Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet

OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT MIELŐTT KÉRDEZEL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
porkiy
aktív tag
Sziasztok, nem tudtok olyan képernyőzár-témát, ami a kicsit részletesebben jeleníti meg az értesítéseket (kb. mint az IOS) a lezárt képernyőn? Témákban nézegettem, de egyik sem volt az igazi.....
Köszi. -
ofgm
tag
Lehet most már elzavarsz(elzavartok) a pi***a, de ismét úgy döntöttem, feladom még egy próba erejéig a "befejezem a rormolgatós akcióimat ezzel a készülékkel" bár tényleg, reggel majdnem a földhöz vágtam a cuccost, de azért sajnáltam volna, mert piszkosul tetszik a vas gyorsasága és úgy egyébként maga a készülék tényleg jól el van találva hardveresen (kamerát leszámítva).
Szóval, a kérdésem Tőled (és úgy egyébként mindenkitől aki okosabb tőlem) (mert az bőven látszik, nagyon profi vagy Te is többek között a témában) van-e olyan flash-elhetó verzió ami a legstabilabb, most egy beta verza van fent, de az nem az igazi, már nagyon bánom, hogy a gyárilag szállított cucc le lett bombázva általam.
Egyáltalán mit ajánlanátok?
Köszi a türelmeteket.
-
mgaben
senior tag
Kicsit változott, van 1-2 dolog amire figyelni kell, de a hülyevejhez képest ez piskóta.
Na azzal ne kezdjen az ember!
A régi redmi 1s-el még kevesebb bajom volt. Mondjuk a mix2-nél is csak egy hibás rom széria miatt szívtam, meg egyszer amiatt, hogy twrp mentés előtt nem töröltem az ujjlenyomatot.
Akkor jött egy tiszta telepítés. 
-
OberMotz
aktív tag
Szvsz nagy titkok nincsenek a Mix2 körül custom ROM-ok tekintetében: bl nyitás -> hivatalos TWRP felrak -> flash , illetve megérteni melyik változatról melyikre lehet váltani /data formázás nélkül. Az egyetlen szívás amibe belefuthatsz hogy nem csinálsz mentést az adataidról és formázni kell a /data-t, ergo megy minden a levesbe.Ha semmiképp sem akar elindulni a teló, akkor meg fastboot alól fel kell tolni egy gyári ROM-ot - ha ez sem segít, akkor ott valami komoly gebasz van, amit nem biztos hogy otthon meg tudsz oldani.
-
-
imike79
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Lezárt a telefonom, nem tudom feloldani.elvileg a miui fiókkal kellene,de nem enged fel wifire.tudnátok tanácsot adni, hogy mit kellene csinálnom? Köszönöm szépen előre is!
-
kigyi_23
addikt
Semmi gond akkor nem nyírtad ki rendesen

Format DATA-val kezdj ezzel eltünteted a titkosítást a partícióról.
Fel tudod másolni gépről a telepítendő ROM file-t a telefonra semmi gond látni fogja TWRP-ből, ha rádugod.
Utána csak told fel rá a ROM-ot és örülj, hogy újra megy rendesen

Nem tudom milyen mentést akartál visszatenni, de, ha jól sejtem akkor nem MIUI EU-t hanem gyári ROM-ról csináltál mentést még régebben. Na azt nem lehet így visszatenni szerintem.
-
mgaben
senior tag
Háttttööööö! Szerintem MiFlash és Fastboot rom.
Van global dev és global stable rom, szerintem a történet szempontjából tök mindegy mit választasz.
Arra kell figyelni, hogy a fastboot programban NE pipáld be a LOCK lehetőséget.
Viszont mindent gyalulni fog, semmi adatod nem marad (Fényképek, videok, stb.) Bár asszem itt ez fájna a legkevésbé.Ebből a videóból ki tudsz indulni.
A fastboot módot gondolom tudod, hogy indul, mert nyitottad a teleót.
Előtte azért próbálj twrp-ből egy normál romot feltenni, hátha csak a mentés volt hibás!!!!!! Telepítés előtt futtasd le az Advanced menü > Fix context opciót és utána telepíts.
-
ofgm
tag

Gyerekek, kinyírtam a telefonom

Csak a TWRP menü maradt meg, a biztonsági mentést akartam visszatölteni TWRP-ből egyszer csak abbahagyta a visszamásolást, - piros szöveg, és vége.
Kérlek, valaki mondja azt hogy még valahogy visszahozható az élők sorába a készülék.
Ha kell, utalok pénzt is a segítségért, csak segítsen valaki. -
-
OberMotz
aktív tag
válasz
this is life
üzenetére
Az első boot eltarthat pár percig - ha 15 perc után is ezt csinálja, akkor aggódhatsz.
-
Nem tudjatok hogy a miuieu rom mennyi ido alatt telepul fel ,wipe cache,dalvij/art meg volt ,rebootolt es mar 10 perce csak a pottoket latom szaladgalni ..:
-
OberMotz
aktív tag
válasz
KaiotEch
üzenetére
A kedvedért kipróbáltam: zárolt gépről is megy a másolás, ha engedélyezve van az USB fájlátvitel. Én speciel nem akarom hogy bárki bármikor bármit lemásoljon a telefonomról, de ez én vagyok és elfogadom hogy mások ezt máshogy látják
Ahogy nézem ez különben "gyárilag" maradt így, mert több helyen is láttam panaszokat hogy nem lehet az alapértelmezett USB csatlakozási módot perzisztensen átállítani, de workaroundok vannak . -
JNSK
aktív tag
Sziasztok! Van valaki aki Huawei P9-rol jott at mix 2-re? Megeri a valtas? Volt esetleg valami hianyerzet? Telenortol vasarolnam, van esetleg valami amit mindenfelekeppen tudni erdemes?
Koszi

-
Shyciii
veterán
válasz
bozarjoska
üzenetére
Íme egy írás róla: Link
-
Shyciii
veterán
A holnapi Los15.1-es verzióban integrálják és engedélyezik a Treble-t a Mi Mix 2-nek 😀
-
ofgm
tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az együttérzését és a jó szándékú segítségét. Kiemelten köszönöm azt a segítséget, amit muszi0521 fórumtárstól kaptam privát üzenetben, az Ő módszere azonnal működött.

-
Shyciii
veterán
válasz
mgTerminator
üzenetére
A tool ugyanazt csinálja, mint mi kézzel. Nem az a gond, hogy nem tudja mit kell csinálni, hanem a fastboot parancsára olyan mintha nem reagálna, pedig a telót látja. Az okát senki sem tudja, de az biztos, hogy driver gond. Sajnos a tuti megoldás a Windows reinstall, vagy linux alatt. Ott nekem már nem volt gond.
-
mgTerminator
veterán
Én anno nagymuterhoz rendeltem a telót mert én keveset vagyok otthon, aztán egyszercsak szólt hogy megjött... Átmentem és egy laza beszélgetés közben kibontottam, megcsodáltam, felcsaptam nagyfater laptopját és kb fél óra alatt nyitottam, letöltöttem a szoftvereket, a Xiaomi.eu legújabb verzióját, TWRP fel, Xiaomi.eu fel és már wifi húzta is lefelé a mentést Mi fiókból. És mindezt kb fél óra alatt, úgy hogy mindent újra le kellett tölteni mert nagyfater gépén akkor csináltam először.
A MIUIHU-n a srácok csináltak egy Tool-t a Xiaomi telókhoz és azzal gyerekjáték az egész!
-
Shyciii
veterán
Én 2 napig szívtam a twrp felrakásával. Kiderült, hogy a mi unlockal felkerülő xiaomi driver sokszor 1-2 nap múlva már szarul működik. Próbáltam a programon belül is újrarakatni a drivert, de hiába. Végül az oldotta meg, hogy a komplett windowst újraraktam, hogy újfent friss telepítésű legyen a driver, és így ment. Katasztrófa a xiaomi ebből a szempontból. Soha más márkával nem volt ilyen gondom. Amúgy a fórumok tele vannak ugyanezzel a gonddal, meg -1 error hibaüzenettel...
-
mgaben
senior tag
-
ANT
őstag
válasz
bozarjoska
üzenetére
A Zene tiltásához root kell? Mert nekem nem aktív a funkció az Alkalmazásinformáció alatt.
KaiotEch: én mindig megszívom a csatlakoztatásnál, hogy miért nem látszik a telefon TC alatt? Aztán átbököm fájlátvitelre és örülök.

-
ANT
őstag
Ja, üveg is van hozzá.
Más: hol tudom a következőket beállítani:
-PC-re csatlakozásnál a "fájlok átvitele" legyen az alapértelmezett a "csak töltés" helyett
-zárolt képernyőről hogy lehet eltávolítani a gyári zenelejátszót? 3rd party lejátszót használok, ami be van állítva a zárképernyőre, de ha ezt feloldom, megjelenik közvetlen utána a gyári lejátszó is. -
bprubin
tag
Sziasztok!
A telefon képes a type c - hdmi képátvitelre, vagy azt sem tudja? -
ofgm
tag
Egy kis segítség kellene, nyitva a bootloader, de most a telefon nem akar beengedni, valami jelszót akar, de ha a fiókomhoz tartozó jelszót íróm be semmi nem történik

Valamit elcsesztem??? De nagyon??? -
ak76
senior tag
Na,megjöttek a tokok: Ez
Meg ez,
Feketében is,
És egy átlátszó szilikon verzió is,mert olcsó volt..
Plusz a kijelzővédő üveglap is,azt hittem szar lesz,hogy majd lelóg meg minden,de teljesen jó,kis ügyeskedéssel teljesen fedi a kijelzőt.
Az összes tok tökéletesen illeszkedik,meglepően jó minőségűek,kamerát,vakut nem takarja egyik sem,az egész cuccért fizettem valami 17 dollárt,idehaza egy sima cover többe került volna..
-
Valaki próbálta már a miui 9.6.1.0 stabilt,van róla rossz tapasztalat ,érdemes feltenni ,vagy hanyagolando ?
ofgm
Szerintem érdemes lesz BL nyitás után a miuieu romra rá próbálni ,a mi4c-n nagyon jól muzsikált nálam , többet tudott mint bármely rom verzió .. nekem még 40 óra van hátra a nyitasig 😊.
-
mgTerminator
veterán
Valaki feltette már az új Xiaomi.eu 8.7.5-öt? Minden fasza vele kapcsolatban?
-
ANT
őstag
Üdv a márkatársaknak!
Tegnap vettem át a telefont a DHL futártól, nagyon pöpec készülék!
Becsülettel végigolvastam a topikot, látom, egy sarkalatos probléma a megfelelő tok beszerzése. Én egy ilyet rendeltem feketében, kép alapján jónak tűnik.
Aztán majd kiderül..... -
P.Miki
csendes tag
Uraim !
Sikeressen betörtem a kijelzőt, tudtok mondani helyet ahol segítenének ez ügyben?
PMiki
-
ofgm
tag
válasz
Shyciii
üzenetére
Okés, végül is, ez jó hír, hogy van egy OS verzió, ahol ez működik

Engem csak az bosszant, hogy felhasználói szinten kell egy olyan romot húzni a készülékre, ami egy átlagos felhasználónak jogos elvárása, hogy ha már áldozott egy komolyabb eszköz megvásárlására. A beépített technikai innováció pedig ezt alkalmassá teszi, akkor az legyen közel hibátlan is. Persze, más készüléknél is lehet rendszer bug, de nekem ezzel kapcsolatban az LG az etalon, én bőven elégedett voltam a támogatottságukkal. Megkockáztatom azt a kijelentését, itt még érzékelhető a kínai "precizitás" habár a technikai megoldásuk már egészen profi, de még nem feltétlenül jár kéz a kézben a hardver és a szoftver összefésülése, hiszen a részleges funkciók fogyatékossága zavaró.
Gyanítom, egy hétköznapi felhasználó számára (leszámítva a vállalkozó kedvű rommolgatókat) nem életszerű a készülék ide-oda OS telepítése. Viszont az biztos, aki érzékeli a hiányosságokat, annak azért elég fanyar ez a tapasztalat..... -
ofgm
tag
Na, remek! Természetesen a TV-re sem tudok képet küldeni. Elvileg, észleli a Tv-t, de nem történik semmi. Előkotortam a G3-t, naná, hogy egyből jó volt a 4 éves hardverrel. Hurrá!
-
ofgm
tag
válasz
this is life
üzenetére
- értesítések (LED) nagyon alap
- részletesen beállítható jelzőhang erősség szintén csak alap
- intelligens képernyő kikacsolás jó lenne (amíg látja az arcod a készülék addig nem kacsol ki)
- felesleges google/mi app(ok) nem tilthatók
- ikonok méretigazítása
- zár képernyőn csak a kamera indítása helyezhető el
- státuszbár betűk apró - még kisebbre kellett volna venni
- képernyő billentyűk nem variálhatóak ez is nagyon alap
- képernyő lapozás nem végtelen görgetésű
- hardveresen és szoftveresen a kamera nagyon nincs rendben -
Gyerekek rég jártam errefelé. Jelentem kikerült a 9.1-es frissítés, ami megoldotta az összes szoftverhibámat(kamera pocsékságát nem
), kivéve, hogy napi szinten kell tölteni a telefont, Mi3-t ugyan ennyi használattal 3 éves akkuval 2 napot simán bírt MIUI6-al. -
Scooter74
őstag
Kint az új MIUI 10 Global Beta update. 319MB
-
Koszonom a segitseget , majd ranezek a miuieu stabilra, csak x64 oprendszeres gep kell hozza ,de idovel az isosszejon ..
ofgm
Izlesek es pofonok kategoria, nalam pont a miui a lenyeg mert van egy ket kellemes plussz kenyelmi szolgaltatasa ezek mellett kellemesen szemelyre szabhato,custom launcherrel pedig kanaan .
Amugy mi az ami miatt nem jon be a miui ? -
Shyciii
veterán
Már nem azért, de...ugyan a miui-ért én sem vagyok oda, de hogy nulla a testreszabhatósága az egyszerűen nem igaz. Ezekután meg vegytiszta androidot akarsz, ami tényleg nulla dolgokat tud alapból. Volt Nexus-om, de sírtam, hogy alpvető funkciókat nem ismer az alap android. Azonnal cseréltem főzött romra.
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
Hol most a legolcsóbb ez a telefon. Persze patika használt is jöhetne.
Köszi -
törölt tag
Én pedig úgy látom elállok a vásárlástól a kamera miatt. Mindenhol csak a kamera a panasz erre a készülékre, marad a honor 10.
-
ofgm
tag
...hát gyerekek, így a harmadik nap használat után, most már nagyon várom, hogy valami elfogadható rom verziót tudjak tenni erre az erős kis készülékre.
A gyári rom egy nagy semmi, nem is értem, mért nem egy nyers, de tiszta android fut rajta, személyes testre szabhatóság egy nagy nulla. Az értesítési Led is csak van, de néha mintha nem is lenne. Kamera az végtelenűl nagy csalódás. A jó öreg LG G3 3 évig szolgált rendesen, és nagyon kielégítő volt kamera terén, pedig az már bőven elmúlt 4 éves fejlesztés, lassan kezdem bánni, hogy nem egy v30 lett az új választásom.
-
Kelecar
aktív tag
Mióta felraktam a 6.28-as mizu.eu-t folyamatosan kicrashel a kmplayer. Érdekes mert telefon restart után kb 1 percig megy utána már indítás után kilép. Nem tudom, hogy a rom miatt van-e vagy más lehet az oka. Első miui10-es eu rommal ment. Másnak is ezt csinálja? Meg tudná valaki nézni? (Adatok törlése, ujratelepités megvolt)
-
Shyciii
veterán
válasz
vilmose33
üzenetére
Valamennyire árt, de szerintem túl van fújva. Azaz akksi, ami jelentősen romlik 1 év alatt, az gyorstöltés nélkül is xar lesz. A lényeg inkább az, hogyne engedd 10-15% alá esni. Nyilván etéren is van védelem, mertbár te azt látod hogy lemerült, de valójában nem, de akkor iserre érzékenyek legjobban a mostani akksik.
-
mgaben
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
-
Koszonom a segitseged 😊 a voksom enis a miui eu-ra teszem a mi4c-nnem okozott csalodast ...
.. Kerdes hogy melyik a legstabilabb a 9-es verziobol ..
Masik kerdesem az lenne ,hogy win 10 x86 alatt nem akar telepulni ami unlock program ,nem etudod vagy tudjatok a hiba okat ? -
vilmose33
őstag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy a gyorstöltési funkciót ,hol lehet ki-be kapcsolni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A régi redmi 1s-el még kevesebb bajom volt. Mondjuk a mix2-nél is csak egy hibás rom széria miatt szívtam, meg egyszer amiatt, hogy twrp mentés előtt nem töröltem az ujjlenyomatot.