- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
apszi
őstag
válasz
gorog67 #80672 üzenetére
Csak egy kis helyesbítés. Nem a töltőkábelt használod, hanem pl. az Ericssonnak olyan a töltője, hogy magába a töltőbe, amit bedugsz a konnektorba, oda egy USB kábelt kell dugni. Csak a példa kedvéért: [link]
(#80671) EsoxLucius: Nem tudom elképzelni, hogy bármi baja legyen tőle, de természetesen csak saját felelősségre próbáld ki a dolgot, ha ez mellett döntesz.
-
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
gorog67 #80539 üzenetére
OK, azt hiszem megnyugodtam.
Kipróbáltam a kiszemelt 50H6400-on, a konkurencia LB671-en, sőt, egy Samu 7000-esen is, de mindegyiken trágya az a video. Igaz, semmit se nem állítgattunk, mert az eladók se nagyon értettek hozzá, én meg még annyira se, örültem, hogy egyáltalán kipróbálhattam.(#80540) fant0mi: Köszi! Nos, ez is megnyugtató. Igazából a 7000-es sorozatra már úgyse lenne pénzem, max. kisebb méretben, de nem akarok 50" alá menni, így Samuból tul. képpen, nincs is más választásom.
LG LB671-ese pedig nekem semmivel se nem tűnik jobbnak (talán a 3D, ami úgyse érdekel), viszont 30K-val drágább. Azért kicsit még spekulálok, de szerintem 175K-ért tuti nincs jobb most ennél. Vagy tévednék? Ugye nem?? Vagy mégis? Hmm... -
PuMbA
titán
válasz
gorog67 #80556 üzenetére
H265 nem 4K szabvány, csak a következő fejlődési lépcső a videokódolásoknál, ami hozza az elvárt fele akkora méretben ugyanazt tudja, mint a H264 szintet (hasonló volt a H264 és a DVD MPEG-2 / xvid / divx között is). Az már csak egy másik dolog, hogy a 4K-hoz pont jól jön a H265, hiszen H264-gyel sokkal nagyobb a helyigény (van H264-ben is 4K, de ezek el fognak tűnni)
Az év végén az új 4K Blu-ray-ek H265-tel lesznek kódolva, Youtube már félig átállt a saját H265 implementációjára (VP9), Netflix is fogja használni és szép lassan beszivárog a torrentekre is - már most is vannak néhol. TV adásokra még azért kell idő, mert az egy hosszabb folyamat
Mindenestre a H265-tel csak nyerünk, hiszen 1080p-t például fele akkora helyigénnyel fogunk nézni.
-
blakey
titán
válasz
gorog67 #80548 üzenetére
Pont írni szerettem volna, hogy a teszt nem 100%-os, interlaced hibára utal, kipróbáltam gépen VLC-vel és játszadoztam az interlaced beállításokkal, kikapcsolva utánhúz, Bob-bal tökéletes, Dune-nel is Bob van ha nem tévedek.
Ezzel nem a panel mozgásmegjelenítését tesztelítek.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
gorog67 #79978 üzenetére
Persze, mert ezt égették bele, de ha pnc megnézed akkor nem 33,367 ms jön ki hanem 16,XXX ms a képváltásokra. MPC-vel játszd le renderer settings display stats. Valószínűleg a felvétel volt 29,97 és két perc majd lefelezték az időt, azaz felezték a képkocka váltási időt így valójában közel 60fps azaz 50hz-es panelen tuti szellemképezni fog míg 100Hz-en nem.
-
nightshadow
veterán
válasz
gorog67 #79245 üzenetére
az UE32H6200 200 Hz-es. Ha nem 3D-vel használom, akkor milyen előnye van a 100-asokhoz képest?
Jobb a mozgásmegjelenítés, jobb a panel az 5-ös sorozathoz képest. A régiek közül érdemes választani: H6200 vagy H6400 kerettől függően. A J6300 pedig még nagyon drága, nem ér annyit.
-
BBéci
legenda
-
majke
újonc
válasz
gorog67 #78835 üzenetére
köszi a választ! sajnos LG többet nem opció, ez a 2. LG tévém, ami pár éven belül tönkremegy. valszeg ugyanez lesz a Samsunggal is, de többet LG terméket nem veszek
eddig XBMC-t használtam egy Macbookon, amit HDMI-n kötöttem össze a TV-vel, de szívesen átállok Plex-re, ha a TV-s natív kliens gyors és megbízható. ha valaki tudna erre valamit mondani, azt nagyon megköszönném.
-
Lizsó
csendes tag
válasz
gorog67 #78347 üzenetére
Nem segített sajnos.
Ráadásul kártya csere is volt tegnap, mert megkaptam a T-hometól a HD csomagokhoz tartozó újat.Azt veszem észre, hogy a csatornák között váltogatva is néha felvillan egy 'No access" hibaüzenet, de csak egy pillanatra, amíg meg nem jelenik a csatorna képe (erre általában 2-3 másodpercre van szüksége)
Másik teleíziómban, ami egy LG LB 5610 tökéletesen működik, és gyorsabb is a csatornaváltás.
Esetleg a Samu nem szereti a STRONG CAS7 kártyát?
-
-
bekes.andras
tag
-
PuMbA
titán
válasz
gorog67 #78273 üzenetére
1.
2. A Qualified Recommendation ezen az oldalon majdnem a legrosszabb szint, ahogy a végén is írja, ha fénykép nézegetésre használod, akkor ok, illetve, ha elég ez a minőség neked
Mindenesetre ez nem szarozós oldal, szóval így diplomatikusan megoldották
bekes.andras: Egy firmware-ben már kijavíthatták
-
PuMbA
titán
válasz
gorog67 #78147 üzenetére
Ez tényleg érdekes. Nem olyan rég néztem figyelő üzemmódban - természetesen 23.976Hz-en - egy 23.976p filmet a Samsung TV-men és elég nagy a képek átlapolása még BFI-vel is, amit úgy értek, hogy ha gyorsan mozog egy objektum kétszer is látszik. Felvetődött bennem a kérdés, hogy a megjelenítő mérete mennyiben befolyásolhatja ezt a hatást, ugyanis a 9 éves laptopomon ugyanezt lejátszva 60Hz-en nem tapasztalok ilyen nagy "szellemképet", pedig abban egy régi ócska LG.Philips TN panel van.
-
poli27
veterán
válasz
gorog67 #77960 üzenetére
Ja nekem is pont ez a modul van tv vel nem megy.... azért ez nagy blama a Samunak, hogy kiadnak egy olyan dual tuneres dolgot amit nem lehet használni.... tvben ez a professional cam sem megy, hiába fejállomásokra ajánlják, és van ebből 8 csatorna kódolásra való is : [link]. Szval én nagyon mérges vagyok rájuk emiatt... és amiatt is hogy ideküldenek egy öreg fószert aki a távirányítót is alig tudta nyomogatni és fél órát keresett a tvben mindent,és a végén ki reszetelte a semmire, és megint állítgathatom be újra...
-
Batib
őstag
válasz
gorog67 #77044 üzenetére
Ez nyit két csatornát.
Szerintem valahol itt kellene keresgélni a megoldást. -
McLaca
őstag
válasz
gorog67 #76983 üzenetére
Részemről nem vita, csak eszmecsere, bárminemű indulat nélkül. (Látom, más is így véli.)
Amit írsz, logikailag tökéletes. Amibe én "belekötöttem" fentebb, hogy sosem fogjuk kalibrálás után sem azt látni, amit a rendező látott, csak a saját mikrokörnyezetünk szerinti valóságot. De ez a rendezői dolog elég gyakori érv a kalibrálás mellett és a más ízlésű emberek ellen.devil-k:
"Melyik napszakban? Melyik évszakban? Reggel vagy délben, esetleg késő délután? Felhős volt az ég, vagy pedig tiszta?"
Az adott képen látható körülményeknek megfelelően. Javarészt fotókkal, amik frissen készültek, és még éles volt az "emléke". De legalább 2-3 hónapig állítgattam, mire úgy voltam vele, hogy már elfogadható és még mindig nem tetszik, de ennek oka a tv csatornák trehánysága is lehet.
Viszont szerintem nem is lehet belőle többet kihozni, mert próbáltam a szélsőségek felé is eltolni a képet, de az alapvető karakterisztikája nem változott, a színhibák (kékes-magentás jelleg), amiket ki akartam küszöbölni, ugyanúgy látszottak, szóval kalibrálás után is bőven nem lenne tökéletes. Vagy én vagyok nagyon finnyás de mégis kompromisszumkész.
Ha szinte kizárólag filmeket néznék rajta, akkor rászánnám a kalibrálás árát (de azon is elgondolkodtam, hogy veszek egy kalibrátort a hozzá való szoftverrel és kitanulom a dolgot, mert év végén akciózták, és 50 rongy alatt meg lehetett volna úszni "jóleszazmégkésőbbre" elvén.
Apropó színtévesztés: annak is vannak szintjei. A tesztábráknál épp az a cél, hogy megállapítható legyen az a határ, ahol még elfogadható és ahol már nem. A színlátásommal a legutóbbi vizsgálaton még nem volt probléma, a visusom 125%-ra van belőve.
Üdv!
-
PuMbA
titán
válasz
gorog67 #76896 üzenetére
Erről nincs információm, de rákeresve a dologra ezt találtam:
"You may want to consider alternative glasses to those supplied in the box, if you're susceptible to flicker but otherwise their tint-free lenses and ultra-lightweight proportions work in favour of the 3D experience."
Tehát másik szemüveg nem fog annyira vibrálni, mint a hozzá adottal. Nekem a 6-os sorozathoz adott szemüveggel (SSG-5100GB) semmi gondom sincs, pedig "csak" 100Hz-en vagyok
-
Flashget
félisten
válasz
gorog67 #76349 üzenetére
Aquanál sok PC-s dolgot vettem már ilyen téren nincs velük gondom sem a garanciáztatásukkal. Igaz csak 2x kellett de korrektül intézték.
Viszont TV kapcsán, ha ne adj isten elromlik a tv-t elviszik és hosszú hetekre is akár, vagyis ők nem fognak házhoz menni egy alaplap csere miatt ami 15 percet vesz igénybe.
De ha valaki mindenképpen ki akarja hagyni a viszonteladót akkor tőlük vegyen tévét."Ország Boltja 2014 Népszerűségi díj I. helyezett" plecsnit.
ezek kb. semmit se érnek, mert a mostani áfa csalásban résztvevő egyik boltnak volt ebből több is.
-
válasz
gorog67 #76349 üzenetére
én sem, hosszú évek óta vagyok mind a kettőnél elégedett vásárló, de egy tv esetén valakinek pláne fontos lehet a gyártói jótállás - nekem is az volt, így ezt a terméket nem a vizeseknél vettem -, ezért nem feltétlenül mindegy.
attól még lehet korrekt egy üzlet, hogy nem (mindent) gyártói jótállással árusít, lehet az ország boltja, bírhat bármilyen minősítéssel, de ha csak bolti garancia van és a bolt egyszer csak eltűnik - nem, sajnos semmi sem lehetetlen; mistral, bluefish és társai, ha mondanak még valamit... -, akkor sokan fogják vakarni a fejüket... -
KERA25
csendes tag
válasz
gorog67 #76111 üzenetére
Értem köszi a felvilágosítást ,így akkor nem veszek meg feleslegesen egy lejátszót várok még egy kicsit és megpróbálok venni egy modernebb képességű lejátszót .esetleg nem tudsz ajánlani egyet ami az olcsó kategóriát képviseli de azért még használható ? ( ha egyáltalán létezik ilyen .)
-
mattheus
őstag
válasz
gorog67 #76061 üzenetére
Ok, ezzel nem tudok vitatkozni, mert tényleg az ÁFA a különbség és ha ott trükköznek, akkor már kijön a különbözet. Ugyanakkor ez a TV január elején ugyanott 360.000 Ft-ért volt eladó 5 év garanciával, amin szerintem így is busás haszon lehet, persze lehet, hogy tévedek.
Tudom, hogy nem elhanyagolható költség a készletezés és a munkaerő sem, de mégis azt érzem, hogy nagyobb a puffer benne, mint kellene.....
-
BBéci
legenda
válasz
gorog67 #75960 üzenetére
Viszonylag régen, cirka 7 éve jelentek meg a HDMI-ről képet is továbbító házimozi erősítők. Egy használt, belépő kategóriásat meg lehet kapni 40-45000 Ft környékén.
Az a baj, hogy nem tudjátok a tévét képmegjelenítő eszközként elfogadni, pedig az, bármit sulykolnak a marketingesek. -
kuta999999
csendes tag
válasz
gorog67 #75866 üzenetére
Köszönöm a gyors választ !
Akkor ezek szerint külső átalakító nélkül nem is megoldható az 5.1 se a házimozi, se a hangfal esetén ? (Igen a házimozi van a felső képen) .Nem tudom miért nem csináltak az audio kábelnek bemenetet, feltételeztem is hogy az lenne a legegyszerűbb verzió. Ez a 12 ezer forintos megoldás annyira nem csábító, megmondom őszintén -
gutentag
tag
válasz
gorog67 #75908 üzenetére
A "Légi" csatornakeresésnél csak az említett 4 adást találja meg, pedig többet kéne neki. Győr mellett lakom, itt a Pana plazmám még a szlovák adókat is tökéletesen megtalálja. Majd 15 adót tudok a Panasonic-al tökéletesen jelszinten, akadásmentesen fogni. Ezért csodálkozom, hogy ez a TV csak ezeket találja meg...
-
YxVs
senior tag
válasz
gorog67 #75568 üzenetére
Már 30-40 fokos betekintési szögből is látszódik.
És most nem a világosodásról van szó, amiről Te beszélsz.
Hanem a ledek kékes és egy helyen brutális nagy fehér bevilágításáról.
2.40:1 arányú filmeknél, ahol alul-felül fekete csík van, gyakorlatilag szemből is látszódik.
Ne mondja senki nekem, hogy ez normális. -
Thomyyyyy
tag
válasz
gorog67 #75433 üzenetére
Egy mede8er 600-as media lejátszón pl van késleltetés?
Idővel lesz media lejátszó és valszeg erősítő is, ami 3D-s de arra még nincs keret, így egy ideiglenes megoldás miatt kérdeztem a hangot. Magyarán megoldható, de gondolom ehhez az kell, hogy ne TrueHD vagy DTS HD hang legyen a 3D-s filmen. Esetleg ha így van azt lekódolja sima DTS 5.1-re a tv? (H6500, H7000) -
korpicschess
veterán
válasz
gorog67 #75372 üzenetére
Sajnálom, azt hittem, hogyha a laptopom már képes rá, akkor minden jól fog menni. Sajnos az újabb gépeken már nincsen SPDIF kimenet, ezért legfeljebb valami USB-s megoldással tudnám használni sajnos.
(Ha senki sem tud mást. Mégegyszer: csak a lemezkép fájlokkal van gond, minden mást lejátszik a beépített lejátszó, és van 5.1-es hang is vele (tv optikán van az erősítővel összekötve)) -
devil-k
nagyúr
válasz
gorog67 #75142 üzenetére
Nagyon sokféle lejátszó van ami lehet jobb és rosszabb is, mint a Mede8er. Viszont a Mede8ert nagyon sokan használják, szeretik és meg vannak vele elégedve. Ráadásul a médialejátszó topikban sem találtam semmi infót erről a lejátszóról, ami nem túl biztató.
(#75143) Flashget
Az ISO lejátszás kimaradt, de az is alapkövetelmény, igen!
-
BBéci
legenda
válasz
gorog67 #74858 üzenetére
Csak az imént volt időm figyelmesen elolvasni az általad linkelt cikket és arra vonatkozólag semmit nem találtam, hogy a kiadott hang csatornaszámát illetően lenne különbség HDMI ARC és optikai között. A Cnet csak optikain vizsgált.
Tehát nem cáfolja az állításomat.Nem buták, szándékosan nem engedik. Valami másolásvédelmi okról olvastam, hallottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Battlefield 6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Automata kávégépek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest