- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaconda
tag
Szép a fű! Nekem is ilyen sűrű volt, kb 3-4m3 földet ástam ki az öntöző rendszer telepítéskor januárban, én úgy számoltam, hogy alatta nem marad meg a fű. Szerencsém volt hogy tél volt, gondolom a fű is telelt és pár hét után még a fele kb életben volt amikor letúrtam róla a földet..
-
Ch4os
aktív tag
Detto nálam is. Vakondháló és nincs gond. 100%-os megoldás! Széleken is szépen le kell peremezni! (nekem nem volt meg és ott feljött, de azt utólag könnyebb javítani)
A,
Az a gond ha a felületre teszed utólag, akkor utána toppingolni kell a kertet sokszor 1-2 havonta ismételgetve lassan pár mm-nyi föld/finomkavics keverékével és meg kell növelni a kertet 2-3 cm-rel, hogy besüllyedjen háló, de meg lehet oldani. Mert akkor már a gyepszellőztetés is menni fog. Ez azért sok meló, sok idő, kertész nem vállalja, vagy horror áron.
Elég a műanyag háló, nagyon erős. Azért nem tudja feltolni, mert a környező föld súlyát is fel kell tolnia és úgy már nehéz.
B,
Totálirtó, Vár, pár centi föld leszed, háló lerak, föld vissza és újra vet vagy szőnyeg.
C,
Tűrsz (veszed a kötyüket, porokat, gázokat, fogókat) és ha elment, akkor rendbeteszed és várod mikor jön vissza. :-)
D,
Nem szép dolog. De ha havernak ha van kotorék, vadász kutyája, akkor fogadd örökbe 1-2 hétre míg ők elmennek nyaralni és ő teszi a dolgát. Lehet kicsit szétrugdossa a kertet, de után ígyis-úgyis rendet kell rakni valaki miatt.Amúgy a vakond feljön föld felé is ha lent ütközik és simán átmászik a föld felett. (persze nem 2m-es beton kerítésen)
-
insight
aktív tag
Szerintem én ezen a héten beszedem, mert jövő héten már érkeznek a 0 fok körüli hajnalok, nem szeretném megvárni, hogy fagyott földből kelljen kicsavaroznom a talpat. Plusz, látom, hogy már sok dolga nincs, annyira belassult a fű, és a lehulló levelek is csak felesleges maszatot okoznak.
más: mit kezdenétek azzal a szomszéd macskával, aki a két napra kinnhagyott (elakadt) fűnyírónak képes pont a kijelzőjére sz.rni?
-
WiZARD
addikt
Gardena szakszervizben/képviseleten lehet megrendelni. Ezek az alkatrész számok:
590939801 Védő
593589301 Vágótárcsa
Bruttó 13ezer körül volt a kettő együtt.A hátsó kerekek elférnek, de a sarkokból picit kiszedtem azért biztos ami biztos.
Az első bolygó kerék miatt kellett picit többet kiszedni, ahogy a képen láthatod a bevágást.
(dremellel kb 5 perc volt) -
DougButabi
tag
Érdemes megnézni a konkrét robot leírását elhelyezés tekintetében. Én most telepítettem Gardenát, simán lehet nyírandó területen kívülre rakni, csak a dokkolóval szemben állva kell neki minimum helyet hagyni. Be lehet állítani, bázisállomás elhagyása után hány centivel kezdje el a nyírást.
-
-
DougButabi
tag
Igen, lehet állítani túlfutást, gondolom a 30-35 cm dróttávolság a gyári beállításra vonatkozik.
Én lefektettem a leírás szerint, és ahogy nézem falnál kb 2-3 centi hiányzik a koccanáshoz, lehet egyszer elszórakozom vele, de ugyebár állítás után kellene figyelni, hogy koccan e , esetleg elakad e valahol, 1-2 cm többletnyírás miatt miatt nem biztos akarok vele szórakozni.
Várok vele pár hetet, hogy lássam mekkora pontosan az a rész, amit nem nyír meg, és ha pont 21 cm, akkor azért eltolom hogy 1 cm-el hogy elég legyen 20 cm szegély lerakása.Vezetőhuzalnak zónázáskor vagy szúk átjárókon van szerepe, itt majdnem mindegy, én a 270 fokos sarokba tenném.
-
DougButabi
tag
Szerintem jóval közelebb kellene tenni a vezetéket, ahhoz, hogy a térkő szélén is nyírjon.
Csak sajnos nem teheted, mert fal van a térkő mögött.
Leírás alapján faltól 35-re kell letenni a vezetéket, ha mondjuk bokor lenne a térkő mögött, akkor kell 30 centire rakni a térkő belső szélétől..Én most telepítettem hétvégén egy gardenát, és úgy sacccra kb 15-20 cm-el nyír túl a vezetéken, ebből az következik, hogy fal mellet 15-20 cm mindenképpen nyíratlan marad, szóval ilyen széles térkő kellene, hogy patent legyen minden.
Ha rosszúl gondolom, valaki javítson ki! -
insight
aktív tag
Hát, haljak meg, ha értem a skiccedet, pedig már láttam pár rajzot
A határolóvezeték mindig a fűnyíró közepén fut, tehát a faltól, kerítéstől, házfaltól stb. mérd ki a megfelelő távolságot, és amennyire lehet, a térkövön fog futni. Értelemszerűen a térkő alá is rakhatod, ehhez fel kell szedni a térkövet, vagy közé, ha megfelelő mintázatú. A legkényelmesebb, ha mellé rakod közvetlenül, akkor a fél fűnyíró fog áthaladni a térkő szélén, ha a térkövön nem kell nyírni gazokat, akkor ez a legjobb megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- DXRacer Air Gamer szék
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest