Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
válasz
tepenzed
üzenetére
Mondjuk igazad van, csak én
továbbra is reménykedem hogy nem értettem valamit, és azért volt Tbag a fiával annál a modellezőnél, hogy művért kapjanak, és szimulálják Whip halálát.
És akkor ez még csak a legutolsó idegesítő dolog, a többit fel sem hoznám.Mindenesetre az egyik számomra legnagyobb sorozat is bebizonyította, hogy nem lehet évekkel később nekifogni egy folytatásnak, mert 10/11 szer sikertelen lesz, és egy igazi rajongó sem lesz elégedett. Mellesleg ha értékelni kell a 4. évaddal vol egy szinten, pont annyira volt kavalkád itt is mint ott, és se ott se itt nem igazán szöktek, hanem MENEKÜLTEK.
-
Gretel
tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Ez az, amit én sem értek és félek attól, hogyan fogják megmagyarázni. Ebben a sorozatban valahogy képtelenek úgy kezelni ezt az egész idővonalas dolgot, hogy ne irdatlan marhaság legyen a vége. Egy időhurok, amiben saját magát vegzálja? Meg akkor honnan jött/ki küldte azt az üzenetet, amit a legendák kaptak meg? Hogy ne bízzanak benne. (#34922) k-adi
Na pont ez az! Pár résszel korábban sokkal jobban el lehetett volna adni. Most meg csak egy ilyen "Meh... na és?" hangulatot keltett bennem a dolog. Az egyetlen pozitívuma annyi, hogy nem cibálták vissza valamelyik halott karaktert erre a szerepre.
A vége meg... hát én már nem akadok fenn ilyen apróságokon, mint hogy az egyik ellenfél udvariasan megvárja, amíg a másik csinál valamit... ez is olyan, mint amikor a gonoszok folyton hegyibeszédet tartanak, ahelyett, hogy rögtön kinyírnák az ellenségüket, aztán a végén jó ráfáznak.
(#34923) Pitterix
Szerintem Barry jó ideje egyhelyben toporog. Wallyt sem szeretem, de ha mérlegre kellene raknom a dolgokat, inkább választanám azt a lehetőséget, hogy Wallyből Flash lesz jövőre, mint hogy valami idióta módon oldják fel ezt az egész Barry = Savitar dolgot. Ha sikerülne a szőnyeg alá söpörni mindent és Barry boldogan élhetne tovább Irissel, valahogy súlytalanná válna az évad. Ha meg mondjuk Iris halna meg, megint jönne a menetrendszerű Barry depi, amiből már bőven eleget kaptunk. -
Louro
őstag
válasz
tepenzed
üzenetére
CSak, ahogy Nordic is írtam, végigszenvedsz jó pár részt, mire tisztul a kép, addig elmegy 5-6 rész és az addigi részek meg kicsit elpazarolt időnek érezném a több részes felvezést.. Én is próbálkoztam, de nekem se ment. Lehet ha még 2-3 részt végignyüglődnék jobb lenne, de inkább nézek/csinálok olyat, ami szórakoztat.
-
Gretel
tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Arrow: Ez az évad - eddig legalábbis - szerintem nagyon jól sikerült. Teljesen rendben van. (Viszont az a nézettségen is látszik, hogy nagyon sokan nem tértek vissza az előző szezonos szenvedés után.) Az más kérdés, hogy én még nem nyugodtam meg teljesen, hogy végleg ejtve lett az idegesítő szerelmi drázámás.

Amit viszont a Flashben művelnek...
Ott tartanak, ahol tavaly az Arrow, komolyan. Nagyon nem kéne erőltetni ezt a Barry & Iris dolgot, ha már képtelenek normálisan megírni. Oké, így volt a képregényekben, de az egész CW-s szuperhős univerzumban annyi minden át lett már variálva, hogy nem muszáj pont itt elkezdeni hűnek maradni a forráshoz. 
Hát... végül is talán nem hazudtak, hiszen a fejekben elég nagy a sötétség a S.T.A.R. Labs környékén.
-
Black Dragon
addikt
válasz
tepenzed
üzenetére
Nem tudom kitől hallottad azt, hogy az Arrow kifejezetten jó most, legalább annyira szar, mint az előző volt. Azzal, hogy bejöttek új szereplők szerintem csak rosszabb lett....
Ha szerintük ez egy sötét évad, akkor azt javaslom nekik váltsanak szakmát.
De tényleg, ebbe semmi sötétség sincs, csak a dráma, fájdalom, gyász. A Batmant nevezhetjük sötétnek, de itt ne huncutkodjanak már az ilyen gépszörnyekkel, aki mint kiderült ember, aki megöl pár embert, ultragyors meg ilyenek, és hirtelen olyan komor és komoly lesz az egész évad, hogy arra rásütik ezt a sötét jelzőt. De tudom, mit várok egy tömegsorozattól, ami félig a tiniket köti le, és alacsony költségvetésből készül. Pedig az első évad még tetszett. Az évad végének kimenetele függvényében fogom folytatni vagy abbahagyni a sorozatot, ha megint legalább olyan szar befejezést írnak neki, 1 rész alatt bedarálják a főgonoszt, akkor viszlát.
-
nubreed
nagyúr
válasz
tepenzed
üzenetére
Rohadtul nem... pont, hogy nem, nagyon is szeretem a felszín alatt, megbújó drámát, egyéb dolgokat amikhez egyáltalán nem kellenek nagy és ostoba eltúlzott akció jelenetek.. (Csak a Legionban ez nekem nem volt meg és ez a bazári parasztvakítás, ami ebben a sorozatban van egy förtelem, a karakterek sem jöttek át nekem.)
Különösen vicces a kijelentésed, úgy, hogy nem is ismersz, pont én utálom általában a legjobban a csak látványra fókuszáló sok csillió dollárból készült blockbustereket. Nem is nézek ilyeneket.
Szerintem a Mr. Robot sem egy túlságosan akciódús sorozat, sőt, mégis imádom. Itt sokan végig szenvedték a második évadot, nekem az is tetszett. Rami Malek zseniális, csak hogy egy példát említsek.
-
petipetya
nagyúr
válasz
tepenzed
üzenetére
Olyan sallereket lőnek el minden egyes epizódban, hogy csak lesek ki a fejemből. Emellett a
alakító Aubrey Plaza színészi játéka elsőrangú: szinte mindig másként néz ki, és ehhez mérten alakítja a mimikáját is - le a kalappal előtte. Az 5. rész képi és hangi megvalósítása önmagában is ütős volt, hát még a napvilágra került indokkal... Nagyon jó kis sorozat ez!skizofrén főhős gonosz énjét 
-
Bad Pritt
félisten
válasz
tepenzed
üzenetére
Up to date vagyok.
Feltűnt, hogy rosszabbak, de nem tartom minősíthetetlennek, voltak benne gyengébb részek (pl. a teljes Haley-Andy szálat kukáznám, ha lehetne), de pl az új szomszédoknál néha baromi jó poénokat lőnek el. Vagy az a rész, mikor Claire a reptérről facetime-ozik mindenkivel hatalmas volt.
Én amúgy addig etalonnak tartom, amíg Lily nem nőtt fel, azóta a meleg téma is kissé hátrébb szorult sajnos. -
Bad Pritt
félisten
válasz
tepenzed
üzenetére
Ott a pont.

Mondjuk az ő sztoriját hibásnak tartom jelenleg. Baromi érdekesnek tűnt, hogy mi történt vele a majdnem esküvője óta, de alig láttuk a dolgokat, inkább ne is lengették volna be az egészet. Kicsit talán érdekesebb lett volna, mint megint ez a vallási-istenes hablaty, amit Ragnarék toltak... -
Ragnar95
félisten
válasz
tepenzed
üzenetére
Engem is eléggé idegesít, amikor csak a politikai korrektség kedvéért beleraknak egy meleg párt egy sorozatba, főleg hogy ez már nem politikai korrektség innentől, hanem átesnek a ló túloldalára, mert a sztorihoz általában semmit nem ad hozzá, hogy az adott szereplő/pár meleg...
Ráadásul amikor meleg szex jelenetekkel van tele a sorozat, azt végképp nem tudom megérteni, főleg ha ez szintén nem képezi szoros részét a történetnek, csak töltelékszál. És nem is a meleg szex jelenet a baj, alapból nem szeretem, ha indokolatlanul beleraknak szexet egy sorozatba, van egy másik műfaj, amit lehet nézni, ha erre vágyik az ember.
Persze vannak sorozatok, ahol tényleg indokolt a dolog, pl a The 100-ban az is személyiségének része, hogy meleg és fontos részét képezi a történetnek a kapcsolatukLexa .Clarke-al -
-
-
-
-
spammer
veterán
válasz
tepenzed
üzenetére
Nézd csak angolul! Ezt nem lehet visszaadni szinkronban: Sheeeeeeeeeeeeeit!
A gettóról, szlengről stb. nem is beszélve. -
-
spiky03
veterán
válasz
tepenzed
üzenetére
Jah tényleg.
Nem rémlett már.
Biztos azért mert ezt már csak úgy nézem, hogy mégis mi lesz velük, mert annyira már nem jön be, de nem kaszálom hátha magához tér.Igen erre én is gondoltam, hogy csak játék az egész, és így lehet tovább a Kanári mert ugye azt mondta, hogy azt szereti csinálni.
Nah de gondolom a későbbiekben csak kiderül.(#28445) monstre
Elhiszem, de nem nézem már meg.
A részt meg már töröltem.(#28446) orichalcos
Passz. Nem tudom. Már nem is emlékszem, hogy azzal mi lett.
-
thomeef
őstag
válasz
tepenzed
üzenetére
Jah hát érte nagy kár.
Iris + Joe érzelgős jelenetei nálam -3 pontot érdemeltek imdb.
Mondjuk a Cisco-t játszó színész is brutális, de ő legalább vicces néha.Marvel vs. DC: Azt viszont nem értem hogy sorozat szinten a Marvel miért tud brutál ütős lenni minden téren (Daredevil, Jessica Jones), míg a DC (Flash, Gotham (ez még úgyahogy elfogadható), Arrow, Supergrill) iszonyat silány. Nem vagyok Marvel párti, Imádom a DC univerzumot, de nekem ezek a kis stílű, bevállalás mentes, mindig happy endes, eröltetett, sokszor nyálas, zs kategóriás színészek nagyon nem adják.
Még az a szerencse hogy Holywoodi szinten odabasz a DC is

-
Lipton
őstag
válasz
tepenzed
üzenetére
Kíváncsiságból leszedtem a UK-t. Elkezdtem nézni az első részt (UK S01E01). Lehet csak azért mert a US verziót néztem elsőre de ez alapján biztosan nem nézem meg a 6 évadot de még a második részt sem. Sokkal jobbak a karakterek meg az egész a US-ben. A UK kicsit olyan érzés, mint amikor készült hazai Rém rendes család
. -
spammer
veterán
válasz
tepenzed
üzenetére
US
William H. Macy!

Anno olvastam a véleményeket a junkie-n olyanoktól, akik mindkettőt ismerik, és ott is azt írták, hogy a US verzió jobb.
-
(#27981) rétisün : nagy kár, mert az angol szinkron baromi jó. Nem olyan bonyolult a nyelvezet, ha beszélsz valamennyit angolul, akkor szerintem tegyél vele egy próbát azért, hátha.
-
dokee78
félisten
válasz
tepenzed
üzenetére
Nálam kasza lesz,de a 9 és 10. részt még nem láttam.
Eleinte tetszett de amikor bejöttek a jelen kor maradványai onnantól már nem annyira tetszik.
Nevetséges számomra,ahogy ezek a pojácák rohangálnak össze vissza azaz a "mentsvár" vagy mi a neve.
Dadga és a Droidra jó karakterek pedig de ennyi volt részemről. -
-
zoli03
őstag
válasz
tepenzed
üzenetére
Szerintem az eleje egész jó volt, aztán eléggé lecsökkent a színvonal és ott is maradt. Nekem sokszor kicsit gagyi, komolytalan hatása van, nem tudom, hogy miért erőltetik ezt a vonalat, szerintem egyáltalán nem vicces (itt főleg Brian képzelgéseire gondolok). A heti ügyek alapesetben jók lennének, de az ügyek megoldása ahogy írtad, elég könnyen megtörténik. A főszál gyakorlatilag nem fut, van 1 rész, amiben valami történik vele kapcsolatban (de előre nem igazán mozdul), aztán mondjuk az utánalevő részben semmi, még csak szó sem esik róla.
-
-
törölt tag
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo gamer laptop bazár - friss lista (2026.04.01)
- Arris VIP7100 Android TV 4K
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ott tartanak, ahol tavaly az Arrow, komolyan. Nagyon nem kéne erőltetni ezt a Barry & Iris dolgot, ha már képtelenek normálisan megírni. Oké, így volt a képregényekben, de az egész CW-s szuperhős univerzumban annyi minden át lett már variálva, hogy nem muszáj pont itt elkezdeni hűnek maradni a forráshoz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Janaboy