Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lev Abalkin
tag
válasz
fagyalllo #258690 üzenetére
Van GMT-s változata is, ahol okés lehet a 24 órás lünetta:
Meg ami nekem kellene, 12 órás lünettával:
Persze, írhatok a kiszemelt forgalmazónak, hogy melyik lünettával szállítják, de ha a simára ráteszik a 24 órásat, jóvanazúgy alapon, az nagy puruttyaság...Mondjuk, még várok, hátha kijön ez a szín natur tokkal is.
-
arn
félisten
válasz
fagyalllo #258679 üzenetére
Csak arra celoztam, nem kell a solaros orakat napoztatni, eleg neha feltolteni. Mukodes szempontjabol egyikkel sem csinal rosszat.
A muanyag lebomlasat lassitani tudjak, meggatolni nem. Hogy ez az ora elettartalmat tekintve jelent e problemat, az sok dologtol fugg. Ha vki hosszu tavra tervez vele, ott mar lehet gond az elszinezodesbol vagy hogy elvesziti a rugalmassaganak egy reszet (konnyebben reped, torik).
-
féldekás
aktív tag
válasz
fagyalllo #258663 üzenetére
Rendben, valószínűleg az ablaknál fogom én is, eddig a fiókban tároltam, de ennek jobb így.
Köszönöm neked is, hogy elbizonytalanítottál a Cadisen és hasonló órákkal szemben.
Ez lehet, hogy nem automata, de hogy jobban jártam vele, az biztos. Miután belegondoltam, nem is igazán kellett nekem automata. -
-
féldekás
aktív tag
válasz
fagyalllo #258450 üzenetére
Értem, köszi a választ! Nem kevés ez a díj.
Mondjuk lehet jobban járnék egy minőségibb kvarcórával, mint egy gagyi automatával erre is gondoltam már.
Órakedvelő vagyok, de nem gyűjtöm őket, el tudom engedni ezt az automata kérdést.
Kvarcokat nem kell szervizeltetni kifejezetten, csak ha megállna?
Vagy egyszerűbb szerkezete lévén egy maszek órás is meg tudja javítani?
Olvastam olyat is, hogy a kvarc ha megáll, nem feltétlen lehet megjavítani. -
féldekás
aktív tag
válasz
fagyalllo #258447 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Ez a Casio kvarc én pedig automatában gondolkodom, bár nem rossz.Én annyira nem értek az órákhoz, úgyhogy elfogadom az álláspontod.
Ami bennem megfogalmazódott automata órákkal kapcsolatban, az az, hogyha pl. egy Orient Simple Date órát vennék, ami 100.000Ft, annál is gyanítom, hogy a márkaszerviz szintén nem olcsón vizsgálja meg a szerkezetet. Ha 30.000Ft, akkor az azért itt is a 30%-a a vételárnak.
Ha végülis 5 évente vagy inkább gyakrabban át kell nézni a szerkezetet, akkor az annyira nem megérős.
Tehát gyakorlatilag van a kínai 100-200$-os árkategória, amit nem éri meg szervizeltetni, de szerintem a 100.000Ft-os kategóriánál is feltehető a kérdés, hogy megéri-e? -
féldekás
aktív tag
válasz
fagyalllo #258442 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Azzal tisztában vagyok, hogy bőrszíjas órát nem viszünk vízbe. Azért is írtam, hogy kompromisszumot kötnék ebben, mivel nem járok annyit strandra, és egy elegánsabb óra nem is arra való, ha bőrszíjasra esik a választás, az pedig pláne nem.
Mondjuk az egyik linkelt elvileg vihető vízbe, ha már 200m. Természetesen nem búvárkodásra gondolok.
De ezt inkább nem erőltetem akkor.
Cadisent azért noname órának nem nevezném, eléggé kiemelkednek a kínai piacon. De természetesen értem a fenntartásodat, egy japán vagy svájci órától messze van az biztos. A mostani Casiom is made in china sajnos, bár gondolom a minőségellenőrzés nagyjából rendben van.
Leginkább hétköznapi, utcai ruházatban és elegánsabb alkalmakon viselném.
Ami szintén 2 nehezen összeegyeztethető mód, mivel az elegáns viseletnek azért szigorúbb megkötései vannak.
Szívesen várok még néhány további választ, tanácsot! -
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #258355 üzenetére
Hát igen, ízlések és pofonok, minden megszokható. Mondjuk az tény, hogy férfias órák. Azon a Seikon régebben gondolkodtam, feldobja az sárga mutató. Csak engem zavarna, hogy sose használnám ki azt a rengeteg funkciót, amire tervezték (ezért se lesz kronográfom se), úgyhogy inkább maradok a sima 3 mutatós óráknál, minimál felirattal.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
eldoble
aktív tag
válasz
fagyalllo #258093 üzenetére
Köszi, akkor nem valószínű, hogy adok most érte ennyit (ráadásul most tényleg vannak jó befektetések 6-8 évre).
"6-8 évig van egy szép órád, amit minden alkalommal örömmel csatolsz fel" ez nagyon igaz, de tényleg drága ...
Pedig 10-15 éve vettél egy Omegát, azzal viszont nem buktál mint "befektetés", ilyen esetben talán bevállaltam volna, de igazad van, nem lehet ilyet biztosra kalkulálni. -
eldoble
aktív tag
válasz
fagyalllo #258089 üzenetére
Lényegtelen mennyi lesz az infláció, de számoljunk 6 évre 20-25%-ot, az lenne a kérdés, hogy az inflációt követi és meghaladja az ára vagy az inflációt sem tudja tartani.
Az érdekelne, hogy úgy mond, befektetés oldalról nézve 6-8 év múlva bukok vagy nyerek inkább rajta (az elmúlt 10-15 évben pl. egy Omega nem volt rossz "befektetés")?
(Brutál szép ez az óra) -
válasz
fagyalllo #257792 üzenetére
Igen, kicsit olyan Timberland stílusú.
Találtam egy nagyon tetszetős [Sternglas] órát is.
Az a baj, hogy jelenleg a must have listán fent van még egy Bulova lunar pilot, és abból jó lenne a kisebb 33.5mm, de az legolcsóbb is 260e az amazon.de-n.
És ott van még mellette a Seiko speedtimer is, a panda változat, ami megint csak 200e körül van. 🙈 De a 10 db-os óradoboz helyett már rendeltem 12est. -
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #257756 üzenetére
Lehet, hogy pont ezzel az őszinteséggel akarnak megtéveszteni a hamisítók.
Egyéb:
Nomos Club alternatívát tud valaki mondani? Nem feltétlenül homage, de a stílus legyen nagyon hasonló, 37-40mm méretben, és természetesen legyen olcsóbb, különben nem kellene alternatíva.
A Farernél vannak hasonlók, de árban még az is magas.Csak Club érdekel, Tangente másolatokat én is ismerek.
-
válasz
fagyalllo #257712 üzenetére
Köszi, ezek nagyon királyak! Az első képeken lévő SNZF17 és a made in Japan nem ugyanaz az óra ? A JDM jobb minőség mindig? C24-EN elég sok JDM óra van. Érdemes olyat nézni? A pepsi is szép. Lehet csak nekem nem világos, de neked óra kereskedésed van, hogy kvázi mindenről van saját fotó?
-
Veron
addikt
válasz
fagyalllo #257700 üzenetére
Világos. Mondom a legbosszantóbb a mikroállítás hiánya.
Elég lenne plusz egy lyuk, mint a SARB-okon, nem is kell ennél több. Attól tartok, hogy sosem találnám meg a megfelelő méretet.Egykébként kicsit beleástam magam a HAQ-ba és találtam néhány, max. féléves példányt, amin igencsak elgondolkodtam.
GS SBGX261 - $1500
Citizen AQ4080 - $1650
Longines Conquest - $700 -
válasz
fagyalllo #257686 üzenetére
Igen, a 102e elég húzós ár így, hogy a legtöbb régebbi Seiko 5 még 40-50 körül van, igaz, max 30M meg 50M. Ha nem másodperc stoppos, akkor ezt nem is lehet soha pontosan beállítani?
Nekem a formája tetszik, meg a régi Seiko pajzs/címer logó. Az újakon ez a kígyó 5 nem igazán.
-
bigmasterg
addikt
válasz
fagyalllo #257554 üzenetére
Christopher Ward? Igaz jellemzően olcsóbb mint a 2-3000 euró, de van saját szerkezetük is. Igaz nem egy ismert brand. De írhattam volna Yeamát is, ami talán még kevésbé ismert.
Valamikor láttam egy usa videót ahol óramárkákról kérdeztek embereket, a legtöbben csak Rolexet és Casiot ismerték, nagyjából semmi mást nem tudtak maguktól mondani.
De ha belegondolok, mielőtt elkezdtek az órák érdekelni, én is csak a nagyobb brandeket ismertem.
Pl Citizen megvolt, de kb annyit tudtam róla, hogy nem gagyi, de alsóbb kategóriás márka.
Prémium kategóriában megvolt Rolex, Breitling, Omega, Hublot, Tag Heuer (az talán megvolt hogy a Tag kicsivel olcsóbb a többinél, de milliós szint).
Grand Seikoról meg nem is igazán hallottam. 5ös seikom volt, és kb 50-300ezerre lőttem be a sima Seiko árszintjét. (akkor még erősebb volt a forint)Még Tissot, Certina ismerős volt, mint "középkategória".
_
Nyilván kérdés, hogy magának vesz az ember órát, vagy másoknak akarja mutatni hogy "vitte valamire".
Esetleg mennyire fontos a resale value.
Nekem szimpatikusak a highend Citizenek, de lehet addig agyalnék rajta, míg Grand Seiko nem lenne belőle.Amúgy meg 2-3000 euróból ha nem lenne eleve ilyenem, akkor egy Nivada Grenchen Choronmaster-t vennék lehet pandát, vagy Tropical-t és mellé egy CW C65 Aquitaine Bronze -t (szigorúan kék szíjon), vagy sima acélt olcsóbban.
-
arn
félisten
válasz
fagyalllo #257554 üzenetére
Az a gond, hogy a citizen nem tipikusan 2-3000 euros brand, es megitelni is ez alapjan itelik meg. Mar ha ez szamit, mert azert ennyi penz sehol sem keves egy orara. Ennyiert mar azok vesznek orat, akik nem csak azt szeretnek, hogy az idot mutassa.
A citizennek is differencialni kellene a brandet, mint ahogy a seiko tette. Ok sem veletlenul csinaltak, igy feljebb pozicionalhatjak magukat.
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #257462 üzenetére
Köszi, akkor nem kell neked szorosabbra húzni a szíjat rajta a resin tokoshoz képest? úgy 30 éve volt már ilyenem, de érthető módon nem emlékszem erre a részére.
Talán nem tűnik nagy dolognak, de eddig ez az egyetlen órám, amit nyári melegben is el tudok viselni magamon.
-
-
válasz
fagyalllo #257391 üzenetére
Hát, akkor még ez is kamu a honlapjukon, hogy házon belül fejlesztették...
#dzsi23: igen, ez a Bering szebb! Az a szíj csatlakozás botrány. Nem is értem, a régebbi modelljeik 2000€ környéki áron, szebb designnal sokkal jobbak voltak. Ezekben az újabb modellekben zéró egyediségEgy Bulova curv vagy bármelyik JDM Seiko, citizen egyedibb, mint a legtöbb svájci óra az elmúlt két évből.
-
válasz
fagyalllo #257387 üzenetére
Az az érzésem, hogy most minden gyártó rossz irányba mozdult. A Fortis Stratoliner új változata is olyan, mint valami Skagen vagy Bering minimál stílusú óra. A számlap mintha Xerox nyomtatott lenne. Igaz, hogy már nem ETA, hanem saját fejlesztésű,.meg hogy a stratoszférában tesztelték egy meteorológiai ballonon, de a semmilyen számlap "letisztult"-nak magyarázata nagy kamu. FB órás csoportban hónapok óta árul valaki egyet, szép szöveggel, hogy a Fortis mert egyedi lenni... Senki nem veszi meg. Meg ugye a Fortis egy jól árazott óra volt, az új modell meg 5300€ 🤦
-
eldoble
aktív tag
válasz
fagyalllo #257359 üzenetére
Én máshol is olvastam, de most itt találtam meg:
"A legismertebbek közülük az El Primero, mely óránként 36 ezer rezgést végez, ezáltal a leggyorsabb és legpontosabb automata kronográf a világon. A másik említést érdemlő híresség az extra vékony Elite szerkezet, melyet 1994-ben fejlesztettek ki."
https://krono.hu/article/349/zenith-a-marka-tortenete-szinte-filmebe-illik-ahogyan-sokan-nem-lattak-meg -
ducati113
csendes tag
válasz
fagyalllo #257340 üzenetére
Nem egy Ferrari
nekem egy Mustang is megfelel.Lényeg,hogy nem Japán.
Persze nem szeretnék vitázni. Nem vagyunk egyformák. Tudom,hogy vannak jó Japán órák.Mások az ízlések. Nekem a klasszikus órák nem tetszenek eleve.
Azok ilyen akta kukacoknak való.Nem az én világom.Senkit nem szeretnék megbántani!
Fiam a 14-ik szülinapjára pont egy ilyent kért. SeikoHát ha neki ez tetszik.
Alma a fájátólMég fejlődésben van? Anya fia
-
-Ben-
veterán
válasz
fagyalllo #257240 üzenetére
Remek.
Köszi!
Ez esetben megvan az én órám.Ebben mindent megtaláltam, amit keresek:
- 39-40 mm
- tükörpolírozott és szálhúzott felületek
- kék számlap
- csillogó indexek
- nem kell 5-6 évente atomjaira szedni
- (nem poros…)
A limitált Sharp Edge GMT-vel megszívtam…. Durván el volt csúszva a kerámia lünetta. Cseréltetni szerettem volna, de kiderült, hogy a másik 3 raktáron lévő is pont ugyanolyan…
Később kiderült az is, hogy még sok ilyen akad köztük. Valószínűleg valaki rosszul állította be az egyik gépet a gyárban, aztán legyártottak hibásan több száz darabot. Külön “tetszett”, hogy 11 óránál az index alatt egy hatalmas, szabad szemmel jól látható, fénylő porszem is “díszítette” a számlapot… Ezek együtt kissé kiábrándítóak voltak számomra, de utólag úgy látom, hogy jól alakultak a dolgok. A 42 mm egy kicsit nagy is volt, egy kvarcot meg - jó esetben
- nem kell komolyabban megbontani 5-6 évente.
@mriya@: Nem tartom kizártnak, hogy csak szilikonozta…
Mindenesetre nem pörgöm túl ezt a dolgot, mert a lényeg az, hogy nem kell az egész órát kibelezni a tömítések cseréjéhez, víz meg egyébként sem fogja érni. Eddig legfeljebb néhány esőcsepp érte az óráimat, azt meg kibírta még egy WR30 is…
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Köszönöm.
Ezt pedig azoknak akik még mindig vívódnak mire költsék majd a locsolópénzt. (Accurist Origin, Zafír, 100m, 80 ezer Ft környékén.)
#257233 SOAD19 Megjelent egy pár új "Tropic?" dizájn a piacon FKM gumiból ami szerintem jelenleg a legjobb anyag gumiszíjakhoz. Egy próbát megérhet. [link] [link] [link] [link]
-
@mriya@
őstag
válasz
Csak talán az a fura, hogy egyedül a hátlap tömítését cserélte.
Igaz, az általam említett Certinában is csak az volt cserélve, a tengelyé sosem.
És egészen addig wr100 vízálló maradt, míg az üvegtömítés meg nem adta magát.
Az üveg beragasztása után is bírta az 5 atmoszférát. -
-Ben-
veterán
válasz
fagyalllo #257197 üzenetére
[link]
Itt 1:08-tól nem látok tömítést és az illető csak a hátlap tömítését cserélte. Létezik, hogy csak a koronában van tömítőgyűrű? (Egyébként egy SBGV223-ról lenne szó.)
Tulajdonképpen nem valószínű, hogy valamikor víz érné, de talán azért nem lenne rossz tömítéseket cserélni. Viszont csak abban az esetben, ha nem kell kivenni a komplett szerkezetet, mert annak nem örülnék… -
dzsi23
addikt
-
-
-
@mriya@
őstag
-
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #256925 üzenetére
Viszont rádiós óra esetén egyből értelmét veszíti az Astron név, mert nem a "csillagokból" kapja a jelet.
#256926 Magnum_:
"Ki találta ki a dizájnt? A holdóra, vagy a Pagani?"
Most mi is a kérdés?Azt írtam, hogy "kínai homage, hülye névvel, 40 ezerért"; vajon ez az Omega vagy a Pagani?
#256928 Deskdiver:
Persze, van jobb a Paganinál, mindig lehet minőségben és árban feljebb lépni, amíg el nem érjük az eredetit, csak nem érzem, hogy annyival többet kapnék a pénzemért, hogy megérje. Ezért van meg még a Paganim, és ezért nincs meg a Tisellem. Részleteiben sokkal jobb volt a Tisell, de mégis csak egy Sub-másolat, és ezt a Paganitól is megkapom olcsóbban. Ha már másolat, akkor szvsz. legyen minél olcsóbb Persze, ne egy 5 ezer forintos hulladék legyen... a Pagani minősége (a nevével ellentétben) már vállalható. Legalább is saját felhasználásra vállalható, ajándékba továbbra sem venném. -
niof
veterán
válasz
fagyalllo #256833 üzenetére
Most megnéztem jobban, ez is tetszetős. Nagyonis!
Itthon esetleg lehet kapni? Nem okoz nehézséget külföldről rendelni, csak mondjuk ha garanciális probléma lenne, egyszerűbb dolgom legyen. Vagy más, hasonló kinézetű/képességű modellek? Csak mert a Citizen számai pl. szebbek, de ez sem csúnya.
#256840 @mriya@
Határozottan emlékszem, hogy elöl hátul műanyag volt, mivel az előző tulaj a hátuljába belekarcolta a nevét, az "üveget" meg én karcoltam össze sajnos. Cirill betűk is voltak rajta (a számlapon), de a név nem vagyok biztos, hogy onnan sejlik. Fekete számlap, ezüst óraosztás (nem tudom, hogy hívják szakmailag helyesen...), fehér, festett számok. Rákerestem, még csak hasonlók sincsenek ezen a néven a találatok közt, lehet máshonnan emlékszem erre a névre. -
niof
veterán
válasz
fagyalllo #256833 üzenetére
Ez nagyon szép! Ennek holnap jobban utána nézek!
A többieknek is köszönöm a tippeket.@bigmasterg
Megvallom, mást is próbálnék a Casio-n kívül, de nem vagyok túl járatos, szinte csak a nagy nevekről hallottam valamit, amiket kb. emlegettem.@oba
Ez is egy érdekes alternatíva, köszönöm. Mint írtam, ez egy régi "becsípődésem". Ha mondjuk busszal megyek valahova, hajlamos vagyok a sofőrnek is szólni, hogy késett. Erre érzékeny vagyok, és ennyi. Nincs más súlyos dilim. Orvos is látott már.@zola96
Értem én amit mondotok, hogy ezekben ennyi van, de nem tudom elfogadni, és a technológiai fejlettségünk ennél messzebb mutat. A kereskedelmi magyarázatát is értem, de 50k körül már van RC-os óra, az is pontos. A BT is jó megoldás, és mechanikus szerkezetet is lehet olyan kifinomultat készíteni, ami tudná. Gyerekként volt egy valami orosz mutatós órám, tök pontos volt, pedig tiszta műanyag volt az egész. Alig kellett babrálni. Talán Poljot, vagy ilyesmi volt ráírva, ez rémlik. Aztán egyszer nagyon beütöttem a kezem (az órát, pontosabban), onnantól fogva nem volt az. Elvittük óráshoz, de nem tudta úgy beállítani, mint amilyen volt. Szóval azzal is tisztában vagyok, hogy ezek kényes dolgok. Ezért is zártam ki abszolút az autómatákat, biztos, hogy tönkretenném, záros időn belül. -
niof
veterán
válasz
fagyalllo #256791 üzenetére
Az a gondom ezzel, hogy a pontossághoz ragaszkodom. Túl sok mindent kellett már elengednem az életben, amik megmaradtak, azokat szeretném meg is őrizni. Világ életemben gyűlöltem, ha pl. valaki késik. Kell a pontos óra, hogy tudjam az orra alá dörgölni a későnek. (Másra nem vagyok ilyen háklis, de erre igen, így alakult...)
De akkor az önálló tájékozódásaim is helytállók voltak, ha nincs RC, akkor nincs napi pontosság. Akkor úgy fest, hogy valami olyan modellt kell keresnem, ami kevésbé ocsmány, a sok tök felesleges felirattal, és hasztalan mutatók garmadával... Mindenesetre köszönöm. -
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #256638 üzenetére
13.: Azt tudtam, hogy van mp-stopos Miyota 8, de azt nem, hogy már mind olyan. Akkor viszont már teljesen érdektelen a téma.
1.: Na, jah, még a mentazöld Tissot-m is tiffany néven szerepel sok helyen, webshopokban is, pedig nem is kék, és nem is türkíz, simán csak zöld, még ha csal is némelyik fotó.Ja, én még a pillangócsatot irtanám ki az óravilágból, még akkor is, ha a PRX-en egész jó.
Meg a bluetooth-t a G-Shockokból, de ez már nagyon szubjektív.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest