- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
rétisün #30515 üzenetére
Nem a konkrét személy miatt hagytam abba, hanem ott már változott valami a sorozatban és érdektelen lett, feszengtem közben, vártam, hogy vége legyen. Nem tudom, hogy miért, szóval nem konkrét személy vagy esemény miatt ,de már nem volt annyira szórakoztató, viszont a pontos okot nem tudom.
-
-
-
spammer
veterán
válasz
rétisün #28369 üzenetére
A spoilerben leírt változtatás nekem sem tetszett annyira, bár annyira nem volt rossz ötlet sem, csak a kivitelezés nem sikerült annyira jól.
_(#28370) k-adi
11.22.63 könyves spoiler!A könyvben sem derül ki, ki a 2. lövész. A valóságban sem derült ki soha semmi, egyedül Oswaldot kapták el, de ugye az ő bűnössége is erősen kétséges. Sadie amúgy elképesztően bájos. A színésznőnek nagyon jól áll a 60-as évekbeli szőkeség szerepe.
_
(#28371) xenom0rph
Shameless 6x12
Én is erősen reméltem, hogy a gyilkosságot azért nem húzzák meg az írók, mert a maffiózó fazont kivéve (pár évaddal ezelőtt) nem volt gyilkosság a sorozatban és ez így jó is. Itt ilyen komoly dolgoknak nincs helye, azzal végleg eltaposnák a karaktert. -
k-adi
nagyúr
válasz
rétisün #28369 üzenetére
11...
engem nagyon elkapott ez a 60as amerika feelingna meg Sadie is pompás...
de hogy mehet Jake vissza 1x 2016-ba ha az reseteli az egészet? épp ez a lényeg, hogy egyszerre kell megcsinálnia és ezért is nem megy vissza miután leégett a hotel (episode 3 talán?) benne a szuper infós AL naplójával, nem? Bill segítsége meg tényleg sok néha, de rákeni hogy ő a "2. lövész", így végül van helye a sorozatban... a könyvben ki a 2. lövész spammer? -
callmeakos
veterán
válasz
rétisün #26619 üzenetére
Sőt, azt is olvastam Colideren, hogy nem is biztos hogy a 6 főszereplő egyszerre, egy helyen fog szerepelni, mivel lehet hogy nem fog időben összejönni.
Mindazonáltal én ennek a megoldásnak örülök a legjobban. Nem kap egy totál felesleges rebootot a sorozat, de legalább megkapjum a választ arra, mi lett a karakterekkel ennyi idő után. És akkor lezárhatjuk ezt a kérdéskört egy életre. -
törölt tag
válasz
rétisün #26212 üzenetére
Lehet megkérem hugit, ezt vegye, könyveket kértem tőle karácsonyra.
Aztán lehet berendelem magamnak néhány másikkal is. Érdekel a The Songs of Distant Earth, és Larry Niven-től a Ringworld is. Bár ha jól tudom, az utóbbi valami 8-9 kötet?
Utol kell érnem magam scifivel, az utóbbi jó néhány évben nagyon keveset olvastam.
A vásznon meg még kevesebb jó volt. -
freeknight
őstag
válasz
rétisün #25745 üzenetére
Alapvetően felirattal nézek sorozatokat, de igazából vagyok olyan szinten, hogy ne kelljen. Közelmúltban a House of Cards-nak volt olyan szövege, ami kifogott rajtam, de ahogy néztem, ennek eléggé egyszerű szövege van.
De egyébként a Narcoshoz is viszonylag hamar készültek feliratok, mert ott többen vitték a projektet, remélem itt is így lesz.dying_star: jééézusom, 52?
. Én jelenleg csak a man in the high castle-t, a walking deadet, és az aranyéletet követem, úgyhogy ajánlhatnál is párat, ami szerinted megtekintésre érdemes, 1-2 széria még befér. Csak ne szuperhősös legyen, azokat annyira nem szeretem
-
Vladi
nagyúr
válasz
rétisün #25696 üzenetére
Köszi.
Közben lement az aktuális z nation. Jó mint mindig. Már azon gondolkodom, hogy ez még mindig egy gagyi sorozat, vagy már egészen más. Pl Addy és a
már rendesen el lehetett hinni. Tisztára színészek ezek már. A doki meg,szöszi homo erotikus sugallatát ... sírok.vérátömlesztés -
Ragnar95
félisten
válasz
rétisün #25680 üzenetére
Egyrészt nagyot változott, másrészt viszont azért látszik, hogy ugyanolyan gyökér maradt, mint volt. Ennek ellenére szerintem tényleg meg akar változni, bár azért még mindig sikerül néha önzőségből is hülyeségeket csinálnia (ld. bacon-eset), de mostmár általában inkább a megfelelési vágy miatt esik át a ló túloldalára.
-
freeknight
őstag
válasz
rétisün #25638 üzenetére
Én is régen olvastam már, bevallom, de nem úgy van, hogy
az egyik japán faszi át is megy egy pillanatra a másik világba? De egyébként megnézve a második részt, egyenlőre nem úgy tűnik, hogy nagyon ennek a párhuzamos világok témának az irányába akarják vinni a sorozatot -
Vladi
nagyúr
válasz
rétisün #25551 üzenetére
Nem pont. Direkt gagyi és azt jól csináják. Nagoyn, nagyon szórakoztató!
fekete humor, gagyiság, roadmovei, misztikus és félelmetes horror helyes keveréke. Nagyon kreativ és felvállal olyan témákat, amit a twd nem. Amiben frusztrálódsz a twd alatt, azt itt bőven megkapod. Nagyon jó.
A 2.10-et néztem most. Jellemző, hogy inkább azt néztem, mint a twd-t és megitncsak azt mondom roppant jó volt.
-
válasz
rétisün #25292 üzenetére
Nekem most úgy tűnik, hogy ez csak társadalomkritika.
Ami azelőtt is fontos része volt a koncepciónak, de közben szerethető és irtó mókás tudott lenni... ezek a részek viszont szárazak. Még csak el sem mosolyodtam...
Évadkezdés előtt néztem végig a régi részeket (nem az összes évadot, csak az első 7-8-at, azután minősíthetetlen a hanyatlás az első néhány évadhoz képest), és a kontraszt üt.. -
-
rétisün
veterán
válasz
rétisün #24685 üzenetére
megvan, into the badlands
-
brownus
veterán
válasz
rétisün #25124 üzenetére
extant megvolt, nekem bejött. ami félig-meddig scifi, a person of interest, kurvajó sorozat.
régebbről a fringe volt ami tetszett. szerettem az sgu-t is, kis bsg pótlék
mi volt még? dollhouse is bejött, de ott a fox kavarta a fost nem picit. megint, lásd ff.
jó régről, sajna csak egy évadot élt meg, pl. a day break
-
brownus
veterán
válasz
rétisün #25119 üzenetére
az első évadot láttam, érdemes lenne folytatni?
(#25120) monstre , köszi! megcsekkolom őket
a the 100, lesz 3. évad?
no, ezek közül a Childhood's End ami érdekel. régen imádtam az x-filest, viszont ez az új reboot vagy csak egy örömévad, abszolút nem érdekel. nem is értem, de kurvára nem
-
Secunda
csendes tag
válasz
rétisün #24913 üzenetére
Nekem nagy kedvenc. Időnként egy pár részre, kikapcsolódásra tökéletes sorozat.
Más:
Megnéztem a Shield ügynökei új évadának első részét.
Az inhuman szál tovább folytatódik, jól indul az évad. De Bobby és Hunter ereszdelahajamat kapcsolatával megint felbosszantottak, és ez a megoldás nem is az első, a korábbi évadban Fitz és Simmonsnál hajszálpontosan ugyanezt játszották el: amikor két, egymásba szerelmes karakter eljut a katarzisig, pillanatok alatt szétverik őket, majd akár egy komplett évad kell, hogy valahogy helyreálljanak. Ezt nagyon utálom, vagy csináljanak együtt valamit, vagy külön, vagy legyen ilyen sorozatokra jellemző "plátói", de ez a kombináció nagyon rossz. Anno Fitz is szerelmet vallott Simmonsnak, aztán a következő évadban ment a teljesen gyerekes durci. Hogy az utolsó részben úgy folytassák, mintha mi sem történt volna . . .rofl. Bobby az előző évadban mondjuk szerelmet épp nem vallott (férj - feleség voltak amúgy is), de elég alaposan egymásra borultak Hunterrel (amikor azt majdnem megölte a már rég ki kellett volna nyírni fickó). Most pont ugyanez a gyerekes viselkedés, bármi értelem nélkül. És ez a kettő menne spinoffba . . . Mondjuk ezek mind csak kis mellékszálak, de olyan gázak, hogy ezeket használják emocionális második szálnak, hogy áááá . . . -
gyuromoj
veterán
-
mayday00
őstag
válasz
rétisün #24478 üzenetére
Az a legnagyobb baja a sorozatnak, hogy a rákos vénasszony minden évadban benne volt. Semmi mást sem csinált, csak 5 percenként rágyújtott. Öregasszonyt bele sem kellett volna rakni. Szerencsére az új évadban nem lesz benne, szerintem ez tetszeni fog neked
Szerintem nem a sorozatot, hanem őt utáltad, irritált. Akárcsak engem.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
petata
őstag
válasz
rétisün #24245 üzenetére
"Alias @AliasSubs 19 órával ezelőtt
A sorozatzáró felirata holnap érkezik,
ha minden a terv szerint megy."Nekem az első pár rész bőven rendben volt a színészi játék és a hangulat miatt, az 5., 6., 7. rész fenomenálisan sikerült szvsz, utána meg a játékidő nagy részét a The Great Red Dragon-sztori kötötte le, ezt a karaktert nem igazán szeretem és számomra Ralph Fiennes amúgy is "kimaxolta" már azt a szerepet, így kicsit szenvedős volt az évad második fele, de a finálé kárpotolt érte, remek lezárást alkottak meg a készítők a sorozatnak.
-
törölt tag
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz
rétisün #19715 üzenetére
Charlienak felajánlották a szerepet, nem vállalta el mivel szerinte nem volt vicces. Arról volt szó hogy hosszasan hablatyol valamit majd ráesne a zongorája. Helyette, ő azt szerette volna ha szívélyesen üdvözölték volna visszatérő karakterét, majd kezdetét vette volna egy új sorozat, vele és tesójával, The Harpers néven. Rendezőnek meg ez nem tetszett. Szóval nem egyeztek meg, így nem került bele.
-
feka007
veterán
válasz
rétisün #4049 üzenetére
Okés, akkor mindenképp belecsapok. Egyébként jó volt az S1 is nagyon, mint film (különösen tetszett, ahogy oltják benne a homikat
), csak a frankensteines részeken kívül kb nem is izgultam rajta, nem volt meg az a horror érzet amit vártam, inkább dráma vagy psziho-triller lett sztem.
S02 viszont remélem már tényleg olyan beteg
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Robotporszívók
- Battlefield 6
- Autós topik
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- Nintendo 3DS és DS topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GIGABYTE G27F 2 165Hz IPS gaming monitor /2026.12.12-ig Garis/
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest