- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz
Veron #263513 üzenetére
És ha a GS helyett bedobom a Longines Spirit és Ball Engineer III marvelightot a választhatók közé? Akkor melyik a nyerő?
Árban Longines < GS < Ball, méretben az első kettő szinte egyforma, a Ball kicsit kisebb.@lenox: nem Unitas hanem Peseux 7001. Spring drive-ot nagyon szívesen hordanék, de csak 39 mm feletti tokba építik.
-
mert_csokis
senior tag
válasz
Veron #263513 üzenetére
Tudom, hogy szóba sem jött, de én inkább az SBGX259-re mennék rá. Vétek elrejteni azokat az indexeket és mutatókat.
A fekete nagyon regular, nem adja ki azokat a finomságokat, amiről a GS szól.
A kék meg elég bazári és giccses a sunburst számlap miatt.
A fehér a legegységesebb és legtöbbet megmutató darab a sorozatból.
Alternatívaként nem nézted a Citizen Chronomaster-eket? Azok is gyönyörűek. Hasonló méret és kiállás, illetve tudásszint.
Bármelyiket is választod, ez már simán végállomás kategória lehet. Ráadásul all in one darab, gyakorlatilag bárhova felvehető.
Mellé egy A168-as Casio "játszósnak", meg mondjuk egy vintage bőrszíjas, dómüveges klasszikus (ha megkívánja az alkalom), és kész vagy. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Veron #263193 üzenetére
Társaság-függő, én nem járok olyan helyekre, ahol elvárás ez a szín...
#263157Újgyerek :
Elég gyenge próbálkozás volt, de köszi.Pároddal ne vitatkozz, hagyd rá.
Andrew01 :
Igen, azok a réginek tűnő Laco számlapok se rosszak.
#263174 dzsi23 :
Jó az az alsó katonai Citizen. Picit drága, csak egyet léptet másodpercenként, de masszív darab az örökkévalóságnak. -
andrew01
tag
válasz
Veron #263137 üzenetére
De szép ez a vonalvezetés valóban.
A legnagyobb differencia tán az, hogy a Kepmten bead blasted tokja, hoz egy bizonyos feelinget, lehet pont ez tetszik 5-ösnek.
Bár ezzel a modern külsővel is ütős és tök jó, hogy itt is van bemart szám a tokon, azért ez is kölcsönöz neki egy hangulatot : ). -
válasz
Veron #262782 üzenetére
Ezen nem. Ennek az a lényege, hogy 1 motor egység hajt meg mechanikus úton annyi alegységet, amennyit hozzá kapcsolsz.
Viszont most beszéltem Mezei Istvánnal, aki ugye az evolvens alapítója. Felhívott, mert nem ő ellenőrizte a furnérlapos változatot és tök rosszul érezte magát, hogy az úgy kiment (én meg pont az vagyok, aki OCDs az ilyenre, nem véletlenül lettem oxiológus és sürgősségi szakorvos, ott is 0.5mm számít egy akut esetben EKGn). Egy tök jó majd 1 órás beszélgetés lett belőle. Hihetetlen jó arc, nagyon jó ötletei vannak és látszik, hogy szívügye ez az egész. 1-2 héten belül érkezik egy olyan variáció, ahol a forgató és a motor egység egyben van, egy 3V DC motor hajt minden egységet, nagyon halk és ugyan ilyen moduláris jelleggel lehet majd egymásra rakni őket, az áramot egyikről a másikra kàbelezni. Kíváncsi leszek , hogy milyen lesz. -
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
Veron #260774 üzenetére
Jó befektetés. A másodlagos piac éves organikus növekedése kb. 12%, az új óra retail meg kb. 4%. 2030 körül összeérnek egyes elemzések szerint pl. Deloitte.
Konkrétan nincs már semmi értelme a hagyományos AD rendszernek (kivéve pár legacy brand), ezért is jönnek ki a gyártók a saját tanúsított használt óra programjaikkal ld. pl. Rolex CPO.
A magam szerény személyes kommentje mindehhez: életemben nem vettem új (unworn) órát és nem bántam meg.*
*[edit] bocs tavasszal azt az első G-Shockot, az új volt, de minek… majd a Nato-adapter trükk után ezt visszavonom. Vagy eladom. -
driv4r
aktív tag
válasz
Veron #260726 üzenetére
Szia Veron,
[innen most töröltem 2-3 flekket, mert félek, hogy rám szól a tömbbizalmi. Rövidebben nem megy, nem beszélek tiktokul vagy mémül. A lényeget kikopiztam belőle:]
Jogos, amit írsz, ez csak egy parodisztikus skicc volt, a műfajjal járó túlzásokkal. Nem vagyok PC, ha belelovalom magam.
Rossz érzés, saját tapasztalatból mondom, ha valaki beleszáll az óránkba, mert ez sérti a vele kialakított kapcsolatunkat, érzelmeinket. Nem akartam öncélúan bántani az Aikont, amúgy nem is tudnám, az csak egy tárgy, van és kész. Téged viszont akaratlanul is bánthattalak a vele kialakított érzéseid tekintetében, elnézést kérek ezért.
Nekem a jelenségekkel volt bajom, ennek lett járulékos áldozata az óra. (Mondjuk a tiéd pláne OK, mert az a normál kivitelű, nem a mostani limitált pink balerina, türkíz tanagra (ez vmi verébféle), narancs szóda verzió.)
A konkrét szösszenetben és az azt követő kicsit tárgyszerűbb beszámolóban a magam faragatlan módján három jelenséget kritizáltam: 1) a trendszerű „summer edition” debilitást; 2) az eszement módon félrement árazást; végül 3) a járulékos „gentaifikáció fikázása” inkább csak biztonsági játék volt, mert az vaskos közhely, de attól még tartom.
A lényeg, hogy jó óra az, mely örömet okoz, ha felveszed. Ha ezt az örömödet akaratlanul is beárnyékoltam, elnézést még egyszer.
-
SOAD19
addikt
válasz
Veron #260725 üzenetére
Hogy-hogy, mi ez?
Annyit tudom róluk, hogy egy indiai banda, és van pár igencsak kellemes nótájuk, pl.:
[link] [link] [link] [link]Amúgy, ennek a videónak a hozzászólásai között ajánlotta valaki. Arról szól a videó, hogy mára eléggé elk*rvult a metál zene, semmi újdonság nincs már benne, ellaposodott: [link]
Én szeretem a metált, viszont csak 1-2 banda van, ami igazán tetszik, az egyik már rég fel is oszlott, ugyebár ez a SOAD. A másik a Gojira, amit dobos barátunk is jelenleg az egyik legjobb, legminőségibb metált játszó bandának tart. Ajánlom megtekintésre, ezt a koncertjüket: [link] Pár zseniális számuk a teljesség igénye nélkül: [link] [link] (csengő hangom), legújabb albumuk is jól sikerült (Fortitude): [link] [link] [link] (ez a számuk is jó, gondoltam egyúttal reklámzom, ezt a leányzót, van pár igencsak jó saját száma is, pl.: [link]).
A gojira azért is szimpatikus, mert végtelenül visszafogott, egyszerű, puritán, nem elszállt banda képét mutatja, pedig aztán nekik lehetne mire. Nincsenek szarrá varva, mint a legtöbb metál zenész, (ami már-már mintha kötelező lenne, ezzel mutatva, hogy milyen kemény metál arcok), nem aggatnak magukra idétlenebbnél-idétlenebb ruhákat, maszkokat, stb.
Végezetül ajánlom a yt csatornámat, ha jó, változatos zenéket kerestek, mindenevő vagyok: [link]
Bocs a "kicsit" hosszú, nagyon off hsz.-ért.
-
-
-
válasz
Veron #260257 üzenetére
#bigmasterg: nem, sajnos a Bulova nem volt elég 😅.
Igen, új darab, 5 év gyártói garancia, Amsterdamból, Omega retailer üzletből. Az eladó eleve jó áron hirdette c24-en, de ràpróbàltam egy jobb ajánlatot és engedett, így 7e€ helyett 6.8€ és honlap itt is van vele a DHL express.
A hesalite plexis 5.95e € lett volna náluk. Nagyon sokat vacillaltam, hogy zafír vagy plexi. Végül az autentikussàg felett kerekedett a tartóssàg, és az, hogy ennek látható a teljes szerkezete.
A nyúl üreg félek, még mélyebb is lehet. Ez az óra már érdemes arra, hogy apáról fiúra szálljon. És fiúból 3 is van 😅🤦. -
dzsi23
addikt
válasz
Veron #259212 üzenetére
A Tisellnél nézegettem hasonlókat, de mindegyikben van valami hiba. Viszont ebbe a Stowába nem lehet belekötni.
Ez már talán túl elegáns:
Ez túl nagy (44mm):
Ez lenne a legjobb, de nem szeretem a logó nélküli órákat, mert a hamisítványok ugranak be róla (amúgy 40mm, határeset, de számomra ebben a stílusban jobb lenne 38-39mm):
A 36mm is nagyon határeset már nekem, de annyi szép 36 millis óra van, és lehet, hogy a kövi órám akkora lesz.
-
Tufa_
aktív tag
válasz
Veron #259025 üzenetére
Igen.
Macyke82, szerintem az a BC nem lesz annyira ertektarto mint az elso kek vagy a zold de nem is azert vettem. Egy masik Bel Canto is erkezik iden a gyujtemenybe... Phoenix , ez talan jobban tartja az arat igy hogy limitalt 99 darabra..
A Twelve szerintem siman jo 17.5re! Nem nagy darabok ezek -
bigmasterg
addikt
válasz
Veron #258609 üzenetére
Keresnem kellett egy darabig mire megtaláltam, hogy mire gondolsz 5. mutató alatt.
De leesett hogy az óra mutató másik végére gondolsz. Józan paraszti ész alapján 12/24 órás konverziót csinál.
Ha valakinek nehezen megy az átváltás, hogy 20 óra az este 8, akkor ott mutatja.Szerk: Egy ilyen 24 órás órát mondjuk lehet nehéz lenne megszokni. Alapból nem a számokat olvassa az ember hanem a mutatók állását nézi. Főleg ahol nem is számozottak az indexek.
-
Quartz51
tag
válasz
Veron #258379 üzenetére
https://nav.gov.hu/vam/nem_kereskedelmi_forgalom/ajandek_kuldemenyek
45€ felett áfa van, 150€ felett vám is. A feladónak fel kell tüntetnie az értéket a csomagon. Ha valami miatt nem fogadják el, neked kell valamivel bizonyítanod. Gyakorlatilag nem szoktak nagyon szőrözni, de erre nem lehet alapozni.
-
válasz
Veron #258238 üzenetére
Én idáig abban a kategóriában, ahol kerestem, mindig olcsóbban kaptam meg, mint bárhol máshol. És biztonsági letéti számlára utalva ment a pénzem, nem.volt benne rizikó,.mint máshol. A Bulova lunar pilot kék panda 465€ volt ott. A Fortis Stratoliner 1500€, itthon nem nagyon van 800e Ft alatt. A Tissot T Touch Connect Solar itthon 512e lett volna, aztán akciósan 449e. Én 889€ vettem ott, hivatalos svájci órás boltból, nemzetközi garanciával. Szóval nekem nem a drágább a tapasztalatom, hanem a biztonságosabb.
-
dzsi23
addikt
válasz
Veron #257663 üzenetére
Az biztos, hogy érdekes hatása lett volna, de nekem a matt tok, az legyen matt, főleg, ha "katonai" vagy pilóta stílusú.
Valamikor volt itt linkelve egy videó, amiben elmondta az pilóta, hogy azért matt az órája, hogy vezetés közben ne tükrözze a napfényt a szemébe. Katonáknál meg nyilván előny, ha nem csillog az órájuk. Bár sem katona, sem pilóta nem vagyok, és nem vágyom rá, hogy bármelyik is legyek, de attól még lehet olyan az órám, és ha már olyan, akkor hozza hitelesen.
Persze, az SNK-nál nem zavar az a pici "félhold", de tetszik, hogy az új Seiko fieldek már nem fényesek a tökfülek között sem.
-
-Ben-
veterán
válasz
Veron #257704 üzenetére
“És télen-nyáron utánállítod?”
Nem, sosem állítgatom.
Nem nagyon zavar, ha egy kicsit szorosabb vagy lazább, mert hamar megszokom. Nem lenne rossz a mikroállító, de megvagyok nélküle…
“Nem, a Citizenen nincs mikro, de a szemek kisebbek és félszem is van.”
Félszemek az SBGX-en is vannak.
-
-Ben-
veterán
válasz
Veron #257699 üzenetére
Tulajdonképpen ugyanazt gondolom erről, amit fagyalllo is. Valóban, egy kissé macerás, viszont legalább biztonságos.
“de a mikroállítást annyira hiányzik a nagyszemes oyster szíj esetében, mint egy falat kenyér.”
Ez már számomra is fájóbb, de szerencsére nincsenek nagy igényeim ilyen téren. Előbb-utóbb beállítom majd, utána meg nem nagyon nyúlok hozzá, ahogy máskor sem…
Egyébként a Citizen fémszíján van lehetőség mikroállításra?
#257698 fagyalllo: Ezt nem tudtam.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Veron #257699 üzenetére
Viszont biztonságosabbnak érzem a hagyományos csavaros stiftnél, hiszen itt nincs terhelve a csavar, nem azon fordulnak el a szemek, nincs mitől kicsavarodnia. Nemrég haverom pár éves, újonnan vett Oris búvárja leesett a kezéről, ráadásul olyan stift csavarodott ki, ami meg se volt bontva korábban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ASUS ROG Ally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest