- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Balzak83
senior tag
válasz
darvinya #16585 üzenetére
Bocs, ha hülyeséget írok, de nálad nincs olyan opció, az "Always on display funkció és képernyőzár" menüben, hogy alkalmazás ikon használata értesítésnél? Közvetlenül a Ha értesítés érkezik..." opció alatt van a kapcsolója. Nálam (Eu romon) ott van, és működik is hibátlanul. Esetleg az nem lehet, hogy az AOD stílusban nem a digitális óra van neked beállítva? Ahogy az a fenti képen is látszik?
-
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #16499 üzenetére
Mivel saját mentés, így hasonló ahhoz akkor, amit vázoltam. Én elkönyveltem amúgy annyiban, hogy rossz az apk ilyen esetekben és semmivel nem is lehetett telepíteni.
Jelenleg TC után én áttértem és csak CX explorert használok már pár hete, azzal a hálózat és apk-k is normálisan mennek (ami nem az meg korrupt), a gyári fájlkezelőt meg csak ftp-hez. CX-ben, ha nincs az apk-nak ikon képe akkor nem lehet telepíteni és gyorsan felismerhető.
Szerintem Kavarik tud ilyesmiről konkrétabb infót adni, hogy mi változott, de az évtized alatt először nyűglődök én is ilyesmivel mentett apk-k esetében.
-
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #16497 üzenetére
A héten én is benéztem egyet, apks volt a letöltött apk kiterjesztése. De lehet az alább írt kis off-hoz hasonló lehet az apk-d.
Nekem nem teljesen tiszta most a droid 9-10 körüli rendszerváltások között az apk kezelés. Eddig kb egy méretet tudtam backup-ként leszedni mindig, majd használni más rendszeren is és most telón droid 10-en kb harmad akkora alkalmazást tudok lementeni néhány app-nál, mint korábban (amit telepítettem store-ból). Ezt utána nem is tudom telepíteni más rendszerre mert rossznak érzékeli 9-es és 8-as droidon is.
Ellenben valahogy megcsinálják, mert aptoide és társain fent van az ingyenes alkalmazás rendes méretben és ott nincs is a kisebb méretű variáns előző verzióknál se feltüntetve.
Pl a TV Go alkalmazás 30mb körül van droid 10-en, míg máshol, ha fel van töltve megosztóra 70-80 körüli szokott lenni és az utóbbi települ is rendesen. A telefonos backup meg csak telón települ. (Megj.: nincsenek különböző verziói tudtommal, egy apk van globálisan.) -
Karavik
veterán
válasz
darvinya #16455 üzenetére
Sehogy nem lehet javítani, ez Google korlátozás Android 10-en biztonsági okok miatt, MIUI-nak nincs köze hozzá: [link]
Kimásolva a lényeget:
"With sensitive things like passwords and more passing through clipboards -- Android 10 disables* the clipboard watcher feature that allowed Translate to "pop up" the bubble. We agree it worked nicer in the old way, though in this case the priority is the overall security and privacy of the Android clipboard"
Nálam ez így van már fél éve Android 10 frissítés óta, én is szerettem nagyon ezt a feature-t, kedvencem volt.
-
Balzak83
senior tag
válasz
darvinya #16435 üzenetére
Akku kb 3,5 ora SoT most global stabilon, mar megszoktam, mert a bluetooth zene rettenetesen szívja ldac kodekkel. A memória jobban idegesít, mert az szembemegy minden unix alapelvvel. Ilyen szempontból tenyleg tökmindegy, hogy 3,4,6 vagy most mar lassan 12 gigaval veszi meg az ember, ugyanúgy takarit mindegyiken.
Lehet, futok egy kört az Aosp romokkal, van választék. Valaki tud esetleg ajanlani, ami ennel a telefonnál jól teljesít? Havockal szemezek, erről van esetleg friss tapasztalata valakinek?Botond: A Smartshop es tarsai pont erre mennek rá, olcsón szórják ki a telefonokat, amikre nem szeretnek jótallást vállalni,
meg adót fizetni.Biznak abban, hogy ugyis beletörődik a felhasznaló egy idő után. En mar csak emiatt is zaklatnam őket. -
darvinya
titán
válasz
darvinya #16372 üzenetére
Hát ezt a frissítést nyugodtan visszavonhatnák, mert folyamatosan omlik össze minden.
Sony zene app pár percig működik, utána már írja, hogy nem talál tárat és összeomlik.
Foobar widget szeretnék kirakni, erre összeomlik a kezdőképernyő.Ha az előző rossz volt, akkor ez mi, totál bug láda.
-
darvinya
titán
válasz
darvinya #16371 üzenetére
Másik észrevételem, hogy nincs értesítési lépcső.
Azaz Nem Fontos és Alacsony ugyanaz, nincs szürke változat.Android System WebView-t meg nem lehet rendesen tiltani, mert egyes app-ok csak azt érhetik el, emiatt hibásan fut és egyből összeomlik.
Viszont bekapcsolva akku anomáliák lesznek, mert kéretlen app akarnak futni, emiatt merülgetés várható.App-ok közötti váltások sem az igaz, ráadásul memóriában tartás sem.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
darvinya #16179 üzenetére
2-5 perc késéssel jelentkezik a mobilon lezárt képernyőnél.....vagy Xaomi MIUI rendszeren ez a normális? A huawei-en ez max egy perc volt....ezért sokallom. Plusz akkor még ott van az is, hogy a MI fiók nem tudja regisztrálni a SIM kártyámat valamiért ....1 napja az jön bekapcsolás után hogy nem megy neki....pffff
-
Smiro
senior tag
válasz
darvinya #16135 üzenetére
Nem érted, hogy spot mérésre és egyéb beállításra (nyilván fényméréssel kapcsolatosan) nincs lehetőség sem kamera, sem fényképezőgép módban
Darvinya ne csináld már azt, ami miatt más fórumon már beszóltak neked. (MiA1 például) Valamit bedobsz, linkelsz, de az köszönő viszonyban sincs a valósággal
-
Nimda
addikt
válasz
darvinya #16135 üzenetére
De nincs ilyen opció android 10, illetve Miui11 alatt. A 9-es droidnál volt, igen, de itt nincs, így nem tudom ezt megnézni.
Tudod az a vicc, hogy a "régi" Redmi 5, mindenféle hókuszpókusz nélkül szépen szabályozza a WB-t, gyönyörű színhelyes fehéregyensúly, - ez meg olyan mint egy sánta kutya, aki nem tudja eldönteni merre lépjen.
Ha SW hiba, gyorsan kiderül, mert holnap rendelem meg az újat. Ha az is így viselkedik, akkor nem feszegetem tovább a dolgot (ráadásul az még tuti 9-en van). -
Nimda
addikt
válasz
darvinya #16114 üzenetére
Van S7-em és tudja a 60fps-t fullHD-n, van ilyen opció
Te a 4k-t linkelted.
De várj, mondom ne keverd a képfrissítési frekit a színhőmérséklettel. Ami utóbbi vibrál, bizonyos pontokon, nem állandó jelleggel, egy verőfényes, mondjuk szobában. Az teljesen mindegy mivel játszuk vissza, tv-n, vagy egy telefonon. -
Nimda
addikt
válasz
darvinya #16112 üzenetére
Értem, akkor egy Samsung S7, ami szintén tudja a 60fps/FullHD miért nem vibrál? Nem hinném hogy annak a kijelzője 120Hz-es. És itt a kameráról van szó, ami visszajátszva mondjuk egy tv-n, ugyanazon a ponton, ugyanazt produkálja. Nem állandó jelleggel, de jelen van a vibrálás. Majd készítek egy röpke felvételt, hogy mire is gondolok pontosan. (színhőmérsékletről van szó, nem a frissítési frekiről).
-
Ájvé
veterán
válasz
darvinya #16035 üzenetére
Ők csak bevizsgálják. Tessék egy tavaly júliusi komment, már ekkor is Lengyelországba szervizelték és idén tudtommal már a TMX végzi, Wayteq már rég nem szervizel. Vagy lehet csak T-Mobile esetében végzi a TMX, ha lesz időm megkeresem mert volt már valahol egy fórumon szó erről.
-
Ájvé
veterán
válasz
darvinya #15994 üzenetére
Rég nem szállít mobilba SoC-ot az Intel, jó pár éve volt egy kis próbálkozás, de pont az architektúra miatt bukott, mindent ARM-re írnak és Intel saját x86-os platformja nem tudott így versenyezni. x86 a 32 bites architektúrát jelenti (x86 a 286, 386, 486 elnevezések után jött), de AMD64 jött utána, de ez mind PC-s utasítás készlet (egyébkénz Intelnek is van egy rakás utasítás készlete, de mind x86 alapú, teljesen más rendszer így nem tudod versenyezni az ARM-rl), ARM teljesen más. Amit linkeltél nem mobil platformok, maximum ultra mobil eszközökbe (mondjuk Tablet), de mivel kapásból nincs benne hálózati modem vagyis telefonálni már nem is lehetne, így mobilba biztos nem jó.
-
-
Karavik
veterán
válasz
darvinya #15737 üzenetére
Próbáld meg először system updater-ből betallózni/telepíteni, legrosszabban esetben elutasítja, hogy nincs jogosultságod hozzá. Beta-stable (korai stabil) kiadások telepítéséhez teszternek jelentkezés útján lehet jogosultságot szerezni hivatalosan itt: [link]
Elfogadás után már OTA kapod ezeket a korai stabil frissítéseket
-
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #15653 üzenetére
Emlékszek ilyenre, anno tuti átállítottam, de eu-n fene tudja és nincs is ilyen menüpontom. Alapból ezt kerestem volna miután írtad. Na most vagy nagyon elrejtették vagy nincs. Amúgy az is fura, hogy eddig semmi baja nem volt, pedig hónapok óta eu-n vagyok.
Próbáltam kikapcsolni az értesítés jelzését a notifin (hosszú gombnyomás, értesítés kikapcs), kikapcsolom, rá egy percre ismét aktiválja, mintha ki se kapcsoltam volna.Ja még valami, eu-n egy ideje rinyálom a kivetítés miatt, hogy nem megy mi box-ra. Ha a Cast ikonnal próbálnám és ott keresi / hosszan nyomom és bekacsolom a kivetítést, akkor nem listázza a box-ot.
Ha a Beállítások - Vezeték nélküli megjelenítőre megyek ott meg működik és kilistázza, megy is szépen
Mi lenne az első változat? Csak mert ezt mondogatta mindenki, hogy MIUI 11-en ezzel kell használni, átalakították stb. Nem is keresgéltem máshol azóta, elkönyveltem rossznak, teljesen véletlenül most láttam meg. -
kurtuzov
senior tag
válasz
darvinya #15597 üzenetére
Stimmel: itt nincs a kikapcs opció - ez a bajom.
havri1: erről lehet esetleg a miuieu fejlesztőknek írni, vagy nagyon Google specifikus menüpont és nincs ráhatásuk?
Próbaképp telepítgettem pár alternatív asszisztens appot. Bizony nem mindegyik kerül be a hangasszisztens menüpontba Google mellé...
A Friday nevű app van annyira fura, hogy semmilyen engedélyt nem adtam neki és választható lett így is Hangasszisztensként. De ettől még egy lekötözött app felugrik 2mp TWS érintéstől - de legalább már nem a Google. -
Szoszo94
őstag
válasz
darvinya #15531 üzenetére
Új ház, mert deformálódik? Illetve pillanatragasztó? Jesszus.
Kábé kétszáz telefont szedtem szét és javítottam, egynek sem kellett házat cserélni. A pillanatragasztó pedig arra jó, hogy többé rendesen ne lehessen szerelni azt a készüléket.
Hőre lágyuló ragasztóval kell szépen megragasztani, előtte pedig kitisztítani természetesen. Ilyeneket viszont, hogy pillanatragasztó...eszébe se jusson senkinek.Szerk.:
Hazudtam, hoztak iphone-t kettőt is, aminek házat kelett cserélni - de azoknak az is volt a baja többek közt. -
Ájvé
veterán
válasz
darvinya #15531 üzenetére
Házi barkács mód ár biztos hogy jó lenne, ugyan úgy el tudja rontani. Sultan mobil szervizzel volt tapasztalatom, megmenteni nem tudta a beázott készüléket, de több mindent megpróbált és nem került sokba. Garancia már nincs rá azt írta, persze lehet beveszik saját költséges javításra, de azért megnézném hova szól a garancia.
Persze nem jó hogy szét kell szedni, mai mobilokat nem úgy tervezik már, hogy szervizelhető legyen, nagyjából a ragasztó tartja össze őket, de ilyen esetben szerintem jobb szétszedni és megpróbálni újra összerakni, de mondjuk nem vagyok szakember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmgyűjtés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Apple MacBook
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Android játékok topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest