- Bemutatta a Garmin a Tactix 8 órát
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obyboy
addikt
válasz
MaxxDamage #27136 üzenetére
Nálunk a gyerekek szokott rajta mesét (youtube kids) nézni.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Nálam is használatban van. hivatalos friss Rom van rajta
Néha akadozik, olyankor kb 1-2 naponta tisztító appot eldítom, hetente újraindítom a készüléket.[ Szerkesztve ]
-
kikinda2
tag
Nálunk is a tini fiam használja. Azért került elő ez az öreg darab, mert eltörte a saját telefonjának a kijelzőjét. Eredeti 9.0 rommal használja, nem panaszkodik.
-
válasz
Kalacskepu #27141 üzenetére
Köszi!
Lehet ránézek és megcsinálom neki, de lehet jobb volna ha váltana már arról a telefonról valami újabbra...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz
MaxxDamage #27140 üzenetére
Persze, MIFlash kell hozzá, meg a gyári rendszer. MIFlash-ből nem tudom melyiket linkeljem, mert nekem például nem mindegyik működött
Gyári rendszert az innen szedtem le. Az összefoglalóban meg igazából ott van, hogy mit hogyan kell (pár link mondjuk már elavult).
-
válasz
Kalacskepu #27139 üzenetére
Hmmm...
Arra a 9.0-s rendszerre vissza lehet tenni valahogy?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz
Jelenleg még én is használom (igaz, csak másodlagos telefonnak), utolsó 9.0-ás frissítésen van, és nem akadozik. Amikor Android 12 custom rom-ot használtam, na akkor voltak akadások rendesen, de gyárin nálam szinte semmi.
-
válasz
kikinda2 #27137 üzenetére
Nálad/nálatok hogyan bírja?
Asszonynál már elég lassú és akadozva üzemel sokszor◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
kikinda2
tag
válasz
Igen, még használatban van.
-
Van még valaki aki ezt a telefont használja?
Asszonynak még ez van, de már nagyon fontolgatja a váltást valami új telefonra!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
mobilizmo
addikt
válasz
Kalacskepu #27133 üzenetére
Nekem sem. De jobb előre gondolkodni, mint utólag sírni.
[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
-
mobilizmo
addikt
válasz
Kalacskepu #27131 üzenetére
Hát ez alap tudnivaló (lenne).
-
Csak úgy itt hagyom, mivel nekem most sikerült kicsit szopnom a hiányzó IMEI szám miatt. Mielőtt bármiféle custom rom-ot telepítetek (ez vonatkozik egyébként minden telóra) TWRP segítségével csináljatok egy EFS mentést
-
SunyaMacs
aktív tag
Aki esetleg LineageOS 19-et (Android 12) használ, nálatok is kb használhatatlan a GPS?
-
rin33
senior tag
Sziasztok
Van Mi A1-em ami csak egy SIM-et érzékel, de ha Micro SD kártyát rakok a működő SIM mellé akkor azt érzékeli a ,,hibás" slot-ban.
Gyakran cserélgetem a ROM-okat rajta, nem jó egyikkel se, hardveres gond lehet.. -
Azkalor88
újonc
Köszönöm a válaszokat! Kipróbálom akkor ezeket a megoldásokat. A GPS Statusos lenne a legegyszerűbb, de ha nem megy, akkor ugrok a mélyvízbe
-
Csorbi
addikt
válasz
Azkalor88 #27122 üzenetére
Nekem is volt jó egy éve ilyen, semmilyen appban nem működött a GPS, semmilyen GPS fixes cucc nem segített.
Szimplán a Waze eltávolítása, majd telefon újraindítása (!), GPS Status app felrakása, majd telefon újraindítása újból (!), GPS Status appban az A-GPS kezelésen belül az alapállapotba állítás, majd ismét újraindítás (!), végül a GPS Status appon belül az A-GPS letöltés segített, mindezt szabad ég alatt érdemes megcsinálni.
Utána ismét restart, és ment fel a Waze, és utána már működött minden rendben. -
Obyboy
addikt
válasz
Azkalor88 #27122 üzenetére
Ha másik (custom) ROM-ot teszel fel lehet nem is lesz szükség a rootra elég lesz csak a bootloader nyitása.
Viszont a bootloader nyitás mindent töröl a háttértárról így ami számodra fontos adat van rajta azt érdemes lementeni előtte.
Ha még sohasem nyitottál BL-t és nem tettél még fel custom ROM-ot akkor olvass vissza pár bejegyzést + olvasd el az összefoglalót, ha valami kérdésed marad kérdezz bátran, segítünk."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
mobilizmo
addikt
-
Azkalor88
újonc
Sziasztok!
Engem is elért a telefon GPS problémája. Pár napig tökéletes, utána újraindítást követően pedig pár napig nem jó. Szóval elég megbízhatatlan sajnos. GPS fixeket próbáltam a Play áruházból, de nem nagyon működtek tartósan. Egy külföldi fórumon olvastam, hogy a GPS.CONF fájl kicserélésével elvileg megoldható ez a probléma, mert a gyári verzió nagyon rossz adatokat tartalmaz. Erről van valakinek tapasztalata, hogy tényleg megoldja-e a GPS problémát? Sajnos ehhez root-olni kellene a telót, így feleslegesen nem vágnék bele, illetve azt olvastam, hogy root-olással elveszlik az összes adat a telefonról… szóval ez is visszatart egyelőre, hogy kipróbáljam a fájl cserét.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
Obyboy
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. PixelExperience ment fel a telefonra.
Mivel még gyári állapotban volt előtte teló így a vendor meghajtóval babrálnom kellett kicsit de végül települt a ROM. Bízom benne, hogy minden a helyére került és rendben fog működni a rendszer."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
plömplöm
őstag
válasz
Obyboy #27117 üzenetére
egy hete raktam fel a feleségem karácsonykor lecserélt a1-esére pixelexp romot, felment simán, jól néz ki, tesztelni kéne, de erre még nem volt időm. az biztos, hogy a romolás után bekapcsoltattam vele és nézett kistányér szemekkel, hogy úgy néz ki, mint a pixel4a-ja, amit kapott karácsonyra
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Obyboy
addikt
Sziasztok.
Feleségem MiA1-esének bootloader-ét nyitottam múlt héten. Tudom jó sokáig vártam vele de eddig elég volt neki a gyári rendszer, viszont már most nagyon megérett a váltásra.
Feltettem a legfrissebb Lineage OS-t és a hozzá ajánlott Lineage Recoveryt.
Eddig a saját telefonjaimon (bacon, davinci) csak a TWRP-t használtam így elég idegen a Lineage Recoveryje.
Miért van van saját Recovery a LOS-hoz csak ezen keresztül települ? Vagy települ TWRP alól is de csak a sajáton keresztül tud OTA frissíteni?
LOS-on kívül milyen más ROM-ot tudtok ajánlani, ha a stabilitás fontosabb mint a testreszabhatóság?
Előre is köszi."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
bzsolt3
csendes tag
Üdv! Manapság , ha laptoppal összekapcsolom nem látom a mappákat, csak tölt. Van rá gyógymód?
-
Ba cy lus
addikt
válasz
SkyLine3000 #27111 üzenetére
Na igen, de én gyári visszaállítást követően visszatennék mindent. Így is lehet értelme?
-
Ba cy lus
addikt
Sziasztok! Holnap lesz napra pontosan 3 éves az Mi A1-em. Annyi probléma van vele, hogy időnként befagyogat, amit nagy ritkán újraindítással kell megoldanom, egyébként fél-egy perc alatt magához tér. Gyári visszaállítást soha nem csináltam, szoftveresen sem kísérleteztem, maradt a gyári oprendszer. A kérdés az, hogy ezeket az időnként jelentkező rejtélyes belassulásokat/fagyogatásokat megoldhatja-e a gyári visszaállítás?
-
Adamis
őstag
válasz
Alabástrom #27108 üzenetére
Más klaviatúra-app? AnySoft Keyboard pl?
-
Alabástrom
senior tag
Hejj, még valami: a billentyűzeten a bal felső billentyű ("q" és/vagy "1") nem működik, a mellette lévő billentyűnek érzékeli ("w" / "2"). Erre valami tipp?
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Alabástrom #27106 üzenetére
Gapps-ot lehet utólag is, de hiányozni fog neki.
Bootloader visszazárásáról ne gondolkozz, simán téglázhatod vele.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #27105 üzenetére
És még egy - ha készen vagyok mindennel, érdemes visszazárni a bootloadert?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
mobilizmo #27104 üzenetére
Nem sikerült rájönnöm, mi a baja. Bebootoltam Ubuntu-val a számítógépet, úgy előlről kezdtem az egészet, és csont nélkül működött minden, fent van és virul a Lineage OS. Köszönöm a tanácsokat, a segítséget!
Még egy kérdés, hogy ha nem installálom a gapps-ot sideloadolva, akkor utólag, később is lehet?
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz
Alabástrom #27103 üzenetére
Én még ilyennel nem találkoztam.
Keress A1-hez fastboot drivert.[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #27102 üzenetére
annyit találtam guglival, hogy ha bebootolva látja a telefont a Windows, fastboot-ban nem, akkor valószínűleg valami driver hiányzik. Installáltam a komplett Android Studio-t, ha jól értem, az tartalmaz minden elképzelhető drivert, de semmi sem változott...
Gyári visszaállítás a telefonon szintén nem segített, 3 különböző kábellel próbátlatm, semmi.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
mobilizmo #27101 üzenetére
Normál módon bebootolva kiadtam az "adb devices" parancsot, és hiába volt bekapcsolva az USB debugging, ezt adta:
List of devices attached
* daemon not running; starting now at tcp:5037
* daemon started successfully
00fd89a70904 unauthorizedahogy írtad, kikapcsoltam az USB debuggingot, újra kiadtam az ADB devices-t, és lám-lám, ahogy írtad, kiugrott egy ablak, amiben engedélyezhettem az USB debiggingot, és azóta bebootolt állapotba az adb devices már ezt adja:
List of devices attached
00fd89a70904 deviceÚjraindítottam Fastboo-tban, de a "fastboot devices" parancsra ismét csak üres sort ad...
(a kikapcsolt állapotban volume-le és úgy USB-t rádug dolgot is próbáltam, ugyanaz...)
Innen megint bebootoltam normálisan, kiadtam az adb devices parancsot, megint
List of devices attached
00fd89a70904 deviceAzaz bebootolva látja, Fastboot-ban nem...
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz
Alabástrom #27100 üzenetére
Egyébként nem csak. Próbáld ki, kikapcsolt telefon mellett a Volume - benyomva tartod és közben a pc-hez már csatlakoztatott kábel másik végét bedugod a telefonba. Viszont az adb reboot bootloader az újraindítás.
Akkor mégegyszer érthetőbben:
-telefon bekapcsolva, kábel csatlakoztatva, adb van
-cmd-ben adb devices, ha erre üres sor jön vissza, vagy azt írja hogy unauthorizide, akkor a fastboot módban sem fog működni, mert nincs engedélyezve az usb hibakeresés
menj be a fejlesztői beállításokba és keresd meg az USB hibakeresésre vonatkozó engedélyek visszavonását, ha ez megtörtént és újra csatlakoztatod a kábelt, már fel fogja dobni az engedélyező ablakot
-adb devices már jó eredményt fog visszaadni
-adb reboot bootloader berepít a fastboot módba és csinálhatod amit akarszBonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
mobilizmo #27099 üzenetére
Ezt nem egészen értem... Fastboot-ba csak újraindítással lehet menni, nem?
Minden esetre bekapcsoltam normálisan, rádugtam az USB-t, rákatt a megjelenő USB sorra, és ott eleve USB hibakeresés módban volt. Újraindítottam Fastboottal, semmi változás.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Alabástrom #27098 üzenetére
Szerintem előbb engedélyezni kell az USB hibakeresést a felugró ablaknál. Bekapcsolva legyen a telefon. Utána egy adb devices (már vélhetőleg jó lesz) majd lehet menni fastboot módba például egy adb reboot bootloader-el. Így már a fastboot devices nem is kell.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz
trebrona #27097 üzenetére
A minimal ADB installálása után megjelent egy ikon az asztalon, ha arra duplakatt, nyit egy command prompt-ot. Oda írtam be.
De most próbáltam cmd-ből is (adminisztrátorként is), ugyanúgy csak egy üres soremelés...
windows reboot nem segít.
Minimal ADB és az ADB driverek újratelepítése sem.[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz
Alabástrom #27096 üzenetére
Hol nyitod a parancssort?
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Alabástrom
senior tag
válasz
mobilizmo #27093 üzenetére
A "fastboot devices" parancs nem ad ki semmi eredményt. (csak egy üres soremelés jelenik meg, majd ismét a paraccssor). A telefonon végigcsináltam a leírásban szereplő addigi 6 lépést:
Bootloader nyitás
A nyitott bootloader előfeltétele a custom romok feltelepítésének.
1. Engedélyezd a Fejlesztői beállításokat (developer options) a telefonodon: Beállítások -> A telefonról (About) -> Buildszám (build number). Tapizd a Buildszámot 7x; ha megjelent az üzenet ("gratulálunk, most már fejlesztő vagy") akkor sikerrel jártál.
2. Engedélyezd az oem-unlock lehetőségét a Fejlesztői beállításokban: Beállítások -> A telefonról (About) -> Rendszer (System) -> Speciális (Advenced) -> Fejlesztői beállítások (developer options) -> OEM-feloldás (oem unlock)
3. Telepítsd a minimal ADB-t és az ADB drivert a számítógépedre
4. Indítsd újra a telefont Fastboot módba: Kikapcsolt állapotban hangerő le és bekapcsológomb egyszerre nyomása rezgésig.
5. Csatlakoztasd a számítógépre a telefont usb-n.
6. Indítsd el a parancssort (Win+R majd "cmd" és OK gomb)Az eredeti gyári rom van a telefonon (Android 9).
Igazából nem vagyok benne biztos, hogy a Fastboot működik a telón. Megjelet egy kép, amin egy vörös csillagos sapkás, heggesztőszemüveges izé bütyköl egy katonazöld droidot, alatta FASTBOOT felirat, és ennyi. csak a hosszan tartott kikapcsológombra reagál, semmi másra. Ez így OK?
-
Alabástrom
senior tag
Illetve még annyi, hogy biztonsági mentést mivel ajánlott csinálni? Az Android mélyvíz topic összefoglalójában csak MTK-hoz vannak ajánlatok, az itteni összefoglalóban semmi.
(Tök hülye vagyok a rom cseréhez, ezért is kezdek neki először ezzel a már ritkán használt telefonommal)
-
mobilizmo
addikt
válasz
Alabástrom #27092 üzenetére
7. fastboot devices
8. fastboot oem unlockTwrp-t pedig vagy xda vagy twrp.me.
Én az xda-s változatot használtam.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban a bootloader nyitása leírásában a 7. És 8. Pontból hiányzik a parancs, amit be kell írni. Meg tudná mondani valaki, mik azok?Illetve a Linage OS telepítése leírásban a 3. Pontban lévő link nem él.
Köszi!Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
SunyaMacs
aktív tag
Végre van nightly LineageOS 18.1 (Android 11 alapon) a telefonhoz yay
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Rég jártam erre. Most h kezdenek már egy ideje szivárogni az A12 -es romok kedvet kaptam megint a romoláshoz. Viszont most a MIUI -t raknám fel ami treble rom. Aki már csinált ilyen az tudna egy megbízható leírást/videot linkelni hogy kell treble képessé tenni a telót?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Szerettem volna ma kicserélni a kijelzőt kerettel együtt mert betört még korábban. Amikor visznont összeraktam a kijelző furán mükdödött de inkább nem is mükdött, felfelé húzásnál képernyőt mentett, ha a bluetooth ikonra böktem akkor a zseblámpa kapcsolt be. Próbáltam többször is összekapcsolni a mobillal hátha a csatlakozás nem okés, de ua volt a helyzet. A régi törött kijelzővel jól működik. Szerintetek a kijelző a hibás vagy én rontottam el valamit?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Adamis
őstag
Ha valaki jutányos áron megválna a sajátjától, akkor írjatok privátot. Ha törött a kijelző, vagy töltést nem vesz, mindegy. A sajátomal tégléztam le, és igazából csak az alaplap kellene belőle. Köszi!
-
Pakmara
őstag
válasz
SkyLine3000 #27079 üzenetére
Az is benne van, hogy gyenge minőségű alkatrészt rendeltem. Mikor a gyárit cseréltem a port közepén levő kis pöcök leesett a nyákról kiszedés után. Annyira el vol mar gyengülve a forrasztása, de legalább bírta 3 évig. A cseredarab úgy tűnik csak félig.
-
SkyLine3000
addikt
Én tavaly, valamikor november körül cseréltem az akkor még a lányom által használt A1-ben usb csatit. Azóta sincs gond vele.
-
Ogard
tag
válasz
Pakmara #27075 üzenetére
Én is usb-t cseréltem benne, nagyon rossz lett, kiderült hamis kártyát kaphattam. Vettem újat, az tényleg eredeti volt, jó lett tőle a telefon, de csere közben megsérült a képernyő. Nem adtam fel, azt is kicseréltem, és optimistán akut is cseréltem benne, de sajnos az új képernyő ghost-touchos lett, nyomkodja magát össze vissza. Itt untam meg és lecseréltem. Összességében nem érte meg bajlódni vele, túl sok a hamis alkatrész hozzá. (Vagy szervizbe kellett volna vinni. De akkor hol a szórakozás? Lego élménynek megérte végül is.)
-
Helios
tag
válasz
Pakmara #27075 üzenetére
Én akkut cseréltem benne kétszer rövid időn belül, mert az első nem jó minőségű volt. Lehet, h Te is hasonló cipőben jársz az usb aljzattal.
Nem tudom mennyi egy usb + mikrofon csere, de lehet, h jobban jársz, ha elengeded a telefont, és keresel másikat, mert a többi alkatrésze is „koros”, és úgy tűnik nálad sorra elkezdtek elfáradni. -
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Jó ideje nyüstölöm a magam A1-esét, nyáron cseréltem benne usb aljzatot mert a töltés nem igazán akart már működni. Akkor rendbe jött, de pár hete megint elkezdte nem érzékelni a töltőt ill. a mikrofon is recseg néha. Érdemes lehet még egyszer megpróbálni egy cserét vagy itt már nagyobb gondok vannak?
Köszi, Pakmara
-
mobilizmo
addikt
-
gthomma
senior tag
Minden van, el is indul a rendszer, a recovery-re mondja ezt.
G:\Android\platform-tools>adb reboot bootloader
G:\Android\platform-tools>fastboot oem unlock
(bootloader) Device already : unlocked!
OKAY [ 0.015s]
Finished. Total time: 0.016s
G:\Android\platform-tools>[ Szerkesztve ]
Csak azok érinthetik meg a szívedet és bánthatnak meg, akik jelentenek neked valamit. Következésképp sérthetetlen, aki nem törődik senkivel. Akár egy halott.
-
gthomma
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, TWRP-t installálnék, bármilyen verziót próbáltam, a vége az hogy ha újraindítom a telefont recovery módban akkor a System destroyed press power button szöveg fogad, cosmicdan recoverynél is.
Mit csinálok rosszul? A bootloader természetesen természetesen nyitott.Csak azok érinthetik meg a szívedet és bánthatnak meg, akik jelentenek neked valamit. Következésképp sérthetetlen, aki nem törődik senkivel. Akár egy halott.
-
SkyLine3000
addikt
Én megörököltem a lányomtól az A1-et, de nem ezt használom elsődlegesnek. Viszont a gps-el semmi bajom. Pont arra szoktam használni google maps-al. Egész gyorsan megtalálja a jelet és nem szokta egyáltalán eldobálni. Pedig lett a szoftver is frissítve 8ról 9re.
-
drdr
senior tag
Most ismét kipróbáltam a PE11-et (20210517).
Egész stabil, GPS kifejezetten jó, merülés sem annyira vészes, egyedül a telefon titkosítás ami még nem működik....Eladó okos otthon eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drdr/index.html
-
mankiboj
csendes tag
válasz
mobilizmo #27063 üzenetére
Én azt éreztem, hogy a hardver ment tönkre. A hálózatot folyamatosan eldobta, nem tudtam telefonálni, nem értek el, 4G néha hosszú időre elment, 2 káryával furcsán üzemelt, GPS mikor-hogy működött, hangerő gomb alig vette, stb. A rendszer az futott rendesen, arra nem panaszkodom. Csak ami a nevében is benne van, hogy telefon, na azt az én példányom már nem tudta.
-
mobilizmo
addikt
válasz
mankiboj #27062 üzenetére
A botránytól igen messze van még most is. Nyilván egy vadiúj teló sokkal újabb procival, UFS tárolóval, stb... sokkal jobb érzés lesz.
Nem mellesleg egy majd másfél hónapos hozzászólásra minek válaszolni?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mankiboj
csendes tag
válasz
ouzosprite #27010 üzenetére
Mint sokan mások, én is poco x3-at vettem. 70k volt a 128as alirol (spanyol raktár). Át kell szokni, le kell törölni ezt-azt de örülök, hogy végre normálisan működik a telefonom, mert 3 évesen az A1 már botrány volt. Próbáld ki, max eladod.
-
drdr
senior tag
válasz
Nerazim #27053 üzenetére
MRI gondolsz, a bal felső sarokban a menü? Sajnos nem látok semmi wakelock-kal kapcsolatos dolgot.
A wavelock detector sem mutat semmit, egyszer felismeri a root-ot, egyszer nem, de azt írja az Android korábbi verziójához készült és nem működik rajta semmi (LOS 17.1)
Milyen lehetőség van még kideríteni, hogy mi nem engedi aludni a telefont?
Eladó okos otthon eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drdr/index.html
-
haypro
senior tag
válasz
zsofiona #27058 üzenetére
Az nem ugyan az, mint kitisztítani.
Valami miniatűr átmérőjű dologgal (pl fogpiszkáló, tű stb) be kell nyúlni és kiszedni a koszt. A fülest ha bedugja, az csak méginkább beletömködi ami ott van.
[ Szerkesztve ]
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
zsofiona
csendes tag
Sziasztok! Távgyógyítàshoz szeretném segítségeteket kérni. Édesanyám több száz kilóméterre ma d.e. még simán hívott/hallott a telefonján.Délutanra valami történt mert a felső sávban megjelent a fejhallgató ikon. Ha hívják ő nem hall,de őt hallják. Nem A1-em van,nem tudom mi "nyomódhatott meg", hol kell visszaállítani. Nincs lenémítva, sem repülő üzemmódban.
Tudnátok segíteni? Lépésről lépésre
Előre is köszönöm! -
Thumas
tag
Sziasztok,
Tapasztalt már bárki ilyet hogy a hívás hangja kimondottan halk? Ha van egy kis alapjzaj szinte semmit nem hallok. Függetlenül attól ki hív. Ez lehet szoftveres probléma? Vagy inkább hardver? Elöregedett már a rendszer?
Xiaomi Redmi note 10 Pro 6/128
-
Nerazim
őstag
Rakd fel a Smart Pack managert Play -ből vagy Github-ról. Ha a romba épített kernel tudja akkor elvileg megjelenik az appon belül a listában egy ilyen: "Wakelocks" ebben ki tudod kapcsolni elvileg azokat amik felébresztik a telót.
Nálam az usb volt a lúdas anno és emiatt nem tudott elmenni mélyalvásba, ha visszaolvasol a topikban akkor láthatod is.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
drdr
senior tag
3 hete kipróbáltam a PE11-et, de mivel nem volt jó visszatértem a PE10-et és azóta folyamatosan merült a telefon. Most felraktam a LOS17.1-et, de ezen is ez a helyzet, nincs közel egyenes szakasz az akku használatban. Éjszaka mindent kikapcsolva (wifi és mobil hálózat, GPS és BT) 62-ről 43%-ra merült a korábbi 2-6% helyett 8-10 óra alatt. De nappal is zabálja az akksit, merül mint a Titanik.
Nem látok az akku használatban egyenes szakaszokat, gondolom valami nem engedi aludni. A wake lock detector nem adott semmi használható eredményt, a háttérben futó alkalmazásokat és egyes folyamatokat kilőttem. Nincs újabb alkalmazás telepítve, csak amiket korábban is használtam, sőt még kevesebb is van telepítve.Valami nagyon megváltozott, ötlet esetleg mi lehet az ok vagy hogy deritsem ki miért nem alszik?
Eladó okos otthon eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drdr/index.html
-
drdr
senior tag
válasz
mobilizmo #27048 üzenetére
Tudom, hogy kifutó, ezért nem értem mit erőlködnek 11-gyel.... Ott a stabil PE10, minek belekezdeni egy újba ami egy bug halmaz (valószínűleg soha nem lesz már tökéletes). Ráadásul ugyanaz az ember foglalkozik mindkettővel....
Amúgy meg semmi baja a telefonnak. Ha már frissítés nem érkezik rá, legalább vissza lehetne zárni a boot loadert.
-
drdr
senior tag
válasz
Helios #27046 üzenetére
Köszi.
Nekem a PE10 atomstabil, nem is értem mért nem updatelik ami jó, bevált, valószínűleg minimális munkával járna....Még megvárom a pe11 újabb havi romját, ha az is használhatatlan lesz, akkor én is los17-et teszek fel....
-
Helios
tag
Pixelexperince-ről váltottam egy hónapja LineageOS-re 17.1-re. Ez Android 10, heti buildjei vannak, benne havonta egyszer a security patch is. (Pl. ma jött ki a legújabb verzió, a 2021.04.05-i biztonsági patchekkel.)
Belakás után kb. ugyanazt tudja, mint a Pixelexperince 10 és használhatóan stabil is (kb. 2 hetente azért összeomlik és rebootol). -
drdr
senior tag
Tudja valaki mi a helyzet a Pixel experience 11-gyel? Az utolsó március 11-i rom elég használhatatlan állapotban volt/van még és azóta nincs újabb... Vajon csinálja még valaki? Esetleges más 11-es rom ami frissül is rendszeresen és használható is? Vagy van 10-es amire security patch-ek érkeznek még?
-
mobilizmo
addikt
válasz
Baggio04 #27041 üzenetére
Oké, így már értem. Ez így valóban nem jó.
És úgy csináltad, ahogy én írtam?
Tehát normál bekapcsolt állapotban adb devices, ha authorized (lehet, hogy 2x kell a parancsot elindítani, mire ez jó lesz, mert először még el kell indítania a daemon-t és utána a telefonon a felugró ablakban engedélyezni kell) akkor adb reboot bootloader és ha már fastboot módban van a telefon, akkor egy fastboot devices, ha ott is látható a telefon, akkor érdemes a fastboot oem unlock-al próbálkozni. Ha minden rendben van, akkor néhány másodperc alatt letöltődik és megtörténik a nyitás.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Baggio04
aktív tag
válasz
Kalacskepu #27036 üzenetére
Kezdem feladni, kiírja, hogy sikeresen települt. Végeredmény viszont ugyanaz, nem unlockol....
Baggio
-
válasz
Baggio04 #27032 üzenetére
Na, először is, én felraktam azokat a drivereket, amit mobilizmo linkelt (még a Qualcomm driver-t is), utána leszedtem xda-ról a 15 seconds ADB Installer-t, azt is felraktam. Az Egyéb eszközöknél az Android-nál manuálisan telepítettem driver-t (jobb klikk driver frissítés, driver keresése a számítógépen, listából való választás, ott kell keresni egy olyat, Android eszközök, és ha jó akkor ott lesz három féle: ADB Interface, Bootloader Interface, Composite ADB Interface). Mivel nekem fastboot módban lett csatlakoztatva a gépre a telefon, ezért a Bootloader Interface-ra nyomtam. Ezt megcsináltam, újraindítottam a gépet, és jó lett. Mondjuk nálad nem tudom miért van egyszerre mindkettő ott az Android, meg az ADB Interface
-
mobilizmo
addikt
-
-
Baggio04
aktív tag
válasz
Kalacskepu #27029 üzenetére
Szívesen fogadom a segítséget bármikor, éjszakánként bírok ránézni a fórumra, ekkor kerülök én is gépközelbe, nem sietős a dolog, mert tartalék telóról van szó. Szóval jöhet bármikor a segítség, mert itt-ott is már hiányosak a linkek meg minden, nem mai csirke, de szeretem a telót.
ÜdvBaggio
-
-
Baggio04
aktív tag
-
-
mobilizmo
addikt
válasz
Baggio04 #27024 üzenetére
Ne így csináld. Telefon legyen normál bekapcsolva, dugd össze és ekkor
adb devices
elsőre valószínűleg unauthorized lesz, mert a telefonon fel kell dobnia még az engedélyezés ablakot, ha engedélyezed és újra
adb devices
akkor már authorized lesz és ekkor
adb reboot bootloder
fastboot módba rakja és mehet a nyitás meg a többiBonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Valaki próbálta az Android 11-es Evolution X-et ? Gondolkozom azon, hogy leváltom a crDroid 7.4-et erre, hátha ebben nincsenek random fagyások.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Baggio04 #27021 üzenetére
szia,
6. Indítsd el a parancssort (Win+R majd "cmd" és OK gomb)
7. - ha ezután a parancs után látod a csatlakoztatott eszközöd akkor eddig sikerrel jártál.Itt a 7-es pont nál kimaradt maga a parancs:
fastboot devices
erre jön vissza ha látja a készüléket valami ilyesmi
123456a78901 fastboot
a szám egyedi a mobilodé azt nem szokás kiadni (ez se valós)[ Szerkesztve ]
-
Baggio04
aktív tag
Jó estét!
Bootloader nyitással problémába ütköztem, megcsináltam a fentiek szerint a hatos pontig, de mikor parancssort indítok nem dob ki semmit sem, ha rendszergazdaként ha csak simán akkor se talál eszközt.... Hozzáértők segítsetek, mit próbáljak meg mit csinálhatok rosszul? Első alkalom, (sim kártya nélkül csináltam a dolgokat, ha ez számít)....[ Szerkesztve ]
Baggio
-
mobilizmo
addikt
Ebből a készülékből amikor utoljára gyártottak, az szerintem bőven több, mint 2 éve volt. Ha valóban bontatlan, saját dobozában, akkor annak az akksinak már lőttek, ennyi idő alatt mély merülésben van. Az hogy ennyiért használtan mennyivel jobb készülékeket lehet venni, nem tudom megítélni.
-
-
g@bo
nagyúr
urak, megér ez a készülék 50 ezret, bontatlan dobozában?
gyanús az ügy
(aksi, gari, etc)
-
SkyLine3000
addikt
Időnként elő szoktam venni a gyerek "levetett" A1-ét. Nemrég csináltam egy gyári visszaállítást rajta. Csak azt az egyet nem értem, hogy a play áruház miért lett félig magyar, félig angol? Nem rémlik, hogy előtte ilyen lett volna... A gyerek sem panaszkodott rá, míg használta.
-
Baggio04
aktív tag
válasz
lizakattila #27008 üzenetére
Köszönöm!
Megrendelem és egyszer ha elkap az ihlet akkor szétszedem.
További szép napot!Baggio
-
lizakattila
senior tag
válasz
Baggio04 #27007 üzenetére
Ezt választottam. Szétszedni és összerakni nem nagy dolog, kb. 10-15 csavar az egész. Az alkatrészeket meg nagyrészt egyben át lehet pakolni, nem kell szétszedni semmit.
Ami a nehézség, hogy be kell ragasztani körbe a kijelzőt. Ehhez érdemes lehet ragasztót rendelni. Bár én megoldottam az itthon talált univerzásis palmatex-szel."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Baggio04
aktív tag
-
lizakattila
senior tag
válasz
Baggio04 #27005 üzenetére
Én pár hete cseréltem komplett kijelzőt a gyerek telefonján. Innen rendeltem, kicsit lehet drágább, mint aliról, de 2 nap alatt itt volt és tökéletesen működik. A csere is megvolt kb 25 perc alatt (először csináltam ilyet, előtte megnéztem 1-2 yutube videot róla).
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Baggio04
aktív tag
válasz
bepken #27000 üzenetére
Sikerült, szerencsére jól emlékeztem a feloldó mintára is.
Úgy tűnik az érintésérzékelés is rendbe jött, magától nem megy semerre eddig. Következő kérdés, az alábbi kép alapján mit kell vennem hozzá (képernyőüveg vagy több dolog), linket megköszönnék, aliex-ről esetleg? Nem csináltam még ilyet, de ha olcsóból megoldható, akkor kisérletezgetnék ezzel a telóval.
Baggio
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Egy jelenleg már lecserélt Mi A1-es telefonom van, a bekapcsológomb elkopott, csak nagyon erős nyomásra működik. Arra gondoltam, hogy vennék új gombot hozzá, esetleg hangerőszabályzót is. Külső borítás is jól jönne, mert a hangerőgomb meg van hajolva kicsit.
Linkelni tudtok nekem ilyen alkatrészt? Gondoltam, hogy aliexpressen megrendelem majd.
Vagy felesleges vele vesződni és oldjam meg a screen lock widgettel? Tartalék telefon csak.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Csatlakozott a Xiaomi az érintetlen operációs rendszert kínáló Android One mozgalomhoz, és egy küllemben ismerős, ám kitűnő dupla kamerás phablettel nyit nyugat felé, verhetetlen áron.