- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet
OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT MIELŐTT KÉRDEZEL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OberMotz
aktív tag
Szvsz igen, a recoveryvel van gond. Én az AndyYan féle LOS16-ot használom és ott is meg van említve a telepítési instrukciók között hogy vagy OrangeFox (amit én speciel nem nagyon szeretek), vagy Wight féle nem hivatalos TWRP kell a telepítéshez.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
Zozo0525 #5950 üzenetére
Ez alapján meg lehet csinálni:
https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5/how-to/guide-enable-camera2-api-root-vince-t3821903
Az XDA topic első hozzászólásában van a lényeg, az "adb shell" parancstól kezdődik az okosság.
-
OberMotz
aktív tag
Sziasztok, egy darabja produkálja a teló azt a rendkívül idegesítő tünetet, hogy naponta egyszer-kétszer spontán kikapcsol, látszólag függetlenül a töltöttségi szinttől. Nem MIUI van rajta, bootloader nyitott, több ROM-mal is csinálta ezt. Akku okozhat ilyet / találkozott esetleg valaki hasonló provlémával?
-
OberMotz
aktív tag
Sikerült arcra ejtenem szegény telót, berepedt a kijelző vagy 5-6 helyen
A miuiszerviz.hu-n kívül még van valaki, aki foglalkozik normális áron ilyen betegség gyógyításával?
-
OberMotz
aktív tag
Milyen szempontból gyengus szerinted? Szvsz van választék rendesen, lásd: https://forum.xda-developers.com/mi-mix-2/development , én speciel Pixel Experience-t használok.
-
OberMotz
aktív tag
Szvsz nagy titkok nincsenek a Mix2 körül custom ROM-ok tekintetében: bl nyitás -> hivatalos TWRP felrak -> flash , illetve megérteni melyik változatról melyikre lehet váltani /data formázás nélkül. Az egyetlen szívás amibe belefuthatsz hogy nem csinálsz mentést az adataidról és formázni kell a /data-t, ergo megy minden a levesbe.Ha semmiképp sem akar elindulni a teló, akkor meg fastboot alól fel kell tolni egy gyári ROM-ot - ha ez sem segít, akkor ott valami komoly gebasz van, amit nem biztos hogy otthon meg tudsz oldani.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
this is life #5277 üzenetére
Az első boot eltarthat pár percig - ha 15 perc után is ezt csinálja, akkor aggódhatsz.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
KaiotEch #5275 üzenetére
A kedvedért kipróbáltam: zárolt gépről is megy a másolás, ha engedélyezve van az USB fájlátvitel. Én speciel nem akarom hogy bárki bármikor bármit lemásoljon a telefonomról, de ez én vagyok és elfogadom hogy mások ezt máshogy látják
Ahogy nézem ez különben "gyárilag" maradt így, mert több helyen is láttam panaszokat hogy nem lehet az alapértelmezett USB csatlakozási módot perzisztensen átállítani, de workaroundok vannak .
-
OberMotz
aktív tag
-
OberMotz
aktív tag
válasz
Shyciii #5185 üzenetére
Én ugyan ki nem próbálom, mert kerülöm a MIUI-t erősen :-) Pixel Experience van rajta, nem tervezek váltani. BTW szerintem mindenhol említik, ahol az elmaradó értesítéseket próbálják orvosolni. Redditen a Xiaomi topikban van egy guide, abban az első lépések egyike az "optimizációk" kilövése.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
unskillful #5136 üzenetére
Ennél hiába kapcsoltam ki, nem akarja a 12MP-t
Mondjuk nem MIUI van a telón, hanem Pixel Experience, lehet ez is számít.
-
OberMotz
aktív tag
-
OberMotz
aktív tag
válasz
AllTheBest #4788 üzenetére
XDA a barátod:
https://forum.xda-developers.com/mi-mix-2/development
Én jelenleg nem hivatalos Resurrection Remixet használok (LineageOS alapú), de van hivatalos LOS 15.1, OmniROM és AICP például.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
unskillful #4696 üzenetére
Ezt csináltam, kb. ötször (gapps verziók próbálgatása miatt) - indulás után elkezdte hányni az FC-ket, csak kikapcsolni tudtam
-
OberMotz
aktív tag
Tegnap tettem egy próbát a LOS-szel (0521, hivatalos), de nem sikerült életre lehelni. Dupla törlés. telepítés, el is indul, de szanaszét FC-zte magát a létező összes Google szolgáltatás, még a beállítás varázslóba sem tudtam emiatt belépni. Próbáltam több fajta gappsot használni (pico, nano) illetve gapps nélkül, de nem segített semmi rajta. Kísérletek között mindig teljes wipe illetve format data volt. Marad egyelőre a xiaomi.eu
-
OberMotz
aktív tag
válasz
unskillful #4654 üzenetére
Csak a tufa lassú agyam miatt: akkor a LOS 15.1-en megy az NFC (fizetés miatt) illetve a Magisk is (Viper miatt kéne egyedül)? MiMaxon is LOS-t használtam mert nem igazán csípem a MIUI-t, szeretnék itt is átállni rá ASAP.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
unskillful #4634 üzenetére
Van pár (pl. banki) app, ami érzékeli a rootot és nem hajlandó elindulni alapból, bár ezen legtöbbször lehet segíteni a Magisk Hide-dal.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
Shyciii #4440 üzenetére
Biztos badarság, de nekem a Vibert, a Nine-t (céges emailem) illetve a Facebook Messengert állandóan whitelistelnem kell, különben nem jönnek meg az értesítések, csak a telefon felébresztése után. Plusz biztos véletlenül kapsz pár tízezer google találatot a "miui killing background apps" keresésre.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
HUTCHDB #4431 üzenetére
Köszi az infót, lehet megpróbálom a frissítést mentés után. A screen lockot ki lehet lőni recovery alól btw (Mi Maxon egy custom TWRP-t használtam, amibe a fejlesztő beszúrta ezt a funkciót):
https://forum.xda-developers.com/android/software-hacking/remove-lockscreen-recovery-t3530008
Még egy dolog: megoldható az hogy a normál asztalon használt live wallpapert kirakjam a lockscreenre is? Lehet én vagyok a tufa, de nem látom hogyan oldható ez meg.
-
OberMotz
aktív tag
Magisk működik normálisan "gyári" és xiaomi.eu rom-okkal? Root kéne a Viper4Android miatt, viszont el is kéne rejteni pl. az OTP Smartbank elől.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
bozarjoska #3906 üzenetére
Persze, hosszabb távon én is abban reménykedem, hogy lesz valami tuti LineageOS rá, mert a MIUI nem igazán az én világom, MiMaxon is eltartott a kernelforrások publikálása után egy darabig míg megjelentek a mindennapi használatra alkalmas rom-ok (btw itt már van kernel source?).
-
OberMotz
aktív tag
válasz
bozarjoska #3904 üzenetére
Ehh, ahogy nézem azért gyakorlatilag az összes mindenféle kihívással küzd. Én MiMaxról jöttem át Mix2-re, ott pl. egy 100% stabil 14.1-es (nem hivatalos) LineageOS-en toltam végig az elmúlt
nyolcmásfél évet - ahhoz hasonló minúségű cuccot az xda-s hozzászólások alapján még nem sikerült összehozni ezen a telón. -
OberMotz
aktív tag
Unlockot a kérelem benyújtásától számítva általában mennyi idő alatt engedélyezik? Most azt írja ékes angolsággal a Mi Unlock hogy: After 57 hours of trying to unlock the device . Mondjuk az is lehet hogy tegnap próbáltam már egyszer és most a 72 órát számolja vissza, csak vicces ahogy kiírja.
-
OberMotz
aktív tag
Sziasztok, mától én is Mix2-n tolom
Új hozzászólás Aktív témák
ma Philippe Starck visszaült a tervezőasztalhoz, és sokkal jobb csúcstelefont rajzolt, mint tavaly: a lenyűgözően szép Mi Mix 2 átlagméretűre fogyott és jó irányba tereli a kávamentes trendeket.
- DUNE médialejátszók topicja
- Sorozatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Túraautó topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Politika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest