Hirdetés
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tegla80
addikt
válasz castiels #60718 üzenetére
Szia
A strapát bírja majd tutira,azzal nem lesz gond.
de: az a tv az ami abban az évben gyártott samuk közül megkapta a "játékra alkalmatlan" jelzőt itt a topic-ban. Sajna akkora az input lag-ja,h a game mód sem segít már rajta.
Itt láthatod képekben a késést,de rákeresve is ezt fogod látni mindenhol.
A TV az akkori úgymond "bestbuy" volt a 100Hz e és ára miatt,de a játék a gyengéje.(es6100 lett volna a tuti neked 100Hz/jó input lag párosban)[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
-
Tonyk
veterán
válasz castiels #66547 üzenetére
Nekem ilyen van, teljesen rendben van. Szerelni kicsit nehézkes, mert jó hosszú csavarhúzó kell hozzá, hogy a "leesésgátlót" be tudd fixálni, de egyébként ok. Kábelek is simán elférnek hátul (f6400) (persze felakasztás előtt érdemes bedugdosni őket.)
szerk.: bocs, nem az hivatkozottról, hanem a #66547-esben említettről beszélek.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz castiels #66557 üzenetére
LAN, Optika, (RCA, mondjuk ilyen nem használok), tápcsati igen nehézkes , mivel az hátulján van. Bár ezek olyanok szerintem, hogy az életben csak 1x dugod be. Ergo ezeket konzolra akasztás előtt közvetlen.
USB, HDMI, antenna meg oldalról simán csatlakoztatható még falra szerelve is.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
w333
félisten
válasz castiels #66953 üzenetére
Elvileg 1080p -ben mennek a 3D filmek ... Link
Persze ha BR lejátszóval BR filmeket akarsz lejátszani, ott már lehet lenne különbség nem tudom nem próbáltam
Képernyő üzemmód ~ Normal
Háttérvilágítás ~ 15
Kontraszt ~ 100
Fényerő ~ 40
Élesség ~ 50
Szín ~50
Árnyalat ~ 50/50Din. Kontraszt ~ Ki
Fekete tónus ~ Ki
Bőrszíntónus ~ 0
Csak RGB üzemmód ~ Ki
Színköz ~ Natív
Fehéregyensúly ~ Alap
Gamma ~ 0
Fényerő Mozgáshoz ~ KiSzíntónus ~ Normal
Digitális zajszűrés ~Ki
MPEG zajszűrés ~Ki
HDMI feketeszint ~ Alacsony
Film mód ~ Ki
Motion Plus ~ Egyedi 10/3
Led Mozgásjavítás ~ KiiPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
válasz castiels #66957 üzenetére
Nem-nem nyúltam semmihez ...
És lehet hogy az írja, de én nem nagyon vettem észre különbséget az 1080p 2D és az 1080p 3D között, és mondom ... lehet hogy egy BR 3D -nél már látszana a különbség, de MKV -nál szerintem kb. ugyan az a 2D és 3D minőség is ...Samu oldalán most néztem és sehol nem írja hogy felezett lenne a 3D
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
válasz castiels #66959 üzenetére
Hát ez az ... én is összehasonlítottam már drágább Samu 3D TV -el és kb. ugyan az volt a minőség, nem tudom hogy felez vagy nem felez, de a lényeg hogy gyönyörű képe van 3D -ben is, szerintem teljesen jó
Amik már szemmel láthatóan jobbak 3D -ben, azok már a 300k -s árkategória !
Viszont én nagyon megvagyok vele elégedve, igaz hogy én inkább ilyen 30GB FHD filmeket nézek, amik ugye nagyon gyönyörűek, és örülök hogy nem egy olyan TV -t választottam ami felhősödik, inkább felezzen de ne felhősödjön
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz castiels #66967 üzenetére
Egy mkv anyagból céleszköz sem tud FHD 3D-t kreálni.
A lényeg azon van, hogy a 3D film ne mkv-ba legyen pakolva SBS, HALF stb néven, hanem 3D BD iso aminek a mérete jóval 25GB felett van pl. 44GB vagy gyári 3D BD lemez legyen. Ezt utána akár PC/laptoppal is lejátszhatod ha megfelel a 3D kívánalmaknak a hardver része vagy 3D-s MP, BD lejátszó, "High Speed" HDMI kábelt használva. (tévesen, hétköznapi nevén 1.4-es kábel)[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
w333
félisten
válasz castiels #66980 üzenetére
Az F6100 az EH6030 utódja, kicsit butább még "ethernet" sincs rajta
(#66981) PuMbA
Melyik típus ez pontosan ... ? és egyedi 10/3 -t próbáltad már ?
Én pedig azt tapasztaltam hogy ez nem a TV hibája hanem a szolgáltatóé / csatornáé ... ki tudja hogy milyen hz -n küldik az adást ? nálam pl. 10/3 beállítások MKV filmek tökéletesen mennek (soha nem láttam még akadást 2D FHD 30GB filmeknél sem), sőt a csatornák 90% is viszont néha vannak olyan műsorok (sorozatok) ahol én is pici akadást tapasztalok, kérdés hogy milyen kamerával forgatták le az adott műsort / vagy sorozatot
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz castiels #74780 üzenetére
Tiszta Nekem F6100 van, de néztem már EH6030-ot is, ami ugyanaz a kategória és ha erősre állítod a Motion Plus-t, akkor nagyobb képhibák keletkeznek
liana_87: Összefoglaló alapján a 6000-res szériában kell nézelődnöd. Arukereso-n találd meg azt a 6000-res szériás TV-t, ami 55"-ban eléri a kereted árát e.vid már válaszolt is
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz castiels #74788 üzenetére
Éppen az a lényeg, hogy ne legyen "folyékony folyamatos", mert az egy káros mellékhatása a mozgóképfelbontás növelésének, úgynevezett artefakt. Szappanopera effektusnak nevezik, 100-ból 95 ember utálja.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PuMbA
titán
válasz castiels #74788 üzenetére
Nagyon egyszerű, azért, mert a Normál az egy 5/5-ös beálltás, a Szemkímélő meg 0/5-ös, tehát a második szám miatt több képkockát szúr be és ezáltal folyamatosabb lesz a kép A Tiszta az meg 5/0 Mindenesetre csak az Elmosódás csökkentés növeli a mozgásfelbontást és az is csak 8-as értékig (HDTVTest mérés alapján), felette már ugyanannyi mozgásfelbontást mérték, több képhiba mellett. A Torzításcsökkentés meg egyáltalán nem növel mozgásfelbontást, mint ahogy látható a HU6900 TV-n, ami nem ajánlott, mert csak ez az egy csúszka van és 300 soros marad a mozgásfelbontása, hiába rakod fel bármilyen értékre azt a csúszkát
(#74799) Teasüti: Kapcsold ki a Motion Plus-t és lesz akadásod elvileg
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz castiels #74800 üzenetére
Biztos nem megfelelő, mert csak 300 soros mozgásfelbontást ad az 1080-ból HD adás esetén, de még egy SD adásét (kb. 600 sor) se éri el, hiszen előbb írtam, hogy egy 0/5 beállításnak megfelelő A Tiszta az egy alapvető beállítás, hogy legyen elegendő mozgásfelbontásod Ezt az ember nem veszi észre az elején, de ha egy ideig nézed, akkor simán látható, hogy ha nincs Elmosódáscsökkentés bekapcsolva a Motion Plus-ban, akkor nagyon elmosódnak a részletek mozgás közben
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz castiels #74810 üzenetére
Mihez képest, az ember bármit meg tud szokni A TV adás 50fps, a Szemkímélővel kapsz belőle 100fps-t, de egy film csak 24fps. Természetes, ha a Szemkímélő után nézed a Tiszta módot, akkor nem tűnik olyan folyamatosnak. Ha meg kijössz a moziből a 24fps után, a TV adás 50fps-e nagyon folyamatosnak fog tűnni Érted....10 évvel ezelőtt senki sem mondta a CRT TV-re, hogy milyen lassú szaggatott képet ad...mert megszokta mindenki és neked se fordult meg a fejedben Az, hogy pillanatnyilag így látod az egy hirtelen felindulási dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
-
R3nts
senior tag
válasz castiels #74780 üzenetére
Nekem 10/3 "egyedi"-n van, és futballmeccseknél például semmi csíkozódás....tesztelgetztem sokat,nekem a 10/3-as beállitás bejött az EH6030-as 40"-os tévén.
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Teasüti
nagyúr
válasz castiels #74815 üzenetére
Motionplus egyéni beállításoknál az elmosódás csökkentést told fel maxra, oszt talán jó lesz!
Én nem is használok előre definiált beállítást (tiszta, szemkímélő, stb) csak ezzel a két csúszkával játszok. Amelyik tartalom bírja az interpolációt, ott sok dejudder, amelyik nem, ott kevés. A kevés az nálam 6/10, addig nem látok szappanoperát és elviselhető mértékben hibázik az interpoláció is. 10/10 meg jellemzően animációs filmeknél válik be, ha nincs túl sok nagyon gyors mozgás és mellette részletesen kidolgozott képi világ, mert akkor sok lesz a interpolációs artifact (mint mondjuk a Villám és a varázsló esetén, az a film darabjaira esik szét 10/10-nél).
Az elmosódáscsökkentésnél meg nem figyeltem meg képi hibákat, így az always 10/10 nálam.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz castiels #77561 üzenetére
Amit annyi pénzért adnak, az minden, csak nem házimozi. Nemrég kerültek szóba a soundbar-ok, melyek közül még a 60-70000 forintos is elég vacakul szól. Akkor mit vársz egy 25-40000 forintos 5.1-től? Valami PC-s aktív hangdobozpárt keress, aminek van optikai bemenete.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz castiels #77566 üzenetére
Egyrészt a lapos kialakítás miatt nem fér el akkora méretű hangszóró, amiből normális hang jöhetne ki, másrészt ezen is spórolnak és filléres vackokat szerelnek a tévékbe. Saját tévém hangja elfogadható, van egy mélynyomónak nevezett hangszóró a hátlapján, mégsem azt hallgatom.
1998-óta rendelkezem házimozi erősítővel, hozzá illő hangdobozokkal (egy ideje már 5.2, mert két szubládával sokkal nagyobb az élményfaktor) ami 90 %-ban üzemel, a TV kapcsolja. Aki teheti kövesse a példámat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Teasüti
nagyúr
válasz castiels #77557 üzenetére
Nézz szét a PC-s 5.1 fadobozos Genius vagy Logitech (esetleg Creative) szettek között, aminek van optikai bemenete!
Azok olcsók és avatatlan füleknek tetszetős hangja is van.(#77566) castiels
Botrány? Ha rajtam múlna hangszóró se lenne már a középkategóriától felfelé.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz castiels #77573 üzenetére
Számomra már az furcsa, hogy valaki Blu-ray filmek hangját a TV hangszóróin szólaltatja meg. Eszembe nem jutott soha.
Mint említettem, már 17 évvel ezelőtt, az egyébként egészen jó hangminőségű Sony Trinitronról, Scarton vezettem Pro Logicos házimozi erősítőbe a sztereó jelet, pedig akkor még DVD sem volt.
Ahogy Teasüti is írja, a tévék hangszórója legfeljebb a híradóhoz megfelelő. Persze ez is igény kérdése, vannak emberek, akiknek mindenre megfelel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PuMbA
titán
válasz castiels #77583 üzenetére
Aztán a magas hangok honnan fognak jönni? Egyik hangfalban sincs magassugárzó Szerintem ne komolytalankodjunk, egy 1250B ár/érték arányban verhetetlen. 5.1-es rendszert meg el kell helyezni, az hogy bedobálsz valahova 6 hangfalat még nem ad térhangzást, ilyen áron meg felejtős egyébként is az egész.
[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
válasz castiels #77587 üzenetére
Oké minden ok. Akkor szerintem meg is rendelem.
Mennyivel fog egyébként jobb hangzást biztosítani? Remélem nem fog torzítani.
Igazság szerint nem kell hogy szétvigye a szobát, de azért egy tisztességes hangja legyen már a filmnek...
A TV fejhallgató kimenete az melyik színű is?
A kis fülhallgató alatt igaz?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz castiels #77588 üzenetére
Fülhallgató felett Ne parázz a hangja miatt, látom beírtál a Milyen hangfalat topikba, de ha a keresőt használod vagy megnézed az ottani Összefogalót, akkor az 1250B a legajánlottabb hangfal ebben a kategóriában és senki sem fog róla rosszat írni, mert mint írtam, 10k-ért ajándék a hangja Egyébként nekem is ilyen van
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz castiels #77583 üzenetére
Olyan nincs a keretben, amin van digitális bemenet és van DD/DTS dekóder?
Abban az esetben még hangkártya se kellene (vagy a hangkártyára szánt összeget csapd hozzá a tejfölösdoboz szett árához, hátha belefér majd a digitális hang is).Analóg kimenetből azt ugye tudod, hogy a tévéken csak sztereó szokott lenni? Tehát megszólal majd a két front és semmi más (a szub se).
Amúgy ebben a kategóriában majdnem mindegy milyen hangkártyára kötöd... Vegyél vmit bagóért Hardverapróról, aminek még van támogatása az új oprendszereken, aztán el kell felejteni.
Persze csak ha az alaplapi nem felel meg, mert az sem lepne meg, ha megfelelne.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz castiels #100860 üzenetére
Nálam a telefonkijelző tévére küldéséhez nem kellett más tennem, mint amit leírtam. Tudja ez a tévéd ezt a funkciót? Ha igen megpróbálhatod a tévé screen mirroring elindítását majd az ottani lépéseket végigcsinálni.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz castiels #100862 üzenetére
Az tévém tudja és a letölthető pdf kézikönyvben benne is van hogy kell használni.
De sajna a te tévéd használatijában nincs ilyen, szóval szerintem sanszos hogy nem tudja.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Batib
őstag
válasz castiels #106201 üzenetére
Nem jó más adapter, csak a Samsung sajátja. Az edigin van, de nem fogsz neki örülni.
(Nem vagyok tájékozott benne, de a chromecast nem HDMI-n csatlakozik)Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest