- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12358 üzenetére
ok, jó a platinum bios-a amit kapott és tévedtem a tuningot illetően. de nekem ettől nem lesz értékesebb, hogy 0,01V-ként adagolható a fesz a processzornak vagy 1500mhz-ig (
) állítható az igp órajele etc. nem az a célom, hogy század voltra pontosan kifacsarjam a processzorból az utolsó mhz-et is, vagy az igp-t a coolere hővezetési korlátait meghaladó módon túlhúzzam stb.
ütős, hogy elvileg ilyeneket is tud, de őszintén, hányan használják ki ezeket? a többségnek csak feles pénzkidobás, ergo továbbra is ott vagyunk ahol a part szakad; pro és kontra. nem tudom már, hogy hangsúlyozni: privát vélemény, hogy nem éri meg és senkit sem akarok és nem is tudnék lebeszélni róla hisz 2-3 nagyobb tudású ember szava áll az enyémmel szemben. nekem másak az igények, anno a foxival olcsóbban, számomra jobban hasznosítható szolgáltatásokat kaptam és kapnék most is, ha... de ezt fentebb már leírtam.
Amúgy meg a sima és platinum változat között nem 5k a különbség, hanem 7-8k.
attól függ hol nézed.
[OFF]Bon3ss
szívem szerint 28.000-et se adtam volna a foxért, de kritérium volt a ddr3 sp és abban a pillanatban ez volt a legolcsóbb.
(kb két hétre rá nándinál 23.900-ért láttam
) ha normalizálódna a ft értéke és vele egyenes arányban 30 körülre mérséklődne a platinum ára, elgondolkodnék, de így bőven a lélektani határon túl van.
egyelőre bízom benne, hogy foxék buherálnak valamit az a7 biosával és használhatom magában az sp-t, mert érzékenyen érintene ha emiatt passzolni kellene. ezt leszámítva (eddig) meg vagyok elégedve a foxival is.[/OFF]
*mod: kapcsolók miért nem működnek?
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12350 üzenetére
nem tudom eldönteni, hogy szándékosan olvasod szelektíven amit írok vagy egyszerűen figyelmetlen vagy, de bosszantó. speckó és review-k alapján nyílvánítottam véleményt. számomra az iXBT és/vagy a Legint tesztek olyan hitelesek, mint a PH!-s mérések. egyértelműnek tűnt a dolog, mert több helyen is hasonló eredményt kaptak, de ha már jelezted, elolvasom majd felhasználói tapasztalatokat is.
azzal viszont egyet értek, hogy a megugrott fox már nem éri meg úgy, mint anno, ez kétségtelen. ellenben a sima dka ettől függetlenül se lett szimpatikusabb. az ára miatt továbbra sem venném meg.más: multiplier problémá(k)ra valaki?
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12344 üzenetére
leírtam, hogy mi alapján nyilvánítottam véleményt, ne forgasd ki a szavaimat, légyszives. és ha nem tűnt volna fel, pár kommenttel korábban a foxxal kapcsolatos aggályaimat ecseteltem... te összehasonlítottad őket, én pedig reagáltam. gyakorlati tapasztalat még a sajátommal kapcsolatban se sok van, így csak a teszteket és a puszta tényeket (specifikáció) vehettem alapul.
TomBoy1986
melyik deszkát védted? mert a msi-ről írsz, de dfi-t linkelsz. melyikről beszélünk? csak én nem értem?
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12340 üzenetére
jahogyja... van sima dka790gx és platinumos verzió is; tisztasor.
átfutottam pár tesztet és a specifikációkat, és nem győzött meg, hogy őszinte legyek. nincs fw, se sideport, ellenben kapsz spdif-et. a tesztek (pl iXBT v. Legit Reviews) alapján pedig tuningban is gyengébb (mint a fox), ami a fő szempont.
privát vélemény, de a dk 790gx-m2rs után a második legrosszabb ár/érték arányú lap. -
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12318 üzenetére
akkor ez most, hogy?
de igp-t használok, ennyire futotta. legközelebb a cpu-t bővítem egy ph II x2-re vagy a mai hír után lehet hazárdírozok és x3 lesz belőle, de ez még a jövő zenéje. és csak utána a vga, mert amilyet szeretnék, az jelenleg elérhetetlen kategória. (HD4870)
hammontól vettem, akkor még ~28k volt.HERR Z
valamelyik ph-s tesztben úgy emlékszem gyorsabb volt az igp a sideportjával, mint uma-val megtoldva. emiatt, a fenti kép és a bios miatt kételkedek. minden arra mutat, hogy azonos órajelen ketyegnek...
tuti, hogy egymástól függetlenül mennek?
-
Sweet Lou 6
addikt
-
-
Thrawn
félisten
válasz
Gyuri27 #12101 üzenetére
Csodát nem várok tőlük, még annak ellenére sem, hogy ugyanazt a PCB-t és chipeket használják rajtuk, mint a Reapereken. Elég kevés erdményt találni róluk, de átlagban 1150 körül elszaladgálnak (elvileg).
18-19k körül látok most ilyen ramokat, az enyémek már megvannak egy ideje, csak lap nem volt amibe beletegyem őket. De már van, csak el kéne jutni érte valamikor. -
Silenzio
addikt
válasz
Gyuri27 #11978 üzenetére
De nem fognak, mert csak AM2-es a proci. Meg egyelőre órajel-emelés a cél, nem FSB emelés. 2.1-et bír a gyártó honlapja szerint, amúgy most 825-ön mennek és 1.9 V-ot adtam nekik.
Az miért van, hogy nem ismeri fel az Everest 4.6 az alaplapot, és hogy minden program szerint csak 10-15 fokos a CPU? Oké hogy nyitva van a ház meg jó a hűtő, de ez irreális, nem?
Everest szerint: 1. CPU/2. mag: 13 fok, 1. CPU/1. mag: 19 fok, CPU: 79 fok (WTF?)
-
diablo1984
veterán
-
válasz
Gyuri27 #11932 üzenetére
Ok, igaz, igy nem állja meg a helyét a dolog. De azt töbször olvastam, hogy nem tul tuningos lap, ahhoz azért +400mhz amit kihoztam nem olyan rossz..
Ha már itt vagyok, lenne egy kérdésem is. a lapom(asrock nf7g-hd720p r5.0) elviekben támogatja az am2+ os procikat is. Namost ha vennék bele egy phenom-ot, akkor milyen korlátokkal kellene szembenéznem? Illetve most olvastam, hogy két am2+ phenom II érkezik(zett). Esélyem sincs ezzel a lappal használnom ugye?
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #11919 üzenetére
jah, csak amit választott lapot, szerintem nem lesz rá alkalmas! nekem pl volt giga nforce-os matx-es lapom, integrált 6100-as vga-val, és még a cpu fsb állíthatóság is hiányzott belőle, nemhogy a feszek!(tudom, hogy a matx nem mindig fOs, de szerintem ez nem a tunning fajta chipset)
kem: én is mikor tanultam a videovágást, mi is a suliban 2,4-es cerkákkal küzdöttünk! fél óra anyag rendelelése maga volt az álom!
komoly progi az a premiere, az újabb verzióinak támogatnia kell a 2 magot, hisz adobe termék(szóval nem kuttogó sarkifűszeres fajta), ráadásul a videóvágáshoz-rendereléshez kell is a procierő!(anno itthon a 3200+-os bartonom fele idő alatt letolta azt, mint a suliban a cerka) -
band1103
őstag
válasz
Gyuri27 #11846 üzenetére
"...Ami értelme lenne az am3 lap ddr2 párositásnak a következő. Van az usernek, 800 cl3-s, 1066 cl4, 1150-1200 cl5-s ramja. Nem feltétlen éri meg 1333 ddr3 cl7 (jó esetben, rossz esetben cl8-9-re) váltani..."
Ez igaz lehet de jelenleg tudod mi különbözteti meg az AM2+ -os és az AM3-as lapokat ebben a pillanatban? Tudod te is csak nem kapcsolod össze az összefüggéseket:
A mai nap kizárólag a DDR3 slot. Ha egy AM3-as lapon DDR2 slotok vannak akkor az már nem is AM3 hanem csak egy AM2+-os lap, csak hát ugye a AM3-as foglalat miatt nem mennek bele az AM2+-os cpu. Tehát manapság minek kihozni egy olyan lapot ami úgymond "már van" a piacon? Hiszen jelenleg semmi nem különböztetné meg azt a lapot az AM2+-os lapoktól!! Majd akkor ha már olyan chipsettekkel jönnek ki amikkel AM2+-os lapot már nem adnak ki (1-2 év múlva). -
RC9
tag
válasz
Gyuri27 #11842 üzenetére
ez az megin h. ki minek a hive..
Ha én váltok akkor ugy váltok h. mindent...
Nem szeretem a köztess állpotokat azt én kiforratlannak érzem meg nem tartom megbizhatonak.
Lassu de biztos váltáshoz jó a köztes állpot.Minidg volt ilyen váltásoknál pl. van olyn lap ami kezel agp-t meg pci-e t is.
Meg van olyan is ami anno kezelt sd ramot meg ddr-t. Én ezekben sosem biztm mer ez mindig a kezdet.Akkor váltok ha már biztos és minden megfelelö.
Ha értitek értitek ha nem nem
am. mind a kettötöket megértem.
egyikötök azt erölteti h. egy processzort veszel viszonylag olcsó és majd tudod használni a következö lapodban (egy lépés a váltáshoz) nem rossz ötlet..
a másikotok pedig ugy csinálná h. venne egy lapot mit mindent kezel és am3 as. tehát venne egy lapot meg egy procit a többit tudná ksöbbre tartogatni amig esnek az árak addig használná a ddr2-t gondolom én. ez is egy lépés a váltáshoz.
Ez viszont mindenki szive joga és pénztárcája eldönteni.
-
band1103
őstag
válasz
Gyuri27 #11842 üzenetére
Tehát dezz azt mondja hogy jelenleg ugyan azt a chipset-et használják mind AM2+-hoz mind AM3-hoz és ezért nem lenne jelenleg értelme annak a dolognak viszont ti nem is a jelenről beszéltek mint dezz hanem arról az eljövendő időkről mikor már lesznek sokkal újabb chipsetek is AM3 alá amik viszont már nem jelennek meg AM2+ alatt, és akkor jönnének ki a DDR2-es foglalatú AM3-as lapok? Teljesen világos mit nem értettetek egymás közt
!
dezz:
"...1. Az új chipset-család megjelenéséig eleve értelmetlen...."
De ők ez utánról beszélnek. Nem?mod.:
"...nem biztos, hogy hozzájárul ..."
Hááát, ha már megcsinálta a kompatibilitást akkor nem tehet sok mindent. Legfeljebb nem ati-chipsettel hozzák ki hanem rácsap az nv -
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11842 üzenetére
Ezért írtam, hogy jelenleg, és még legalább fél évig a középkategóriában, és majd' egy évig a felsőben.
A következő tényezők csökkentik az esélyét AM3 + DDR2 lapok kijövetelének:
1. Az új chipset-család megjelenéséig eleve értelmetlen.
2. Akkorra meg már valószínű olcsóbb lesz a DDR3.
3. Az AMD is DDR3 platformként kezeli az AM3 platformot, így nem biztos, hogy hozzájárul a DDR2-vel való párosításhoz.
4. Az AM3 foglalatba nem mennek bele az AM2 és AM2+ tokos provik. (Tehát, hiába működnének a DDR2 memória miatt, nem lehet beletenni. Így a vevők köre lecsökkenne az AM3 tokos procik tulajaira.)Nos, akkor már sokkal ésszerűbb lesz kihozni egy AM2+ lapot az új chipsettel, nem gondolod? (Ami nem zárja ki eleve az AM2 és AM2+ procik használatát.)
ps. csak a tényszerűség kedvéért, ezt az ábrát én propagáltam már hónapokkal ezelőtt. (Még vitáztunk is rajta Olival, mert nem hitte el.
)
-
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11821 üzenetére
Csak akkor lenne igazán értelme, ha a DDR3 slotok mellett vannak.
(Legalábbis amíg ki nem jön az úgy chipset generáció -- feltéve, hogy azokkal már nem építenek AM2+-os lapokat.) Ha AM3-as procit (*) akarsz használni DDR2 ramokkal, semmi akadálya: végy egy AM2+-os lapot, és tedd bele.* legalábbis Phenom II v. majd a 45nm-es Athlonok -- lehet, hogy a majdani Bulldozer már csak a DDR3-at fogja támogatni (egy proci-láb hozzáadásával el tudják érni, hogy csak AM3 foglalatba lehessen belerakni).
-
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #11543 üzenetére
a linkelt msi modellnek volt egy egyszerűbb modellje valami delta-l, az feleannyiba került mint az enyém, és abban is úgy ment a tunning mint a parancsolat!
igen hanyatlás alatt azt értem, hogy no tunning, pedig jó kis tunninglapokat csináltak anno egyedi ötletekkel, mostmeg ha alapon akarod használni a cuccost, akkor okés, de tunningra még talán az asrock is jobb....
igaz az asus a 939-es deszkái óta esett ugyanebbe a gödörbe bele(sli-s lapom ammo 939-esben jól bírta a húzást) -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11484 üzenetére
Azért fiam, mert nem akar tuningolni, a 780G sideporttal meg gyk. egyenértékű egy 790GX-szel.
Szerk.: Kiborító ez a kibicnek semmi sem drága hozzáállás.
#11486: Az MA78GPM-DS2H-ban nem lehet tuningolni, dehogy, és különösképpen a 45nm-es K10-eknek kell majd az ACC.
#11483 gyiku: iPon vs. bazár, ezt látva fLeSs is megnyalná mind a 10 ujját, nem akarsz PH tesztet írni?
-
dqdb
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11465 üzenetére
BIOS-ból kétfélét próbáltam rajta, a gyárilag rajta lévő 0304-et és az eggyel korábbit. A PH tesztben pont a 0304-gyel ilyen processzort használva megy a CnQ (a teszt elkészültekor frissebb verzió még nem volt, az eggyel korábbiban néhány beállítás pedig máshogy néz ki).
Azóta már jött ki frissebb BIOS, de nem flasheltem, mert az aktiválatlan Vista zokon veszi a frissítést, aktiválni meg nem mertem, mert hátha az alaplap a problémás
Az utóbbi időben állandóan működőképes gépre volt szükségem, és ebbe egy reinstall nem fért bele, ezért nem is kísérleteztem, de most már kezd idegesíteni a hangos CPU hűtő, és lesz időm tesztelgetésre is. Mindenesetre az ASUS oldalán található infók szerint CnQ-val kapcsolatos módosítás nem volt az újabb verziókban.
A procit próbáltam helyből mindent auto-n hagytam, csak akkor állítottam be kézzel a paramétereket, amikor nem akart működni.
Köszi a tippet, beírom a kérdésemet az alaplap fórumába is.
-
xmas78
csendes tag
válasz
Gyuri27 #11463 üzenetére
Kitöltöttem a hiányosságot...
Kiváncsiságból megnéztem a régi ramommal is, ami egy 1gbos ddr2 533 és a cpuzben az osztó ennél is 11így ez is csak 400mhzen ment (eddig nem is foglalkoztam vele, csak benne volt és kész).Legelőször, mikor betettem az új ddr2 800as ramot, csak akkor volt hajlandó elindulni, ha a memory flexibility be volt kapcsolva a setupban, ez nem tudom mennyire jó vagy rossz dolog...
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11388 üzenetére
Az új 4830-as ph! teszt alapján is mindössze 20W a különbség mind terhelve, mind IDLE-ben a 4670 és a 4830 között.
IDLE: 57W vs 78W
LOAD: 146W vs 168WEnnyi még bőven belefér szerintem. 4670-et tudok venni 24k-ba és 4830-at 30k-ba (vidék rulez).
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11362 üzenetére
Ezzel a megjegyzéseddel:
"Ha veszel egy 4670-t ami teljes terhelésen nem eszik 75W-t akkor nem nehéz kikövetkeztetni pp2-vel mennyit ehet. Kb mint az int vga."
bogarat ültettél a fülembe. Kerestem tesztet ami megerősíti a megjegyzésed, de sajnos sehol nem találtam olyat, ahol IGP-t hasonlítanának pl. 4670-hez akár csak fogyasztás szempontjából. Véletlenül nem tudsz linkelni ilyet?
Még a végén benevezek egy 4670-be de inkább 4830-ba, ami IDLE-ben kb. 20W-tal eszik csak többet a 4670-től. Legalábbis jópár tesztoldal vizslatása után erre a következtetésre jutottam.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #11332 üzenetére
Én ugyan most éppen 4670-es IceQ-val használom, de amíg nem volt kapható az intVGA-t "gyötörtem", és az előző lapomnál is jól jött, amikor eldöntöttem, hogy VGA-t cserélek nem szorított az idő, az intVGA-val el voltam néhány hétig, amíg a megfelelő vidkarit megtaláltam
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11370 üzenetére
Ezért lepődtem meg.
#11371 Gausz: Az Abit sajnos nem ajánlott, már a BIOS támogatás miatt, ami eddig is elég nyögvenyelős volt, most hogy kiszállnak, valószínűleg a 0-val lesz egyenlő. Inkább mondjuk egy GigaByte MA78GM-S2H, jobban felszerelt lap, és minimálisan drágább csak.
-
band1103
őstag
válasz
Gyuri27 #11325 üzenetére
"...de rajtam kívül talán nincs is más aki azt használja...."
A "talán" egy jó szó. Én is az IGP-t használokSemmi értelme nincs a sideport méretén szenvedni. Csak az a lényeg hogy van-e vagy nincs. Sokat nem számít a mérete, csak legyen. Nincs olyan nagy számítási kapacitása Ezeknek a HD3xxx GPU-nak hogy a sideport mérete legyen a szűk keresztmetszet. Van persze különbség csak nem olyan nagy hogy érdemes lehessen figyelembe venni.
Viszont mindenképpen legyen sideport. -
gyiku
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11323 üzenetére
23k vs 30k. szerintem 7k-t megert a dupla sideport (ddr3), meg az 5+1 pwm + fetborda. biora nemtom mennyi a gari, jw-re 3 ev. mondjuk meg nem jott ki am3 support bios, de ami kesik nem mulik.
amugy tod, hogy biot vettem volna, most mar vegulis orulok, hogy nem jott ossze, jobban jartam. -
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #11300 üzenetére
Hát pl. az Intel procik méginkább szét lettek darabolva. Gondolom látod te is.
Sajnos van egy olyan érzésem hogy ez az átjárhatóság sem fog örökké tartani, de ne legyen igazam. Konkrétan arra gondolok hogy a Phenom II után érkező 32nm-es procik szerintem már csak DDR3 vezérlőt fognak tartalmazni így már csak AM3-as lapokba fognak menni.
Hát azért gyanítom hogy el fog telni még legalább 2 év amire kikopnak az AM2/AM2+ lapok.
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #11295 üzenetére
Jó, csak ez a topik alaplapokról szól nem processzorokról. Majd ha az AM3-as processzort AM2+ lapban szeretne használni valalki akkor jöhet ide tanácsot kérni alaplap ügyben, ha AM3-ban akkor meg majd mehet a megfelelő topikba. Azt pedig hogy kiemelt topik legyen nem túl nehéz elérni.
-
Borokafa
őstag
-
válasz
Gyuri27 #11207 üzenetére
NB és HT szorzókat lejjebb vettem, ezekkel nincs is gond. Everestben is látszódik hogy nem megy 2000 fölé. (pedig akár mehetne az NB 2400-on is)
Alapból 9x-en van az NB, 8-ra vettem vissza. A HT meg asszem 7x vagy kevesebb.
Nem a tuningal van baj, hanem hogy megfagy idle-ben 245-250 felett meg nem mindíg indul el elsőre. (c&q disabled, szorzó meg fix 11) -
nesa
veterán
válasz
Gyuri27 #11134 üzenetére
Ilyen 1kaptafa hutot majdnem mindenki gyart ,nekem is van 1 kis aranyos full rez lebontottam a muanyag keretet es 1 gyari AMD hutorol leszedett ventit kapott abbol is a leghalkabb hologramos ventit
1,425v akar paszivan is elviszi a 3000+ athlonom de azert 5v porgetem rajta full hangtalan.
Ja es a gyari AMD hutorol atraktam a lefogatot ugyhogy mar barmilyen AMD lapra ferakhato K8 tol felfele
Bio lap+ 3k+ athlon meg ez a huto volt 7k
nemvolt szivem otthagyni
de a zalman szebb
-
bnss
veterán
válasz
Gyuri27 #11031 üzenetére
Az én lapomat szerettem volna elköltöztetni, nekem pedig jött volna valószínűleg egy Biostar, de az élet nem ilyen egyszerű. Hogy miért ez a lap lett? Mert ez volt a elgolcsóbb int. VGA-val szerelt lap, sajnos most a pénz volt az elsődleges szempont.
silent84: ha mindenképp alapórajel, akkor valami X2 6000+ környéke jöhet szóba - szvsz.
spgabor: szedd ki a gombelemet a alaplapból, majd rakd vissza (várj egy percet, biztos, ami biztos).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged