- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
jbnd-007
tag
Én nem éleztem a pengét és egy év után cseréltem. Néha megnéztem a füvet, nem szaggatta. Egy hónap után ránéztem az új pengére, pont olyan tompa volt, mint a tavalyi. De nem baj, a rendes fűnyíró kése se borotvaéles.
Sikerült viszont venni valami olyan csodás felülvetős fűmagot egy terület javításakor, amit nem csak a robot szaggat meg, de a nagy fűnyíró is lefullad rajta. Úgyhogy sok múlik a füvön is.
-
WiZARD
addikt
Összeteker szigszalag azért nem az igazi megoldás, még ha ideiglenesen működik is.
Jobb valami vízmentes kötés - zsugorcsöves, vagy a zselés összenyomós -
Gabesz87
veterán
Köszi a gyors választ. Ja értem, akkor gyakrabban kell mennie, világos. Dokkolót akkor a szegélyen belülre, a fűre kellene tennem ezek szerint!? De az vízálló (ill. maga a gép is), nem baj ha ott van állandóan bedugva, és éri az eső? Mondjuk akkor még ezen is agyalnom kell, mert nem szeretném, hogy állandóan egy hosszabbító legyen a kertben. Hogy a túróba oldja ezt meg mindenki? Kis garázst építetek a fűnyírónak?
Ha random mozog, kb. várhatóan mennyi idő alatt megy végig egy ekkora területen? -
És ettől mi lesz jobb?
Oké, nálunk nem pázsit van, és nyilván van az a fűminőség, ahol már látható, hogy milyen élesek a pengék.
De a legtöbb általános fűfelületre az évenkénti élezésnek elégnek kell lennie. Gondolom ezt ezért, mert ismerek kerteket, ahol két éve megy a robot hozzányúlás nélkül, és most kezd látszani, hogy mintha több lenne az állva maradt szál.
MaCS
-
jbnd-007
tag
Amikor frissítetted, nem volt benne a fájlnévben? Vagy szerviz csinálta?
A régit már nem tudod lekérdezni szerintem. Ha beledugsz egy FAT32-re formázott pendrive-ot, ráír egy fájlt, abban lesz az új. (Várd meg a második csipogást, mielőtt kiveszed.)
Nekem 1.80-assal érkezett.
-
Speederer
senior tag
Abban egyetértek mikrofonnal, hogy a ritkán nyírt fű nem lenne olyan szép, mintha minden nap vágna belőle egy kicsit.
Viszont azt kevésbé érzem helytállónak, hogy nem tudna mit kezdeni a nagyobb fűvel. Itt a nagyobb fű alatt persze nem a derékig érő gazt értem, de mondjuk a kb 10-12 centis fűre simán ráengedtem a Parkside-ot. Lehet nem annyira élvezte, de megoldotta.És az eredmény még így is sokkal szebb lett, mint amikor ugyanezt a füvet vágja valaki nem fűgyűjtős tologatóssal.
Sok olyan közterületet is látok (főleg kisebb településeken), amit csak "kaszálgatnak", tehát mondjuk évente párszor, mert gondolom nincs rá kapacitás. Egy egyszeri beruházás segíthetne megoldani az ilyen problémákat (vagy legalább egy részét) ilyen feladatra optimalizált robotfűnyírókkal. Legalábbis szerintem.
Na de abbahagyom a nyavajgást...
-
jbnd-007
tag
Nekem is LX790.1 van, arra írtam ezt. Ha szépen lemenne energiatakarékos módba, akkor nem merülne ennyire és nem lenne szükség erre a beprogramozott töltésre.
Anaconda te jól értesz az elektronikához, megmérhetnéd egyszer a nyugalmi fogyasztását. Esetleg külön a kijelzőét meg az alaplapét, ha meg lehet, hogy mi szívja az akkut. Ha a kijelző, akkor esküszöm elvágom azt a kábelt.
FB csoportban egyébként volt egyvalaki, akinek 2 szezon után meghalt az akkuja. Bár azt mondta, neki elakadt valahol és teljes lemerülésig pörgette a kereket, szerinte azért. De egy normális BMS-nek nem volna szabad engednie az akku túlmerülését.
-
jbnd-007
tag
Nekem egyszer válaszoltak, tehát léteznek. Igaz, vásárlás előtti kérdést tettem fel.
A válasznak amúgy nem sok haszna volt, tipikus "elolvasom az első fél mondatot és küldök egy konzerv választ" rutin.
Furcsa nekem ez a hozzáállás amúgy. Oké, hogy mi le vagyunk szarva, de a legnagyobb német piacon azért megerőltethetnék magukat egy kicsit. Nyilván így legközelebb a Worx márkát se veszi számításba az ember, mert fél, hogy ott is hasonló lesz a színvonal.
-
-
süti5
őstag
Kérdés, hogy szüksége van-e sok embernek az ennyire cizellált gépekre. Eddig tökéletesen elégedett vagyok a géppel, még akkor is, ha 5 ből egyszer nem megy vissza a töltőre, mert sikerül elakadnia mondjuk valahol. Fogom, visszateszem töltőre és ennyi, az eddigi csomó fűnyírás helyett ez gyakorlatilag semmi.... Nyáron mikor megy az öntözőrendszer, akkor a gép indítása előtt megnézem, visszament-e az összes szórófej, séta a kertben, majd utána indítom a gépet. Nekem ennyi simán belefér és ezért nem vennék hiperszuper lidaros kamerás cuccokat. Egyszerűen használható kis masszív gépek ezek a parkside cuccok, de szerintem jól használhatóak.
-
-
jbnd-007
tag
Nálam még látszik a kábel (bár a zöld szín nem segít) és már így is majdnem elszakítottam kézi gyepszellőztetés közben, pedig nagyon figyeltem rá. Szerintem jobb lerakni 4-5 centire ahol csak lehet, mert akkor akár a gépi szellőztető (a rugós változat) is elmegy felette.
-
q13579
senior tag
Köszi a választ. A 2m-t hogyan kell értelmezni? A határolókábelek közötti legyen meg ez, vagy a két szél között, tehát lehet akár 2,2 méter is?
Illetve ebbe a 2 méteres szabaszba a vezérkábel beleeshet? Mert máshogy nem fogom tudni sajnos megoldani a vezérkábel elvezetését, csak ebben a kb kis szakaszban.
Köszi előre is.
-
insight
aktív tag
Nem tudom miről beszéltek, én 2020 óta ugyanazokat a pengéket használom, heti 2 nyírással, Bosch Indego 350+ S. A tavaszi telepítéskor lepucolom a pengéket és idén picit megéleztem reszelővel, de a fiókban pihenő cserepengéknek semmi értelmét nem látom, tökéletesen szépen nyír. Az udvar kb 130nm. Miért kellene pengéket cserélnem? Látnom kellene valami jelét a kopott pengéknek? Kihagyott fűszálak, vagy mi?
-
gorbep
senior tag
-
Anaconda
tag
Na pont az esőszenzor miatt kérdeztem. Mo meg a dög fekte, nálam délelőtt 2-3 órát süti a nap, akkor sem telibe, de jó forró tud lenni. Azért a ragasztott fólia a gombok körül és a kijelzőn engem hosszútávon nem győzött meg. Meglátjuk idén hogy szuperál aztán jövőre lehet kap egy garázst. Legrosszabb esetben ha esőben kezdene füvet nyírni max megy egy kört.
-
burkolat1
csendes tag
Szia OPooPO!
LX790 vásárlásán gondolkodom. Látom, hogy van már vele pár év tapasztalatod. Pár dolog foglalkoztat még a vásárlás előtt, köszönöm, ha segítenél benne:
1. Alkatrész ellátottság. Hol veszel pótkéseket és mennyiért? Működik e késélezés házilag? Szervízháttér van itthon?
2. Mennyire tudja kezelni a szűkebb átjárót? Egy 70cm-es átjáróm van (amit lehet, hogy elengedek, mert pici terület, ami így kimaradna...Illetve van két terület, ahol 2, illetve 1,5 méteres az átjáró.
3. Körben térkövet raktam szegélynek (12cm széles) mögötte műanyag ágyásszegély, ami bent tartja a mulcsot/kavicsot az ágyásban (ez kb 3-4 cm-re emelkedik ki a síkból) boldog lennék, ha elegendő lenne a 12 cm térkő, hogy a szegély végig nyírva legyen. ZSerinted ezt tudja kezelni. A szegély végig kanyarog, íves.
Előre is köszi. -
Semin
őstag
Azért köszi, hogy megemlítetted, lehetett volna belőle egy kisebb bonyodalom
Már csak az optimális elhelyezést kell megtalálnom. Jah meg egy pótakkut, mert a benne lévő kuka.
Nem tölt semmit, pedig 1 napja töltőn van. Betudom annak, hogy a boltban 4 nálam pedig 1 évet állt.
(2018-as a gyártási év alapján) -
Ch4os
aktív tag
-
Ch4os
aktív tag
Röviden igen.
Több hasznos dolog is történik ilyenkor. Mondjuk csúnya lesz szellőztetés után. Értsd ritkásabb lesz a fű így közé látsz, sötétebb földszínübb lesz.
De utána rávetés, locsolás indítása és pár hét múlva tápozni is lehet. (friss vetést nem tápozunk)
1-2 hét és olyan lesz mint volt, sőt jobb. -
Keef_Lee
senior tag
Nálam a 3. szezont kezdi, kb. 350 m2. Majd lesz nagyobb terület is később.
Ősszel úgy raktam el, hogy még annyit tudott, mint beüzemeléskor. Heti 6 nap, mert hétvégén is néha direktben elindítom. Ha már nem bírja, akkor gondolkodom az akkupack forrasztásos videókon... (ezek csavarbehajtó akksik megújítását jelentik általában, de szerintem ezt is meg lehet oldani.) -
-
Leon77
őstag
Régebben az aldiban vettem ilyen kis akkus multi gépet, amin van mini flex, mini köszörű több fejjel és sokszor lehet hozzá kapni kiegészítőt is. Azzal, kis satuba befogom és úgy.
Azt hiszem anno 7 ezer forint volt és sokszor jól jön.
-
Keef_Lee
senior tag
Nem engem kérdeztél ugyan, de írom, hogy én már 2 éve a hozzáadott kést használom. kb. 2 hetente élezve.
Ebből a legtöbb "élezés" csupán annyi, hogy egy kis késsel a fűlevével összekeményedett port levakarom. Néha pedig reszelővel tényleg élezek.
Szerintem még 3 évig ez így működik simán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest