- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
evilskati
aktív tag
válasz
jackal79 #255657 üzenetére
Az iránytű lünettát tudod forgatni a másodikkal. Volt lehetőségem felpróbálni a Seiko Boutiqueban, a szíja nekem nagyon nem jött be, elég merev volt, de lehet, hogy idővel bejáratódik. Lehet vásárolni direkt hozzá való fémszíjat felárral. Azt mondták, hogy ha nem tetszene a "küklopsz", a nagyító a dátumablak felett, akkor azt le tudják szedni minden gond nélkül. Élőben még szebb egyébként, mint a képeken.
#255660Polarstar: Bradner nem jön be, valahogy furcsa a lünetta a szememnek.
-
dzsi23
addikt
-
-Ben-
veterán
válasz
jackal79 #254516 üzenetére
Mondjuk az árát nem sikerült...
Pont ezen gondolkodtam. Ezek a Seikók már nem annyira olcsók és most fejtörést okoz 1-2 apróság. Eladtam az összes órámat és életem első Seiko óráját venném, de kiábrándító, amit a makro felvételeken látok. Tényleg minden Seiko óra számlapja és mutatója poros?
Nem akarom elhinni, de már a sokadik felvételt látom..
szerk.: vagy vegyek fehéret, azon nem látszik annyira?
-
stellaz
veterán
válasz
jackal79 #248511 üzenetére
Nekem idén volt DW-5600 inverz kijelzővel és szövet szijjal. A kijelzőjét nem ajánlom, nehezen leolvasható.
Utána vettem egy G-5600u-t, ez soláros, de nem multibandes, és úgy néz ki, mint az egyik korai kocka 1984-ből. Ez filigranabb, jobb a menüje, kezelése, hagyományos a kijelzője, ezért számomra jobb, mint a DW-5600, úgyhogy azt eladtam, ezt meg megtartottam.
Összefoglalva a 3 alaptípus a fémtokos kivételével szerintem:
- GWM 5610 (solar+rádió és ős megjelenés, új kezelés)
- DW5600E-1V (NASA minősítés, 84-es design, elemes)
- G5600u (84-es design, solar, új kezelés)Ezen felül van millió felé.
-
Nimda
addikt
válasz
Solar:
GW-5000 (3159) Standard LCD, MB6
GMW-B5000 (3459) STN LCD, MB6 + BT
GW-M5610 (3159) Standard LCD, MB6
GW-B5600 (3461) Standard LCD, MB6 +BTricsik Az 5600 nem mindegy hogy DW, vagy GW-B
A GW-M5610U (3495) Ez az újabb széria gyakorlatilag megkapta a BT -s modulok tulajdonságait, csak BT nélkül.
-
ricsik
őstag
válasz
5600-as a legegyszerűbb, nincs Multiband és nem napelemes
5610-es Multiband és napelem
5000-es Multiband és napelem, felsőbb kategória.Ha nem akarsz költeni, csak ütni vágni, akkor 5600
Ha szánsz rá többet, akkor ár érték arányban a 5610 a legjobb
Ha kocka barát vagy és szánsz rá, akkor 5000, vagy a tokja, vagy a tokja és a külseje is valamilyen fémA számozás után az U betű az újabb szerkezetet jelenti, illetve a világítás már nem E.L, hanem LED, pl. GW-M5610U
-
Evil Snowman
őstag
válasz
jackal79 #248508 üzenetére
M5610u, ha klasszik kockát szeretnél. Nekem az van, mondjuk amióta megvan nem akar szinkronizálni, úgy hogy a mellette lévő Citizen Promasterem meg minden este szinkronizál az atomórával.
Tekintve, hogy a Casion az időt jóval egyszerűbb manuálisan állítani, mint a Citizenen, így ennél annyira nem is izgat, hogy nem szinkronizál. Mondjuk egyelőre nem is késik/siet. -
ricsik
őstag
-
stellaz
veterán
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
jackal79 #248085 üzenetére
Ha olcsóbban szeretnéd megúszni, és nem akarsz bumszli G-Shockot, egy Casio W-800H is bőven elegendő. Nem kell napoztatni, jelet várni éjjel, és sokat kibír. Havi 10 s körüli az eltérése, de jobbat is kifoghatsz. Mindennapos igáslónak tökéletes, ha bejön a klasszikus forma.
Mriya :
Romló látásom ellenére még mindig tökéletesen látom az első tríciumos Carnival-t éjjel. Hat éve szolgál legalább. Jó kis field watch, és a Ronda még mindig havi 0 - +2 s eltéréssel jár.Kár, h nincs már Alin. Yelang lehet az utódja, kíváncsi lennék a t100-as csövekre, de a 42-es tok visszatart. -
hoffman_
nagyúr
válasz
jackal79 #248104 üzenetére
40-50e között ma már találni hagyományos formát követő rádiós, napelemes G-Shockot, szerintem ennyiért kötelező egy. emellé meg jöhet bármi elegánsabb, automata, kézi húzós, napelemes, kvarc. Citizent érdemes megnézni elegáns, napelemes vonalon, ha nem akarsz sokat bajlódni velük, szerviz-igényük is elhanyagolható.
SOAD19
én megértem, hogy van a palettán sima kvarc, de hajlok arra, amit mondasz. -
Evil Snowman
őstag
válasz
jackal79 #248085 üzenetére
Inverz kijelzősből inkább a MIP-est vedd az már sokkal jobban látható több szögből is mint a korábbi inverzek.
Itt az összehasonlító videó: (9) Negative Display Science Shootout - MIP vs traditional LCD Casio watches - YouTubeMulti Band 6 azt jelenti, hogy a világon található mind a 6 atomóra jelét sugárzó tornyokkal tud kommunikálni.
Multi Band 6 - Technology - Watch Technologies | CASIO (casio-watches.com) -
hallador
addikt
válasz
jackal79 #247871 üzenetére
Semennyire. A Mai Japán Quartz-ok árban a svájciak alatt vannak, de minőségben és tudásban azok felett.
A Csúcs Quartz-ok esetében meg inkább a svájciak kullognak a Japánok után.
A Drága svájci órák azok, amiben a svájciak igen jók, de azok inkább 10 000 euro felett indulnak.De ott már ott a Grand Seiko, vagy a The Citizen is ami nem piskóta.A Seiko, Citizen 2 - 300 000 Ft-os árkategóriában elveri a svájci konkurenciát. A Casio pedig szintén gyárt igen komoly darabokat ennyiért.
Azt mondanám, hogy amiben a svájciak jobbak, az nem a tipikus tömeg termelt darabok. Persze mi a tömegtermék, mondjuk úgy 1000 euro-ig, ami felette indul ott azért már a svájciak is villantanak.
Amiben a svájciak jobbak, az esetleg az óra háza, a lünetta minősége, az óra fémszíja, és a többi, de ezek inkább 2000 euro környékén jönnek ki.
-
dud998
őstag
válasz
jackal79 #246199 üzenetére
Nagyon szép óra, semmi baj azzal hogy “csak” Seiko 5. Ugyancsak jó és közkedvelt típus. És nem mindenki mondhatja el magáról, hogy személyesen Japánban vett órát.
Ahogy előttem is elmondták kb. 5 évente “illik” szervizeltetni az órát. Ha megoldható, akkor én a Seiko Boutique-ét javasolnám.
-
dzsi23
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest