A globális piac felé nyit és hazánkba érkezik Xiaomi Mi A1

Komolyat lépett a Xiaomi a nemzetközi piacok felé: a vegytiszta Androidot futtató Mi A1 hazánkban is elérhető lesz, méghozzá kedvező áron és dupla hátlapi kamerával.

Hivatalosan a Xiaomi a Kínai Népköztársaságon kívül csak kevés piacon van jelen. Ilyen például az indiai, ahol több Redmi készülék is óriási népszerűségnek örvend, ezek rendre az általunk is ismert MIUI felület valamelyik verzióját futtatják. A komolyabb nyugati nyitásra eddig várni kellett, a Xiaomi most viszont komoly bejelentést tett: számos ázsiai, afrikai és dél-amerikai ország mellett a Mi A1 több európai piacon is elérhető lesz, Magyarországot beleértve.

A legfontosabb változást a korábbiakhoz képest az Android One projectben való részvétel jelenti, ami azzal jár, hogy a Mi A1 vegytiszta zöld robotos rendszert futtat néhány Mi szoftverrel megspékelve, egyelőre nougatos alapokon, de még az idei évben befut az Oreo frissítés.

Ezeken a piacokon lesz elérhető a Xiaomi Mi A1
Ezeken a piacokon lesz elérhető a Xiaomi Mi A1 [+]

Emellett az Android P-s szoftvertámogatásra is ígéret érkezett, írja az AndroidAuthority. Mivel az Android One mobilok szoftvere áll a gyártópartnerek közül a Google-höz a legközelebb, és a frissítésük is gyorsan meg szokott érkezni, ebben az ígéretben meg lehet bízni. A Created by Xiaomi, Powered by Google szlogen is jól cseng.


[+]

A Xiaomi Mi A1 egy 5,5 hüvelykes, Full HD kijelzős phablet (LTPS), amely 155,4 x 75,8 x 7,3 milliméteres, 165 grammot nyom, oldalsó képernyőkávái roppant vékonyak, Gorilla Glass védőüvege pedig a széleinél le lett kerekítve, így a külleme mellett a fogása is előnyősnek tűnik. Ugyancsak előnyt jelenthet a középkategóriában a fémház, az ujjlenyomat-olvasó, a Type-C USB csatlakozó, az infra és legfőképpen a dupla hátlapi kamerarendszer.


[+]

Két 12 megapixeles szenzorról van szó, melyek közül az egyik normál, avagy nagylátószögű (f/2,2), a másik pedig az első viszonylatában 2x optikai nagyítással bír, azaz teleobjektíves (f/2,6). A két optika mellett két LED villanó kapott helyet, kicsit lejjebb pedig ujjlenyomat-olvasó. Az előlapon 5 megapixeles kameramodult lehet megpillantani, a szemtől és a kezektől elrejtve 3080 mAh-s telep dolgozik.


[+]

Hardverileg a megbízható és takarékos Snapdragon 625 végzi a számítási feladatokat, nyolc 2 GHz-es Cortex-A53 magjával, az Adreno 506-os IGP-vel, 4 GB RAM-mal és 64 GB-os tárolóval. Ez eddig rendben, de mi a helyzet kommunikációs fronton? A hazai piacra érkező Mi A1 megkapja a B20-as LTE-sáv támogatását is, úgyhogy nem lesz gond sehol a 4G használattal. A készülék egyébként vagy két nanoSIM-et vagy egy nanoSIM-et és egy microSD kártyát fogad be.


[+]

A 4.2-es Bluetoothszal és a kétcsatornás 802.11a/b/g/n/ac WiFi modemmel felvértezett A1 szeptember végétől lesz elérhető az EuStock kínálatában, méghozzá a 64 900 forintos áron. Ez roppant kedvezőnek mondható a felszereltség tekintetében, az pedig, hogy a Mi A1 számos piacon felbukkan, komoly lépés a Xiaomitól a nemzetközi hírnév felé, amit remélhetőleg több másik hasonló ajánlat követ.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi 5s Plus - jobb ké5őbb, mint Soha

    Adósak maradtunk az első duplakamerás Xiaomi letesztelésével, most viszont levizsgáztatjuk a jól árazott, mégis csúcssebes 5s Plus. Csak azért a fránya B20-ért kár.

  • Xiaomi Mi 6 - helyi kiskirály

    A Xiaomi csúcskészüléke egészen kiváló, a legújabb hardveres alapokra helyezett prémium készülék, továbbra is meglepően kedvező árazással, és némileg komplikáltabb lokalizálási lehetőségekkel.

  • Xiaomi Redmi Note 4 - takarék-szövetkezet

    A két kiszerelésben elérhető Redmi Note 4-ből a lóerőben szerényebbet, kitartásban viszont annál sikeresebbet teszteljük. A Xiaomi a Note 3-ra is lapot húzott, és még az ár is kedvezőbb lett.

  • Xiaomi Mi Max - óriásnak kecses, kecsesnek óriási

    Az óriásphabletek kínálatát most a Xiaomi bővítette az eddigi legnagyobb mobiljukkal: a hatalmas kijelző mögött erőteljes akkumulátor bújt meg, az árazás pedig hű a gyártóhoz.

Hirdetés