- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
őstag
Felesleges tovább ragozni, már megoldottátok. Igen, a Seiko nagyobbnak tűnik, de ettől a fizikai mérete nem lesz más.
Ha nagyon akarjuk még reszelni a fingot, akkor behozhatjuk a fültől-fülig méretet, és akkor az is kiderül, hogy lelóg-e az ember kezéről. Valószínűleg ez utóbbi számít igazán. -
bigmasterg
addikt
Évekig hordtam mechanikust egyetlen óraként (korábban emlegetett, nemrég szervizelt 5ös seikot) és sohasem volt gondom a ponotssággal, úgy hogy nem igazán raktam bele munkát.
Koronáról nem lehet húzni. Reggel felvétel előtt lóbáltam egy kicsit, ha már 1-2 percet elmászott a pontossága akkor beállítottam és ezen túl nem foglalkoztam vele.Ha ennyire izgat a pontosság témakör, akkor jobb a kvarcnál maradni. Esetleg egy rádiocontrollos kvarcnál.
De értem én, neked ez hobbi hogy nézegeted az eltérést. Ilyen szinten engem frusztrálna.
-
5-ös kezelő
senior tag
Ennyire engem sem érdekel, vesződjön ilyen mérésekkel, akinek nincs jobb dolga. Ha nem úgy jár hordva, mint kellene, állítok rajta. Városi vezetésnél mindig felhúzza magát. Szabadságolásnál, ha sokat lustálkodom, kvarcot v kézihúzóst veszek fel. Neked viszont előny lenne egy járástartalék-kijelző mutató. Amíg megvolt az M-Force, szinte állandóan a maximumot mutatta nálam, így felesleges komplikáció volt.
-
@mriya@
őstag
-
bigmasterg
addikt
Nekem is van 9-10 órám, ebből 3 mechanikus.
Felváltva hordom őket, mikor melyiket így ritkábban jut 1-1 órára a sor, simán megállnak a mechanikusok és elmászik a dátum, ha nincs forgatóban. Engem a dátum jobban zavar, meg kitalálni hogy most épp délelőtt vagy délután állt meg. -
Gynt
tag
Az az értelme, hogy bőven van olyan helyzet, amikor az automatát nem használod pár napig, és ez alatt az idő alatt nem áll meg, ha az óraforgatóban van.
Ha pl. elmész síelni, túrázni, vízitúrázni, hegyet mászni, akkor célszerű nem egy automatát a kezeden tartani. Mivel a járástartalék mondjuk két nap, ha egy hétvégén nem veszed fel az órát, már meg is fog állni.
Nyilván ha megáll, be is állíthatod, de kényelmesebb, ha nem kell ezzel foglalkozni.Az órának önmagában nem lesz baja attól, hogy nincs járatva, bár szerintem nem célszerű éveken át állni hagyni egy órát. Még akkor sem, ha befektetési céllal lett beszerezve.
-
csabiks
senior tag
-
Nem tudom milyen kemény drogot tolnak a svédek a piszok jó Kopparberg cideren kívül - de én is kérek abból!
Bődületes nagy marhaság a szöveg és sok izgalom eleve nincs is benne. A MALM és a Sjő Sandstöm sokkal jobb varázsszöveg nélkül is.
Ez az óra egy 50 eurós pálcás kínai szintje. -
Land
veterán
Jó kérdés, mert talán már az első perctől kezdve sántított a színe, aztán pár hónap alatt teljesen másmilyen lett. Először azt hittem a videó tesztek ügyesen vannak megvilágítva, de végül a sima telefonnal lőtt elhasználói képek is hozták a videókban látottakat. Aztán beírtam a San Martin fb csoportba és írták, hogy ez tényleg más színű.
Olyan kékes-zöld a sunburst blue helyett.bigmasterg: Volt aki beírta a csoportba, hogy neki tetszik az "új" színe.
-
bigmasterg
addikt
Úgy voltam vele, hogy első mecha órám, megérdemel egy felújítást.
Lehet nem órazok elég régóta, de nekem egy karcos szíj az egy karcos szíj. Nem élem át annyira a patina értékét.
Amúgy videón talán jobban látszik, most ilyen: [link]Szerk:
@mriya@:
Annyi hogy így nem leolvasható. Kinezettel nem is lenne baj, de funkciója sérül. -
Ceree
senior tag
A regi orak minosege kerdes az tenyleg jogos felvetes.
Sosem volt nagyapamnak Doxaja, sot, nagyon kommersz, ertektelen, orai voltak, igy sajnos abbol epitkezni nem lehet.
En (sajnos) erzelmileg nem vagyok fuggetlen minden targy eseteben, mas a megkozelitesem.
Meg agyalok rajta csak bedobtam ki mit gondol errol.
Koszi mindenkinek a velemenyet!
-
Magnum_
nagyúr
-
momcrew
tag
Én is magamhoz állítom be az óráimat, nem a watch accuracy-hoz. Így kb 2 hét mire azt mondom, hogy jó. Azt is észrevettem, hogy hőmérséklet változásra is nagyon érzékeny. Nyáron hazajövök munkából és leteszem, akkor van egy 5-6 másodperces eltérés járásában. Siet vagy késik, nem emlékszem. Fél óra pihenés után, mikor átveszi a szoba hőmérsékletét, visszaáll.
-
fagyalllo
őstag
Nem kellene drágábbnak lennie, a kezdetekkor, a 70-es években is tudtak olcsón automata kronográfokat készíteni, azóta nem lett bonyolultabb fogaskereket gyártani. Az egyszeri vásárlót pedig nem érdekli, hogy az IWC Portofinóban Sellita van, ami egy olcsó ETA másolata, mert úgyis csak a márkanevet veszi meg.
A leghitványabb svájci márka honlapján is legalább évszázados tradíciókról és kézművességről meg hagyományokról olvashatsz, közben meg csak a kommersz kap színes-szagos csomagolást jó drágán.
De ez kell az embereknek, hát ezt adják a gyártók. -
5-ös kezelő
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest