- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #11879 üzenetére
Amikor a Gigabyte lapok között nézelődtem, akkor az összes 780G-s lapot P-vel és P nélkül összehasonlítottam. Vagy szóról szóra megegyezett a specifikáció, vagy maximum a P-s előnye a DualBIOS volt. Rákerestem a jelölésrendszerre, egy helyen azt írták, hogy a P szuffix jelentése Pro, és elvileg több portot takar, ami mint tapasztaltam, nem igaz
A mostani alaplapnál az GA-MA78GPM-DS2H jelölést ellenben már sikerült megfejteni:
GA: alaplapról van szó
M: AM2 socket
A78G: AMD 780G chipset
P: ahogy valaki már korábban is írta sideport memory
M: mATX méret
D: Ultra Durable 2
S2: smart, safe
H: HDMI -
dqdb
nagyúr
válasz
the_stig #11798 üzenetére
Mivel már maga a képarány is eléggé egzotikus (12:5 a 16:9 vagy 4:3 helyett), ezért sejtésem szerint a kódolásnál is sikerült beállítani olyan levelt vagy bitrate-et, amihez kevés a 780G-ben lévő UVD+, ahogy azt band1103 is írta. A chipset ezért visszadobja a DXVA dekódolást, emiatt az MPCHC izomból próbálja meg lejátszani a filmet, ami a gyenge processzor miatt nem jön neki össze ...
Ha a filmhez tartozó fájlnevet beírod ide/elküldöd PM-ben, akkor megpróbálom letölteni, és megnézem, hogy nálam mi a helyzet.
A hang 6 csatornás jellegének semmi köze sincsen a kép dekódolását végző DXVA működéséhez/nem működéséhez.
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #11722 üzenetére
Igen, lemaradt, hogy Vista, pedig azzal akartam kezdeni a hozzászólást
XP alatt én a VMR9 renderless beállítást használtam DXVA-ra.
Közben rákerestem, és a torrentek neve alapján 13GB-s Transformers release elvileg 1080p-s x264. Vagyis vagy az MPC-HC van rosszul beállítva, vagy a kódolás level 5.1, és nem bír vele a HD 3200.
-
dqdb
nagyúr
válasz
the_stig #11720 üzenetére
MPCHC-nél nem az a renderer az alapértelmezett, amivel megy a DXVA. Az View > Options > Playback > Output > DirectShow Video alatt az EVR Custom Pres. opciót válaszd ki, és indítsd újra az alkalmazást.
A DXVA működőképességének ellenőrzéséhez lejátszás közben jobb klikk a videón, és a Filters > MPC Video Decoder menüpontot kell kiválasztani.
Ha a File > Properties menüpontban a Details fülön a textboxban található szöveget bemásolod ide, akkor meg tudom mondani, hogy a videó egyáltalán olyan kódolású-e, ahol a DXVA-nak működnie kellene.
-
dqdb
nagyúr
Az ideiglenesen használt Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H-ből gondolkozás nélkül vennék még egy darabot, ha PCIe fronton jobban állna. A PCIe 1x csatlakozó az elhelyezése miatt használhatatlan. A tunerkártya így a 16x csatlakozóba ment bele, és ezzel elveszne a jövőben lehetősége egy diszkrét videókártyának (a lehetőséget meg kívánom tartani, mert 2-3 évig nem szándékozom alaplapot cserélni az OEM Vista miatt). A PCI-ból is helyből egy foglalt nálam (soros porti kártya), és bármikor előfordulhat, hogy egy másik PCI-os kártya landol egy munka erejéig a gépemben. Ezért zártam ki a mATX-et, mert más gyártó más típusánál sem jobb a helyzet.
Közben végignéztem a választékot:
* ASUS M3A78-T (790GX, 35k): pozitívum, hogy minden van rajta, ami kell; negatívum, hogy egy ilyen már elszállt nálam mindenféle tuning nélkül
* MSI DKA790GX Platinum (790GX, 38.3k): pozitívum, hogy ezen rajta van is minden szükséges dolog; negatívum az ára, és még nem AM3 ready-ként, hanem csak AM2+-ként hirdetik
* MSI KA780G (780G, 20.3k): erőteljes pozitívum az ára, negatívum, hogy nincsen Firewire, kevés a PCIe
* Gigabyte GA-MA790GP-DS4H (790GX, 36.1k): pozitívum a jónak tűnő chipsethűtés, valamint a sok PCIe port. Negatívum a hiányzó eSATA.
* Gigabyte GA-MA78G-DS3H (780G, 21k): pozitívum az úra, a sok PCIe port, negatívum a hiányzó eSATAASUS-ból nem találtam megfelelő 780G-s alaplapot (hiányzott mind az eSATA, mind a Firewire, két bővítőkártya meg sok lenne). Jelenleg az M3A78-T és a GA-MA78G-DS3H között hezitálok. Az előbbi 35k, az utóbbi egy ilyennel együtt is csak 27.3k. Azt hiszem, a Giga lapnak utánanézek kicsit fórumokon.
Memóriából milyen típusú DDR2-1066-ot lenne érdemes venni? GeIL Ultra, Kingston HyperX, OCZ Reaper? Nem szeretnék úgy járni, mint az előző esetben, hogy csak a memóriát visszaosztva megy a CnQ.
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #11560 üzenetére
Így gyorsan végignézve 3 MSI alaplaphibát találtam ([link], [link], [link]), mindegyikhez köze lehetett a tuningnak.
Amúgy magával az MSI-vel, mint márkával, nekem semmi gondom sincsen, a Giga és a kitudjahogymilyen lap 2 darab négy éves, tökéletesen működő MSI K8N Neo Platinumot fog váltani.
Nekiálltam 780G + SB700 kombinációkat nézegetni ...
-
dqdb
nagyúr
A közelmúltban sikerült összerakni egy ASUS M3A78-T + X2 4850e + 2x2 GB GeIL Value DDR2-800 kombinációjú gépet, amiből az alaplap megadta magát, és a "nagyon gyorsan kell valami működőképes, hogy tudjak dolgozni" okból kifolyólag lecseréltem Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H-ra. Ez a trió a kezdeti CnQ probléma megoldása óta stabilan működik. Ideiglenes gépnek kiváló, de a mATX méret miatt kevés rajta a slot, ezért sajnos nekem nem erre a gépre van szükségem
Szóval ez karácsonyi ajándékká alakul át hamarosan, nekem pedig kellene egy olyan alaplap - memória páros, ami megfelel a hülye és tökéletesen egyedi igényeimnek
Most is egy X2 4850e kerülne bele 4 GB RAM-mal, amit jövő tavasszal felvált majd egy Deneb, ezért 1066-os memóriára van szükségem. Fontos lenne, hogy ne a memória legyen a CnQ működésének korlátja. GeIL Ultra DDR2-1066 vajon jó lehet, vagy másfajta RAM-ot válasszak?
A gépet alapvetően fejlesztésre használnám, játékra soha, ezért elég lenne, és kell is az integrált grafika, így aztán chipsetből 780G/790GX lenne a nyerő. Amire szükségem van:
* teljes méretű ATX
* legalább 2 PCI slot
* a 16x PCIe mellett még 2 darab PCIe 1x eszköz fogadására alkalmas slot (a jövőben egy diszkrét videókártya esélyét azért nem szeretném kizárni + van egy PCIe tunerkártyám)
* eSATA és Firewire (de legalább az egyik, és a másikat kiváltom kártyával)
* HDMI
* hátlapi soros port jól jönne, vagy legalább az alaplapi csatlakozóElső körben csak a 790GX választékot néztem, onnan az ASUS M3A78-T, az MSI DKA790GX Platinum és a Gigabyte GA-MA790GP-DS4H volt az esélyes. Mivel a Gigabyte-on nincsen eSATA, valamint a fórumon több elszállt MSI lapról olvastam, ezért az ASUS mellett döntöttem. Azon ASUS mellett, amiből meg nálam szállt el egy példány
Amúgy tetszett az ASUS lap, szerintem sokkal logikusabban volt elrendezve, mint a fenti GA-MA78GPM-DS2H. Szerintetek a 3 közül melyik a legjobb?
Vagy van a 780G-s lapok között olyan, amivel árban jobban járnék, mert a 790GX plusz tudását (gyorsabb GPU, ACC) úgyse használnám ki?
A tuning nem célom, a stabilitás és tartósság sokkal fontosabb (egy több mint 4 éves konfigot cserélek le vele, rajta 3.5 éves XP-vel).
-
dqdb
nagyúr
Nincsen tuning, ezt a procit nem is akartam húzni. A RAM-nál gondolkodtam, hogy GeIL Value vagy Ultra legyen, aztán pont amiatt döntöttem a Value CL5 mellett, hogy úgyse lesz húzva, feleslegesen meg nem adok ki érte több pénzt ...
Már csak azt nem értem, hogy a lap miért ad az 1.8 voltos RAM-nak 1.96 voltot.
Az ASUS M3A78-T jobban bejött, de az elszállt példány helyett kellett gyorsan valami, és ez tűnt a legjobbnak a boltban éppen kapható 780G-s választékból. Ha teljes ATX méretű lenne, akkor megtartanám, de az agyatlanul elhelyezett, és ezért használhatatlan PCIe 1x mellett kevés nekem az egyetlen PCIe 16x csatlakozó. Így a mostani belsőnek majd a szülők fognak örülni karácsonykor
Én meg eldöntöm, hogy melyik 790GX chipsetes alaplapot vegyem meg magamnak, amibe most valami ideiglenes proci kerül majd (valószínűleg egy másik 4850e), amit majd tavasszal egy Deneb vált.
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #11470 üzenetére
A probléma nem az ASUS volt, mert közben cseréltem alaplapot Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H-ra, és ott sem ment. Úgy tűnik, hogy a memória nem szereti DDR2-800-ban a CnQ-t, ellenben DDR2-667-ben stabil.
Működő CnQ esetén van különbség a fogyasztásban, most alig hallom a gyári hűtőt, míg előtte zúgott. Igaz, ezt is szeretném cserélni hamarosan valami rendes hőcsöves darabra, amin 12 cm-es ventillátor van.
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #11470 üzenetére
Nos, ennyit a "stabilan működik"-ről ... a hírek végigolvasása után szerettem volna BIOS-t frissíteni, ehelyett böngészés közben egy fagyás, és azóta még a BIOS-ig sem jut el a gép. CMOS törlése sem segít, ebből garancia lesz ...
Direkt az energiatakarékosság (kevesebb hő, halkabb hűtés) miatt vettem 4850e-t. Úgy terveztem, hogy február-március magasságáig marad a 4850e + 790GX + DDR2-800 kombináció, amikor veszek bele új memóriát és egy erősebb Denebet, a 4850e + mostani memória pedig megy egy 780G-s HTPC-be egy, a házba beférő hőcsöves hűtő társaságában.
A CnQ ha sokat nem is, de számít a fogyasztásban. Az utóbbi időben a CPU hűtő hangja már kezdett idegesíteni, ami a korábbi működő CnQ-s, de nagyobb TDP-s rendszernél hangtalan volt átlagos használat közben (ott is, itt is gyári hűtővel ment).
-
dqdb
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11465 üzenetére
BIOS-ból kétfélét próbáltam rajta, a gyárilag rajta lévő 0304-et és az eggyel korábbit. A PH tesztben pont a 0304-gyel ilyen processzort használva megy a CnQ (a teszt elkészültekor frissebb verzió még nem volt, az eggyel korábbiban néhány beállítás pedig máshogy néz ki).
Azóta már jött ki frissebb BIOS, de nem flasheltem, mert az aktiválatlan Vista zokon veszi a frissítést, aktiválni meg nem mertem, mert hátha az alaplap a problémás
Az utóbbi időben állandóan működőképes gépre volt szükségem, és ebbe egy reinstall nem fért bele, ezért nem is kísérleteztem, de most már kezd idegesíteni a hangos CPU hűtő, és lesz időm tesztelgetésre is. Mindenesetre az ASUS oldalán található infók szerint CnQ-val kapcsolatos módosítás nem volt az újabb verziókban.
A procit próbáltam helyből mindent auto-n hagytam, csak akkor állítottam be kézzel a paramétereket, amikor nem akart működni.
Köszi a tippet, beírom a kérdésemet az alaplap fórumába is.
-
dqdb
nagyúr
Adott egy Asus M3A78-T alaplap (790GX) + 2x2 GB GeIL Value DDR800 RAM (CL5) + AMD Athlon 4850e processzor kombináció. Minden királyul és stabilan működik rajta addig, amíg nem kapcsolom be a CnQ-t. Ekkor már jellemzően boot közben lefagy, bejelentkezésig csak néha jutok el. Próbáltam a RAM-ot auto, 1.8V, 1.9V és 2.0V feszültséggel hajtani, de a helyzet ekkor sem változott. Processzor nincsen túlhajtva, ott is kipróbáltam az auto/kézzel beállított értékek eseteket. Szerintetek mit lehetne tenni annak érdekében, hogy menjen a CnQ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 RAM modulok
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest