- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet
OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT MIELŐTT KÉRDEZEL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
goccer
aktív tag
Nekem az ilyen hasznos apróságok tetszenek, amiket custom ROMokban régen megszoktam, pl Notification area -> katt az órára, dátumra megnyitja az ébresztőt/naptárat. Viszont ez a nem írjuk ki, hogy mennyi van még feltöltésig elég tré, főleg mert az a fétisem, hogy ha elkezdem tölteni a telót akkor minden áron rajtahagyom a töltőn 100%-ig
-
Shyciii
veterán
ofgm
Igen, meg vagyok elégedve. Nem lett sérülés, de ezt nem a Waytech csinálta, hanem a Sultan Mobilszervíz.
evooo
Sajnos a letöltéshez Telegram kell. Akár a mobilos alkalmazása, akár a webes, de regisztrálnod kell a Telegram-ba. Ha az megvan, akkor a keress a Mi Mix 2 -re, és egyetlen egy developer csoportot fog kiadni. Abban teszik közzé a linkeket. Jelenleg a Pixel Experience P és AEX P is ott elérhető, de azokat ha a portot végző emberke jónak minősíti a visszajelzések alapján, akkor azok elérhetőek lesznek az XDA-n is.
-
Shyciii
veterán
ofgm, unskillful
Szívesen
Most hogy visszajött a telóm az új kameramodullal eszembejutott, hogy elfelejtettem mondani, hogy ebben a NitrogenOS P-ben már alapból van Gesture vezérlés, de nem olyan színvonalú, mint amit a Playstoreból le lehet tölteni, hanem egy tényleg jól használható, gyors reagálású változat. 2 dologban különbözik a MIUI verziótól:- a vissza gomb más gesztussal lett megoldva. Nem oldalról kell húzni, hanem alulról felfelé, csak nem közepe tájékról mint a Home gomb, hanem szélebbről
- MIUI-val ellentétben van olyan gesztus, hogy előző program(ez nekem nagyon hiányzott a gyáriból)
-
Shyciii
veterán
ofgm, unskillful
No most hogy leadtam a dögöt kameramodul cserére egy gyors összefoglalót írok a NitrogenOS Android 9-ről. Szal valóban használható már napi használatra, bár a fejlesztő mindennap ad ki frissítést, sőt van mikor napi 2-őt is. Természetesen még nem tud annyi funkciót, mint az Oreo-s változatú romok, de azért már most is vannak benne olyan ínyencségek, amik a gyári MIUI-ban sosem voltak. Ilyen pl a lockscreenen a töltés értékét kiírja, Statusbaron a hálózati sebességet jelzi, de pl olyat is tud már most, hogy egyénileg be lehet állítani ms pontosággal a villogás sebességét, de úgy, hogy akár asszimetrikusan is!
Egyáltalán nem fagy, vagy indul újra automatikusan, tehát stabil. Rettentő sima a működése, gyors. Amit észrevettem, hogy a i/o műveletek gyorsabbak lettek. Egy-egy Tutanium Backup-os mentésem gyorsabb, és még a TWRP backup is gyorsabban végigmegy. Jelenleg a Launchere borzalmasan keveset tud (még a MIUI gyárijánál is), úgyhogy ahelyett most én is mást használok. Egyelőre egy hibát vettem észre, hogy a Cast funkció nem működik, arra restartol az UI. Egyelőre minden más igen fluid működéssel bír, és persze Pie kinézetek, animációk vannak. Ebbe beletartozik a Notification rendszere (ez nekem bejövősebb), és a Quicksettings gombjai is, ami elsőre fura, de már megszerettem.
Időközben Andy Yan is elkezdte a Pixel Experience és AEX custom romjainak Pie-osítását, szal elkezdett beindulni a gépezet. AEX-et különösen várom, mert azt szerettem OReo alatt is, csak az üzemidő nem volt nekem jó. Apropó Pie üzemidejét még nem tom, mert ma délután esik neki a srác a telónak. Holnap reggel megyek érte, aztán kell pár nap mire kiderül, bár ahogy nézem ma is került a köv verzióba egy olyan javítás, ami a proci schedulerére van hatással, szal ez még sokat fog finomodni. Jelen állás szerint szerintem én már vissza sem megyek Oreo-raTermészetesen azért halad ilyen gyorsan ez az egész fejlesztés, mert Treble rom, de gondolom ez kitalálható volt
-
kigyi_23
addikt
Viszont tökéletesen működik végre az üzenetek "lenyitása" Miui9 alatt nem akart sikerülni a hosszabb üzenetek elolvasása anélkül, hogy elindítottam volna az adott programot. Most már le tudod nyitni az üzenetet amikor jelzi és 3-4 sort el tudsz olvasni (lehet többet is, de olyannál nem nyitottam le). Így a másik oldalnak olvasatlan marad ráérsz válaszolni kicsit később is, de tutod mit írt. Ez régen is működött csak a 9-es alatt volt nekem problémás.
-
Teny a miui-t futtato eszkozok nem out of the box mukodnek ,az elso beuzemelesnel pepecselni kell a beallitasokkal hogy minden mukodjon pl : alkalmazasok automatikus inditasanak beallitasa ,vedette tenni oket a memoria kezelo tenykedesetol exchange apk telepites ,illetve egy ket mokolas hogy megfeleloen mukodjon a rendszer . Annyi elonyom van veled szemben hogy mar tobb mint egy eve xiaomi telefont nyuzok igy ezek nem ismeretlen dolgok elottem. De az teny hogy a miui 7-8 a redmi 3-on dobozbol kiveve mindenfele mokolas nelkul jol mukodott ,a miui 9 mar tobb hibat ,nyugot tartalmaz ,ezt a mi4c eltem meg ,de ott is volt egy olyan rom amirol nem szabad frissiteni ,mert minden jol mukodik . A mi mix 2-on miui eu rommal eddig nagy gubanc nincs , a kepernyo tukrozes is ment samsung tv-n igaz ketszer gond nelkul csatlakozott harmadjara mar nem ,ellenben chromecast-ra tukrozni gond nelkul megy ,ezcast szinten . Nalam az ertesitesek mukodnek ,egyedul a miwifi app nem hajlando ertesiteni az uj eszkozok csatlakozasakor , de ez az elozo telefonomon is igy volt (valamit elbactak az applikacioban).Amugy azt latni hogy minnel osszetettebb a miui annal tobb hiba is kerul bele amit csak igen lassan javitgatnak .
evooo
Hivatalos rom telepitheto a fentebb emlitett modszerrel ...Custom romhoz bl nyitasra van szukseg . -
Nem tudom elfogadni azt a hozzászólást, mert volt itt valaki, aki pökhendi módon csak annyit tudott hozzátenni a hozzászólásával, hogy: 'akkor szabadulj meg a telefontól"
Nem tudom, rám gondolsz-e, mert ezt én is írtam, de azért nem mondanám, hogy pökhendien beszóltam, de őszintén, ha annyira nem jön be, és valaki számára használhatatlan, akkor miért szenvedne vele? Vagy erre mit mondjunk? Magától nem lesz más, és én biztos nem használnék olyat, ami nem jön be. Pénzbe került, de ha szenvedősen használod, vagy épp nem is tudod normálisan, mert valamit nem tudsz, amit akarsz, akkor nem jobb eladni és másikra cserélni?
Emellett szépen összefoglaltad kettőnk álláspontját, ugyanis én meg kb pont onnan indultam, hogy kicsit már kezd unalmas lenni, hogy LOS-t ajánl élből mostanság mindenki, mert szar a MIUI. Részben lehet, de akkor nem kell ilyet venni, ha valakinek nem jön be és mást kell választani, mert a LOS-t meg nem mindenki tud és akar telepíteni, meg úgy egyáltalán ilyennel szórakozni, ahogy te is mondod.
Ennyi.
-
Shyciii
veterán
Pláne, hogy a rubik kocka egy világszínvonalú "ötlet", míg a miui egy ios design koppintású katyvasz rendszerezésű android.
Tegnap felraktam kipróbálásra az AospExtended romot (is), és bár 2x több állítási lehetőség van benne a miui-hoz képest is, mégis olyan rendszerben rakták össze, hogy minden ott érhető el, ahol kell, ahol logikus. Ha nem lennék elégedett az Andy féle LineageOS-el, akkor kipróbálnám azt hosszabb távra is.Egy biztos. A hivatalos miui miatt csúnyán megszívram a munkahelyemen a notification problémák miatt. Én a munkámból kifolyólag sem engedhetem meg magamnak az instabil romokat, mert milliós veszteséget termelek annak a cégnek ahol dolgozom, úgyhogy soha többet miui. Ha lesz Mix 3-am, az is csak akkor, ha lesz hivatalosan más rom is rá.
-
Az a baj, hogy neked "ezer" bajod van a készülékkel, és hetek óta folyamatosan lehúzod, holott sokan meg gond nélkül használjuk.
Érdekes, amelyik apptól szeretném, attól jönnek értesítések, amikor szeretném, akkor villog a LED, a hívásokkal még sosem volt bajom, 16-7 óra ruintime mellett összehoztam mobilnetezéssel 7 óra kijelzőt, 5-6 féle különböző gyártótól származó BT eszközzel gond nélkül megy, mindezt a "használhatatlan" MIUI 10-el.
Persze, vannak bajok, mert a DLNA nekem sem megy a TV-vel, de ez a 4. MI szériás telefonom, egyikkel sem ment eddig. Gyanítom valami szabvány probléma lehet, vagy fene tudja. Gondolom Kínában jó, mert akkor ezzel lenne tele fórum mindenhol, ha nem lenne. De lassan te ott tartasz, hogy egy kalap szar, ami egyáltalán nem igaz. A MIUI kicsit más, el kell babrálni vele, hogy minden menjen, de legalább el lehet, és azt tiltok le, amit akarok, kis túlzással, legyen szó értesítésről, hozzáférésről, akármiről.
5 éve nem ROM-oltam, annak ellenére, hogy nem mondanám magam átlag felhasználónak, így megtehetném, ha akarnám, de nem akarom, mert a MIUI teljesen megfelel, ahogy ez a készülék is. Elfogadom, hogy valakinek nem, de már kezdtek néha a ló túlfelére esni.. Ezért is nem nagyon járok már ide, kicsit meguntam, hogy semmi más nem megy, csak a LOS így király, meg úgy isten, a Xiaomi meg a MIUI-al együtt menjen a fenébe, mert szart sem ér.. Az előzőn(Mi 5) próbáltam, minden volt, csak nem jobb. A MIUI meg vagy 10 éve ilyen, sosem volt tökéletes, pláne nem a beta ROM-ok, de soha nem is árultak zsákba macskát. Akinek nem tetszik, vehet mást, de ne a Xiaomi hibája legyen már, hogy nincs 220 custom ROM a telefonra. Nekem nem is hiányzik..
Ha nem tetszik engedd el, vegyél mást. Ja, hogy ugyan ez, "A" brand gyártóknál 1,5-2x-es árban van? Van ez így..
És ne vedd magadra, nem csak neked szól.
-
A v9.5.6.0 korrektül teszi a dolgát ,tegnap raktam fel , tető fent ,magisk szintén ,amit az eu-s Rómában feleslegesnek tartottam rendszer app-ok törölve .. patent így a rendszer , egyedül a boot idő lett hosszabb ,mint amilyen a v9.1.x.x rom alatt volt.. appokat törölni csak külön alkalmazással lehet ,fagyasztás opció is eltűnt ,pedig a miui optimalizáció kikapcsolasaval ez működött v9.1 alatt ... Ezt leszámítva korrekt az EU rom ..
-
mgaben
senior tag
Kicsit változott, van 1-2 dolog amire figyelni kell, de a hülyevejhez képest ez piskóta.
Na azzal ne kezdjen az ember!
A régi redmi 1s-el még kevesebb bajom volt. Mondjuk a mix2-nél is csak egy hibás rom széria miatt szívtam, meg egyszer amiatt, hogy twrp mentés előtt nem töröltem az ujjlenyomatot.
Akkor jött egy tiszta telepítés.
-
OberMotz
aktív tag
Szvsz nagy titkok nincsenek a Mix2 körül custom ROM-ok tekintetében: bl nyitás -> hivatalos TWRP felrak -> flash , illetve megérteni melyik változatról melyikre lehet váltani /data formázás nélkül. Az egyetlen szívás amibe belefuthatsz hogy nem csinálsz mentést az adataidról és formázni kell a /data-t, ergo megy minden a levesbe.Ha semmiképp sem akar elindulni a teló, akkor meg fastboot alól fel kell tolni egy gyári ROM-ot - ha ez sem segít, akkor ott valami komoly gebasz van, amit nem biztos hogy otthon meg tudsz oldani.
-
kigyi_23
addikt
Semmi gond akkor nem nyírtad ki rendesen
Format DATA-val kezdj ezzel eltünteted a titkosítást a partícióról.
Fel tudod másolni gépről a telepítendő ROM file-t a telefonra semmi gond látni fogja TWRP-ből, ha rádugod.
Utána csak told fel rá a ROM-ot és örülj, hogy újra megy rendesen
Nem tudom milyen mentést akartál visszatenni, de, ha jól sejtem akkor nem MIUI EU-t hanem gyári ROM-ról csináltál mentést még régebben. Na azt nem lehet így visszatenni szerintem.
-
mgaben
senior tag
Háttttööööö! Szerintem MiFlash és Fastboot rom.
Van global dev és global stable rom, szerintem a történet szempontjából tök mindegy mit választasz.
Arra kell figyelni, hogy a fastboot programban NE pipáld be a LOCK lehetőséget.
Viszont mindent gyalulni fog, semmi adatod nem marad (Fényképek, videok, stb.) Bár asszem itt ez fájna a legkevésbé.Ebből a videóból ki tudsz indulni.
A fastboot módot gondolom tudod, hogy indul, mert nyitottad a teleót.
Előtte azért próbálj twrp-ből egy normál romot feltenni, hátha csak a mentés volt hibás!!!!!! Telepítés előtt futtasd le az Advanced menü > Fix context opciót és utána telepíts.
-
mgTerminator
veterán
Én anno nagymuterhoz rendeltem a telót mert én keveset vagyok otthon, aztán egyszercsak szólt hogy megjött... Átmentem és egy laza beszélgetés közben kibontottam, megcsodáltam, felcsaptam nagyfater laptopját és kb fél óra alatt nyitottam, letöltöttem a szoftvereket, a Xiaomi.eu legújabb verzióját, TWRP fel, Xiaomi.eu fel és már wifi húzta is lefelé a mentést Mi fiókból. És mindezt kb fél óra alatt, úgy hogy mindent újra le kellett tölteni mert nagyfater gépén akkor csináltam először.
A MIUIHU-n a srácok csináltak egy Tool-t a Xiaomi telókhoz és azzal gyerekjáték az egész!
-
Shyciii
veterán
Én 2 napig szívtam a twrp felrakásával. Kiderült, hogy a mi unlockal felkerülő xiaomi driver sokszor 1-2 nap múlva már szarul működik. Próbáltam a programon belül is újrarakatni a drivert, de hiába. Végül az oldotta meg, hogy a komplett windowst újraraktam, hogy újfent friss telepítésű legyen a driver, és így ment. Katasztrófa a xiaomi ebből a szempontból. Soha más márkával nem volt ilyen gondom. Amúgy a fórumok tele vannak ugyanezzel a gonddal, meg -1 error hibaüzenettel...
-
mgaben
senior tag
-
Shyciii
veterán
Már nem azért, de...ugyan a miui-ért én sem vagyok oda, de hogy nulla a testreszabhatósága az egyszerűen nem igaz. Ezekután meg vegytiszta androidot akarsz, ami tényleg nulla dolgokat tud alapból. Volt Nexus-om, de sírtam, hogy alpvető funkciókat nem ismer az alap android. Azonnal cseréltem főzött romra.
-
kigyi_23
addikt
Garvesztést nem nagyon okozhat, de ha mégis tartanál tőle akkor mielőtt garba viszed valamiért (ami nem is tudom mi lenne, mert nagyon hibával sem találkoztunk eddig) akkor zárod a bootloadert előtte. Ha el sem indul akkor meg mindegy.
Bootloader nyitásáról SMS is jön, de lényegében onnan még 3 nap mire nyithatod is, de ezt majd az unlocker app megmondja pontosan amikor rádugod a telefont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest