- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
AdminGen #26551 üzenetére
A két videó más alkalmazással készült.
Az egyik Nandub-al, a másik VirtualDUB-al és eltérő DIVX 5-ös kodeket is használtak. De legalább kiderült, hogy nem a kettős hangsáv okozza gondot.
Maradjunk annyiban, hogy műszakilag hasonlóakDe találtam egy furcsaságot és szerintem ez is okozhat a gondot. Engem meglepett és nem is értem, hogy a meta adatokban H.263-at írtak ami nem DIVX.
És a TV-k... sőt még asztali médialejátszók mindegyike sem tuti, hogy lejátsza így, ha a metaadat alapján dönt.
A H.263-nak még nekem is utána kellett néznem.Kiváncsi lettem és ha hazaérek, akkor megnézek néhány divx filmet, hogy azokban is H.263 adat szerepel-e?
Egyébként passz. -
válasz
AdminGen #26484 üzenetére
Normál Divx5-ös.
Nekem furcsa és szokatlan a 2 hangsáv. Azaz hogy az egyik 156 ABR-es MP3, a másik pedig AC3 (DDigital 5.1)
Anno mikor még enkódolással foglalkoztam (Divx-es CD virágkora a 2000-es évek elején) ilyet nem csináltunk, hogy mp3-at és AC3 5.1-et egy divx-be raktunk volna bele.
Nem lehet, hogy ez zavarhatja meg a TV beép. lejátszóját? Van más Divx-ed is mp3 +ac3 5.1-es hanggal együtt? Azokat viszi?156-os ABR-es MP3 már butaság. Ennél még a 144-es VBR is értelmesebb, anno mondjuk a 128-as CBR jó volt mindenkinek.
-
válasz
Lori82 #26409 üzenetére
Idézet egy másik topikból... hátha segít az M1, M2-höz.
"Olvasd át digikábel topicot egy hétig szívtak vele egyesek,főleg aki nem tudott róla.Csatornabeállítások menüpontban be tudod állítani hogy a jelsebesség üzemmód kézi legyen itt megadod a 6000-es kezdőértéket, keresésnél megadod a frekvenciát és meg fogja találni."
-
válasz
joco83 #26407 üzenetére
Volt itt erről szó amikor valaki vezetékmentes fülesét akarta rákötni.
Úgy tudom, hogy a lapos TV-knek úgy általában a fejhallgató kimeneten kívül nincs más analóg hangkimenetük. Ezekről a képmegjelenítő eszközökről (TV) volt, hogy a Scart-ról (ami kétirányú csatlakozást biztosít) le lehetett venni a kimenő oldaláról a sztereó hangot. Ahol ezt lehetséges volt, ott ezt az újabb firmware tiltotta le... sajnos.A TV-knek a digitális hangkimenete (optikai) szolgál magasabb igényeket kielégítő hangzás (értsd pl. házimozi) eléréséhez. + fejhallgató, a már általad is megismert módon.
Tehát neked kell egy eszköz ami abból csinál 5.1 analógot. Pl. Házimozi erősítőA lejátszóknál már egy fokkal jobb az output.. 2 csatornás hangot le tudsz venni asztali lejátszókról (média-, dvd, bd-player-ről), de 5.1-es kimenet jellemzően ezeken is csak digitális van.... abba pedig nem megy bele sok RCA.
Az ilyen Genius 5.1-es cucc szerintem számítógépes csatlakozáshoz és alkalmazásokhoz lett kifejlesztve.
-
válasz
lajafix #26256 üzenetére
Eltérő technikáról beszélünk.
A TV adás váltottsoros. Egyszerre 288 sort látsz, aztán a másik 288 sort. Ezt gyorsan villogtatja ki a katódcsöves TV. Így a hagyományos TV 50Hz-je teljesen más technológia. Ez az évszázados trükk bevált, itt mindent folyamatosnak látsz. De fárasztja a szemet stb...
A laposTV-k' ettől teljesen eltérő technikát alkalmaznak. Ott az 50Hz gyors mozgásoknál (sport és akciófilmek) zavaró lehet. Vannak képjavító megoldások, hogy ezt a hiányosságot elfedjék és optikailag becsapják a szemet. Ilyen a 100 Hz-es CMR technika is. Tehát vagy 1 fekete kockát csalnak 2 kocka közé, vagy az egyik kockát megkétszerezik. Volt itt már erről szó. De nincs 2 egyforma ember... ezért ez a trükk van akinél pont rosszul sül el és inkább kikapcsolja.
Aki sok sportot néz vagy akciófilmeket ott mindenképpen megfontolandó a valós 100Hz-es TV. Ez a biztos megoldás. Ha már megvetted és csak akkor jössz rá, hogy igazak az előbb leírtak, akkor már késő bánat.
-
válasz
Tutu7030 #26214 üzenetére
DVB-C (mpeg2-ben) 3600 fős falu. Kis független szolgáltató (5-6 falut visz)
Modul+kártya 11.500 Ft egyszeri.
HBO Max Pack miatt kell a kártya, a többi 36 csatorna kódolatlan DVB-C SD, továbbá keresésnél megjelenik a 40 csatorna analóg is... persze azokat törlöm...Szóval a kártyamodul (itt IRDETO tip, tehát nem CONAX) tökéletesen működik a DVB-C-n.
-
válasz
kovacspityu #25902 üzenetére
3 pont. A fejhallgatót a fejhallgató kimenethez kell csatlakoztatni. Amennyiben az Ön fejhallgatója nem fejhallgatóknál alkalmazott, szabványos csatlakozóval rendelkezik (pl. 2xRCA), úgy néhány száz forintért vásárolható Jack/RCA átalakító kábel. Ezzel együtt csatlakoztassa adóberendezését. A TV SCART-al történő játékot nem ajánljuk. Azt bemenetre szánjuk. Ha önnél mégis működne kimenetként is, úgy az a következő szoftverfrissítés után biztosan megszűnik.
Reméljük készülékével elégedett lesz, tisztelettel...
bla...bla... -
Hát igen, ez már némileg szubjektív zóna és én csak a Vásárló vagyok. Nincs lehetőségem sok-sok TV-t kipróbálni. De:
A felhősödéses félelmem miatt nézegettem sokáig a Tescoban, az Euronics-ben és az MM-ben a TV-ket és hasonlítgattam össze az Edge-Led-et és a sima-t. Majd fél évig... hezitáltam!(Közben vártam, hogy a szolgáltatóm átálljon digitálisra)
Tisztában vagyok vele, hogy a boltokban és össze vissza vannak beállítva a képek a TV-ken, de a végére határozott lett a véleményem, hogy a LED-es' TV-k általában rikítóbb, élénkebb képet adnak. Az, hogy ez most mennyire tetszik, vagy mennyire hat természetesnek az már más kérdés. A boltban persze sosem volt felhő, állandóan ment a természetfilm rajtuk.Így a felhőket a fórumok alapján voltam kénytelen megítélni és elhinni.
-
"Tudjon videót lejátszani Usb-s hdd-ről
Nem lenne hátrány ha mindezt LAN-on is tudná"
Ebben a Samsung a legjobbak közé tartozik a piacon, ha nem a legjobb. Bár mivel TV-ről beszélünk és nem külön profi médialejátszóról és nem Cisco hálózati eszközökrőlazért mondjuk úgy, hogy egy TV-hez képest elég szép eredmény mutat. Plusz pont a Samsung mellett, hogy a konkurensekhez képest a nagyon jól eltalált a NET-es, okos TV-s része. Egyre bővülő, jó magyar tartalommal is. Bár ezt a terület még csak gyerekcipőben jár.
"Egyenlőre dvd és tv nézés".
Olyan ritkán van, hogy valaki mindenben a legjobb. A képminőségben azért nem a Samsung a piacvezető. Nem a legjobb minőségű panelekkel dolgozik és akkor "panel lottó" kifejezésről még nem is beszéltünk. De....Igaz, hogy én pont ennek a fórumnak köszönhetően nem samu-t vettem és most sem vennék, de minden átlag ismerősnek a Samsungot ajánlom D5500-tól felfele. Aki egy kicsit finnyásabb lehet a képre annak meg ugyanúgy a figyelmébe ajánlom az LG-t, mint ahogy tették. És ennyi. Miért is?
E kettő nagyon jól kiszolgálja a magyar piac nagy részét, ahol az árérzékeny emberek egy eszközben szeretnének több dolgot, több szolgáltatás. T@rrentről letöltött filmet nézni USB-n keresztül stb... A BD nálunk szintén t@rrentezett file-t jelent. Ezekért cserébe pedig kompromisszumot kötnek az emberek. Igazuk is van. Ma Mo-on a nézett csatornák nagy része SD. A szolgáltatók meg sok helyen analóg kimenetes SD boxokat adnak.
A Samu TV-k nagyon jó ár/érték arányú készülékek.Apropó LG... Vigyázz az előbb ajánlott olcsó 100hz LG viszont nem LED-es. Ezért pl. alacsonyabb a kontraszt a kép színe nem lesz olyan élénk, mint egy LED-esnek.
-
válasz
Leonard #25794 üzenetére
Nincs! Többféle kártya van ezért többféle modul is van. A UPC-nél elképzelhető, hogy Irdeto modult kell venned, más szolgáltatónál pedig Conax modult kell venned. A helyzetet bonyolítja, hogy több gyártó is gyárt ilyen-olyan modul, több kevesebb sikerrel. Nem biztos, hogy a legolcsóbb modult kell venned, vagy olyan helyről vedd ahova 1-2 napon belül visszaviheted.
Aztán 25 eFt-ért már van olyan modul ami mindenféle kártyát fogad. Ez akkor érdekes, ha gyakran költözöl vagy más okból 1-2 évente mindig más a szolgáltatód van.Egyébként meg.... a kártyát közvetlenül be lehet dugni a TV hátulján abba a nagy lyukba, kicsit lötyögni fog benne, de nem fog történni semmi.
-
válasz
bluemirage #25538 üzenetére
hoppá most látom, hogy a NET-en drágábbat mutat, mint amit a győri MM promója mutatott a TV-k mellett a +garira. Így most nem tudom, hogy hol az igazság. Lehet, hogy odaát...
-
Igen, a legelterjedtebbek között (D5500) is van még TN panelos az általad is ismert link szerint. Ez 1 hete engem pl. eléggé meglepett.
"A készülék egyik jellegzetessége a TN LCD panel, ami leginkább az olcsó tévékre jellemző, no meg persze a monitorok 99%-ára. Ez a fajta LCD némileg szerényebb képességű amit a tesztelés előtti beállítás is igazolt, amikor is kiderült, hogy a panel képességeit igazán csak a film üzemmóddal aknázhatjuk ki teljesen. Azt ugyan felhozhatnánk mentségére, hogy legalább EDGE LED világítás van a panelbe szerelve, de az igazat megvallva ez is egy kissé túlértékelt tulajdonság."
-
válasz
Flashget #25419 üzenetére
A falvakban (3600 lakos) nem egyszerű. Nincs mobilnet, csak EDGE mind3 szolgáltatónál. Aztán nincs ADSL sem. Illetve volt valamennyi, de azt már kiosztották és mivel nincs szabad kapacitás már, ezért kihalásos alapon juthatsz hozzá. Tehát marad az egyetlen szolgáltató KábelNet-je (10/1), ahhoz meg meg kell venni legalább alap KábelTV csomagot is.
-
válasz
nightshadow #25414 üzenetére
Csak TV-nek fogom használni. 32-es philips 7496. Ami meglesz 150-ből.
Ehhez veszek egy médialejátszót és kész.
A 3D még bébicipőben jár. Az internet pedig még gyerekcipőben. Minden ilyen tulajdonsággal vásárolt TV-t 2-3 év múlva ki fogunk röhögni. Van aki már előbb. -
válasz
nightshadow #25410 üzenetére
Aha, így már értem, hogy egyes esetekben ez a fekete képkockás felhígítás' miért sül el visszájára. Bár ez a lényegen nem változtat.
Más:
32-es samu D5500-öt akartam venni még karácsonykor szédültem bele az akkor még 5 éves gari is vonzó volt. Lassan 1 hónapja már Titeket olvaslak visszafele. Pontosabban titeket is. Az olvasottak miatt és főleg a sok-sok hasznos link miatt -amit itt találtam- elpártolok a márkától, de összességében nagyon-nagyon segített a topik. Amit köszönök. Azért a bolti nézegetés legalább annyira fontos. A lényeg, hogy sikerült választanom és húsvétra meg is lesz a TV.
Azért húztam eddig, mert ez a szolgáltató csak tegnap állt át a DVB-C-re így az utolsó ellenérv is elfogyott az LCD ellen. -
válasz
Richard! #25401 üzenetére
Csak 50Hz-es. CMR egy képminőség javító funkció és kamu képkockákat rak be, hogy folyamatosabbnak lásd a képet gyors mozgásnál. Van, hogy ez pont rosszul sül el.
Az 50Hz lapos TV-k áltag TV nézőknek megfelelnek, de nem ajánlottak azoknak akik sok pörgős akciófilmet néznek vagy sok sportot.Ha itt megnézed és beikszeled a 100Hz-et, akkor láthatod, hogy mely tipusokban van a Samunál
-
-
válasz
attamero81 #25209 üzenetére
A 32-D5500 TN paneles
- Az utód, amiben pl. WiFi is van az 32-EH5300-as már IPS paneles?Az AV-ONLINE teszt végén azt emelték a régi D5500-ra negatívumként, hogy "kissé buta forrásválasztás"
- Ez már jobb lehet az EH5300-ban?Az AMAZON lista szerint 2x60Hz, azaz 120Hz-es CMR az EH5300. A magyar webáruházak viszont erre a típusra csak 100Hz-es CMR-t írnak.
- Az EH5300, akkor 2x60 Hz-es vagy maradt a 2x50 Hz és csak a 6-os szériában érhető el a nagyobb frissítés? -
-
-
A helyi kábelTV 35 csatornájából ebben a percben 4:3-as adás: 13 csatorna... vasárnap délelőtt 9:30-kor.
M2: Szaffi
RTL-Klub: törpikék
TV2: vonatos rajzfilm
FTV: helyi képújság
Filmmúzeum: Riport Törőcsikkel
NatGeo: mindig... néhány milis alsó, felső csíkkal
DunaTV: valami váras film
HírTV: PéntekE c. műsor ismtélése
CoolTV: rendőrakadémia
Nóta TV
Muzsika TV
Disney ChanelKvázi 4:3, azaz ezeknél nem tudom, hogy levágja-e a logót:
Viva: a nagy logó kilóg
Paprika TV: a nagy logó kilógEz szomorú... asszem akkor még nem adok ki 130eFt-ot, hogy felhizlaljam a csatornák több, mint felét. Miért több, mint felét? Mert a német nyelvű adásokat ORF, RTL stb... és a Sport csatornákat sosem nézem. Sport1, Sport2, SportKlub, Digisport stb...
Megjegyzem. Ez a pillantnyi statisztika. Ez óráról órára lehet jobb és rosszabb...
Szolgáltatóváltás nem lehetséges, mert csak a KábelTV szolgáltató tud internetet nyújtani. A településen (3600 lakos) alig van ADSL, mobil internet pedig mindhárom szolgáltatónál csak EDGE.Köszönöm az eddigi segítséget...
-
-
válasz
attamero81 #25099 üzenetére
visszaolvasva láttam, hogy te jobban képben vagy, főleg szervizes vonalon...
De tudsz olyan márkát, ahol csatornánként beállítható az alapértelmezett képarány?4:3 Orion CRT-nél (30-40 eft), csatornánként minden beállítás tárolható: hangerő, képarány, kontraszt stb... hova fejlődünk....
-
Vásárlás előtt állok és csak a gari miatt a samu... A képminőségre annyira nem vagyok igényes, de a képarányra igen!!!
Samu D5500... elolvastam sok mindent. Pl ezt is és a TV használati útmutatóját
Továbbá egy ideje olvasgatlak Titeket...Kérdések: Be lehet-e csatornánként állítani a képarányt és az le lehet-e tárolni?
Pl. paprika TV 16:9, filmmúzeum-ra megint mást stb... csatornánként lenne egy alapértelmezett.
Ha nem lehet... akkor melyik lapos TV-n lehet?
Idézet a manual-ból:
"Ne használja sokáig a 4:3-as formátumot. A képernyő bal és
jobb oldalán, valamint közepén kialakuló sávok képmegőrzést
(képernyőbeégést) idézhetnek elő, amelyre nem vonatkozik a garancia"Ez gondolom vicc....
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest