- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sagesz93
addikt
-
Sajnos a Mammotionnél nem kamu, szoftveresen is korlátozzák (az app-ban "körberajzolható" terület nagysága van lekorlátozva, és a zónák száma). Hardveresen 1:1-ben ugyanaz a két Yuka mini. A 800-asnál a +80eFt-ért cserébe egy nagyobb akkut kapsz, és megemelik a szoftveres korlátot. Nem valami korrekt, de ez van.
-
sagesz93
addikt
Köszi ha megnézed nekem, a dokkolás helyén még tuti van wi-fi, tehát ha odáig elég neki, akkor jó lesz
Már csak az a kérdés milyen erős a vétele, most iphone 14 pronak még megvan a kert közepén is a jel, akkor csak meglesz a fűnyírónak is a ház falánál még...
A Yuka Mini széria is érdekes számomra, úgy látszik ez az év lesz amikor elég jó választék lesz ezekből a gépekből versenyképes áron. -
madkiller
őstag
Sokaknál működik, de tömegével vannak olyan emberek Segway csopikban Luba csopikban, ahol nem. Csak kiemeltem egyet, ha időt szántam volna rá tehettem volna be 100 képet érdekes szitukról. De akár a saját összehasonlító videomat is a 2 fűnyírórol érdekes. De mint mondtam bizonyos körülmények között sok embernél működik, de a Terramow most ugrott egy gent és csinált egy még egyszerűbb még jobb robotot.
-
Forek
újonc
-
insight
aktív tag
nem mondasz hülyeséget
Ugyanitt Bosch Indego eladó
Amúgy viccet félretéve, azért nem téglába megy át, 2G nélkül is alkalmas marad a fűnyírásra, csak a SmartMowing nem (időjárást nem tudja figyelni) illetve a távirányításos app válik munkanélkülivé. Attól még feltérképezi a kertet és be tudok állítani manuálisan naptárt is. Hát valljuk be jóval szarabb, de mivel egy 3 éves fűnyírót nem hiszem, hogy túl sok pénzért tudnék eladni, inkább megtartom, elviszem a másik házhoz és veszek mellé (helyette) egy 4G-set majd.
-
WiZARD
addikt
f4lcon igen, azt is láttam, kickstarteren egész sok pénz is gyűlt, aztán 1 hete lefújták az egészet, visszakapja a pénzét mindenki. Személyes okokra hivatkoznak és azt mondják valamikor később lesz belőle termék.
Ch4os ezt én se értem, miért nem volt eddig lidar-os robot.
Persze, kertben picit nehezebb mint lakásban, de azért úgy gondolom ott is van bőven fix pont, amihez lehet mérni és térképet csinálni, navigálni.
FB csoportjában valahol írtak 1000€ körüli induló árat, ami elvileg a listaár fele. Meg elvileg van visszaküldési lehetőség. Viszont ebben az a szívás, hogy csak október környékére ígérik a szállítást, ami nekünk már nem igazán szezon... -
robot porszívókhoz képest ezek 'buták'
Sajnos ami működik beltérben, az kültérben nem. Olyan kamera/lidar és egyéb megoldások kellenének bele a napfény és a nagy terület miatt (na meg hozzá nem kicsi számítási kapacitás), hogy nem igazán lenne piaca az ára miatt. GPS-el néhány gyártó próbálkozik, de kevés sikerrel. Sajnos csodák nincsenek, a GPS/Glonass/Galileo szándékosan van butítva ugye a civil szféra számára, szóval nem a gyártón vagy a beépített műholdvevő SoC-on múlik a pontosság, egy szint alá egyszerűen lehetetlen menni, mert ennyit enged maga a szolgáltató. Ha egyszer majd nem lesznek háborúk, meg különleges katonai műveletek, akkor talán megkaphatja a lakosság is a cm-es pontosságot, de erre kevés esélyt látok a mi időnkben
Amúgy azt én sem teljesen értem, hogy földi jeladókkal kiegészítve miért nem próbálkoznak. Így csak pár elemes jeladót kellene leszúrni a kertben, de ilyet még nem láttam egyik gyártótól sem.
Lehet mostanában látni mozgolódást azért, pl. ott a Segway, vagy a Worx új határolókábel nélküli modellje. Az elsővel nem tudom mi a helyzet, az utóbbit meg jegelte a Worx nyersanyaghiányra hivatkozva. Ha fontos ez, akkor lehet, hogy várnod kell 1-2 évet, de akkor is max betatesztelhetsz egy kisebb vagyonért
-
Leon77
őstag
Szia. nekem van robot porszívóm több is, Xiaomi s50 meg s5 max.
Ha olyasmit vársz, amit ezek tudnak, akkor sajnos el kell keserítselek. Nekem Bosch indego s 500+ fűnyíróm van, ami "szisztematikus". Pont ezért választottam ezt. Nem random megy, hanem egy algoritmus vezérli úgy, hogy párhuzamosan nyír részeket.
Nagyobb törzsű fákat nem kell körbe keríteni, neki megy és aztán teszi a dolgát. Ugyanez igaz stabil, jól körülhatárolt objektumokra is (szalonnasütő például). De ha mondjuk ágyásod van szintben, akkor bizony azt körbe kell keríteni.
Ez a robot készít térképet, picit hasonló, mint a porszívó esetén, de azon kívül, hogy nézed hol a robot, semmire sem jó. A térképet az algoritmus készíti a kábelezés alapján, méri, hogy hol, milyen szögben, milyen távolságban fordul a robot. Nem tudom milyen a kerted, az enyém picit bonyolult, de a kábel lerakásánál kis fifikával ki lehet kerültetni az ágyást például.
A kábelt lehet a földbe süllyeszteni, így gyepszellőztetésnél nincsen gond, nekem is így van már. Ha módosítani, bővíteni kell, én elvágom, aztán ahol kell összesodrom és zsugorcsövet teszek rá. Szerintem nem kell a drága zsírcsatlakozót használni, felesleges.
A lidar technológia itt nem működik, mert a kert nem zárt tér és nincsen, ami visszaverje a lézersugarat. A gps meg nem elég pontos hozzá. Állítólag készül sok új vezeték nélküli megoldás, de olyat én még nem láttam, ami a gyakorlatban rendesen működik is (ha rosszul tudom remélem valaki kijavít). tehát olyasmi, mint a porszívónál itt nincsen, se no-go zóna se semmi, azt kábellel kell megcsinálni.
A bosch indego s+ esetében érdemes tudni, hogy a szegélyvágás állítást csak az s700+ tól fölfelé tudja. nagyon mérges vagyok emiatt a bosch-ra, mert régebben az ötszázas is tudta, de kivették a szoftverből egy frissítéssel és downgrade-elni nem lehet.
Ez nálam annyiban hátrány, hogy minden nyírás előtt van szegélynyírás és nekem minden nap egyszer körbejárja a kertet és a szegélynél a kerékkel egyszerűen kijárja a füvet, mert túl gyakran megy azon az útvonalon.
De mindent összevetve imádom, mert rengeteg munkát és időt megspórol nekem az automata öntözővel együtt és nyáron is mindig szép és rendezett a gyep.
Ha bármi érdekel még szívesen segítek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest