-
Mobilarena
Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet
OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT MIELŐTT KÉRDEZEL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
unskillful
aktív tag
válasz
Shyciii #5561 üzenetére
Ezer köszönet az infókért
Arról esetleg van infód, hogy az official LoS "P" mikor várható? Az is Treble szóval elvileg ott is gyorsan kellene mennie a fejlesztésnek/átállásnak... Mondjuk nem létkérdés, mert nagyon jó a 8.1-es LoS is, csak kíváncsi vagyok minden újdonságra -
ofgm
tag
válasz
Shyciii #5437 üzenetére
Tényleg csak ismételni tudom magam, ismét egyet tudok érteni veled, minden szó amit leírtál, teljesen jogos elvárás egy csúcskategóriás készüléktől.
Nem tudom elfogadni azt a hozzászólást, mert volt itt valaki, aki pökhendi módon csak annyit tudott hozzátenni a hozzászólásával, hogy: 'akkor szabadulj meg a telefontól"
Elsősorban, nem azért vettem, hogy hetente vásároljak egy másik telefont, hiszen jogos bizalmi elv alapján azt vélelmezi az átlag felhasználó, hogy kap egy jól működő rendszert. Nem egy harmincezerforintos készülékről beszélünk, ahol ha akadnak hibák, elfogadja az ember a kompromisszumot, mert olcsó volt, a célnak pedig megfelel, túlzott elvárás nem is lehet.
Gondolom, egy mosógépet sem kell otthon mókolgatni, hogy ez meg az a program lefusson biztonságban rajta!!!!
Na de ettől a készüléknek a rendszerétől igen is több elvárásom van!!!
Nem a készüléket fikázom!!! - mert teljesen látszik, nem a készülékkel van a probléma, hanem az idióta MIUI optimalizálása nincs rendesen kiforrva. Ezért nem életszerű az, ha Átlagos Julcsi vásárol magának egy készüléket, és a legszívesebben földhöz verné, és közben a fórumon az okoskodó, tudálékoskodó kockák azt javasolják , hogy tegyél rá ilyen meg olyan OS-t. Mert ugye, Átlagos Julcsi, max rakott krumplit tud a sütőbe telepíteni.
Most is csak azt tudom mondani, én csak annak tudom jószívvel ezt a készüléket ajánlani, aki kísérletezgetni szeretne. Aki meg a kényelmi funkcióit szeretné viszonylag stabilan kihasználni a boltból kihozott készüléket a gyárilag telepített OS rendszerrel, annak csak csalódás, és elég drága csalódása lesz.
Aki meg azt mondja, minden tökéletesen használható a gyári rommal, az egyszerűen hazudik!!!
Én most mindenkitől elnézést kérek, akinek sértené az Önérzetét amit ide leírtam, de a realitásokhoz ez az árnyalt negatívum is hozzátartozik, mert ha esetleg Átlagos Julcsi egy minőségi, komoly készüléken gondolkozik, akkor igenis joga van tudni, ezt a telefont nem neki találták ki!!!
Szóval, Shyciii fórumtárs nagyon jól összefoglalta a fentieket! -
válasz
Shyciii #5434 üzenetére
És ki mondta, hogy nem lehet munkára használni? Mailt ugyan nem ezen fogadok, de elég sokszor használom munkahelyi dolgokhoz is, pl a messengert/vibert, mint "populáris" appot, mert míg térerőm bent nincs, netem az van, így ott elérnek.
Nem néztem utána a dev fórumon most, de nem mondtam, hogy nem hiszem el neked. De ahogy írod, dev, mint developer. Én is fejlesztői ROM-ot használok, de nem is zavar, ha néha ez-az nem megy, mert tisztában vagyok azzal, hogy lehet benne ilyen. Persze, mikor a Stable is ilyen, az gáz, akkor a Xiaomi a sáros, hogy minek adja ki know bugok megléte esetén stabilnak. Erről nem tudok nyilatkozni, soha nem használtam stabilt.
De ott van mellette az is, hogy nem muszáj hetente frissíteni, nyugodtan meg lehet maradni egy működő stabilnál. A többi gyártó sem ad OTA hetente frissítést. Van aki évente se sajnos, a Xiaomi meg elég sokáig frissít, akár androidot is, nem csak MIUI-t.
És nem mondtam, hogy nem lehet ennek ellenére hiba. Én is szoktam panaszkodni itt, ha van. Viszont a MIUI elég kényes is, sokszor, sok mindent kell túrni az elején, hogy menjen. De ugyan ez vissza is igaz, nem is csinál semmit egy app, ha nem akarom. Ezt el kell fogadni, ez ilyen, de majd mindig ilyen is volt, csak esetleg egy 10-ben már nem egészen úgy megy, mint 8 alatt. Plusz Mix-re kb a beta oreo alá jött a beta 10. Olyan is volt, de ennek ellenére már szerintem használható, pedig szerintem ebből még nincs is stabil.
Mint láttad, megy nálam az inbox is. Korábban nem tudom mi volt a helyzet, nem ezt használtam, de most a videó óta is folyamat tesztelem(sok app nyitva, bt zenehallgatás mellett, minden féle szituban) és olyan is volt, hogy előbb jelzett a telefon mint gépen az outlook, meg olyan is, hogy volt vagy 1 perc késése, de megjött.
Ehhez lockolni kellett az appot, engedni futni a háttérben, a beállításokban(nem az alkalmazáséban) belőni az értesítéseket stb... Ilyen a MIUI.És azt is elfogadom, ha valakinek ez nem fér bele, és azt se mondtam, hogy nem lehet ezt leírni, csupán azt, hogy mostanság kb csak arról van szó, hogy de szar a LOS meg de jó, holott nem feltétlenül van így, vagy csak így. Ennyi.
-
válasz
Shyciii #5432 üzenetére
Tényleg, csak kötekedni tudsz? Visszaolvasni látom nem ment..
Leírtam, hogy persze vannak hibák, azt is pl, hogy a cast nálam sem megy már 4. telefon óta, de úgy látszik amit nem akarsz, azt nem látsz..
De segítek, ha neked nem megy a visszakeresés:
-a kameráról
-itt is épp problémáról írok, afene..
-képzeld, nálam is volt értesítési gond, és le is írtam: [link], [link]
-itt is egy gond
-mégegyMinek vágjam be azon állításodat, hogy az értesítések működnek, és nincsenek tele a fórumok ezzel a hibával? Mindenki olvashatta, és azt is, hogy utána rögtön bevágtam egy olyan bejegyzést a MIUI general oldaláról, amiben közlik, hogy ne jelentse be újra, mert a hiba le van adva
Én kérek elnézést, hogy leírtam, hogy nálam mennek az értesítések amiket beállítok(tudom, persze, csak populáris xarokat használok, hisz láttad a telefonom..). Azt sehol nem írtam, hogy hazudnátok, ellenben veled aki rólam többszörösen személyeskedve állítod.
Csak úgy mondom, hogy az a levelezőprogram amit te specifikusnak nevezel, az a Google Inbox
Ezt hol írtam? Bakker, nem találom.. Specifikus programot írtam, nem ezt. Céges mail-ről beszéltünk, ami nálunk pl ilyen appokkal nem is használható, csak a saját, titkosítottal. Bocs, hogy épp nem emlékeztem, hogy te ezzel használod a céges levelezésed, vagy akármit is ami életbe vágóan fontos.
és ez a felsőkategóriás telefon csak átlag felhasználásra jó
Ezt se írtam, csak te magyarázod bele másodjára is, mert meg mertem említeni pár populáris alkalmazást, amit az emberek 95%-a használ. Bocs. De persze nyilván tudod, hogy én is csak egy majomkodó tini vagyok aki selfikkel rakja tele a közösségi oldalakat. Hajj, de jó is lenne..
Mellesleg mailozni egy 50k-s telefon is pont jó, mert amire egy snapi 845 kell, az épp a játék mondjuk..Nem használom az inbox appot, de a kedvedért feltettem(gmailt töröltem), beállítottam, és tessék, hang is, led is, képernyőzár is. Fel is vettem, mielőtt az jönne, hogy kitaláltam: [link]
A zúgásért bocs, hűtöm a szobát.Kb az ötödik próba volt, mindig ennyi késéssel jött kb(desktopon office 365 outlook van, az 2x jelez, mert az előző olvasatlant is feldobta ami szintén teszt volt, csak nem vettem fel). De szólj, ha valamit rosszul csinálok, mert már lassan zavar, hogy nálam megy, pedig nem kellene működnie semmi értesítésnek.
Ja, és mindez beta MIUI 10.
De ha csak személyeskedni tudsz, részemről befejeztem, sőt, ha kívánod ki is töröltetem a hozzászólásaimat, nehogy valaki véletlenül ilyen telefont akarjon venni miattam.
Azzal persze nincs gond, hogy kapásból azt kapja mindenki, hogy tegyen fel LOS-t, mert ugye majd te vállalod a felelősséget is, ha valaki téglázza a telefonját, mert amúgy nem ért hozzá, vagy sosem csinált még ilyet. Van valami google anti-rollback védelem is már, nem tudom a xiaomi mennyire alkalmazta, de pár telefon már lett tégla..
De ugye csak arra megy a reakció, amit jószerivel le sem, vagy nem úgy írtam le. -
válasz
Shyciii #5430 üzenetére
Örülök, hogy kiforgatod a szavaimat, gratulálok. Mellesleg nem is téged címeztelek először, csak mivel te reagáltál, neked válaszoltam..
Kérlek, keress vissza, mikor ömlengtem a készülékről, kérlek keress vissza és nézd meg írtam-e le problémákat, kérlek olvasd vissza újra az elmúlt két hozzászólásom, értelmezd, és akkor ha mindezzel megvagy, akkor kezdhetjük újra.
Köszönöm!
UI.: A személyeskedést meg inkább hanyagoljuk ha kérhetem.. Főleg, hogy felét le sem írtam annak, amit állítasz rólam.. De úgy a legkönnyebb lehülyézni a másikat, hogy a szájába adod, amit el sem mondott. Elfogytak a sima érvek vagy miért van szükség erre? Meg megállapítod 2 mondatomból, hogy én mire használom a telefont.
Persze, én csak játszom, te meg világmegváltó üzletember van.. Hagyjuk már légyszi, míg nem ismersz.UI2.: Tudod, az átlag felhasználó azokat fogja használni, amiket én soroltam, nem egy-egy specifikus mail appot vagy akármit, ami mondjuk nálad gondot okoz. De az átlag felhasználó nem is nagyon fog nekiállni ROM-ot flashelni, így kissé fura azzal a segítséggel indulni(esetenként még vásárlás előtt állónak), hogy tegyél fel főzött ROM-ot. Mert gondolom ha elrontja, majd mindenki vállani is fogja a felelősséget..
-
válasz
Shyciii #5416 üzenetére
Azt mondom, hogy nekem megjön minden notification ahhoz, amit használok(facebok, messenger, viber, insta, gmail...), az, hogy neked nem, arról nem tehetek.
Hol írtam, hogy tökéletes? Konkrétan egy hibát én is megírtam. De ha annyira szar, minek veszitek meg, minek kínlódtok vele? Lehet venni Samsungot. Ja, hogy az 300k nem 120? Értem..
Azt sem írtam, hogy nem lehet a hibákat leírni, meg az sem, hogy isteníteni kell. Azt teszem? hol? kérlek idézz! Naugye..
A kamera is szarabb, ezt sem cáfoltam, kb már vásárlás előtt is írtam. Vettem is egy DSLR-t, mert fényképezéshez nem telefontól várok csodát.
De az elmúlt hetekben semmi más nem megy, csak oltás, meg a LOS istenítése és szerintem meg már kezdtek a ló túloldalára esni, mint ahogy az előző hsz-ben is írtam.
Ha meg rakat szar, mint írtam: adjátok el, vegyetek mást, ne kínozzátok magatokat.
De tőlem aztán mindegy, szidja mindenki ahogy akarja, legfeljebb én meg továbbra sem fogok visszatérni ide, mert rohadtul nem érdekel, hogy hány főzött ROM mossa le(ahányszor próbáltam korábban, nekem meg azzal volt mindig bajom, namost akkor kezdjem el oltani, hogy deszar?)a szar MIUI-t, meg hány 3x-os árú telefon mossa le a Mix 2-t..
-
-
unskillful
aktív tag
válasz
Shyciii #5419 üzenetére
Akkor én vagyok az abszolút kakukk tojás... Nekem nem volt bajom a MIUI-val sem, ettől függetlenül nem bántam meg hogy LoS-ra váltottam. Gyakorlatilag minden funkció tökéletesen működik, amit használok (lehet hogy van olyan ami nem, csak én még nem találkoztam vele) az akkuidő nálam jobb mint miui alatt volt, és substratum témázással most pont olyan amilyennek szeretem. Ami igaz, hogy kamerában nem veszi fel a versenyt a "nagy" gyártók Flagship-jeivel, de amikor nagyon fontos hogy jó képeket csináljak, akkor arra ott van a DSLR...
-
goccer
aktív tag
válasz
Shyciii #5388 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nincs működő custom rom, de itt a beszámolók alapján van kb 2, ami használható. Ezt nem nevezném erős felhozatalnak. Bár nyilván mihez képest..., Nexus 5-ről jöttem, ott 5 év után is nagyságrenddel több az opciód mint itt.
Biztos vannak hibák a gyái MIUI-ban, az én felhasználói szokásaim mellett semmi zavaró nem jött elő, ezért nem is rom-olok (egyelőre). -
vilmose33
őstag
-
vilmose33
őstag
válasz
Shyciii #5391 üzenetére
Ebben igazad van, de csak a face-nél csinálja-veszem észre az elmaradt értesitéseket, és ott is mintha külömbséget tenne, pl.szülinapról nem jön, írt az egyik csoportban ismerösöm: hang+képernyő+led jelzés. Mással mint írtam nincs gond. Engem nem zavar, de mindenkinek más az inger küszöber, és teljesen igazad van ennek nem így kellene működnie. Iphone 7-ről jöttem visssza droidra, de eddig nem bántam meg nagyon jó kis telefon. Tok nélkül pedig piszok jól néz ki, csak besz@ri vagyok és félek ,hogy elejtem, ezért nem nagyon van nélküle
.Los viszont érdekelne, megpróbálom felvarázsolni hétvégén, olvastam jókat írtál róla.
-
bloggiold
tag
válasz
Shyciii #5376 üzenetére
[Az ajánlott] GApps nincs benne, nem beszélek hülyeséget.Igen van amelyikben van, de [ezt ajánlott] és ebben nincs.
-
ofgm
tag
válasz
Shyciii #5227 üzenetére
Okés, végül is, ez jó hír, hogy van egy OS verzió, ahol ez működik
Engem csak az bosszant, hogy felhasználói szinten kell egy olyan romot húzni a készülékre, ami egy átlagos felhasználónak jogos elvárása, hogy ha már áldozott egy komolyabb eszköz megvásárlására. A beépített technikai innováció pedig ezt alkalmassá teszi, akkor az legyen közel hibátlan is. Persze, más készüléknél is lehet rendszer bug, de nekem ezzel kapcsolatban az LG az etalon, én bőven elégedett voltam a támogatottságukkal. Megkockáztatom azt a kijelentését, itt még érzékelhető a kínai "precizitás" habár a technikai megoldásuk már egészen profi, de még nem feltétlenül jár kéz a kézben a hardver és a szoftver összefésülése, hiszen a részleges funkciók fogyatékossága zavaró.
Gyanítom, egy hétköznapi felhasználó számára (leszámítva a vállalkozó kedvű rommolgatókat) nem életszerű a készülék ide-oda OS telepítése. Viszont az biztos, aki érzékeli a hiányosságokat, annak azért elég fanyar ez a tapasztalat..... -
OberMotz
aktív tag
-
OberMotz
aktív tag
válasz
Shyciii #5185 üzenetére
Én ugyan ki nem próbálom, mert kerülöm a MIUI-t erősen :-) Pixel Experience van rajta, nem tervezek váltani. BTW szerintem mindenhol említik, ahol az elmaradó értesítéseket próbálják orvosolni. Redditen a Xiaomi topikban van egy guide, abban az első lépések egyike az "optimizációk" kilövése.
-
mgaben
senior tag
válasz
Shyciii #5149 üzenetére
Háááááátttöööööö! Nem akarom elkiabálni vazeg, de javítva van a videó botrányos hangja... Már hazafelé is néztem őket és gyanúsan más volt. Itthon fülessel összehasonlítva a régi koncertfelvételt a maival... AZTARONGYBATEKERTHÓNALJMAKÓT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha feltöltődtek a felvételek a drájvba, akkor megosztok egy még miui 9-es és a mostani globe miui 10-es felvételt. Ég és föld a különbség gyerekek! Eszméletlen, el sem hiszem!
-
-
darthsmoke
Korrektor
válasz
Shyciii #5036 üzenetére
Nem egyenlő, de nekem kulcsfontosságú elem a témázhatóság. Nekem az nem testreszabhatóság, hogy felrakhatok egy launchert meg hozzá egy ikonpakkot.
De igazad van, szeretnék más oprendszert használni, de nincs működőképes alternatíva.
A MIUI jó lenne, ha nem parasztvakító baromságokkal meg AI-hülyeségekkel pakolnák tele és az iOS-t akarnák majmolni, hanem tényleg használható dolgokkal (például: automatikus DnD mód az ébresztőig, nem tudom, a 10-es tudja-e).
Mindegy, nem szeretnék vitatkozni, inkább csendben olvasok és megpróbálom megoldani a gondjaim, ha meg ez nem megy, akkor váltok. -
unskillful
aktív tag
-
Karavik
veterán
válasz
Shyciii #4858 üzenetére
Igen 360 órát kell eltölteni a telónak Mi fiókkal összekapcsolt állapotban ahhoz, hogy BL-t lehessen nyitni rajta. Ez a várokozási idő egyébként Mi fióktól függően változhat, amit vélhetően Mi user group level, Mi fórum aktivitás, regisztráció ideje (vagy bolygók együttállása
) befolyásol - senki nem tudja pontosan az összefüggést, hallottam olyat is, hogy valaki friss regisztrációval egyből nyitott.
Nekem szerencsére nem kellett várnom semmit, bindeltem telót Mi fiókommal, aztán nyitottam is egyből... -
Karavik
veterán
válasz
Shyciii #4851 üzenetére
Mazsolák csak verőfényes napsütésben mernek fényképezni, azt is közeli témákra. Viszont éjszakai sötétségben, távoli témákra senki nem mer lőni, ill. mer lőni, csak nem merik megosztani
Pedig ez lenne a kihívás, ahol leginkább kijönnek a különbségek...
(#4849) HUTCHDB:
Az én éjszakai random gyors zsebből előkapott képeim mellé belinkeled verőfényes napsütésben készült beállított képeket...megalol! Nagyon értesz a fotózáshoz....
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Shyciii #4848 üzenetére
És ehhez mit szólsz?
Már elnézést Kavarik-tól, de fényképezni is tudni kell. -
unskillful
aktív tag
válasz
Shyciii #4744 üzenetére
Mit jelent az hogy állítanod kell az Arnova verziót hogy képet adjon? Én pont azért használom a BSG verziót, mert az Arnova elindul, de nem ad képet... Videónál és selfie kameránál igen, viszont a hátsó (fő) kameránál nem... Miui alatt működött tökéletesen az a verzió is, de LOS alatt csak a BSG megy rendesen, mondjuk szerintem kimondottan jó képet csinál az is.
-
-
mgTerminator
veterán
-
mgTerminator
veterán
válasz
Shyciii #4633 üzenetére
Képernyő tükrözésre gondolsz, vagy DLNA-ra?
Más: Aki tok nélkül használja annak nem koptak meg a sarkok? A Mi6-on elég szépen megkoptak a zsebben hordástól és félek hogy ez is meg fog. Már most úgy néz ki mintha kicsit fényesebb lenne mint máshol, kicsit látom magam benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged