Hirdetés
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
válasz
Williamgrant #5193 üzenetére
szeritnem kettő Mi3 simán kifog jönni egy Z1 árából
(#5186) <Adamsky>: +1 Tracking nélkül ekkora cuccot nem ajánlott.
-
Karavik
veterán
válasz
+vízálló is, de itt is ordenáré vastag csík van a kijelző alatt /felett. Eddig az LG G2 jobb vételnek tűnik, kijelzőjéről csak szuperlatívuszokban beszélnek, de én még megvárom a Nexus 5-t, bár ez is LG lesz.
-
kano
nagyúr
válasz
Szerinted egy Sony ára nem lesz húsbavágó???
-
Néztétek a Sony Xperia Z1-et? Ha az ár nem húsbavágó, akkor jobb választásnak tűnik nekem mint a mi3. A kamera sokkal pöpecebbnek ígérkezik (nem a megapixel miatt), van 4G LTE, SD slot, alugatya...
Egész felizgatott. :-) -
kano
nagyúr
válasz
Williamgrant #5191 üzenetére
Akkor még én sem rendelem meg.
Bár már most is 400$-ra van leértékelve.
-
-
-
Semm1
tag
válasz
redbiro #5187 üzenetére
Nem mindenki, és van más lehetőség is, annak aki nem akar vámolni...
Ma nekem is megjött az Mi2-öm...Hú, ez az első csúcstelóm, marha jó gép !
Én csak a sebessége miatt választottam, és persze az is tetszik hogy milyen gyakran frissül, az Ui eddig bejön, nagyon gyors és ha ez így marad nem fogok ROM-olni, egyelőre marad az angol nyelv is. Gyári akksi nekem elég lesz, fél napot nyomkodtam és 45 %-ig esett vissza. -
Gabó75
senior tag
Frissült ma a Nexus féle CM 10.2. Már bootól M2-S-en is. Már csak a kamerát kell feléleszteni. Nagyon jónak tűnik a fogyasztása.
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
AZ ibuygou.com-on milyen postával érdemes kérni a telót? Volt már aki ingyenessel kérte?
Köszönöm! -
Üdv!
A Mi2S kijelző milyen? Az Ion topikban azt mondják nekem, hogy visszalépés lenne, ebből a szempontból, ha erre váltanék, de spec alapján jobbnak kellene lennie, mint az Xperia Ion TFT-je. Valóban rosszabb lenne?
-
jilian
addikt
válasz
Williamgrant #5177 üzenetére
Micsoda hasonlatok.
-
-
hriska
aktív tag
válasz
Williamgrant #5175 üzenetére
Köszi,akkor rátolom.Ebben a TDB-ben nem voltam biztos,hogy ezzel nyugodtan lehet "társasházat" építeni.
Gabó75:
Neked is köszi
-
Nem mondtam hogy rossz, arra reagáltam amit te írtál, annyi infóra amennyit te adtál. Ha tdb van, akkor az nem ''házasság'' csak ikerház. Ergo a két rom egymásról mit se tud. Azt teszel a system1-edre amit akarsz. Wipe se fontos, hiszen rátolod, és ha megy akkor nyertél, ha nem akkor is ráérsz wipeolni.
-
maalls
csendes tag
válasz
katalin888 #5172 üzenetére
Kövezzetek meg de én úgy tudom, hogy az EU tiltani akarja, de képminőségre szerintem már oled is tudja hozni a képminőséget, samsung pdp-t meg hát otthon biztos nem vennék, láttam 1-2 dolgot samsung pdp művekben ( Anglia, Németeknél már jó )
szeritem box sokkal jobb megoldás upgrade-elhető a tv és olyan kijelzőset márkát veszel amit szeretnél.
-
hriska
aktív tag
válasz
Williamgrant #5171 üzenetére
TDB be van kapcsolva CWM-ben .És CWM-ben akarom felrakni,nem OTA-val.És miért rossz az,ha az ember több rendszert szeretne kipróbálni?
-
-
hriska
aktív tag
Erre valaki?: [link]
Köszi -
Koczó93
őstag
válasz
Williamgrant #5165 üzenetére
Köszi a választ, visszaolvastam minden kérdésemre választ találtam
-
-
-
Koczó93
őstag
Sziasztok!
Nézegettem az Mi3-as készüléket, nagyon tetszetős. Csak általánosságban írnátok néhány dolgot az mi2-ről? Gariztatott már valaki itt? mennyire macerás? Rom csere egyszerű? Van hozzá rom bőven? Ennyi igazából -
hriska
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg a system1-en Vagyula JLB21-e van,a system2-őn wajk 3.8.23-a.
Kérdés: Ha az első rendszerre fel szeretném tenni az új miuiandroidos 3.9.6-ot,akkor az elviseli majd a WIUI-val a "házasságot" ,vagy hajlamosak lesznek összeveszni?
Valamint ha megférnek egymás mellett,akkor kell előtte Factory Reset,+Wipe? -
vagyula
senior tag
válasz
<Adamsky> #5156 üzenetére
Én úgy tudom csak a multilangos miuiandroidosra jon ota.,persze a gyarin kivul.
A miuiandroidos sajat beallitast hasznal az otahoz,tehat az o romjarol otan csak az o romjat tudod frissiteni,a gyari romrol pedig a gyarit.Ez gondolom egyertelmu.
Mivel az ota keresztbe frissit,ezert a masik particion levo odexes romodat irja felul.
Javaslom felejtsd el az otat,hacsak nem csak gyari vagy csak multilangos romot hasznalsz mindket particion truedualboot nelkul,hisz csak akkor van ertelme.A cmben alapbol nincs fm,a nexusban sincs.
Meg varat magara,vagy marad a spirit fm,vagy az online radio. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vagyula #5155 üzenetére
Kössz szépen a megerősítést!
Nekem annyit sikerült kihámoznom az odexed vs. deodexed dologból, hogy előbbi gyorsabban indul, de ha matat az ember valamit a framework-ben, akkor annak rendszerleállás lehet a vége. Működés közben elvileg nincs sebesség különbség.
Már csak egy kérdésem maradt
: Ha most nekem egy ilyen deodex-ed, nem multi-lang-os 3.9.6-os van fenn, akkor arra fog jönni az OTA? Ha, igen, akkor nem kavarhat be a ROM-nak (mert ugye az a gyártótól jön az odexed ROM-hoz, nem?)
-
vagyula
senior tag
válasz
<Adamsky> #5154 üzenetére
A gyártó oldaláról származó rom odexed,míg a miuiandroidos verziók deodexelt romok.A miuiandroidos romok a mi regionkra van optimalizalva,lasd gapps,gps fajlok,betűtípus stb...
Állítólag az odexelt romok gyorsabbak,mint a deodexelt romok.
Mindkettőnek van előnye és hátránya is.
Mivel a nexusbam nincs fm,nehez lesz
Viszont nem tudom,hogy a miui miert nem adja ki a nativ 4.3-at -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vagyula #5153 üzenetére
Gabó75, vagyula kössz szépen a választ!
Lassan, de biztosan kezdtem én is rájönni, hogy ez a helyzet. Mármint, hogy aries = Mi2/Mi2S
Most eddig - elvileg - három hasonló ROM-ot találtam:
miui_MI2_3.9.6_ab599da472_4.1 - ez a gyártó oldaláról származik
miuiandroid_aries_jb-3.9.6 - a miuiandroid.com-ról származik (MIUI Weekly ROM Releases)
miuiandroid_lang_aries-3.9.6 - szintén miuiandroid.com-ról, és gondolom ez az előbbi multi-lang-os változataAz első, és a második ill. harmadik között csak ilyen lokalizációs beállítások szintjén van különbség? Ha, igen, akkor egymásra "flash"-elhetők (nem kell full-wipe), ill. működik mindháromra az OTA is?
Nexus4 port: ja, én is azt olvastam, hogy az FM rádióval és a kamerával kell még egy kicsit ügyködni.
-
vagyula
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem semmi ez a csávó!! ... ha ez tényleg működik. Csúnyán az arcukba vágta a kesztyűt a gyári miui fejlesztőknekMost még olvasgatom a fórumot, hogy mik a tapasztalatok...
Ja, ennek a ROM-nak a nevében is ott az "aries". Mi a túrót jelent ez? Jilian, olvastad a #5145-es hsz.-emet?
-
jilian
addikt
Ezt lefordítaná nekem valaki?
M1cha csinált egy új kernelt a CM 10.2 alá és kidobta ezt egy Nexus ROM -mal nekünk?? -
<Adamsky>
nagyúr
-
Karavik
veterán
-
válasz
greenmeister #5137 üzenetére
Úristen, a 30ashoz képest is több akksit eszik??? Visszatérek a 8.23-ra... :-( Amúgy az kiderült hogy nálam a 3g + performance zabálta fel az akksit a 30asnál. Bármelyiket elváltom, viselhetővé válik. 23-nál a kettő együtt kajált annyit mint most ha kikapcsolom a mobil netet.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik #5136 üzenetére
Pénteken még nekem sem volt OTA. Előtte a 29-est raktam fel "kézzel", az elkottázott 30-as miatt. Most megint manual üzemmódban ment fel a 3.9.6-os. Viszont most szembesültem azzal, hogy két "full"-os ROM van. Az egyiket a miuiandroid.com-ról szedtem le, mint weekly ROM, a másikat a gyártó oldaláról.
Előbbi a "miuiandroid_aries_jb-3.8.29.zip", utóbbi pedig a "miui_MI2_3.9.6_ab599da472_4.1.zip"
Úgy vettem észre, mintha az "aries"-es amolyan "európaibb" lenne. A gps.conf-ban pl. az XTRA_SERVER-ek át vannak írva google-ra, és a system_fonts-ban is Roboto-ra van cserélve a default font.
Mi még a két verzió között a különbség?Ja, "vajon" mi lehet a gyári verzióban ez?
################################
# Indoor Positioning Settings
################################
# 0: QUIPC disabled, 1: QUIPC enabled, 2: forced QUIPC only
QUIPC_ENABLED = 0... alapból ki van kapcsolva, hmm ...
-
szente
addikt
-
szente
addikt
Srácok az normális, hogy OTA-n frissítenék multilang MIUI 3.8.29 ről a most kiadott verzióra, de ha frissítek, akkor nyom magától egy factory resetet is? Nem kéne minden adatnak megmaradni?
-
cimp
senior tag
A heti frissítés szokott szólni,h van új verzió?
-
Karavik
veterán
Összehasonlítás végett itt van pár készülék méretei:
Mi3: 144 x 73.6 x 8.1 mm
Xperia Z1: 144 x 74 x 8.5 mm [link]
SGS4: 136.6 x 69.8 x 7.9 mm
LG G2: 138.5 x 70.9 x 8.9 mm
Mi2/S: 126 x 62 x 10.2 mmÉrdekes, hogy az Mi3 az 5,2'' kijelzővel rendelkező LG G2 től is sokkal nagyobb, és az is feltűnt, mennyire hasonlít méretileg és vizuálisan is a Z1-re.
-
jilian
addikt
Nincs még teszt az MI3 -ról?
-
janston
aktív tag
válasz
katalin888 #5121 üzenetére
Lehet én vagyok lemaradva, de a plazma már halott dolog, nem?
WiUI-t lehet MIUIandroidos-ra tenni full wipe nélkül?
-
katalin888
aktív tag
válasz
®abstract® #5119 üzenetére
Igen, ez a bajom nekem is es raadasul az esely sincs megadva, hogy nagyobbre csereld!
A masik csalodas MIUI MiTV. Mivel nem plazma igy felejtos!
-
Wajk
addikt
válasz
katalin888 #5117 üzenetére
A Tegra 4-es verzió belpiacos lesz (China Mobile - TD SCDMA ),
az Qualcomm Snapdragon 800-as lesz a nemzetközi szabványokat támogató+1 a Qualcomm-nak
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
katalin888 #5111 üzenetére
Van abban valami, amit írsz, bár ritkán nyúlnak ennyire "mélyre" a ROM-ba. Az új fícsörök portolásakor szerintem nem lesz gond az eltérő SoC-ok miatt, csak nagyon ritka esetben.
-
Gabó75
senior tag
válasz
katalin888 #5111 üzenetére
Egyetértek. Túl nagy lett, faraghattak volna a kereten. Mondom, hogy a MI-5-6 jöhet szóba nálam.:-) előtte egyik sem.:-)
-
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
A cserélhetetlen akksi szerintem is elég kiábrándító.
De talán a legelgondolkodtatóbb az egész dologban, hogy két féle SoC miatt a ROM fejlesztés is "kettészakad".
Kétfelé figyelni mindig nehezebb! Valamelyik SoC-ra jobb lesz az optimizáció, stb...
Hmmm szerintem ki kell várni amíg lesznek tapasztalatok, visszajelzések...
Nektek mi a véleményetek? -
-
Land
veterán
Ez a Cirrus Logic CS42L73 mely Iphone-kban van? Az i4 nem szólt rosszul pl. Amúgy kíváncsi leszek az anyagminosegre egy HTC One után. No persze a hangzásra is. Ebben erősítő is van. Sok telefonban van Sony 13 mp-es kamera. Vajon ebből több verzió is van? A többség nem szerepelt eddig jól...
-
Merty
csendes tag
Sziasztok!
Ha egy app nem kér root permissiont, hogyan lehetne neki mégis megadni? AdAwayt próbálom felrakni, és kiírja, hogy nem vagyok rootolva - pedig de, csak a többi app eddig explicit megkérdezte, hogy engedélyezem-e neki a hozzáférést. Ez meg nem...
App info és Permissions menüben úgy látom, csak azt lehet megváltoztatni, amilyen engedélyeket már kért az app, újat hozzáadni nem (mondjuk általában nem is lenne logikus.) Root manager kiírja, hogy eddig mindek adtam meg, és ennyi.
Előre is köszi a választ!
-
balewi
aktív tag
Valaki látott már testközelből ilyet?
iPhone-hoz is gyártanak ilyet, de még nem találkoztam olyan emberrel, aki használt is volna ilyesmit.
Valaki tapasztalat esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest