri/Üllői útnál lévő kereskedésben, ha arra járok. Probléma nélkül jött Meranom-tól.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Need for Speed: Rivals
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vicces képek
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest