- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Magisk
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
Háát, khm... Sok hsz-t olvasgattam sok beállítással próbálkoztam és sok HD fimmel de nálam XP alatt ez a VMR9 renderless nem mindig jött be. Az áltattad linkelt DXVAsupport oldalon sem egyedül azt említik. Ami nálam maradéktalanul minden filmnél bejött XP alatt és még a DXVAsupport is említi az a Overlay Mixer. Ezzel valóban mindent tudot gyorsítani de persze csak XP alatt. Vista alatt az kell amit írtál. VMR9 renderless-el voltak még szaggatásos filmek amiket lehet hogy te nem vettél észre hisz az a proci ami neked van magában is képes lejátszani bármely HD mkv-kat. Ha azt látod hogy 30-45%-on megy a procid közben akkor biztos nem fullos a DXVA. Csak akkor az ha a cpu max 15%-on jár. Ja és még valami! Az említett lap IGP-je csak UVD+-os így még mindig lehetnek majd neki olyan filmek amiket nem tud majd rendesen lejátszani azzal a procival. VALÓBAN full HW-es HD-t csak az UVD2-es VGA-k tudnak meg majd az új 880G IGP.
-
band1103
őstag
Jó helyen jársz kedveském :-) nekem az ominózus GA-MA78G-DS3H lapom van. Érdemes a legújabb rev.-eset megvenni! Ramból ajánlom hozzá az enyémet: Corsair Dominator 1066 CL5 (TWIN2X2048-8500C5D). Más is jó lehet hozzá de ez nálam maradéktalanul bevált. Csak ne adj neki több feszt mint 2V. Jó és bevált alaplap. Saját tapasztalat!
-
band1103
őstag
Hát igen. Pont erről beszéltem. Sokat olvastam a témában és ezért én soha de soha nem akarnék semmilyen procit húzogatni egy MSI lapban. Aki úgy esik neki tuningolni hogy utána sem jár a dolgoknak az megérdemli a füstszagot. Csak a szegény lapokat sajnálom. Az olvasott , és másodkézből szerzett tapasztalatok szerint átlagosan normál használatra nagyon stabil és nagyon időálló alaplapok az MSI alaplapok.
-
band1103
őstag
"...Vagy van a 780G-s lapok között olyan, amivel árban jobban járnék, mert a 790GX plusz tudását (gyorsabb GPU, ACC) úgyse használnám ki?..."
Azokra a célokra amiket felsoroltál én szinte csak 780G-s lapot ajánlanék és persze hogy van olyan köztük ami jó lenne neked csak szét kell nézni jobban a gyártók honlapjain. Szvsz neked nincs szükséged azokra az előnyökre amiket a 790G-s lapok adhatnak a 780G-lapokkal szemben. Fölösleges pénkidobás lehet a vége.
A szerint amit írtál sok hsz-t olvastál mielőt ide írtál volna. El tudod mondani hogy mik azok az okok amik miatt az MSI lapok behaltak? az a véleményem hogy azért haltak be mert: vagy nem értettek hozzá és többet fogyasztó CPU-t tettek bele, vagy tuningolni akartak, vagy egy magas fogyastású CPU-t akartak tuningolni. Miért tennének ilyet? Mert vérszemet kaptak a SB750 -től és az ACC-től és elfelejtették hogy az MSI lapok mostanában alkalmatlanok a tuningra.
Ha te mást olvastál akkor oszd meg légyszi hogy mit, mert érdekel a téma. Csak azért kérdem mert amire és ahogy használnád az tipikus MSI kategória. De ha az emlitett MSI lap tényleg olyan hogy attól is elszáll már hogy ha csúnyán néznek rá akkor bocsánatot kérek.
Öcsém szokott építeni kisebb szervereket és mindig MSI-t tesz bele a tartósság és megbízhatósága miatt. -
szki
őstag
Igen, ha a cnq 10-es szorzóra állítja a CPU-t, akkor a legnagyobb frekit kapja a ram. Épp ezért kérdeztem, hogy van-e tuning, mert akkor a DDR2 800 bizony 800 felett megy! ha a RAM nem tuningos fajta, akkor ez szép kékhalált és véletlenszerű újraindulásokat okozhat.
Megoldás: a RAM visszaosztás, ahogy tetted, vagy CrystalCPUID-ben kerüld a 10-es szorzót vagy RAM csere 1066-osra.Ha nincs tuning (fsb=200), akkor 10-es prociszorzónál a RAM-nak a névleges 800-on kellene mennie.
Az új laphoz gratulálok! Nekem is az van, és a proci is egyezik!
-
band1103
őstag
Látom asus-od van. Próbáld ki a cpu-t egy másik alaplapban is ahol van cnq. Csak egy tipp.
Ne vesződj egy olyan cpu cnq-jával ami alapból energiatakarékos. Az egyik hibaforrás az lehet hogy a cnq-t a normal cpu-kra találták ki és szvsz az ilyen alapból energiatakarékos cpu-kon már nincs mit megtakarítani. Tulajdonképpen ezek gyárilag alulfesszelt cpu-k. Szvsz lehet hogy ennél többet már a cnq-val sem fogsz tudni megtakarítani.
A 2. lehetséges hibaforrás az asus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest