- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andras6800
senior tag
válasz
mikrofon #3037 üzenetére
Ismételten köszi a válaszokat. ez elég hasznos, pláne, hogy nekem a nagy diófa pont a meredek részen van. Továbbra is megy a vergődés, hogy melyik lenne jó nekem. Bár ez utóbbi információk Luba felé döntötte vissza a mérleg nyelvét.
Yuka gyűjtővel:
Pro: van 3 fám ( 1 bazinagy Dió, egy feltörekvő Datolyaszilva és jelenleg egy jó nagy barack, amit elvesz lassan a monília, helyére majd vélhetően füge megy.), illetve szomszéd csersenyéről meg másik szomszéd bükköséről és kapok levelet nem keveset. Ergó hullik a levél, és még csak nem is ugyan akkor. Dióról egészben évben van némi levél. Con: gyűjtővel a diófa alatt pont nem tud gyűjteni, menni, továbbá kétesélyes, hogy a lejtős részen mennyire tudna dolgozni egész szezonban.Luba:
Pro: be tudná járni az egész kertet mindig.
Con: ősszel levélhullásnál lövésem sincs, hogy kéne csinálnom, hogy mehessen a cucc. Az az év közbeni pár levél gondolom bedarálódik, nem gond.Mások hogy csinálják ezt az időszakot? Amúgy nektek minden nap megy? Vagy csak heti 1-2x? Nyílván függ attól, milyen gyorsan nő a fű. Így tikkasztó nyáron elég 2 hetente levágnom tologatóssal, és akkor sem vág sokat. Vannak foltok ahol jobban nő azért.
-
válasz
mikrofon #3030 üzenetére
Ezekkel a dőlésszögértékekkel nem árt óvatosnak lenni.
Most már a harmadik különböző márkájú gépnél látom azt, hogy egy-két hónap használat után annyit kopnak a kerekek, hogy a lejtőkön oldalirányban nem tartják meg a gépet.
A saját Parkside-om így egy messze a megengedetten belüli lejtőn rendszeresen kezdett el átcsúszni a dróton, egy haver Gardenája pedig le is esett a partfalgarázs tetejéről. (Szerencsére egy bokorra.)
Pedig egyáltlaán nem voltak látványosan kopottak a kerekek, csak éppen már nem voltak gyári öntésűek az éleik.
MaCS
-
Andras6800
senior tag
válasz
mikrofon #3028 üzenetére
Szia, köszi a választ. RTK-t akkor lombkorona szint alá kell tenni? Ugye a nagy diófa pont a lejtő felett van.
Nem kekeckedés végett, de spec szerint 50% emelkedőt kezel a Yuka mini. Ahogy mértem, nekem olyan 40-45%.
1 dolog nem tiszta még. RTK-ra folyamat rá kell látnia a gépnek? Csak mert az U alak miatt középen a házzal ez nem megoldható. -
thamasz
senior tag
-
válasz
mikrofon #2679 üzenetére
Aha, akkor a jó megoldás itt az, hogy ki kell alakítani több zónát, még akkor is, ha amúgy erre nem nagyon lenne szükség. Az említett task még mindig megy, jelenlegi futási ideje: 1605 perc, és még 148 van vissza
Persze ebben benne van a közel 1 napos, alacsony hőfok miatti akku-nem-töltés malőr. Ráadásul most ugyanúgy 3 fok van, és tölt éppen, mármint tényleg
-
válasz
mikrofon #2649 üzenetére
Köszi, akkor mindenképpen kipróbálom a zero point turnt, ha koptatja a füvet, akkor majd visszaállítom. Amúgy én szük helyeken azt tapasztalom, hogy inkább az Y turnt részesíti előnyben, és arra hajt, hogy annak legyen hely, a szegély ilyenkor kevésbé érdekli. Láttam ennek a fordítottját is, de az ritkább
-
válasz
mikrofon #2645 üzenetére
Neked régóta üzemel a Yuka, próbáltad esetleg a multi-point turn és a zero turn-t tesztelni? A default ugye a multi-point, de azt látom, hogy sokszor azért nem tökéletes a szegélynél a nyírás, mert nincs helye kimatekolni az Y fordulót, ezért inkább előbb kezdi el. Másrészt a meló is gyorsabban menne, ha simán csak megfordulna a csíkok végén. Kérdés, hogy mennyire koptatja ki a füvet ilyenkor, mert a multi-pointnak ugye ez az egyetlen előnye (kíméletesebb).
Nem próbáltam egyébként, csak egy ötlet, lehet hogy rosszabb lenne, de ha te esetleg ezen már túl vagy, akkor nem teszek bele időt
-
Nikla
tag
válasz
mikrofon #2643 üzenetére
Bár az én Yuka minim nem "olyan drága" - megnyugtató volt ezt olvasni, köszönöm hogy megosztottad a tapasztalatot.
Tapasztalatról jut eszembe, nektek rendesen lenyirja a mini a sarkokat?
Nekem sokszor ott hagy egy félkört..
És ami a zavarba ejtő, hogy a belső sarkot, ahol a magas ágyástól csak szegélynyi helye van azt szépen megcsinálja, de szembe ahol a térkő mellette és lambadázni tudna a 20 m2en.. ott ott marad.. -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #2574 üzenetére
Akkor röviden összefoglalom a Yuka szervíz tapasztalatomat. Nagyon pozitív.
Bejelentettem az alkalmazásban a Support menüpontban a hibát. Már ott nagyon készségesek és segítőkészek voltak. Meg kellett pár dolgot csinálnom, de amikor meggyőződtek hogy tényleg hibás, küldtek egy feladóvényt. Ezzel kellett bevinnem a postára és ingyen el tudtam küldeni németországi szervizbe. 10-én adtam fel és 25-én kaptam vissza megjavítva. Nem csak a bejelentett hibát javították ki hanem kaptam új pengéket felszerelve és a kamera üveget törlő gumit is cserélték. Tehát feltehetően átnézték és javították az összes hibát amit találtak. Összesen két hét volt a javítás oda- és visszaszállítással együtt.
Szerintem ez nagyon pozitív. -
válasz
mikrofon #2630 üzenetére
Amúgy ezt még el is tudom fogadni mint indok, de azt nehezen, hogy normál körülmények között (otthon vagy, ülsz a házban pl.) folyamatosan a BLE az elsődleges kommunikáció. Kimegyek főzni ez kávét a konyhába, ott már megszakad a BLE, indítom az appot, és disconnected, nyomjam meg hogy reconnect. Megnyomom, csatlakozik wifie-vel. Totál felesleges az egész. Ha megfordítanák, és a wifi lenne az elsődleges, sokkal kényelmesebb lenne, mert ha már minden be van állítva, akkor ritkán kell manuálisan irányítani. Vagy az is elegendő lenne, ha csinálná magától a háttérben (van a házban még ilyen folyamatos BLE kapcsolatos cucc, megoldja az app a dolgot szépen, és nem merül tőle a telefon jobban). De szerintem ebben az is közrejátszik, hogy így tudják csökkenteni a cloud terhelését is.
Az meg már csak álom marad, mert az összes rohadt gyártó így csinálja, és nem is fognak ebből engedni, hogy mehetne az egész local wifin, cloud nélkül (is). Integrálni is egyszerűbb lenne más rendszerekbe (pl. Home Assistant).
Hozzáteszem azért: ennél nagyobb baja ne legyen.
@sagesz93: tök ugyanaz a két gép, csak az akku a különbség. Illetve a soft limit (terület mérete + zónák száma). Sajnos a 600-asból nem tudsz 800-ast csinálni egy nagyobb akkuval, ahhoz a 800-as firmware is kellene rá.
-
Nikla
tag
válasz
mikrofon #2609 üzenetére
Teljesen magától.
Nekem annyi volt a dolgom hogy az elején oda vittem a fü szélére és a végén eldöntöttem hogy a dokkoloig milyen útvonalon menjen vissza.Nekem fontos volt hogy ne a füvön legyen a dokkoló.
Mivel éjszaka megint fagyok vannak, így még nem nyirtam - de meglátjuk oda és vissza talál-eAmúgy a távirányításnak van más haszna is, most pl szólt tegnap este hogy "fázik" .... Szóval csak ide távirányítós kisautóztam a terasz ajtóhoz és beemeltem
ki se kellett dugnom az orrom a házból
-
Nikla
tag
válasz
mikrofon #2592 üzenetére
Ma kivittem én is, kicsit sokat szenvedett a GPS pozicionálással, de utána szépen autó mappolt.
Nálam van olyan rész ahol a blokk szegély után mélyebb árok van, kicsit féltem ahogy rongyolt felé, de megállt szépen
Ha holnap is jó idő lesz, elengedem egy első vágásra, mert nálam mint a bolond hajt a fű.
Egyenlőre meggyőző.
-
szekera
csendes tag
válasz
mikrofon #2576 üzenetére
Most beletetted a bolhát a fülembe...
Telkünkön 3 teljesen sík fűnyírási terület jelölhető ki, kb. 750, 30 és 10 m2 méretben, 1-2 cm eltéréssel szintben lévő (földfeltöltéssel orvosolható) térkő választja el őket.
Eddig csak a 750 m2-re fókuszáltam, a YUKA árak ugrása miatt a 800 Minit céloztam meg (1100 Euro) kompromisszumos megoldásként (19cm vágószélesség, nem tud seperni-gyűjteni).
A területen van egy-egy régebbi nagyméretű diófa és cseresznyefa, 3 évvel ezelőtti ültetésből 2-2-2 barack, szilva és cseresznyefa.
Főként a diófa okán minden évben kisebb újrafüvesítés és az állandó levélgyűjtés nyűgje bosszant.
Tapasztalataid alapján inkább a nagyobb Yuka-t választanám, egyelőre a seprőkészlet nélkül (később beszerezhető).
És akkor dilemma:
Hazai forgalmazónál a YUKA 2000 (2024) 650e Ft, a YUKA 2000 685e Ft, összehasonlítás nincs, különbséget nem látok, nemzetközi okdalon olvasható komment szerint továbbfejlesztett első kerék és vágótárcsák.
Nemzetközi forgalmazónál van YUKA 1000 is (1400 Euro=560e Ft), 32cm-es vágószélességgel, a későbbi bővítés lehetőségével.
Így leírva és átolvasva már nem is tűnik dilemmának...
De az egyes verziók közötti kb. 100e Ft-os költségkülönbség nem elhanyagolható (kontra kényelem és esztétikum a seprés okán). -
_Dumber_
őstag
válasz
mikrofon #2526 üzenetére
Akkor a Yuka is felejtős. Érdekes, hogy a Luba esetén is úgy hirdetik, hogy 'Zéró távolságú szergélyvás" (ami szerintem nem igaz) . A Yuka - képek alapján - hasonlóan néz ki.
Nekem a legproblémásabb lelyeken is 10cm-es szegély van körbe. (mulcsra nem engedhetem rá ) Fal nincs a fű mellett. Ezért szeretem a Worx-ot, mert kb 2 havonta kell csak utánígazítani.
-
-
-
válasz
mikrofon #2154 üzenetére
Uh, ezek annyira azért nem jó hírek, mindenesetre köszi szépen a beszámolót, jöhetnek majd az infók még, ahogy gyűlnek a tapasztalatok
A levélgyűjtő kiegészítő engem is vonz eléggé, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Amit kérdeztem a forgalmazótól, és azt mondta, hogy szerinte sima ügy, de láttam rajta, hogy kicsit el van bizonytalanodva: tud teljesen offline működni? Állítása szerint igen, csak sw frissítések nem jönnének ugye. Ez azért fontos kérdés, mert ugye 4-5-sok évre tervez mindenki a géppel, miközben egy startupról van szó, ha beleállnak a földbe, és hirtelen megszűnik a cloud, akkor elég kellemetlen nézni a kertben a 800eFt-s ócskavasat. Jó lenne, ha ilyenkor tudna nyelni egy nagyot az ember, hogy oké, így jártam, de legalább a gép elműködget offline, amíg nem megy tönkre
-
Anaconda
tag
válasz
mikrofon #2082 üzenetére
Nézz fotókat az LX790-ről és a Worx gépekről. Kijelző, alatta a gombok, az egyik típuson koppra azonos az első kerék, van amelyiken a hátsó kerék is azonos. Fotó alapján az akkujuk is kb ugyan az. Az lx790 és az s400 manualját hasonlítsd össze, mind a kettőn ugyanúgy kell beállítani az időt, nyírási területet, pin kódot módosítani.
-
Anaconda
tag
válasz
mikrofon #2074 üzenetére
Ez egyetlen esetben lehet ha ferdén áll vagy egy buckán. Azért hogy tartsa a pozíciót, hogy ne guruljon el a két kerék motorjaira annyi áramot ad amennyi ahhoz kell hogy ne guruljon el.
Ha volna benne ilyen funkció, a meghajtó motorokat már rég leégette volna. Max a motorokat rövidre zárja, így nehezebben forog. De a fogaskerekes áttétel miatt eleve nagyobb nyomaték kell a kerekek megindításához, mint a mozgásban tartásukhoz, ez is magyarázat miért nem gurul el.
-
-
jbnd-007
tag
válasz
mikrofon #2055 üzenetére
Most nem állok neki megkeresni újra a roboter-forumon a bejegyzést, mert nem tudok németül és Translate-tel keresgélni elég nagy szívás. De korábban beraktam már ezt a képet, ahol bebizonyították, hogy a Landroid is merülget, csak az appban módosították az akkutöltöttség kijelzését úgy, hogy a felhasználó elől eldugják ezt a tényt.
A Landroidoknál azért kevésbé feltűnő a probléma a kép szerint, mert két-három óránként rátöltenek az akkura. A Landxcape hagyja sokkal jobban lemerülni és csak egyszer tölt rá (nálam hajnalban szokta).
De mindegy, nem akarok senkit meggyőzni, én átverésnek érzem a cég viselkedését, ezért nem fogok tőlük vásárolni legközelebb. Lehet, hogy nem ugyanaz a cég, de akkor meg válogassák meg a leányvállalataikat.
Szerk: az elképzelhető, hogy javították a hibát később, mert csak 434 töltési ciklusod van másfél szezonban (feltéve, hogy nagy a kert és a napi nyírás közben is visszajár). Az enyém kb. havi 100 töltést számol. Mivel csak 20 napon megy és egyszer meg vissza nyírás közben tölteni, 40-nek kellene lennie.
-
jbnd-007
tag
válasz
mikrofon #1967 üzenetére
Igen, vannak olyan ritka esetek, amikor megérti az ember, hogy miért is kell a 26 centi. Én is leraktam 22-re, mert normál hazamenős tesztnél bőven elégnek tűnt. Aztán jött az az eset, hogy indult haza, és nagyon éles szögben balról érkezett a vezetékre, aztán fordult balra, hogy kövesse. Na ekkor nem fért el az orra. Mivel nem téglafal volt, csak egy magasabb földes ágyás, végül azért megoldotta erőből, kitúrva ott a földet.
-
WiZARD
addikt
válasz
mikrofon #1969 üzenetére
Fal mellett sajnos marad így is sok. Ott lehet heti 1-2x manuálisan igazítani.
Nem értem miért nem mennek rá erre a gyártók hogy a robot legszélén is tudjon vágni. Van pár Worx Landroid aminek oldalra ki van rakva a vágóegység, de falnál még az is elhagy pár centit. Másnál nem nagyon láttam ilyet se.Múltkor írtam, hogy nekem ott egész más színű a fű, ahol a szélén nincs naponta vágva, csak ritkán.
-
Yellow73_a
tag
válasz
mikrofon #1869 üzenetére
Mert így jól mutat a reklámfotón. pistutm jól rakta le, a használati útmutatóban lévő telepítési képen és a dokkolóaljzatra is egyértelműen rá van írva, hogy a szegéllyel párhuzamosan kell telepíteni, elől 2 m, hátul 1 m egyenes határolókábel kell, és ez a kábel kell legyen azon a szakaszon a nyírandó rész határolója. Ráadásul a dokkoló korlátja is rossz oldalon van a reklámképen.
Én tegnap csináltam neki egy kb 10m2-es tesztpályát betartva a telepítési útmutatóban foglaltakat, tökéletesen működött. Először körbement a kábel mentén, aztán mocorgott egy 10 percet belül vezetéktől vezetékig, kvázi feltérképezte a nyírandó felületet, és csak azután pittyent egyet, hogy most kezdi a fűnyírást. Gyárilag 52%-on volt az akksi, ezt kb 3-4 óra alatt lemerítette, majd gond nélkül bedokkolt.
Még ki kell alakítanom a végleges helyét, áramot kell odajuttatnom -
válasz
mikrofon #1892 üzenetére
Az a barátom, akinek rendszeresen csinálta a jelzett hibákat a gépe, pont kifejezetten imádja, nem panaszkodik rá, hanem próbál úrrá lenni a helyzeten. Amúgy egészen hatásosan -- csak azzal nehéz mit kezdeni, amikor a szomszéd átdobálja a kerítésen a levágott gallyakat...
MaCS
-
_Dumber_
őstag
válasz
mikrofon #1893 üzenetére
Igen. Igazad van. Az vezeték csere az gond lehet.
Ha jól van bekötve akkor mindegy hogyan áll a dokkoló. Ha kézzel kiteszed valahová, akkor sem hülyül meg. Ebből a szempontból igen egyszerű jószág. Elindul.. talál egy határolót=fordul...megy...talál egy határolót=fordul..stb stb
Az amelyik tudja a pontos helyzetét is (pl Bosch) az már meg tud zavarodni.
-
válasz
mikrofon #1857 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni én is, 4-5 éve működött hibátlanul. Most tápot kellett cserélnem 12eFt-ért, és ennyi.
A "tele van az internet vele hogy..." dolgot sem értem. Sajnos azért mérges vagyok rájuk, mert kicsit megszivattak, de ennek köszönhetően az elmúlt napokban tényleg az internet legsötétebb bugyrait is feltúrtam Worx ügyben, a Reddit topicok nagy részét végigolvastam. Ma egy jó nagy német Worx communityt rágtam át google fordítóval (és a végén írtam is nekik angolul
). Sehol nem láttam ilyet, hogy utálnák a gépüket, jobbára elégedett mindenki, a hibák ismertek, a fixek szintúgy, megbízható, jól használható cuccok ezek. A Vision felett viszont teljesen átsiklottam, úgy tudom az jó szar lett, de nem is érdekel igazán.
Btw tápcsere: azzal szivattak meg, hogy 20V/1.5A van ráírva a gyári tápra, és valójában 24V-os. Hiába esik rajta a fesz terhelés alatt 20.7 körülre (gondolom ezért írták rá a 20V-ot), az még bőven elég a dokkolónak és az akkutültő modulnak, mert az 20.5V felett már nem produkál hibákat. Ha másért nem is, ezért igazán járna a Worxnak egy jó nagy seggberúgás. Az általam vásárolt Mean Well így 20V-os lett, az viszont kevés neki a stabil töltéshez, ráadásul pont ugyanazokat a hibákat adta elő, mint a tápcsere előtt, így aztán jól félrevitt. De köszönhetően a német srácoknak, ez a dolog is meg lett oldva.
Nálam egyszerű a képlet hogy mi történne ha végleg megadná magát: ha rászánnám magam egy kamerásra akkor Luba2 vagy Yuka, ha nem, akkor tuti hogy maradna a Worx (de csak a vezetékes modelljeik közül valamelyik).
-
BullZeye
veterán
válasz
mikrofon #1666 üzenetére
Plusz kés miatt ne aggódj, én is kiszedtem a pledgeből, elértük a 2millió usd-t így elméletileg küldenek ajándékba többek között azt is:
Napelem külön van, valami 279 usd volt és nem nagyon volt technikai adat, hogy mennyit tölt és mekkora az akksija, így én inkább kihagytam, mert lesz ott áram a fűnyíró miatt úgy is.
Fali konzolon gondolkoztam de végül lesz lehetőségem a kábelt elvezetni és odarakni a kerítés mellé.szerk.:
És van egy 40 perces videó amiben Luba 1-2 és Yuka szerepel, ebben van egy egész jó ötlet. Srác vett egy 10-15 ezer forintos tárolót és kivágta az elejét, hogy azon közlekedhessen ki-be -
BullZeye
veterán
válasz
mikrofon #1640 üzenetére
Nézz videót LUBA-ról, az volt a tavalyi kickstarter projektjük, most jött ki Luba 2.
Van itthon Mammotionnek hivatalos márkaképviselete (luba.hu), ahol kapható lesz a Yuka nyáron.Amióta léteznek Xiaomi robotporszívók azóta azokat használom és szeretem őket, pedig pici kínai, és mindig harmad annyiba került, mint egy komoly robotporszívó.
Szerintem ez is rettentően drága, ahhoz képest amit tud. A többi meg egyenesen rablás, ami itthon folyik...2 millió forint egy fűnyíróért...nem is értem mivel tudják ezt megmagyarázni, hogy miért kerül ennyibe.
-
Leon77
őstag
válasz
mikrofon #1130 üzenetére
Én valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy sima dc motor legyen benne, de lehet, hogy tévedek. Ha nagyobb a tömege, akkor aksit biztosan jobban fogja meríteni, persze kérdés, hogy mennyivel, lehet, hogy teljesen elhanyagolható módon. nyilván forgatás közben nem lesz nagyon jelentős különbség fogyasztásban, az akkor jelentkezik főleg, ha fel kell gyorsítani a motort. megakad, nehezebben vág és emiatt lelassul.
Egy próbát megér. Szerintem nem lesz semmi érdemi változás semmilyen téren, de ez csak az én tippem.
-
tikshow
addikt
-
_Dumber_
őstag
válasz
mikrofon #1088 üzenetére
Ez OK, de ha meg esik akkor nem érzékeli a esőszenzor. Képes kimenni esőben is. Igaz hazaballag, de akkor is tesz egy kört.,hameg eső után 2 perccel kezdődik a munkaideje, akkor nedves füvet nyírogat.
Én olyan tetőben gondolkodom, ami az esőszenzor felett van egy kis lyuk, hogy érzékelje ha esik. A többi része meg legyen védett..
Ellenben szép a gyári tető, de mocskos drága..
-
válasz
mikrofon #1064 üzenetére
Ha a fizikai mérete eltér a gépnek, akkor az valójában is egy másik gép, a régi (de még forgalomban levő) sima m500,m700,m1000 milliméterre ugyanakkora (m500-nál kijelző azért eltér). Dokkolóból is kétféle van (ezek megvehetők külön is) ha jól rémlik small és large néven.
A kertet mindenképpen alakítani kell a robothoz. Én is azt hittem elsőre hogy minden oké lesz, de aztán 1 nap ráment arra, hogy négykézláb másztunk a szegélyeknél és takarítottuk meg egyengettük a talajt. Ha szemre jó, és nincsenek gödrök, belógó növények (amiket nem határolnál körül), akkor nagy csoda nem lesz, túlgondolni se kell. Mehet a try&fail módszer, azaz elindítod, aztán úgyis jön a push ha elakadt, odamész, javítod, ennyi, előbb-utóbb elfogynak ezek az apróságok. Írták itt többen, hogy elkapart nekik az apróbb kavicson vagy mulcson, hálisten nálam ilyen nem volt. Azzal is lehet játszani, hogy a legmagasabbra állítod, úgy a legkevésbé kényesebb, és fokozatosan csökkented a magasságot. Pl. én most rápróbáltam 3mm-re kíváncsiságból, de esélytelen, föld egyengetésből állt volna a nap (persze csak tenyérnyi helyeken). 4mm-el már tökéletes, 1 hónapja megy elakadás nélkül, kisebbet meg nem akarok úgyse, sőt..
1: A dokkolónál egyrészt a tápegység kábelének a hossza korlátoz, másrészt a dokkolóra csak párhuzamosan tud beállni, tehát a robotnak már egyenesben kell lennie mire a dokkolót megközelíti. Ír a doksi erre egy minimum távolságot, aminél közelebb a dokkolóhóz nem lehet törés vagy ív. Szóval a sarok meg beugró nem biztos, hogy jó lesz, de leméred és kiderül.
2: Erősebb fűvel nem lesz gondja, mert nem számít, hiszen úgyis csak pár mm-et fog vágni a tetejéből normál üzemben. Ha meg nem normál üzem van, akkor ki sem fog derülni hogy bírna e vele, mert akkor oda úgyse tud bemenni, előtte le kell nyírni.
3: Fejből nem tudom, de a doksi részletesen taglalja.
4: Teljesen akkor megy körbe, ha aznapra kértél tőle edge routine-t (szegélynyírást). Ellenkező esetben megindul egy irányba (letolat a dokkolóról és valamerre elforog), és a határolóvezetéket érintve random "pattog" a területen belül. Zónákról nem tudok nyilatkozni, nem néztem, nem követem az ezzel kapcsolatos updateket sem, nálam csak 1 van. -
válasz
mikrofon #1062 üzenetére
Majd a többiek megírják pontosan, nekem csak annyi maradt meg, hogy meglepetten olvastam itt kisebb panaszokat, de a végén mindig kiderült, hogy jóval bonyolultabb a setup, így betudtam ennek, és lapoztam tovább.
M500/700/1000 témakör: a Worx nagyon szeret a töltő teljesítményével és az akku méretével játszani, és színtisztán ezek változtatásával nevet adni a modelleknek, és valójában a gép és a dokkoló csak 2-3 "felfelé lépés" után változik ténylegesen fizikailag. Pl a régebbi (azaz nem a Plus) modellek esetén: M700+3A-es töltő+kicsivel több tüske és hosszabb határolóvezeték a dobozban = M1000, még az akkuméret is ugyanaz. Ráadásul a "töltő" ezeknél egy buta DC tápegység csak, szóval ha bebaktatok a megfelelő helyre, veszek egy 3A-es 20V-os Mean Well tápot, ráakasztom, akkor "van egy M1000-esem".
De amúgy egyszer kiszámolgattam, árban is arányosan skálázódik, esetleg utángyártott szirszar akkukkal + töltőkkel fel lehet upgradelni mondjuk egy m500-ast (ennél az akku is kisebb) a gyári m1000-es szintjére, ahhoz képest valamivel olcsóbban mintha egyből m1000-est vennél, de nem éri meg a szarakodást. Szóval ne bánd, jó ez így.szerk.: a Plus-os modelleknél nem mélyedtem bele ennyire, és neked ilyen van már, nem tudom ezeknél mi a helyzet, de sanszos hogy ugyanez.
-
válasz
mikrofon #1058 üzenetére
Igen, itt a többségünknek Worx van, kisebbtől a nagyobbakig, általában mindenki elégedett vele. Ahogy észrevettem viszont, a terület bonyolultságának és a zónák számának növekedésével nő a panaszok száma itt is és a nemzetközi Worx FB csoportban is. Viszont sanszos, hogy ez minden típusnál így van.
Nálam egy m700 (wr142e) üzemel, ez a harmadik szezonja, tavasszal bekapcsolom, ősszel kikapcsolom, nem tudok róla mondani semmit, teljesen eseménytelenül teszi a dolgát. A legnagyobb bajom vele az, hogy havonta egyszer egy lehullott ág miatt meg kell keresnem, és kiszabadítani belőleViszont nálam 1 zóna van csak, nagyon egyszerű minden, illetve sok fa van, de azokat lekoccolja és megy tovább.
Ne legyen ilyen, de ha holnap megállna, és elkezdődne a "nem tudjuk mikor jön alkatrész, talán augusztus, stb..", akkor rezzenéstelen arccal tenném le a pénzt egy ugyanilyenért a legközelebbi/leggyorsabban szállító boltnál. Életem egyik legjobb költése volt, csúcsszezonban heti 1 munkanapot spórol meg nekem kb.
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #1056 üzenetére
Na végülis a wrox landroid wr147e.1 Robot fűnyírót rendeltem meg az acs modullal az amazon.de-en. Német nyelvű teszteken jókat olvastam róla. Illetve mindenképpen olyat kerestem ami "lát" maga elé hogy ne csak ütközés után tudja kikerülni a dolgokat. Mert elég bonyolult a nyírandó terület, illetve a gyerekek és a kutya miatt gyakran előfordul hogy valami a füvön marad. Valamit külön rendelhető hozzá terepgumi ha nem boldogulna a két rész közötti emelkedővel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged