-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
golya32 #22297 üzenetére
Több, mint egy éve volt, és rövid kaland
Pontosan nem emlékszem melyik vált be, de vcard-dal és Gmail névjegyekkel próbálkoztam. Talán a vcard jött össze.
Mail kezeléssel nincs baja, az megy a szokásos fiókadat-megadásos módon.
GPS-t nem próbáltam, de az OVI Maps-nak mennie kell. Kisebb településeken anno nem volt mindig pontos (még az 5800 emlékeim alapján), de azért elég jó. "Külsős" navigáció hogy van-e...passz.
Viszont itt biztosan friss infók lesznek, anno én is kérdezősködtem / írtam párat be, segítőkészek voltak
Mondanám, hogy a Win-es ikertesója (Lumia 800) is megér egy gyors ránézést, de nem tudom, mennyire akarsz WinPho 7.8-at.KSparrow: Cseréld fel a szálakat a töltőn
Jól összeollóztad
-
KSparrow
őstag
válasz
Balázs1986 #22295 üzenetére
nem. Az érintő törött, de szerintem menne. Csak ugye a beépített akku töltöttsége 0, bikázni nem tanácsos, másban nem tudom tölteni. és mivel a microUSB donor egy 5310 volt, ugyan már van rajta, de fejjel lefele, úgy meg nem jó a polaritás. De most elteszem, jó így, már nem izgat
-
golya32
senior tag
válasz
Balázs1986 #22295 üzenetére
Telefonszámokat hogyan lehet felrakni?
Nekem van 500, én is cégesnek használnám, ami fontos nagy kijelző, mail kezelés meg könyv olvasás.
Ja és a gps, ezekre használható?
Attila -
Balázs1986
őstag
válasz
golya32 #22293 üzenetére
Én foglalkoztam N9-cel, főnökömét tartottam karban. Hamar megvált tőle, mert számára igen fontos dolgok hiányoztak belőle (hangtárcsázás, számítógépes szinkronizálás -az OVI-val nem lehetett, más meg nem volt). Akkor vette hirtelen felindulásból, utánanézés / megkérdezés nélkül, amikor ellopták az N8-asát és gyorsan kellett egy telefon...aztán ha már úgy is bent volt a szolgáltatónál a SIM miatt, ezt is elintézte. Végül visszaváltott N8-ra.
Jó a Meego, nagyon jó, én tudnám szeretni. De a támogatottsága a nullával egyenlő (volt egy éve, de nem hiszem, hogy sokat változott a helyzet).KSparrow: Nem vot rajta microusb?
-
golya32
senior tag
N9-t próbálta már valaki, sajnos nekem nagyon drága az n808
-
perzeus
tag
Sziasztok!
Van egy Nokia 3310-em de idegen nyelvű. Hogyan lehetne, ha lehet, rátenni magyar nyelvet?
Köszi
-
TommyX_
őstag
válasz
Mulderpapa #22284 üzenetére
Mennyibe került?
Tényleg jófogás volt, bár én a sima N-Gage-t jobban preferálom. -
ferret77
aktív tag
válasz
Mulderpapa #22282 üzenetére
Bazz
Hol van ez a fiók?
Megtartod?
-
stufen2
aktív tag
-
KSparrow
őstag
válasz
meroly #22278 üzenetére
sehol, de van, aki már vezeték nélkül tölt (félsiker)
Ma amúgy kaptam egy Telecomot, (2000 Nov, 2. évfolyam, 11. szám), Hát érdekes lapozgatni. Tisztán a márkák, minden, tíous, így e:1 benne van, leírják, reklámokkal tele, letölthető zene, kép, Trium Astral teszt, 9110 Pro-kontra (kiemelve, hogy 4 Megával bűvíthető a memória, mekkora dolog.. Ma meg 32 gigával, és a kutyát nem izgatja, kb) Nagy kijelző, stb. Mennyire más világ volt.
Ja, és azt tudtátok, hogy a 2010-re volt gyárilag neon előlapszett? Van benne olyan sárga is, mint most a Lumiák
Ha eljutok oda, beszkennelem. a 9110 dokkolót se felejtettem el.
-
stufen2
aktív tag
válasz
KSparrow #22276 üzenetére
A mai telefonoknak szinte mindegyiknek az akku a leggyengébb pontja, nem értem miért nem töri magát egyik gyártó se azon, hogy legalább 3-4 napig lehessen aktívan használni egy telefont töltés nélkül, szerintem ez oltári nagy pofon lenne a többi gyártónak, ha az egyik meglépné ezt a lehetőséget
-
KSparrow
őstag
válasz
meroly #22275 üzenetére
Azért a fém is jó, de könnyen karcolódik, nehéz, és drágább. Persze, az lenne az ideális, ha mindenki kitalálhatná, milyet akar. kamera, kijelző, processzor, felület (!), OS, burkolat anyaga...
Az a vicc, hogy rengeteg telefon van, Márkák, típusok, kategóriák, de egyszerűen nincs olyan, amire azt mondanánk, hogy na ez. A 808-ban is van kifogásolható dolog, kezdve a MicroSIM--től a kijelző felbontásán át az érintőig, vagy az N97-ben a rezisztív kijelzőt, N8-ban a régi töltőcsatlakozót, ... mindenben van hiba, semmi nem jó nekünkAz meg (hiába tény, de akkor is) vicc, hogy a vadi új LG optimus G egy napot megy el. Két év múlva mi lesz? úgy kell töltőért rohanni, mint a 1610 akkukkal, mert "jaj lemerül?" Ma annyira szerves részünk a telefon, aztán nem bírja velünk tartani a lépést mégse.
-
kovy79
őstag
válasz
stufen2 #22272 üzenetére
Karc, kidörzsölődés, horpadás, árnyékolás. Csupán ennyi... Ne gyere azzal, hogy te vigyázol a telefonodra, mert az "nem rendeltetésszerű" használat! Egy polikarbonát váznak / háznak ezek meg sem kottyannak.
Mindamellett, ha szép telefonokról van szó, a fém szinte mindig velejárója. -
KSparrow
őstag
erre kíváncsi leszek.
-
KSparrow
őstag
válasz
Mulderpapa #22265 üzenetére
Nekem sajnos csak olyan, amin konkrétan nincs joystick, az a rész le van szakítva.
-
Mulderpapa
aktív tag
Nincs véletlen valamelyikőtöknek Nokia N73-hoz billentyűzet panelje?
Szereztem egyet, de szokás szerint nem jó a joystick. Illetve működik, de a center gombnak 0 nyomáspontja van... -
meroly
veterán
A minap ülök a játszótéren a gyerekkel, meghallok egy mono csengőhangot, valamelyik régi nokiát. Odanézek, nagymama előveszi a zsebéből a 6110-est
Tegnap Bp-n voltam egy konferencián, öltönyös úriember 6310i-vel telefontált.Vajon ők is gyűjtik a retro telókat?
-
-
stufen2
aktív tag
Köszi ismét mindenkinek!
-
stufen2
aktív tag
-
stufen2
aktív tag
Köszi mindenkinek, retronak számít?
-
stufen2
aktív tag
-
tolts.hu
őstag
Esetleg a későbbiekben érdekelne majd valakit egy ilyen vitrin?
-
-
KSparrow
őstag
válasz
stufen2 #22244 üzenetére
E61-em és E61i-m van, meg tudom majd mutatni, ha pesten jársz, és nem sürgős. E61i kb olyan, mint E90. kellemes használni, de ha van újabb, akkor
Amúgy jobb, mint az összesűrített gombsor, (a sima E61-est vagy fél évig használtam) és nagyon szerettem, de ha van újabb, az sztem jobba 450-est linkelem havernak, hátha viszi
-
stufen2
aktív tag
eddig 1-1
-
Mulderpapa
aktív tag
stufen2: Az E61i szerintem férfiasabb, főleg a méreteiből kifolyólag.
-
stufen2
aktív tag
Én csak dummyt próbáltam, de a lapát újaimhoz kicsinek vélem a 71-et
de viszont a rádió nagyon hiányozna, hiszen egy "szar" 8310-ben is van, kamera nem érdekel szépségre melyik szebb, melyik úgymond férfiasabb?
-
stufen2
aktív tag
E61i-et vagy e71 -et vegyek hétköznapokra, melyik jobb?
-
zorzy4
addikt
Normális hirdetés, korrekt eladótól. Én is vásároltam tőle. [link]
-
meroly
veterán
válasz
stufen2 #22227 üzenetére
Igen, volt valami minimális hardveres javítás rajta, valahol a végfok környékén, ugyanis azért ette az akkut, mert leárnyékolta saját magát (faraday kalitka) és ehhez egy kis szoftveres frissítés.
Régen nagyon sokat foglalkoztam vele, volt egy miskolci villamosmérnök tanár, ezen a fórumon futott doki néven, aki a sima 8800-t is át tudta alakítani black tudásúvá. -
KSparrow
őstag
válasz
ferret77 #22228 üzenetére
Ha valaki ilyen helyet tud, akkor ne tartsa vissza, nekem kellene szakmai gyakorlat
A viccret félretéve, tényleg kéne valami, nem tudtok ajánlani? 240 óra, valami irodai munka lenne a legideálisabb, nagyon nagy segítség lenne.Ennek meg kell lennie a diplomámhoz. Angol és német felsőfokom van, + business angol szókincs, marketingees tudás, ilyesmik. az se kell, hogy fizessen, (persze előny) de nem feltétel. Komolyan, nagyon nagy segítség lenne
-
zorzy4
addikt
Most egyenlőre a 808 bűvöletében élek, de azért már várom, hogy újra retrót használjak.
-
ferret77
aktív tag
Nézzétek a fókuszt! Mindjárt kezdődik. "Mi lesz a használt mobilokkal?"
-
stufen2
aktív tag
válasz
tolts.hu #22221 üzenetére
Nálam is külön vannak felcímkézve "légmentesen" zárható zacsiba, ha meg hiányzik a dokkolóba a súly akkor meg saválló lapkát csomagolok be papírzsepibe és azt rakom az akku helyére pl: 6510/8310, mert volt már, hogy nekimentem a szekrénynek és kibukott, a súlyozás nélküli dummykba meg szilikont nyomok, mert azok ragasztóval vannak összeragasztva, úgy se lehet őket szétszedni, nem mint a régiek, hogy eredeti karosszéria, bele egy vas keret, és rá a hátlap pl 3210/8850 bár mondjuk ott lapka van csak, vagy van ahol az akkufedőt szilikonnal ragasztották rá pl 6150
-
stufen2
aktív tag
válasz
Pastika #22219 üzenetére
Szerintem is jó felfogás, bár én már azért is akarok pl 8810-ből vagy 9000-ből inkább dummyt, mint működőt mert szerintem 10 éven belül már a működők se fognak működni aksi híján sajnos...és szerintem egy eredeti finn dummy-nak nagyobb az értéke mint egy klónnak, már amelyikből van
-
Pastika
aktív tag
válasz
meroly #22217 üzenetére
Anno én is szerettem volna. Meg is néztem, de egyszerűen annyira drága volt, hogy nem tudtam/akartam annyit rászánni. Úgy vagyok a gyűjtéssel, hogy nem kapkodom, ha hónapokig nem találok semmit akkor legalabb félre teszem a pénzt, ha valami igazi unikum képbe jön akkor tudjak lecsapni rá.
-
-
stufen2
aktív tag
-
stufen2
aktív tag
válasz
Mulderpapa #22208 üzenetére
Ma még nem néztem a listát, ennyiért 0-percesnek kellene lennie, meg ezek közt a szegediek közt van egy két műmájer van amelyik hetente - kéthetente más néven teszi fel a telefonokat
-
tolts.hu
őstag
válasz
Mulderpapa #22208 üzenetére
ez se normális
-
Mulderpapa
aktív tag
-
orion1025
őstag
Nincs véletlenül valakinek 6300 előlapja és kijelzője emberi árban?
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- 2db Intel D3-S4610 1.92TB 2.5" szerver SSD (4 órát ment)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest