- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Pár év belefeccölt energia, pénz, jó érzés és mustrálás - nyomogatás után úgy döntöttem, hogy megválok a retro-telefon gyűjteményemtől.
Maga a gyűjtés az E-szériára koncentrálódott, így pár "kakukktojást" kivéve ezek vannak benne - viszont nem teljes (E55 az ára miatt nem került bele, illetve engem a színvariációk nem érdekeltek).Mivel ennek a közösségnek régóta tagja vagyok, így első körben ide a fórumba teszem fel, hogy valóban a "műkedvelőkhöz" jusson el: lista - képek - infók
A gyűjtés során célom volt, hogy szép, nem "lerúgott" készülékeket vegyek, amikre örömmel nézek és veszem őket kézbe, szóval ahogy a képeken is látszik, nagyon szép állapotban vannak. Mindegyik telefont a vásárlás után szétszedtem és alaposan kitakarítottam, így az "átlag hobbista" gyűjtőhöz képest ezek tényleg vitrinben mutathatók
(nem akarok megbántani senkit, de láttam már ezt-azt az évek során...)
Pár infó még:
- töltőm nincs, csak a Siemenshez (illetve talán még egy vékony tűs Nokia). Mivel nem terveztem eladni őket, így helyhiány miatt megváltam a többi töltőtől.
- Telekom kártyával teszteltem őket, hívással, ettől még lehet, hogy van köztük T-függő. A külföldiek jelezve vannak.
- előnyt élvez az, aki minél több készüléket vesz egyszerre
- szeretném elsősorban személyesen átadni (Bp. III. kerület)
- Packeta / Fox kizárólag előre utalás után, 20 000 Ft és/vagy 3 db felett én állom ennek a díját. Utánvét nincs!
- ha netán valakit egyben érdekel az egész, úgy megbeszélünk egy kedvezményes áratÜdv,
tailor -
tailor
őstag
válasz
lócitrom #38795 üzenetére
Elözönlötték a netet a hasonló csalók
Amúgy ezekben a telefonos FB csoportokban azért a nagy része normális, bár tény, hogy "szabadon értelmezik" néha az állapotot... Az egyikben pl. most lett bevezetve, hogy hirdetni csak a telefon mellé tett, papírra írt névvel és csoport megnevezéssel lehet. Ez azért jó szűrő. De a Marketplace konkrétan pöcegödör. Az egy dolog, hogy normálisan keresni lehetetlen, de egy hirdetésre 10-20 kamu profil ír azonnal - persze a FB semmit nem csinál, "jóvanazúgy".
-
tailor
őstag
Milyen készülék volt pontosan? Ha ennyire fontos, én ajánlom a német Kleinanzeigen oldalt, ott sokkal nagyobb a "merítés", nagyon korrektek az eladók (legalábbis 10-ből 1 olyan esetem volt eddig, hogy nem merte küldeni az eladó a terméket - nem átvert, meglopott stb., hanem nem merte elküldeni ide vadkeletre.)
Németül kell rájuk írni, kedvesen, és nincs fejfájás a kiskirályokkal... -
tailor
őstag
válasz
draco31 #38768 üzenetére
Abszolút megértem. Nálam is kb. egy-másfél éve történt ez a nagy "fellángolás": begyűjtöttem, amiket szerettem volna (meg egy-két-öt-hat pluszt
), azóta meg "csend". (Bár épp ma vettem külföldről két alkatrészt az E70-esemhez, mert szegény eléggé lehasznált állapotú, és ki szeretném cserélni a burkolatát...) Szóval ilyen ez a játék
-
tailor
őstag
válasz
draco31 #38766 üzenetére
Így kezdődik...
Én is megvettem, amikre anno vágytam, és lett egy szép gyűjteményem, és amiket tudok pótalketrészekkel megjavítok / szebbé teszek (persze így már többe kerülnek egyes darabok, mint ami megérné, de ez nem erről szól
)
Amúgy én a Siemens SL 45-ön döbbentem le: a gyári, műanyag retro fülesével úgy szól, hogy valami eszméletlen. Kár, hogy csak 4-5 szám fér rá a memkarijára -
tailor
őstag
válasz
sz.balazs.95 #38719 üzenetére
Szép fogások!
-
tailor
őstag
válasz
--HARDCORE-- #38712 üzenetére
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
válasz
--HARDCORE-- #38687 üzenetére
E60, E61 és E70 voltak az első E-szériás telók (2005 október), utána jött 2006-ban az E50.
-
tailor
őstag
válasz
--HARDCORE-- #38685 üzenetére
-
tailor
őstag
Szia!
Ha a 3. kerület is jó (mondjuk a Flórián, hogy csak a hídon kelljen átgyere), akkor én szívesen#38668 zolikaDB: Igen, bár én azt is észrevettem, hogy a németek meg nagyon korrektek, és tényleg az van a csomagban, amit hirdetett. Sőt, néha még pár apróság is pluszban: tok, töltő, cukorka, egy kedves képeslap saját kézzel írt köszönő-üzenettel
Én eredetileg csak pár készüléket szerettem volna (ugyanígy érzelmi alapon), de aztán lassan kiegészült az E-széria... Viszont innen stop van, sem helyem, sem kedvem nincs többre -
tailor
őstag
válasz
zolikaDB #38666 üzenetére
Gratulálok hozzá
Én is rendszeresen nézelődöm ott, vettem is jó pár készüléket, de mostanában leálltam, mert így is egy v@lag pénzt elvertem erre a "kattanásra"
De azért még szeretnék egy szép E60-at még, illetve pár E70 alkatrészt (belső billentyűzet, ház alkatrészek). És akkor azt mondom, "vége, ennyi!"
-
tailor
őstag
Sziasztok!
A mini-gyűjteményem "befejezése" végett keresek Nokia E6-00 készüléket (nem szétkopott / tört / repedt állapotút, doboz nem feltétel), valamint E55 billentyűzetet (fekete vagy fehér színben).
Ha valakinél kallódna belőlük otthon, megteszi, hogy rámír? Köszönöm előre is -
tailor
őstag
Sziasztok!
Nincs valakinek a fiók alján pár apróság ezek közül?- Nokia E61i hátlap
- Ép gumigombokkal rendelkező E51 középrész
- E71 sd+usb takaró kis gumifedélCserébe van pár mütyüröm (gyári kijelző, gombsorok) E75-höz, de persze meg is venném.
Előre is köszönöm! -
tailor
őstag
válasz
quailstorm #38524 üzenetére
Én most vettem vadonatúj Telekom SIM-et a 6310i-be, és tökéletesen működik... A Vodás más technológiát használhat?
-
tailor
őstag
válasz
sz.balazs.95 #38501 üzenetére
Az a "baj", hogy én a fotózom is, az sem egy "occó" buli; illetve nemsokára belemártom a kislábujjam a youngtimerezésbe - szóval nagyon óvatosan kell ám kimozogjam ezeket a dolgokat
De jól esik megint túrni a netet, "vadászni" - mint a régi szép időkben -
tailor
őstag
válasz
quailstorm #38497 üzenetére
Nem, most ez nálam egy retró-fellángolás, de nem akarok belemélyedni a dologba, mert annyira azért nem szippantott be soha ez a téma (jó, 2002-10 között azért volt adok-veszek rendesen
) Meg aztán tényleg csak porfogók lennének - a 6310i-t viszont valóban használni is fogom is néhanapján
Köszönöm az infót
-
tailor
őstag
válasz
quailstorm #38495 üzenetére
Köszi, akkor lehet, hogy egy N9 lesz onnan
Meg egy N73. Meg egy .... jajjj, NEM szabad!!!
-
tailor
őstag
válasz
quailstorm #38493 üzenetére
Oh... és ezek az Alis telók tulajdonképpen igaziak, csak szervizelve lettek? Mert ahogy nézem, nem vadonat újak - mikrokarcok, ilyesmik vannak rajtuk. Szabad vajon innen rendelni? Vagy a kínai FW miatt kuka a használatuk?
-
tailor
őstag
Nu, vettem egy DLR-3P kábelt a 6310i-hez, csak, hogy ma rájöjjek, ezzel nem lehet FW-t flashelni
C'est la Vie, ahogy a tanult pakisztáni borász mondaná.
Valaki a csoportból foglalkozik ilyesmivel (privátban)? -
tailor
őstag
Na, nem kellett volna ennyire belemerüljek a retró-telókba beszippantott
Emlékszem, hogy mennyire szerettem volna N73-at, de persze drága volt... rákerestem, és kiadott egy eladót a lófogáson: LINK
Hogy micsoda árai vannak, szűzmária! Oké, hogy új darabok, de na...Siemens SX1 megvan valakinek?
Fú, de bírtam - amíg egyszer csak valami rendszerhibát dobott, és konkrétan hard resettel tért csak magához... majdnem falhoz vágtam
Bocsánat, elnöntöttek az emlékek
-
tailor
őstag
válasz
sz.balazs.95 #38477 üzenetére
Óh, az N9! Na igen, az volt az ász! Szerintem ma már csak mutatóba sem maradt belőle
Az igazat megvallva, már én sem emlékszem, hogyan is épült fel annak a rendszere...
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Bár nem nevezhető gyűjteménynek, de nekem ők a két megőrzött kedvencem: [kép]
A Lumia 800 hatalmas szerelem volt, a mai napig imádom a robosztusságát, dizájnját, és nekem a Win 7 csempéi, tipográfiai megoldásai is nagyon tetszenek. Kár, hogy kihalt a rendszer - okosabban a piacra lépve nagyon jó kis alternatíva lehetett volna.A 6310i friss szerzemény - nagy vágyam volt anno, de sosem engedhettem meg magamnak... Most viszont találtam egy gyönyörű darabot, és elteszem (vagyis néha használni is fogom "digitális detox" időszakokban. Persze kíváncsi vagyok, hogy meddig fog működni a Telekomon).
Apropó: most vettem hozzá egy gyári soros kábelt (DLR-3P). Ezzel, és Phoenix-szel valahogy lehet v7-es FW-t varázsolni rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Watch Ultra (1.st gen) szinte új
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged