- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M1ó
csendes tag
válasz
gipsztigris #221615 üzenetére
Nagy örömmel állok rendelkezésedre bármikor!
-
M1ó
csendes tag
válasz
gipsztigris #221555 üzenetére
Ez nagyon baba, passzol hozzá!
Misi szépen dolgozik, üdítően hat ilyet látni! -
M1ó
csendes tag
válasz
gipsztigris #206341 üzenetére
Én köszönöm ismét az izgalmas feladatot!
-
M1ó
csendes tag
válasz
gipsztigris #190835 üzenetére
Örülök, hogy eleget tudtam tenni a kérésednek, és enyém a megtiszteltetés, hogy elkészíthettem neked a szíjat, igazán érdekes és élvezetes munka volt.
-
M1ó
csendes tag
válasz
csabicska #186213 üzenetére
Szia!
A szerkezettel nincs gond, eredeti, csak nem ebbe a tokba való.
A szerkezetgyűrű kisebb mint a tok belső átmérője, és, hogy ne lőtyögjön, kitámosztották egy gumigyűrűvel, aminek az átmérője vélhetően ugyancsak nem volt megfelelő, így kivágtak belőle egy darabot.
Illetve a szerkezetrögzítő csavar pluszba, és egyben feleslegesen van beletéve, mert ennél a megoldásnál a hátlap szorítja le a szerkezetgyűrűt, ami ebből adódóan rögzíti a szerkezetet. Normál körülmények között.
Ezen fotó alapján nekem ez jött le. -
M1ó
csendes tag
válasz
gipsztigris #184137 üzenetére
Áh, ilyet nem is lehet többet.
Ebben a formában ez megismételhetetlen! -
M1ó
csendes tag
squir: A gumikutyás dolgot úgy leírtad anno, hogy beleégett az agyamba, még most is itt van előttem a kép!
5-ös kezelő: Általánosságban azért nem mondható el, hogy mindegyik óra elkészülése ilyen kalandos.
Lett volna picit könnyebb út is egy másik WW kaliberre alapozva, de squir kitartott a konkrét elképzelése mellett, és nem tántorították el az esetleges nehézségek sem.
Illetve nem akart kimaradni a folyamat rejtette izgalmakból, és vastagon ki is vette a részét a munkából.
Lassan épült fel a dolog, de legalább ki tudta forrni magát, és emellett iszonyat jókat dumálgattunk.
A kitartás és türelem meghozta gyümölcsét, olyan lett amilyet szeretett volna, és ez a legfontosabb.
A Slava werkje pedig sanszos, hogy az alapvető technikai feltételnek nem tesz eleget, ezért szenved oly könnyen tengelytörést. -
M1ó
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #169527 üzenetére
Eltérő idő és anyagi ráfordítással, de mindkét ötlet megvalósítható.
A WW-ből pl. a UT6325-ös egy kiváló alap lenne.
Remek fizikai paraméterekkel bír, és technikai adottságai is megfelelőek, hogy egy időt álló, megbízható, és strapabíró óra szívét képezze. -
M1ó
csendes tag
válasz
gipsztigris #169495 üzenetére
Szia!
Lassan, de biztosan!
Küldtem mail-t. -
M1ó
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #169475 üzenetére
-
M1ó
csendes tag
Köszi, köszi mindenkinek!
Pompás feladat volt, élveztem a közös munkát. -
M1ó
csendes tag
válasz
baal-amiga #154391 üzenetére
Gratulálok, szép munka!
"Helyén van minden", kiváló werk, úgyhogy viseld büszkén! -
M1ó
csendes tag
Nagyon köszi mindenkinek.
Ez egy szépen lassan, aprólékosan felépülő élvezetes projekt volt.
Nagy respect Squir türelméért és kitartásáért mert azért akadt olyan necces helyzet is mikor már lehet hogy rángatózott az alsó szemhéja!
A konkrét kiindulópont az AS1130-as werk volt, aminek a kiválasztását optimalizálni kellett mert több kivitelezésben leledzik.
Akad kevesebb köves, fix tőkés, és ütésbiztosítás nélküli is, illetve ezek vegyítése is.
Aztán következett az irányadó stílus kiálasztása a tok formájában, és ahhoz egyenként az alkatrészek beszerzése.
Mikor megvolt minden, "már" csak össze kellett építeni a frissen szervizelt szerkezettel és végre eljött a régen várt pillanat.Csiga
Könnyen előfordulhat hogy fotón valóban egy picit hangsúlyosabbnak tűnik a szíj, de előben máshogy fest, ami szerintem kell neki.
Illetve a rendeltetési helyén, azaz csuklóra felcsatolva teljesen más az összhang mint mikor az egészet látod a képen. -
M1ó
csendes tag
Mindenkinek nagyon köszönöm, különösen Skimaster-nek a korrekt villámgyors ügymenetet!
-
M1ó
csendes tag
válasz
KelemenUhr #128805 üzenetére
Köszi!
Lehet este feldobok még egy-két eladásra kínált szíjat is.
-
M1ó
csendes tag
Személy szerint én pont hogy kedvelem a sokszor csokorba szedett friss infókat Seikokról, Citikről.
Amikor csak tehetem mindig átmazsolázgatom.
És hogy ezeknek böszme nagy termékpalettájuk van, ezáltal nem kevés a tetszetős darab belőlük, biza erről a gyártók tehetnek!
Bár most pírral az orcámon, és lesütött szemekkel írom mert egy darab japóval sem rendelkezem, de ez akár változhat is!Más:
Van valahol lehetőség 10 ATM felett is nyomás próbázni? -
M1ó
csendes tag
válasz
vadászcsiga #121583 üzenetére
THX.
Pedig az óra is baba. A tokforma telitalálat! -
M1ó
csendes tag
válasz
KelemenUhr #118439 üzenetére
Köszönöm!
Szerethető darab, kevésbé sűrűn előforduló tulajdonságokkal. -
M1ó
csendes tag
Mai plusz kiegészítő.
(Szép kis sterling (925) tok és lánc, 6498-1-el, no meg Novodiac-al......amivel nem feltétlen őszinte a barátság, de azért már "tegeződünk"!)
-
M1ó
csendes tag
válasz
vadászcsiga #116293 üzenetére
THX!
-
M1ó
csendes tag
válasz
cserfescsiga #109489 üzenetére
A Navigator szép darab.
Hamar el fog menni, sokan kedvelik a Compressor tokot! -
M1ó
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #109162 üzenetére
Köszi.
Keress nyugodtan, hátha tudok segíteni.
Plusz kiadások.....ne is mondd.
Épp fotógép váltás küszöbén vagyok......és megvan az az érzés mikor két fogadat akarják egyszerre húzni!?
Már bemutatkoztunk egymásnak, de egyelőre még két lépés távolságból magázódunk. -
M1ó
csendes tag
válasz
excalibur36 #109105 üzenetére
A mesteről sajnos messze vagyok, de azért köszönöm.
Örülök hogy bejön, használd egészséggel! -
M1ó
csendes tag
válasz
Ereshkigal #106805 üzenetére
Majd megpróbálok kérni egy képet, de csak a Te kedvedért!
(....nyilván tisztában volt a kényességével)tupacamaru, szegi77, vadászcsiga: THX
csabulaxi: Bírni? Szerintem sehogy. Az a néhány óra is bőven elég volt, nemhogy évekig!
-
M1ó
csendes tag
válasz
vadászcsiga #106788 üzenetére
Nekem első pillantásra bejött.
Az elegánsabb vonalon határozottan látok benne fantáziát!
Nyilván a keményebb felület miatt a lyukasztása nehézségeket okozhat, tehát varrás nélkül kell gondolkozni benne! (Vagy tévedek?)A gyakorlásról jut eszembe ez a kis szösszenet ami néhány napja történt....
Egy Úr keresett meg egy olyan kéréssel hogy a feleségének épít egy fehér számlapos homeage-t, és fehér szíjat szeretne hozzá, nagyjából szabad kezet kapok, meg tudom-e oldani!?
Én rávágtam....áh, persze, semmi gond, mint utólag kiderült roppant könnyelműen.
Közben tudatosult hogy soha nem dolgoztam még fehér anyaggal, és az is hogy piszkosul kell vigyázni rá, mert a hosszú munka alatt könnyen bele lehet dörzsölni a retket.
És itt jött el a pillanat ami még eddig nem volt......a szíjat gumikesztyűbe kellett csinálnom, és a külső felülete le volt ragasztva amikor ott nem dolgoztam rajta.
És a végén a rutinnak tűnő munkán többet gyakoroltam mint bármelyik másikon, de végül sikerült összehoznom, és szerencsére a gazdájának is nagyon tetszett! -
M1ó
csendes tag
válasz
vadászcsiga #106756 üzenetére
Hát ez tök baró, és egyben nem mindennapi!
Nice!
-
M1ó
csendes tag
válasz
alphaville #100643 üzenetére
Ja! Nekem is a második kedvenc "P" betűs szavam!
-
M1ó
csendes tag
válasz
vadászcsiga #100047 üzenetére
Nagyon jó a szín!
Jól látom hogy nubuk bőr?
Használattól baromi jól érik, antikolódik! -
M1ó
csendes tag
válasz
von toth #99312 üzenetére
Egy optimális számlapnak nagyjából 4 fő paraméternek kell megfelelnie.
Ha normál módon akarjuk rögzíteni akkor természetesen a számlaplábak megfelelő elhelyezkedése, a számlap átmérője, az indexek külső, legnagyobb átmérője, és nem utolsó sorban a vastagságnak is nagyon fontos szerepe van.
Hogy a kérdésedre is legyen válasz, a standard vastagság az 0.4 mm, és a szendvics számlap ennek pont a duplája, azaz 0.8 mm.
Ha vastagabb számlapot akarunk installálni egy olyan tokba ami 0.4mm-eshez van készítve, akkor ott gondok lehetnek.
Vastagságából adódóan jobban megemeli a werket, ezáltal azon a felhúzótengely bemenete nem lesz párhuzamban a tokcsővel, tehát srégan áll benne.
No persze azt se felejtsük el hogy így a mutatók felhelyezése is probléma lehet, mert kevesebb lóg ki a negyedeskerékből és az órakerékből!Kissé elkalandoztam, de tömören ennyi!
-
M1ó
csendes tag
válasz
Dzsana #98204 üzenetére
Köszi az infót, remek bejegyzés lett!
Érdekes megoldás, és duplán kényelmesebb is mint az alulról rögzített fedőkő amit valahogy nem csípek!
Itt aránylag kényelmesen szerelhető méretű csavarokkal van megoldva, nem olyan bolhasz@rnyi nagyságúakkal mint olykor az alulról rögzítetteknél.
Illetve egyben van a hajszálrugókulccsal, így nem kell azzal sem bíbelődni hogy visszapattintsam a fedőkő helyretétele után, mint sok esetben.
Lehet valami ilyesmire gondolhattak mikor kiagyalták ezt! -
M1ó
csendes tag
válasz
Szabikaa20 #97367 üzenetére
Így még érdekesebb, hogy egy szolíd méretű órára ilyen hosszú szíj.
De talán valami olyasmi lehet az értelme hogy konkrétan a ruházatra csatolja fel.Ereshkigal: Pompás darab!
-
M1ó
csendes tag
válasz
Szabikaa20 #97356 üzenetére
Ez se kutya!
No, azért ez is kérdéseket vet fel az emberben..... -
M1ó
csendes tag
válasz
Reverting #97271 üzenetére
Köszönöm!
Lehet hogy valami ilyesmi lehet a megfejtés, bár nekem magamtól eszembe nem jutott volna ilyet csinálni!
Persze készítettem már brutál vastagokat is, de ott mindkettő darab egyforma vastagságú volt!
Nem tudom hogy kapok-e fotót a kombóról, de ha igen, akkor természetesen megosztom! -
M1ó
csendes tag
Ha már szíj méretek..........még friss élmény.
Megkeresett egy külföldi Úr, hogy precízem megadott paraméterek szerint szeretne készíttetni az épített órájára egy antikolt szíjat.
Ezzel nincs is gond, csak pusztán az volt számomra fura, hogy a vastagságát eltérő méretekben kérte.
A hosszabbik része legyen 4mmm, a rövid pedig 6mm.Bevallom ilyennel még nem találkoztam, és még most sem nagyon értem hogy mi az érdemi lényege, de megcsináltam, és a gazdájának nagyon tetszett.
Futott már bele valaki ilyenbe?
-
M1ó
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #95548 üzenetére
-
M1ó
csendes tag
válasz
alphaville #95536 üzenetére
A felső óra lünettájáról csak nekem jut mindig az eszembe az hogy: Gumicukor?
-
M1ó
csendes tag
válasz
vadászcsiga #95526 üzenetére
Ily kegyetlen az élet.
-
M1ó
csendes tag
válasz
vadászcsiga #95517 üzenetére
-
M1ó
csendes tag
válasz
vadászcsiga #94672 üzenetére
Az esetleges fedőkő rögzítési megoldással kapcsolatban?
Emlékszem ám!
Dzsana?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest