- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
-
Mobilarena
Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet
OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT MIELŐTT KÉRDEZEL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batai15
félisten
sziasztok ! úgy néz ki hamarosan eladom a telefont, pontosan mit kell csinálni hogy az új gazdája tudja majd használni normálisan? a google accaunt miatt kérdezem
-
porkiy
aktív tag
válasz
Dr.FantastiK #4646 üzenetére
Szia, és ezzel az adatátvitel is működik PC-ről, vagy csak a töltés?
-
Maist
senior tag
Üdv! Ha visszateszek egy gyári rom-ot, ami a gyári recovery-t is visszarakja, majd elindulás után összekapcsolom a fiókom a telefonnal (a biztonság kedvéért), majd ezután fastboot módba lépek, és adb alól kiadom a fastboot oem lock parancsot, akkor ez elég biztonságos módszer a bootloader visszazárására? Így nem csinálok téglát a telefonból?
-
porkiy
aktív tag
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
A Mi Mix 2 kamerájával kapcsolatban van esetleg valakinek azzal tapasztalata, hogy az LG G4 képességeihez képest hol áll a telefon?
Illetve, van valakinek ILYEN tokja? Érdekelne, hogy ha a hátsó cover nincs rajta, és valóban csak bumperként használom (majd) a tokot, bután néz-e ki a telefon
-
muszi0521
aktív tag
El köszönök.
-
Van valami app, vagy valami, amivel be lehet állítani, hogy x időpontok közt a sim1 net, y időpontok között meg a sim2 net legyen használatban? Vagy csak a manuális kapcsolgatás marad?
-
bozarjoska
őstag
Jó reggelt!
Azt be lehet valahol állítani, hogy ha a kijelző be van kapcsolva akkor ne csipogjon minden értesítésnél? Csak akkor ha le van zárva a kijelző!
Köszi! -
HUTCHDB
nagyúr
Mikor varhato a miui 10?
-
candle-light
csendes tag
válasz
candle-light #4872 üzenetére
Na, közben addig bíbelődtem, hogy meglett. Sikeresen letiltottam valamilyen rendszer appot, hogy nem használhat mobilnetet és bekavart neki. Viszont továbbra is visszafogja valami, mert Telekom TV GO nem megy mobilneten, pedig engedélyezve van neki. Wifin megy...
-
berzser67
tag
Sziasztok! Elnézést kérek előre, biztosan volt már róla szó,a telefon támogatja a vezeték nélküli töltést? PL: [link]Köszönöm!
-
batai15
félisten
válasz
candle-light #4869 üzenetére
play áruházban van olyan hogy alkalmazás letoltes csak wifin vagy mobilneten is
-
candle-light
csendes tag
Üdv!
A teló mobilneten keresztül az istennek nem akar leszedni appokat az Áruházból. Csak tölt és tölt... Lehet elállítottam valamit, de nem tudok rájönni mit. Tudtok adni ötletet? -
zebede
őstag
Üdv!
Légyszives tisztázzátok már nekem hogy van e ebben a telefonban B20?
Mert itt a topikban kereső szerint van, de pl. itt elolvasva a hozzászólásokat azt állítják, nincs.
-
dhszabi
csendes tag
elég nyilvánvaló igen, mivel hivatalosan nincs az országban a xiaomi így hát xiaomi garanciát sem kaphatsz. amit kapsz jóesetben az egy forgalmazói garancia, és ha szerencséd van akkor a forgalmazónak van valamilyen szervíz partnere aki majd megjavítja a telefonod. vagy nem, ha nem lesz hozzá alkatrésze (ami szintén azért nem lesz amiért hivatalos gari sem, mert nincs a xiaominak hivatalos magyarországi képviselete, sem leányvállalata, sem szerződött partnere se importőre se semmi ilyesmi még, mint pl már franciaoszágban olaszországban stb van).
Így hát mindenki nyugtatja magát egy szépen megírt magyar gsm boltos számlával meg garipapírral, de pontosan ugyan annyit ér mint egy alis kínai garancia... Szinte semmit, mert ha baja van sem biztos hogy érsz majd vele valamit. (Lásd rengeteg lekoptatott Waytek garis ember a facebook csoportokban).
Ennek ellenére egyébként énis itthon vettem a Mix2-őm mert ugyan annyiba került mint Alin.
-
goccer
aktív tag
jól látom, hogy a legtöbb helyen forgalmazói garit adnak a telefon mellé, ugye?
-
Karavik
veterán
válasz
Shyciii #4858 üzenetére
Igen 360 órát kell eltölteni a telónak Mi fiókkal összekapcsolt állapotban ahhoz, hogy BL-t lehessen nyitni rajta. Ez a várokozási idő egyébként Mi fióktól függően változhat, amit vélhetően Mi user group level, Mi fórum aktivitás, regisztráció ideje (vagy bolygók együttállása
) befolyásol - senki nem tudja pontosan az összefüggést, hallottam olyat is, hogy valaki friss regisztrációval egyből nyitott.
Nekem szerencsére nem kellett várnom semmit, bindeltem telót Mi fiókommal, aztán nyitottam is egyből... -
Shyciii
veterán
válasz
Karavik #4857 üzenetére
Jól mondod. Teljesen korrekt voltál. Én ezért is mondtam korábban, hogy én tuti nem váltok Mi Mix 2s-re. Senki értelme. Talán majd a Mi Mix 3-ra. Ráadásul most olyan hírek terjengenek, hogy 1 hétre emeltek a bootloader nyitási idő engedélyeztetését. Ha ez igaz, akkor megint rossz irányba kezdenek menni a dolgok.
-
Karavik
veterán
válasz
maximilian4 #4855 üzenetére
Amely telefon low light körülmények között elfogadhatóan teljesít, azzal nem lesz gond normál körülmények között biztosan. Ez jelenti a kihívást a fényképezőknek, itt vérzik el a legtöbb camera, és igen, ehhez kell minőségi HW és SW egyaránt, ami meghatározza adott készülék fotós képességeit.
Az én megosztásom célja (feljebb) az volt, hogy prezentáljam Mi Mix 2S-el legmostohább fotós körülmények között milyen képeket lehet lőni automata módban, zsebből előkapva (ahogy a legtöbb user használja a telót fényképezésre), ha esetleg valaki Mi Mix 2-ről váltani szeretne, vagy ezen filózik...
Az, hogy elkápráztassam és megvezessem a népet beállított fotókkal, állványról, manuális módokkal játszadozva, aztán valaki ez miatt váltson Mi Mix 2S-re és utána koppanjon az átlag user, annak semmi értelme... -
batai15
félisten
válasz
maximilian4 #4855 üzenetére
de, lehet jót elő kapva is.
lásd szifonok, vagy például egy galaxy s8.
Az a mervado hogy egy mezei user kezében hogy viselkedik egy mobil kamera, nem pedig az hogy egy profi mit tud kihozni. -
maximilian4
addikt
válasz
Karavik #4852 üzenetére
Mert a telefon meg arra való és az határozza meg a kamerája "jóságát" hogy este zsebből előkapva milyen profi fotót fog csinálni. Elárulom hogy telefonnal, zsebből előkapva, este sosem fogsz tudni profi képet csinálni, de még jót sem nagyon.
Max azon lehet filózni,
hogy melyik telefon készíti a kevésbé sz*r képet ilyen körülmények között. -
Karavik
veterán
válasz
Shyciii #4851 üzenetére
Mazsolák csak verőfényes napsütésben mernek fényképezni, azt is közeli témákra. Viszont éjszakai sötétségben, távoli témákra senki nem mer lőni, ill. mer lőni, csak nem merik megosztani
Pedig ez lenne a kihívás, ahol leginkább kijönnek a különbségek...
(#4849) HUTCHDB:
Az én éjszakai random gyors zsebből előkapott képeim mellé belinkeled verőfényes napsütésben készült beállított képeket...megalol! Nagyon értesz a fotózáshoz....
-
Shyciii
veterán
válasz
HUTCHDB #4849 üzenetére
1. Ha egy mobil nem tud jó, tiszta, éles, részletgazdag képet készíteni egy amatőr kezében, akkor nem jó
2. Megnéztem a linken egy gyenge fényviszonyok között készült képet. Ilyet tudott a Huawei P9 is (csak az két generációval régebbi). Elhiszem, hogy Xiaomihoz képest jónak számít, csak az kevés. Legalábbis nekem. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Shyciii #4848 üzenetére
És ehhez mit szólsz?
Már elnézést Kavarik-tól, de fényképezni is tudni kell. -
Karavik
veterán
Mi Mix 2S-el és xiaomi.eu MIUI10 8.6.7 build használatával lőttem pár low light képet automata módban, AI nélkül, kézben tartva, kint full sötétben közvilágítás mellett, és lakásban energiatakarékos izzós megvilágítás mellett: [link]
Töltsétek le PC-re és úgy csekkoljátok...
-
HUTCHDB
nagyúr
Visszavettem a telefont...nem bírtam ki nélküle.
-
Shyciii
veterán
válasz
unskillful #4841 üzenetére
Lehet, hogy kipróbálom én is. A Los közelebb áll a Mi A1 gyári romjához, mint a MIUI. Csak nem tom min próbáljam ki, mert nem minden hangot torzít el a teló.
-
Shyciii
veterán
válasz
unskillful #4839 üzenetére
A Mi A1 gcam mod neked nem oldja meg a rossz hangminőséget?
-
batai15
félisten
Lehet vissza dobom a Lineage os-t egy hoszabb tesztre, szóval akkor pontosan mi is kell a Gcamhoz?
-
bloggiold
tag
válasz
HUTCHDB #4831 üzenetére
Azért néz még vissza ide is, én szerettem a fotózáshoz kapcsolódó hozzászólásaidat.
Barthezz2 megáld az ütő bennem, amikor megláttam a linkelt képeid. Csak a képekre figyeltem és nem néztem, hogy mivel készült, de sajnos utólag láttam, hogy nem a Mix 2 volt az elkövető. Fényévekre van az összes mobil ettől a minőségétől (és nem is leszünk közelebb). -
mgaben
senior tag
válasz
Barthezz2 #4833 üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled. Én videovago vagyok, meg néha operatorkodom is. Soha sem gondolnék olyanra, hogy fontos felvételeket mobillal készítsek. Persze, meglehet csinálni, sőt készült is már film mobillal. Viszont hangot ott is külön rögzítenek.
Én mondjuk dslr géppel sem videoznek. Én még inkább kocka vagyok ilyen szempontból. Fényképezni fényképezőgéppel, videozni kamerával. Mivel megvenni nem tudok egy több millás kamerát én mindig berelem ha szükségem van rá. Bár már nyitottabb vagyok ezzel kapcsolatban, de melóra még mindig csak kamera.
-
válasz
Drenadar #4832 üzenetére
Vállalom
Rendben van, hogy ha vesz egy felső kategóriás telefont az ember, akkor elvárja, hogy mindenben jó legyen, és videózás terén a hang miatt a Mix 2 valóban értékelhetetlen. Ezzel nem vitatkozom.
De magam részéről ha tudom, hogy fontos, hogy videókat készítsek, és jó kép- és hangminőségre van szükségem, biztos nem a mobilomat cserélem le miatta(főleg ha tudom, hogy másban meg lehet rosszabb is az új). Egy célhardverrel ezerszer előbbre vagyok bármelyik mobilnál. Nyilván, plusz egy ketyere, nyilván, nem zsebbarát, de valamit valamiért. Ha jó videókat akarok, áldozni kell érte. Szerintem.
Én sem vagyok fotós és valószínűleg az életben nem fogok keresni vele, annak ellenére, hogy már egy valag pénzt elköltöttem erre(és még hol a vége..
), de szeretek fotózni szerettem volna jobb képeket és jobb minőséget, így vettem egy gépet és örülök, ha magamon kívül az ismerőseimnek tetszik amiket lövök. Felét mobillal sosem csinálom meg. Egyikkel se.
Félre ne értse senki, mindenki maga dönti el, neki mi a prioritás, ez csak az én véleményem. Lehet kövezni érte, de attól még nem fogom másképp gondolni
-
HUTCHDB
nagyúr
Igazatok van, de ez egy dontes volt reszemrol, mar nincs visszaut...
-
AllTheBest
őstag
A global developert most nem lehet beszerezni sehonnan se? gépen kerestem, de a rom download page le van állítva...
-
HUTCHDB
nagyúr
Tisztelt Forumtarsak!
Bucsuzni jottem, a mai napon eladtam a mi mix2-omet.
Jon a nyar, jon a nyaralas, es videokat fogok kesziteni, amiben sajnos nem tokeletes a mix2.
S9 plus- ra csereltem, mukodeseben erezhetoen dadogosabb a rendszer, de ezt eddig is tudtam, de videoban nagyon perfect, amire nekem szuksegem lesz a kovetkezo honapokban.
Nagyon pozitiv, kozel 10 honap volt ez , csak jokat tudok mondani a xiaomi csucskeszulekerol.
Remelem talalkozunk mas forumban, forumokban...Udvozlok mindenkit, tovabbi jo diskuralast kivanok!
-
Karavik
veterán
Melyik a SIM1 és SIM2 tray? Nincs rajta semmi jelölés...
-
Shyciii
veterán
válasz
mgTerminator #4815 üzenetére
Nyilván nekem is notch nélkül 😁
-
unskillful
aktív tag
Ha valaki még szeretne MIUI 10 Global tesztelőnek jelentkezni :
http://en.miui.com/thread-2739256-1-1.html
-
Viper26
nagyúr
válasz
candle-light #4817 üzenetére
Mi8-ra értettem elsősorban.
-
-
AllTheBest
őstag
Na ma sikerült hozzájutnom a mix 2-höz sokat nyomkodni még nem volt időm, de már most nahyon tetszik a telefon
-
Shyciii
veterán
válasz
unskillful #4811 üzenetére
Sajnos nekem a notch-tól hányingerem van.
-
Shyciii
veterán
No elolvastam a mobilaránán is a Mi Mix 2s tesztet, és ők is megerősítették azt, amit jó múltkorában mondtam, olvastam többek között a kamera miatt, hogy közel sem olyan jó, mint hirdették, sőt. Nekik is haloványan teljesít, úgyhogy ha a következő telóm Xiaomi lesz, akkor az max a Mi Mix 3 lehet.
-
mgTerminator
veterán
válasz
unskillful #4808 üzenetére
-
batai15
félisten
válasz
mgTerminator #4804 üzenetére
azt mivel kell beállítani hogy csak 90 ig töltse?
-
Picco
addikt
válasz
mgTerminator #4804 üzenetére
be van állítva hogy csak 90%-ig töltse!
Ezt EU romon hogy tudnam utanad csinalni?
-
Picco
addikt
válasz
AllTheBest #4790 üzenetére
Az enyemen volt gyari folia, bubimentesen felrakva.
-
mgTerminator
veterán
válasz
Dr.FantastiK #4799 üzenetére
Én úgy vigyázok az aksira hogy ha aktívan használom akkor nem töltöm, és be van állítva hogy csak 90%-ig töltse! Ja meg ha forró akkor nem töltöm melegen.
AllTheBest: hát itt is van hézag de nekem megfelel.
Nospa: Xiaomi.eu-t használok azon a kisegítő lehetőségekben lehet állítani a megjelenítési méretet és azzal állítódik.
-
AllTheBest
őstag
válasz
mgTerminator #4794 üzenetére
Már hozott a futár egy alap fóliát, a telefon még sehol...
Nillkin az mennyire fedi le ennek a kijelzőjét? Redmi 5 plus-nál kb 3mm hézag van végig a lekerekítés miatt
Új hozzászólás Aktív témák
ma Philippe Starck visszaült a tervezőasztalhoz, és sokkal jobb csúcstelefont rajzolt, mint tavaly: a lenyűgözően szép Mi Mix 2 átlagméretűre fogyott és jó irányba tereli a kávamentes trendeket.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4238
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4237
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest