- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
Azért voltak jók az akciójelenetek mert az író-rendezője a raid 2 filmen is dolgozott, azokban meg nagyon jól meg van csinálva a harc.
Megnéztem én is az első részt, és nekem nem tetszett avége felé elkuszálták a szálakat. (gyereket elmenekítették, míg tesóját kinyírták-feldarabolták -miért is? Nem derült még ki; a sofőrnek öngyilkosságot csináltak, azt sem értem miért volt. A zsaru fonál egyébként még lehet érdekes.) -
nubreed
veterán
Egyetértek, kicsit vegyes, de amúgy kb. az összes évad ilyen volt, néha nagyon lassan folynak a dolgok, aztán egyszer csak történik valami amitől hirtelen felpörögnek, ezért is szeretem. Ennek a sorozatnak jól áll ez a stílus, nálam még mindig egy erős 8.5 -ös.
De pl. itt van a Better Call Saul, pl az s05.e07 -ben
az is iszonyúan vontatott volt ahogy Kim és Jimmy megházasodott. Nekem egyébként folyamatosan az az érzésem, hogy Jimmyhez nagyon nem illik Kim, olyan semmilyen ez a kapcsolat köztük, tök üresnek érzem, csoda, hogy Kim még nem hagyta el Jimmyt. Sokszor az az érzésem, hogy köztük sosem volt igazi szerelem, hanem egyszerűen két munkamániás ember egymásra talált és el vannak együtt, de semmi több. Bár lehet, hogy pont ezért illenek egymáshoz, szóval most jól ellent mondtam magamnak, de mindegy, most már marad így. -
Valty
aktív tag
A GoT esetében szerintem D&D fantasztikus forgatókönyve is hozzájárult a katasztrófához
viszont itt az volt az érzésem, hogy nem volt elég pénz és idő, hogy megtervezzenek bizonyos részeket
A történetvezetés ráadásul most teljesen lineáris, ennek ellenére egy plothole-halmaz , néha már röhejes, szinte deus ex megoldásokkal -
S e t h
nagyúr
Számat tátottam a stáblistás jelentkor, agyament egy csapat jött össze ebben a sorozatban.
Egyébként úgy látom ahogyan te, az első évad nagyot ütött, a második leült, mert időutazós sorozathoz képest csupán egy alternatív jövővel foglalkozott, de tette ezt elég izzadságszagúan, aztán a harmadik évadban a lovak közé dobták a gyeplőt és egy időutazós kakofónián keresztül röhöghettünk azon, hogy milyen következményei vannak a felelőtlen időutazgatásnak.
Tudtam volna még nézni, de valóban jó lezárást kapott. -
attiati
veterán
-
S e t h
nagyúr
Az izgalmi faktor még annak ellenére is megvolt, hogy kb. semmi váratlan nem történt, sőt, annyira idillinek mutattak mindent 20-30 percig, hogy szivárványon vágtázó unikornisokon sem lepődtem volna meg, de azon igen ha elmarad a végén ami kikönyökölt végig a képernyőből.
-
RetepNyaraB
veterán
Azon túl, hogy vannak benne arabok, akik egy része gonosz terrorista, nagyjából véget is ért a közös szál
Persze bármikor kiderülhet, hogy maga a Messiás is egy terrorista, Yézusba burkolva. De ez annyira nyilvánvaló lehetőség, hogy igazán csalódott volnék. Igazából már túltolták az első évadot is a ködösítéssel, mert közben meg annyira nem érdekes az egész.
Ami miatt nekem bejött, az a közössségi médiák és általánossságban az internet, a rendkívül gyors információáramlás felhasználhatósága a világ manipulálására és ennek életszerű bemutatása. Ez viszonylag új téma, hirtelen nekem csak egy Black Mirror epizód ugrik be, amely ilyesmire épül és nagy potenciál van benne (leginkább okosító célzattal, hogy ne a népesség 99%-a üljön fel minden szembejövő álhírnek). Na mindegy. Én mérsékelt kíváncsisággal várom a folytatást. -
Piszmaty76
aktív tag
-
Aventador91
őstag
-
törölt tag
Nálam a The Voice UK pl nem volt jó. A 3. rész az adás utáni 5. nap került fel. Az ausztrál verzió részei fent sem voltak hetekig.
A 4. részt leadták szombaton, ma éjjel 2-ig nem volt kint a naptárban, most is csak a következő részt látni, pedig a műsorszerkezet mindig ugyanaz.
Volt pár sorozat, ami kezdés után 3-4 héttel került fel és van olyan is, ami nincs fent.
Vagy van valami böngésző beállítás, cache törlés, amit alkalmaznom kellene?(#49293) Maxxy10
Ez csak telefonon elérhető?(#49295) jonnyjoker01
Az jó, ha van asztali nézet, nekem az a legegyszerűbb. -
-
nubreed
veterán
Én is valahogy így látom. Geralt telitalálat, Henry Cavil nagyon jól hozza a karaktert. Yenefer nekem sem jön át, de lehet ez azért van, mert túlságosan hozzászoktam ahhoz, amit a játék trilógiából megszoktam, Triss még gyengébb. De éreztem már a trailerekből is, hogy a női mágusokkal baj lesz. Az időben ide-oda ugrálás, anélkül, hogy ennek lett volna bármi felvezetése, hogy utalás, bármi mankó a néző számára, hogy tudja azt, hogy most a "most" -ban járunk vagy a múltban, nagyon idegesítő volt.
Nem lenne rossz sorozat ez. Ha a fent említett dolgok nem lettek volna, akkor nálam 10/10 lenne, így viszont csak 7.5.
-
Frici654
csendes tag
Azt mutatja be. Vagyis akarna, de van egy hiteltelen főszereplő meg egy csomo dolog, narrativa aminek koze nincs a valosaghoz. Az, h tinder, meg dugas meg drog meg nem azt jelenti, h igy is van pontosan. Nekem egy drogos filmben ne legyen szobafogsag meg tokeletes smink beallva. Ráadásul a zeneje is szar. Stilusos akar lenni, de sajna nincs mire.
Na mindegy, kinek m. -
jonnyjoker01
veterán
Esmail azt mondta, hogy már a sorozat indulásakor tudta, hogy így akarja befejezni mivel eredetileg csak egy filmet akart. Rengeteg az utalás egyébként az elejétől kezdve már.
@-FreaK-: itt nem értünk egyet de nem is baj. Mi volt az amit hiányoltál? Ami miatt úgy érzed nem volt lezárva?
-
nubreed
veterán
Sajnos én feladtam a 2. évad kb. közepe után. Annyira nem történt semmit, olyan unalmas volt, olyan lassan folytak az események, hogy nem birtam tovább. De ott pihen még a winyómon, mondván, hogy lehet, hogy egyszer még neki futok, de ez már több mint egy éve volt. Érdemes neki futni? Pl. a 3. évadban történnek izgalmas dolgok? Vagy marad végig ez a rendkívül lassú szenvedés?
-
törölt tag
Jó, hát lassan összeáll a kép. Ám nekem ez a Vampire Diaries teljesen kimaradt. Nem tudom miért, de a címből indultam ki, és amolyan tinihorroros, sulis, kollektív pánikolásnak tűnt, így ha felbukkant, csak továbbgörgettem.
Szóval fogalmam sincs, hogy a főszereplő személye hozzáad e ehhez a sorihoz, avagy elvesz belőle, de én mosom kezeim, mert nem miatta nézem. -
minek?:S
őstag
Rá is mennek a cukiságfaktorra, nem is kicsit, de teszik mindezt úgy, hogy nem idegesítő, nem irritáló. Az a cukiság ami van a sorozatban, az sokkal inkább emészthető, mint ami a SW8-ban van "Porg" néven. Utóbbi egy gerinctelen aljas húzás volt a döntéshozóktól, amivel konkrétan megerőszakolták az egész univerzumot, míg itt
Persze ez az én véleményem. A részekkel kapcsolatban pedig mindenki mindenhol 1 órákat emlegetett, de állítólag hivatalosan sehol nem volt bejelentve(én meg nem néztem utána), és állítólag 40 perces részek várhatóak.. aztán, hogy ebből mi igaz és mi nem.. én el tudnék nézni 2-3 óráig is részt, ha ilyen, mint az első kettő.erősen érződik az, amit eddig tudtunk a "Yodákról".. az, hogy erőérzékeny faj, ritka.. ráadásul ugye eddig csak Yaddle és Yoda volt ilyen, senki másról nem is hallottunk, a faj nevét sem ismerjük. Szóval ez eddig is köztudott volt(ráadásul mikor odasétálgatott hozzá a Trandoshikkal való harc után, már ott is sejthette az is, hogy erőérzékeny, aki ezzel nem volt tisztában). Maga a Jawa-s jelenetek meg több okból is jók voltak. Egyrészt, mert behozta azt a "nosztalgiafaktort", ami kell és mégsem vitte túlzásba, másrészt szerintem mindenki akarta látni, hogy milyen egy ilyen homokjáró belülről. Nem beszélve arra, hogy a felmászós jelenet nagyon sokat jelentett mindenkinek, aki játszott a SNES SW-okkal, plusz erősen érződik, hogy van élet. Nyilván nem hibátlan, de A Mandalóri(A RO-val és a Soloval) bebizonyította, hogy nem a fénykardok miatt Star Wars a Star Wars, sem a 20. halálcsillag miatt. -
jonnyjoker01
veterán
Én nem értek veled egyet, nekem nagyon tetszett ez az évad pont azért mert nem egy tipikus slasher lett belőle
A sztori szerintem nagyon erős volt, tele csavarokkal, szinészi játék is tök jó volt és szerintem a brutalitást is eltalálták, nem tolták túl szinte komikus végletekbe. Mondjuk az utolsó részben azért...
-
IreN!CuS
őstag
Lehet engem azért fogott meg mert azt éreztem végre nem 7 éveseknek csinálták és nem voltak – eddig – olyan „karakterek” benne, akik csak a felkapott egyenjogúság háború miatt lehetnek, merchandiset kiaknázó kis édibédi cuki valamikkel megspékelve. I have spoken
A "guide lény és a I have spoken...." engem ez nem zavart.
Sokkal inkább zavart, hogy először bealkudja a felét majd jön a „nagyon nagy változás” hogy oké ingyééé elhoztalak mert neutral good karakter vagyok. Végén a harc rész számomra kimondottan tetszett főleg a „bounty hunter” droid miatt – a mozgása, reakciója, kommunikációja szerintem jól megvolt csinálva. Összeségében gagyinak semmiképp sem tudnám mondani – voltak hibát a részben de mivel sorozatról beszélünk érdemes várni még pár részt, hogy lássuk hova fejlődik.
pitepeti71: ha már zene annyira nem fogott meg, hogy érdemben véleményt sem tudok róla alkotni visszaidézni sem tudnám - viszont szerintem jó lépés, hogy elszakadnak a régebbi SW dallamoktól.
-
törölt tag
Tegnap este én is megnéztem. Egyelőre semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem. Vagyis, inkább várok még a vélemény nyilvánítással.
Az minden esetre fura volt, hogy nem a klasszikus SW dallamok a zenei aláfestés, és bevallom, néhol egészen szörnyű volt hallgatni. Főleg az elején.
Aztán zavaró még egy kicsit, hogy ez most tényleg nem fogja levenni a sisakját? De a SW-ben levette, ha jól emlékszem, a Klónok Támadásában. Csak nem alszik, meg eszik abban rozsdás biliben, az milyen már? -
A vége felé már elég gáz lett mondjuk a 24 is, de én is végignéztem.
Köszi, nézem akkor tovább.
Régóta terveztem, hogy elkezdem ezt a sorozatot, meglátjuk meddig lesz érdekes. Ha már nem foglal le, akkor meg úgy is abbahagyom.
Elhatároztam, hogy nem fogom magam nyúzni egyetlen sorozatért sem, hogy majd jó lesz. Max 1-2 rész, aztán vége.
Legutóbb ami ütött nálam a yellowstone.
Számomra az a sorozat fokozatosan csak egyre jobb lett, ahogy haladtunk előre a történetben.
-
-
jonnyjoker01
veterán
Majdnem mindenben egyetértek. Nagyon eltalálták ezt az évadot sok szempontból. Viszont szerintem kellett az évad vontatottabb menete, hogy átérezzük, mennyire nem haladt előre a nyomozás. Persze azért örülnék ha nem minden évad erről szólna, viszont ez most ide illett szerintem.
-
nitro16
senior tag
+1
Én is így látom.
Más: Most van több szabadidőm így elkezdtem potolni az elmaradásokat.
Pénteken lement a The hot zone, valós események alapján ihletett vírusos sorozat. Volt pár ismertebb színész is benne, a sorozat is minőségi aki egy vírusos rövid sorozatot keres annak bátran ajánlom, kár hogy nem lesz folytatása. Tegnap lement a Chernobyl, van itt elég vélemény róla kitűnő sorozat. Ma pedig elkezdtem nézni a Money Heistet.
Tudnátok ajánlani olyan minőségi sorozatokat amik megtörtént események alapján csináltak?
Itt a profilom ezek voltak meg eddig: https://www.tvtime.com/en/user/5816094/profile
-
Mik76
senior tag
Na befejeztuk tegnap este. Igazad volt az utolso par resz egy fokkal jobbra sikerult. Nekem tetszett a befejezes hogy
Montit lecsuktak a nemi eroszak miatt es pont rossz kozegbe kerult aminek meg is lett a kovetkezmenye. Az is jo volt hogy tulajdonkeppen mi is tortent Bryce-szal. Valoban volt ennek a szezonnak egy olyan hangulata mintha kissebb szerecsenmosdatasba kezdtek volna vele kapcsolatban, de az utolso reszben azert kimutatta a foga feherjet megint a kis rohadek, ugyhogy azert nem estek at a lo masik oldalara. Szerintem. Az meg hogy a gyerekek osszezartak a rendorok elott es a hulljon a fergese utat valasztottak nekem teljesen megfelelt. Az meg hogy Alex apukaja elegette a srac ruhait egyertelmuve tette hogy nagyonis felfogta hogy itt megetettek a nagy dumaval csak hogy a fiat vedjek meg a tobbieket. Ez oke. Nem hiszem hogy van az az apa a vilagon aki maskent tenne. Marmint normalis apa, nem az ilyen Monti apja kategorias baromra gondoltam.
Mi volt az anagyon nagy szivesseg amit Justin kert attol a sittes fazontol amiert beajanlotta hogy neki fog arulni cserebe elete vegeig??
Azt nem garantalom hogy a negyedik szezont is vegig fogom nezni (mintahogy a masodikat is kihagytam), de egynek jo volt.
Dude, this shit is fucked bro....
6/10 -
Nordic
Közösségépítő
Ha Tyler végig viszi, akkor lett volna rendesen bemutatva a valós probléma. Így viszont tipikus amcsi happy end lett a vége. És engem pont ez zavart. A 3. évad már csak azért sem érdekel, mert olyan ember halálára épül az alapkonfliktus, akivel sose szimpatizáltam, és nem is érdekel.
-
Mik76
senior tag
Mi is kuzdunk vele, de eleg nehezen megy. Ez az uj kiscsaj meg a nagy eletigazsagok amik csak ugy dolnek ki belole, eleg idegesitoek. Meg a fuck, shit, dude, bro, fuck this shit, we are fucked, stb annyira gyakori hogy mar kinunkban ezen rohogunk a nejemmel.
Meg ket epizod van hatra. Vagy harom...
Mittudomen. Kerem kapcsolja ki. -
Nordic
Közösségépítő
Nem véletlenül mondják ,hogy kb az első évad volt az igazi, és az kerek egész volt. A második évad jó lehetett volna, de nem merték meglépni azt, amire vártak sokan(köztük én is), hogy
. Ne értsetek félre, nem szívesen néztem volna végig azokat a pillanatokat, de enélkül meg csak egy kihagyott ziccer volt, és értelmetlen lett az évad(felépítették a drámához vezető utat, hogy aztán 180 fokot forduljon az egész). A harmadikat meg se fogom nézni, annyira nem érdekel már.végbemegy az eltervezett mészárlás -
elod22
senior tag
Szerintem olyan sorozat, hogy megnézed az első részt s aztán indítod is a következőt és így tovább.
Ha nem szippant be az eljétől akkor abba kell hagyni és kész. De ez elég valószínűtlen szerintem. Mondjuk kicsit elfogult vagyok a spanyol produkciókkal, mert nagyon tudják, hogyan kell bevinni a misztikumot a filmekbe, sorozatokba, hogy rabul ejtse a nézőt.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Autós topik
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest