Hirdetés

Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet

Philippe Starck visszaült a tervezőasztalhoz, és sokkal jobb csúcstelefont rajzolt, mint tavaly: a lenyűgözően szép Mi Mix 2 átlagméretűre fogyott és jó irányba tereli a kávamentes trendeket.

Hirdetés

Philippe Strack iskolapadban

Onnan ismerszik meg a nemzetközi ambíciókkal és komoly küldetéstudattal rendelkező mobilgyártó, hogy hagyományos ajánlatai mellett előáll valami szokatlannal, merésszel és előremutatóval. A OnePlus remek készülékkel borzolja riválisai kedélyeit, mégis hiányzik a márkától valami egyedi és technológiailag ismeretlen. Nem úgy a Samsung és a Galaxy Note, ami puszta tapogatózás volt, aztán komplett méretkategória lett belőle. Vagy a Note Edge, ami erődemonstrációnak indult, és ma minden Samsung csúcskészüléknek lekanyarodik a széle. Ott volt az LG V10 / V20 dupla kijelzőjével, a G6 és a V30 pedig a maradék részeket is kitöltötte megjelenítővel.

A minimalizmus maximalizmusa: olyan, mintha semmi nem volna a Mi Mix 2 előlapján
A minimalizmus maximalizmusa: olyan, mintha semmi nem volna a Mi Mix 2 előlapján [+]

Az újra felívelőben lévő Xiaominak ugyanez a tervezési műremekként is helytálló Mi Mix széria. Az első 6,4”-es kijelzővel robbantott, a termékfotókon három oldalt zéró, a valóságban azért némi kávával, piezoelektromos hangtovábbítással és kerámiaborítással. Lehet, hogy túl nagyra nőtt és voltak szép számmal hibái, ám a márkanevet Philippe Starck keze nyomán annak is felhelyezte a mobiltérképre, aki addig nem foglalkozott a Kínai Népköztársaság ajánlataival. A folytatás szerencsére a fentebb vázolt úton halad, azaz újabb különlegesség helyett a kiforrottabb összképre és a mindennapos praktikára helyezi a hangsúlyt, és már papíron ígéretesek a változásai.

A Mi Mix 2 továbbra is gyönyörű, és végre hordozni sem kényelmetlen
A Mi Mix 2 továbbra is gyönyörű, és végre használni sem kényelmetlen [+]

Túlméretezett, szögletes, rossz vele telefonálni és kávamentessége ellenére batár nagy: onnantól, hogy a Mi Mix bemutató lelkesedését felváltotta a használat kényelmetlensége, gyorsan felmerült az igény egy kisebb, pletykaszinten csak Mi Mix Nanónak becézett variánsra, és a Mi Mix 2-t tulajdonképpen ezen visszajelzések és az első forduló tapasztalatai szülték meg. Az új jövevény még mindig lenyűgözően gyönyörű, és olyan hatást kelt, mintha egy Bond filmből került volna elő, a méretei ugyanakkor megállapodtak egy átlagos 5,5”-es phableténél, miközben 5,99”-es lett 18:9 arányú képátlója. A folytatás mindjárt két változatot kapott: az alumíniumkeretes és kerámia hátlapos 151,8 x 75,5 x 7,7 milliméteres és 185 grammot nyom (ezt teszteltük), az oldalt is kerámiaburkolatú, limitált pedig 150,5 x 74,6 x 7,7 milliméteres és 2 grammal nehezebb.

A Mi Mix 2-nek a Galaxy Note8 mellett sem kell szégyenkeznie
A Mi Mix 2-nek a Galaxy Note8 mellett sem kell szégyenkeznie [+]

Semmiképpen sem vészes paraméterek: a Mi Mix 2 a OnePlus 5 mellé tehető, és senki nem fog a méreteibe belekötni, a P10 Plusszal egy zsebben pedig nem fogja tudni a kettőt megkülönböztetni. Az első pipa tehát megvan: a folytatás emberi méretű lett, mégis hatalmas az IPS panelje, plusz megjelent felül a hagyományos beszélgetési hangszóró, ami újabb rubrikát ikszel. A lapos, ám kellően lekerekített forma így kényelmes kezelést ígér, persze a felső harmad eléréséhez most is fogást kell váltani, a phablet pedig olyan könnyen siklik ki az ember ujjai közül, mintha megvajazták volna.

A Mi Mix 2 a dobozban mellékelt védőtok mellett
A Mi Mix 2 a dobozban mellékelt védőtok mellett [+]

Kávailag továbbra is roppant előnyös a helyzet, sőt: az alsó sáv még keskenyebb lett (erre van a fénymérő, az értesítőlámpa és a polírozás miatt szinte észrevehetetlen, 5 megapixeles kamera), a másik három viszont valamennyivel vastagabb. Adott egy termékfotókról leradírozott, fekete képernyősáv, felül pedig a hangszóró és az ultrahangos közelségérzékelő igényelt némi extra helyet. Errefelé ráakadtunk némi, szinte észrevehetetlen hézagra az illesztésnél – ez a vérprofi összeszerelés egyetlen inkonzisztenciája, különben a ház atombiztos, Hodor se tudná megroppantani, az pedig pont a használat előnyére válik, hogy nem ér széltől szélig a kijelző, elkerülve a vétlen érintéseket. A panelt Gorilla Glass 4 védi a karcoktól, a széleinek lekerekítése hozzájárul a kézkomforthoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés