- Helyettünk kattint az OpenAI AI-ügynöke
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Küszöbön a Galaxy A-széria generálfrissítése
- Nokia XR20 - 220 fölött elhagyod a valóságot
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunyaMacs
aktív tag
Aki esetleg LineageOS 19-et (Android 12) használ, nálatok is kb használhatatlan a GPS?
-
SunyaMacs
aktív tag
Végre van nightly LineageOS 18.1 (Android 11 alapon) a telefonhoz yay
-
SunyaMacs
aktív tag
Lehet, hogy találtam egy módszert, amivel meg lehet nézni azt, hogy mennyi idő telt el azóta, hogy a telefon alaplapjára rádugták az akksit és az RTC óra ketyeg. Nálam LineageOS fut rajta, Magiskkel rootolva, Termux-szal a hwclock parancs kimenete nálam ez:
A Unix timestampet 1970. jan 1-től számítják, az RTC óra 1973-at mutat, ami jelentheti azt, hogy picivel több, mint 3 év telt el a gyártás óta, szétszedve tudtommal azóta nem volt (használtan vettem). A telefont 2017 szeptemberében kezdték el gyártani, nálam ez azt jelentené, hogy 18 februárjában gyártottak. Nem tudom, hogy szoktak-e ennyivel az első darab legyártása után is gyártani (Applenél biztos). Az RTC órának amúgy PC/szerver vonalon nagyobb jelentősége van, az Android ezek szerint nem veszi figyelembe (mert nem az aktuális dátum), az iPhoneok pár éve meg brickelődtek az 1970-01-01-nek beállított dátumtól . Kb 90%-ban biztos vagyok ebben a módszerben, pontosan azzal lehetne megbizonyosodni, ha szétszedném és lehúznám az akksit (esetleg cserélném), de azt meg nem szeretném, az akksi még bír kb egy napnyi használatot, a home office miatt amúgy is kb csak felrakom a gépre tölteni, nem használom annyira, mint korábban. -
SunyaMacs
aktív tag
válasz Thanoker #26835 üzenetére
Én a LineageOS-t, mint az egyik legnagyobb közösséggel rendelkező custom ROM-ot ajánlom, az official nightly nálam szinte tökéletesen működik. Persze érdemes tisztában lenni a lehetséges veszélyekkel, ezeknek elkerülése végett pontosan követni a hivatalos telepítési utasításokat, de saját tapasztalat: a leírás szerint fel lehetne flashelni a TWRP-t a recovery partícióra, nekem nem megy, így fastbooton keresztül csak bootolni tudom - valahol mintha azt olvastam volna, hogy nincs a telefonnak hagyományos dedikált recovery partíciója, illetve a pár éve bejött a/b bonyolításnak is köze lehet hozzá. A telepítés után beletelt egy pár napba, mire belaktam és mindent beállítottam úgy, ahogy szerettem volna, annyi opció van - tehát egy másik lehetséges veszély a túl sok ideig való babrálás, ami nem biztos, hogy neked megéri, ha már csak rövidebb ideig használnád.
Szerk: én se olvastam el rendesen a leírást, aszerint a boot image-t kell lecserélni[ Szerkesztve ]
-
SunyaMacs
aktív tag
Sziasztok!
Van itt olyan, aki ilyen telefonon LineageOS-t használ? Attól kérdezném, hogy lehet-e 60fps-sel videót felvenni 1080p-ben?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RAM topik
- Xbox Series X|S
- Óvodások homokozója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trump lesöpörte Elon Musk kritikáját, vége az együttműködésnek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest