Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- One mobilszolgáltatások
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Sárpac #91386 üzenetére
Offline vásárlás esetén nincs elállás, hibás készüléket cserélhetnek, de nem állhat el a vásárlástól ahogy az online vásárlásnál megtehetné, de nagyon sok múlik az eladón is.
Ettől eltekíntve az adott tv-t a meglévő pixelhibákkal 99%, hogy cserélni fogják, szerintem ez már zavaró ebben a formában.
-
ottesz
aktív tag
-
blakey
titán
válasz
Sárpac #91303 üzenetére
Én nem is, de 1 napos tv-nél max ennyit lehet tenni, de vissza kell vinni, ennyi a teendő.
Volt már rá példa, hogy mindhárom alpixel beragadt és működésre lehetett bírni, legalábbis nekem 1x sikerült, de csak 1-nél, volt vagy 4 pixelhiba aminél semmi sem segített. Ami nyitva van az "nem annyira halott" mint a fekete pixelhiba. Ettől függetlenül ezt is úgy nevezik. -
Flashget
félisten
-
MagicT
csendes tag
válasz
Sárpac #90649 üzenetére
Igen, én is emellett döntöttem!
----
Majd írok ha van vmi fejlemény! Legalább az itt fórumozok -nak is ad némi rálátást az ügy.. Bárki kerülhet hasonló helyzetbe...
Remélem korrekt lesz a Media Markt online ! Problémamentesen / gyorsan cserélik a TV-t!
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
-
gyeniko
őstag
válasz
Sárpac #90101 üzenetére
Szerintem teljesen mindegy, hogy a dE<1 %, vagy dE<2%, mert ilyen kicsi eltérést a szem már nem tud megkülönböztetni (a szakirodalom szerint 3% alatt már egyforma a szemnek.
Ennél fontosabb, hogy az "out of box" képük milyen, mert a user-ek óriási többsége soha nem fog kalibráltatni. -
-
Flashget
félisten
válasz
Sárpac #90101 üzenetére
nálam az LG kapásból elhasalt a nem létező feketéje miatt az IPS panelnek köszönhetően és akkor még a hiányzó DTS licensz miatt..
szerencsére vannak más gyártók akiknél van IPS és van VA paneles is lehet választani. Ha ilyen ütemben "fejlődik" a samsung az elkövetkező években, tuti nem dél-koreai tévém lesz a következő..én azt érzem, hogy ők is kezdenek bele esni abba a hibába mint a japán gyártók 2000 után, ezzel segítve a konkurencia előretörését. -
blakey
titán
válasz
Sárpac #90096 üzenetére
Ez nem igaz, nekem van és kalibrálva van, sehol sincs az LG kontrasztban és feketében a VA paneles panámtól. Mimden részlet pontosan megjelenik, tökéletesen részletes a felete és ahol szürke, ott valóban az. Mielőtt elkezdenéd, leírom, hogy a szakmám miatt vannak kalibrálva a kijelzők, tudom miről írok, tehát ha valóban minden hülyeség amit leírtok a VA ellen igaz lenne akkor nekem sem lenne ilyen tv-m, de szerencsére nem igaz és a részletekre valószínűleg érzékenyebb vagyok az átlagnál.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Sárpac #90092 üzenetére
A szürkeárnyalatos kijelentés hülyeség. Mivel az IPS panel kontrasztja sokkal kisebb mint a VA-jé így a szürkeárnyalatok is sokkal gyengébbek egy IPS-en..... Hogy miért szerintem ezt nem kell magyarázni, vagy ha igen akkor meg teljesen fölösleges magyarázni.
Be kell kalibráltatni és nem lesz gond. -
headhunter
addikt
-
dethroner
veterán
válasz
Sárpac #90027 üzenetére
Engedd meg hogy a privátban küldött üzenetedre itt reagáljak.
Hol vannak azok a letölthető demo-k, amikről írtál?
Ha a saját bevallásod szerint is gyenge a J széria hardvere ehhez a dekódoláshoz, akkor mi értelme is van annak hogy elvileg képes rá?
Amíg a magyar műholdas és kábeles adások többnyire SD tartalmakból állnak, nevetséges azt várni hogy a jelenleg használatunkban lévő tévék megélik az új szabvány bevezetését.Arról meg hogy a tévéd elvileg támogatja azt a H265 HEVC szabványt, eszembe jut a sok évvel ezelőtt bevezetett Nvidia 8000-as sorozat, ami képes volt a DX10-re. Igen, diavetítésre pont jó volt
Ki kellett jönni a következő sorozattal is, hogy a vga képes legyen élvezhető sebességgel futtatni a DX10-es játékokat. Aztán mi lett belőle? Pár hónap és eltűnt, jött helyette a DX10.1, majd nagyon gyorsan a DX11. Szóval akik örvendtek (köztük én is) hogy DX10-es kártyával rendelkeznek és várták az ezt kihasználó játékokat, olyan gyorsan elhaladt mellettük a világ, hogy felocsúdni sem tudtak. Könnyen lehet ez a te esetedben is
-
-
blakey
titán
válasz
Sárpac #90030 üzenetére
Szerintem az adásokkal gondja lesz, a belső lejátszója az ami tudja kezelni (lehet, hogy rosszul emlékszem), de nem sok értelme van, mert még nem tökéletesítették a dolgot és ha az meglesz akkor egy külső lejátszó többszörösen felülmúlja a tv-k beépített lejátszóját, valamint, ha arra lesz szükség akkor megint lehet tv-t cserélni, ráadásul FHD-n a h264 is tökéletes. 13 évvel ezelött is volt divx, most is van, uh. "a jövő a múltból él"
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sárpac #90030 üzenetére
Az a jövő nem holnap lesz, mire oda kerül a sor mindenkinek ilyen tévéje lesz, a tied is egy elavult, trágya és gagyinak számító darab lesz addigra. Konkrétan, úgy beszélsz erről, mintha holnap ilyen adások lennének már, mint egy kis dedós, aki felfedezett valami pluszt a játékán. Lapozzunk már, az sem érdekelne, ha a nagydög 7500-ös tévém se tudná ezt a világmegváltó opciót.
Most mégis mit vársz, hogy mindenki boruljon eléd, egy középkategóriás tévét próbálsz megint prémiumi magasságokba emelni. Bexarok!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Sárpac #90025 üzenetére
Most hogy olvasom Ausztriába 2016-tól indulnak a h265-ös kódolású csatornák, gondolom az infrastruktúra átalakítása óriási pénz és idő lenne az UHD-s adásokhoz, de ezzel kódolással ez a probléma megoldva hisz adatmennyiségben ugyan az de nagyobb felbontású 4Ks adást is képesek közvetíteni vele. Persze a dekódoláshoz is sokkal erősebb hardver kell a tv 4 magos procija ehhez már kevés.
-
dethroner
veterán
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Sárpac #89901 üzenetére
Kábel gond lehet akkor is, ha van mondjuk van 3 csatorna ahol jó a HD és pár másik aminél meg ilyen hibákat mutat? Ha kábel hiba lenne, akkor elvileg az összes csatornára hatna, nem?
Tuner hiba alatt a TV tuner hibáját érted? Van olyan HD adás amit rendesen tud dekódolni és van olyan amit meg csak hibásan? (Ha fogalomzavarban lennék, akkor csupa fül vagyok...
)
És valami megoldási javaslat esetleg?
THX!
Valamint várom a többiektől is az egyéb ötleteket!
-
LionX
tag
válasz
Sárpac #89896 üzenetére
Rengeteg beállítást próbáltam végig és az alapállapotot mindig az összefoglalóban szereplő értékek adták.
Most az alábbi beállításokkal úgy ahogy élvezhető a kép... szigorúan szemből.Háttérvilágítás: 10
Kontraszt: 95
Fényerő: 40
Élesség: 20
Szín: 50
Színtónus: Meleg 1A legújabb FW-t is feltettem USB-ről, de semmi.
Amikor rákapcsolódtak a Samsungosok, az volt az első, hogy végigböngészték a kép és az egyéb beállításokat, de azt mondták, hogy így teljesen rendben van, azaz hogy rendben kellene lennie. Ezért kérték a fotókat. -
válasz
Sárpac #89335 üzenetére
És mi van, hogy ha kell neki a 3D? És mindezt úgy, hogy nem kell neki UHD és az ívelt kijelző!
Miért szemét, azért mert Te szerencsétlen módon állandóan csak pixelhibás tévét fogtál ki. Azért szemét? Ez csak a Te véleményed itt egyedül.
Biztos, hogy ok nélkül kezdték el újra gyártani a tavalyi "szemetet" mert nem kell senkinek. -
PuMbA
titán
válasz
Sárpac #89296 üzenetére
Ahogy linkeltem a H6400 is 120Hz-es Amerikában, ahol UN jelzéssel kezdődő TV-k vannak, nálunk Európában UE jelzéssel kezdődnek, ezért van az eltérés, hiszen valamennyire más TV-k
A Motion Picture Quality Index meg a J szériával jött be, a H6400-nál még Clear Motion Rate-ben számoltak, amik nem hasonlíthatóak össze
-
WinstonWolf
senior tag
válasz
Sárpac #89161 üzenetére
Hát ez nem túl bíztató... 5-8 év???
Igazából most egy olyan szükséges rossz a TV vásárlás, mert a JVC tényleg nagyon befoltosodott az utóbbi pár hónapban.
Ebbe a projektbe többet most nem akarok berakni, mert nagyobb - 50" feletti - TV a mostani lakásban hülyén nézne ki, a házba amit elkezdünk építeni jövőre meg még legalább 2-3 évig nem fogunk beköltözni. Oda meg majd egy 70" körülit szeretnék, akkor ez a mostani meg jó lesz a hálószobába vagy gyerekszobába... amíg megy...
A Full HD-t meg már kevésnek érzem, mert árban annyival nem olcsóbbak. 3D-nek van értelme???
-
blakey
titán
válasz
Sárpac #89150 üzenetére
A rossz beállítás eredménye, kalibrálás nélkül nem tudod beállítani a feketét sem. Igaz, nincs Samsungom, de minden megjelenítő kalibrálható, így a Samsung is, nekem van LG-m és Panasonicom, IPS vs. VA, kalibrálva vannak, VA nagyon "ledarálja" feketében és kontrasztban az IPS-t, minden részletesség megvan, nincs "besülés" sehol, de ehhez jól be kell állítani, "out of the box" az IPS részletesebb, de kalibrálni kell azt is.
-
Redeckt
tag
válasz
Sárpac #88086 üzenetére
Ezt a reakciót értsem úgy, hogy tudtál róla, csak kedved támadt szándékosan félrevezetni másokat? Mert így értem akkor a tapsot is..
Ami a kiterjesztett visszavásárlást illeti: Nem tudom miképp tartozik ide, de igen, volt alkalmam elolvasni, és ajánlani is a visszaküldést, majd aztán egy másik termék megvásárlását.
Szintén nem meglepő mód az illető is tudott olvasni, és még hallani is, így sikerült megértenie amit javasoltam. Rajzolni sajnos már kevésbé jól tudok. -
PuMbA
titán
válasz
Sárpac #88017 üzenetére
Az Amerikai verzió igen, a H6400 is 120Hz-es volt Amerikában, keress rá és meglátod: UN40H6400
Amerika 120Hz = Európa 100Hz, de ezt csak szoftveresen korlátozzák, ha korlátozzák egyáltalán, mert HDTVTest-en 120Hz-et mértek például az Európai JU7000-re is
emre33: Amerikában igen, de azok UN jelöléssel kezdődnek, N = North America, de ez az összefoglalóban is benne van
Ezt csak szoftveresen korlátozzák, ha korlátozzák egyáltalán, mert HDTVTest-en 120Hz-et mértek az Európai UE48JU7000-re is
-
PuMbA
titán
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Revolut
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós kamerák
- Windows 10
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest