Hirdetés
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semm1
tag
Sziasztok !
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok, Barátnőm telefonja mióta először autós töltőre dugta szinte mindig újra indul ha valamit indítanánk rajt. Kb csak akkor nem ha SIM kártya nincs benne de úgy meg sok mindent nem próbáltunk rajt. Kérdés, mit lehetne próbálni javíttatáson kívül szerintetek? Valószínű hogy a töltő okozott valami kárt, mert szoftveresen mindent próbáltam. ROM csere többféle módon... Na de érdemes még vele foglalkozni? Utána olvasva arra gondoltam, hogy hátha csak az akksi lett zárlatos mert ha használnánk indul újjra, szóval több energiát venne fel az akksitól és lehet az nem bírja.
-
Semm1
tag
válasz
ginola #12758 üzenetére
Ha kihasználnám a TDB-t akkor én sem raknám fel, de nekem elég egy jól működő ROM.
@<Adamsky>: Szerintem jó így, hogy itt beszélünk a Miui 6-ról és megvan minden egy helyen...Olyan sokan még nem vagyunk hogy külön téma kellene az Op rendszernek.
@Karavik: Belegondolva persze, én 1 éve használom a Miui-t, de pár kivétellel én is azt mondom hogy jó fele fejlesztik, csak legyen majd gyári V6 az Mi2 szériára.
Akku nálam nem nagy szám, egyelőre kevesebb mint a JLB39-en, de sokkal szóval futtatok egy Wackelock Detector-t...Gördülékenység nekem is bejön.
Ilyen apróságok is hogy elrakták a beállítások főoldaláról a fiókokat egy almappába mert nekem ott nagyon beakadt mindig, meg a többi, csak apróságok de mindent egybe véve kevesebbet akad pedig több RAM-ot eszik nálam.
-
Semm1
tag
válasz
<Adamsky> #12711 üzenetére
Több oka is lehet, akár aprók amik összegyűltek....
Nekem annyi tűnt fel, hogy mikor még anno áprilisi megjelenésről álmodoztunk a V6-al kapcsolatban más szemléletű cég volt a Xiaomi, mint mikor nemrég tényleg megjelent és már benne voltak a Top 5 gyártóban...Ha jól emlékszem itt is sokan írtak hasonlót.
-
Semm1
tag
válasz
ginola #12709 üzenetére
Wiui 6 4.10.10-et.
-
Semm1
tag
válasz
<Adamsky> #12707 üzenetére
Tippem lenne mire gondolt Wajk, de majd elmondja ő... Szép és nagyon jó a V6, új korszak meg minden de ami miatt én nem raktam fel elsőre az az, hogy zártabb és hasznos dolgokat hagytak ki önfejűen belőle. Wiui viszont pont jó nekem, előfordul pár FC de csak akkor ha ritkábban indítom újra a telót mint 1-2 nap.
Itt is kösz a munkádért Wajk ! -
Semm1
tag
válasz
szoporiz #7718 üzenetére
Grat !
Más:
Aki fájlátvitellel bajlódik...Én is bejártam ezt az utat, nekem egy olyan megoldás kellett aminél csak 1-2 gombnyomással tudok másolni gépről telóra és fordítva. Van megoldás, a Bittorent Sync. A lényege, hogy mappákat osztunk meg a gépről és telefonról...Pl. a kamera képek mappa, és ilyenkor mindkét gépen fent lesz minden ami a két mappában van. Gépen mindig megy nálam, telefonon meg csak be kell kapcsolnom és már másol is.
Ha valakit érdekli, leírom a beállítását. -
Semm1
tag
Melyik JLB volt rajt? Csak kíváncsi vagyok, mert nekem a 11-es verzióval jött szeptemberben.
Akksi időről én is tudok írni, igaz ez max használat volt gyári JLB 23-al.
Összesen 7 órát bírta ma, ebben volt:
-3 óra 3 perc kijelző idő közepes fényerőn, automata szabályozással.
-Ment a navigáció összesen 2 óra 57 percet, a processzort 1 óra 47 percet hajtotta a program.
-Mellékesen még neteztem kb. 10 percet. -
Semm1
tag
válasz
<Adamsky> #6872 üzenetére
A példa szerintem jó, bár nekem a Caterham is tetszik. Az ugye csak gyors, de a kialakítása miatt is csak erre jó, a mindennapokban már inkább a BMW a jobb és kényelmesebb is még ha többet is eszik és lassabb egy alap célkocsinál. Én sem csak azért veszek valamit, hogy egy valamiben jó legyen, hanem hogy minden számomra fontos részletben tetsszen.
A Holo UI hangulatát jól leírtad, egyetértek.Én pl. ha ismerném a beállítások ikon megalkotóját egyszer biztos megütném.
Fekete UI-k közül amiket ismerek, egyelőre csak a Sony csinált olyat ami tetszik.
Kano: Nem lesz teljesen más a kijelző, de a Display/ Color temperature és Color saturation beállításokat még nézd meg szerintem, hátha kicsit jobban tetszik majd.
-
Semm1
tag
Már pár helyen olvastam róla részleteket, de itt volt eddig legjobban összefoglalva, kösz a linket. Eddig soha eszembe sem jutott volna ROM-olni, de ez azért már elég erős indok mellette.
Ha a Xiaomi nem adja ki, akkor megoldom én ha már tényleg tesztelve van és semmi gond az ART-al. A 10-20 % méretnövekedés a programoknál meg semmi, még ha csak kicsit lesz mindenben folyamatosabb a telefon akkor is megéri.
-
Semm1
tag
válasz
®abstract® #6726 üzenetére
Nem biztos, én szeptember elején kaptam meg az Mi2-öm mikor már kifogyott a Xiaomi a 16 GB-s modellekből és JLB 11 volt rajt, persze lestem hogy egyből 10-et ugrottunk a frissítés után, de annyira nem foglalkoztam vele.
jom:
Töltsd le az Antutu-t a Play-ról mert már izgulok én is, hogy milyen telefont kaptál, ez a legegyszerűbb módja, hogy lefuttatod majd leírod a ide a számot amit kapsz...Neked is egyszerűbb lenne, és mi is jobban tudunk segíteni ha tudjuk hogy igazi-e tényleg.
Attipapa:
GPS szerintem elég jó, a GPS Test program nálam szobában 2 méterre az ablaktól 32 műholdat látott ami jónak számít, még ha nagy ablakaink is vannak.Nincs tartóm a kocsiban, ha kell csak lerakom a pohártartóba és oda lesek ha használom a navigációt, de itt sem szakadt még soha a kapcsolat, de csak fél órát használtam eddig max.
-
Semm1
tag
válasz
Williamgrant #6188 üzenetére
Szerintem nem rossz egyáltalán a majdnem 4 óra kijelzőidő, főleg hogy szinte minden be volt kapcsolva(GPS, Wifi...). Amúgy ilyen használat mellett lemerülne a nagyobb gyári akksi is estére.
-
Semm1
tag
válasz
muchacoado #6139 üzenetére
Én is pont reggel ébredtem így.
Kicsit gondolkodtam is, hogy mitől merülhetett le mikor este még 30 %-on volt aztán eszembe jutott, hogy a 2 ébresztés végigbömböl itt nekem 20 percet teljes hangerőn, meg a Wifi mostanában nagyon szakadozik és sokszor keres hálózatot. -
Semm1
tag
válasz
Karavik #6104 üzenetére
hriska már megírta hogy valamilyen értesítésed van. A 3 pötty azt is jelenti hogy amelyik programban/tól van ez, annak a Notifications/Custom Notificatons beállításokban csak a Notifications van engedélyezve, ha szeretnéd látni a program ikonját is akkor engedélyezd a Status Bar-t is, vagy ha valamelyik programra nem vagy kíváncsi, akkor tiltsd le mindkettőt.
weber770531: Persze, hogy elégedett vagyok, de én nagyot léptem előre a Mini-ről...Meg amúgy is az első csúcstelefonom.
-
Semm1
tag
válasz
weber770531 #6098 üzenetére
Ha már ennyi mindent rendelnél akkor szerintem az Ibuygou-n nézz körül mert ők az egyik(és legnagyobb) hivatalos viszonteladói a Xiaomi-nak, ott minden van egy helyen amiket felsoroltál és egy csomagban is meg tudnád rendelni. Ha a gyári 3100 mAh-es akksit rendelnéd, ahhoz ha jól tudom nagyon kevés hátlap van, de az alap akksihoz rengeteg. Ha drágállanád, akkor ott az Aliexpress ami amolyan vatera/ebay féleség de itt egyben nem hiszem hogy mindent meg tudnál rendelni, és itt oda is kell figyelni hogy csak gyémánt értékelésű eladótól szabad rendelni szóval én inkább az előbbit választanám.
Én csak szoftverileg tudom hasonlítani a korábbi telefonomhoz, a Sony jól meg szokta ezt oldani még ha a frissítések késni szoktak. Ezért is néztem váltásnál először egy Xperia SP-t, de azt a "kedves" szolgáltató nem engedte mert még volt 2 hónap a hűségidőm lejárta előtt, pedig már évek óta náluk vagyok...Mindegy, mert még jobban jártam így, erősebb hardver, szebb kijelző és szoftverileg olyan extrák(használható) amiket máshol gyárilag nem nagyon találni és nem mellesleg egy nagyon szép Ui ami nekem legjobban tetszik az Android-osok közül. Az meg csak hab a tortán, hogy kb. havonta jön egy stabil frissítés amiben vannak elég tetszetős újítások.
-
Semm1
tag
válasz
weber770531 #6085 üzenetére
Egyetértek peanar-al, vagyis inkább mi vagyunk kíváncsiak a te véleményedre ha már ennyi telefon megfordult a kezedben, mindhárom nagy Oprendszer közül.
Nálam egy SE Xperia Mini-t váltott, szóval egyértelmű az előrelépés. -
Semm1
tag
válasz
janston #6069 üzenetére
Méretre sem nagyobb, eddig nem is találtam sehol erről semmit, szóval kösz a linket !
Ára még kérdéses, a HTC One Mini most a legdrágább mini, de ha egy áron jöne az S4 mini-vel akkor nagyon tarolna...Persze ez a 2 telefon nem ugyanaz a kategória mint a Z1F, de jó lenne ha jó áron kezdene.
De én valószínű kihagyom. -
Semm1
tag
válasz
Williamgrant #6063 üzenetére
Fényerő 50 %-on és automatán persze. Rom verzió JLB 22. Gps nem, 3G-n 10 órát voltam, Wifi-n meg 29 órát.
-
Semm1
tag
Most sikerült lemérnem mennyit bír a telefonom Gyári ROM-mal minimális használat mellett(látszik hogy ma nem dolgoztam
).
3 óra kijelző idő, ebből 30 perc netezés,30 perc Facebook, pár üzenet, 10 perc telefonálás, pár fénykép, és pár appal játszottam a beállításokkal. -
Semm1
tag
válasz
zorrobomber #6034 üzenetére
Hello
Grat a telefonhoz !
Nézegesd át, és szedd össze mik hiányoznak, esetleg miket nem találsz a telefonon és persze segítünk belakni... -
Semm1
tag
Én jó dolognak tartom, hogy le tudok tiltani app hozzáféréseket még így is hogy alap esetben macerás lehet más app-oknál. Nem vagyok paranoiás, de azért egy Mozi24 ne intézzen helyettem hanghívásokat...
-
Semm1
tag
válasz
muchacoado #5884 üzenetére
Én is jelentettem...
Amúgy majdnem mindenre odafigyelt a csalónk, csak arra nem hogy Xiaomi telefon még egy sem volt Dual-SIM -es.krisz12071 Kitől, honnan vennéd?
-
Semm1
tag
válasz
krisz12071 #5876 üzenetére
Attól függ hol veszed, ha személyesen akkor rakjon fel az eladó valami specfikáció mutató programot. Ha messziről rendeled, akkor meg nem árt utána járni, hogy megbízható-e akitől veszed.
-
Semm1
tag
Találtam valamit, ezzel a gyenge térerős újraindulással kapcsolatban. Igazából nem is újraindul, hanem átvált repülős üzemmódba... Battery /Battery usage a beállításokban, majd katt a Cell Standy és itt írja is, hogy gyenge térerőn átvált, meg gondolom valamennyi idő múlva visszaváltana és igazából csak a PIN kód miatt nem tud. Mondjuk én sem tudom eddig miért nem kapcsoltam ki ezt, ha ellopnák a telefonom azt nem a SIM kártya miatt tennék, sőt ez lenne az első ami repülne belőle... :-D
-
Semm1
tag
válasz
parkasz #5821 üzenetére
1 év garancia van rá, de ha jól tudom a Xiaomi is ennyit ad.
Mindenkinek más az átlagos használat, nekem napi 5-10 perc telefonálás, 10-15 üzenet(FB, Viber inkább), 2-3 óra netezéssel és pár program nézegetésével kibír simán egy napot úgy, hogy estére marad 30-40 % még az akksiban, ezt közepes fényerőn és automata állítással, időjárás widget gyakori frissítéssel. Ha ez kevés lenne akkor van a 2000 mAh gyáris akksi helyett 3000-es is.
Lassan egy hónapja használom, nem fagyott soha...Egyedül olyan fordul elő néha, hogyha valahol nagyon gyenge a térerő akkor újraindul a telefon. Ez amúgy nem lehet, hogy beállítás? Igaz nem találom sehol, de a JLB 21 és 22-vel is ugyanezt csinálja. -
Semm1
tag
válasz
<Adamsky> #5717 üzenetére
Már majdnem meg akartam köszönni, hogy elromlott az én Compass-om is...
Csak láttam szerkesztetted.
Amúgy a gyáriban is így van minden, lehadonásztam amit írtál(és örültem, hogy senki nem látta) és beállt. Kösz az infót, korábban néztem de akkor a mostanihoz képest hülyeséget mutatott.
Más, azt vettem észre, hogy nem akad a telefonom miután témázgattam, de csak képeket cseréltem és ikonkészletet. A gyári ikonoknál néha lapozásnál előfordult hogy akadt, de amiket kipróbáltam azoknál nem, most a Tasteful-t használom. Más is észlelt már ilyet?
-
Semm1
tag
-
Semm1
tag
válasz
<Adamsky> #5672 üzenetére
Én igazából még sosem ROM-oltam, meg amíg lesznek ilyen telefonok nem is nagyon fogok...
Annyira emlékeztem, hogy te már jó párszor írtál ide ez ügyben, tudatosan nem akartam szekálódni
...Tudatosan.
Én is erre gondoltam, még mielőtt elmenne egy hosszú utazásra a telefon ezt még meg lehetne próbálni, hátha csak összedőlt valami a ROM-ban... -
Semm1
tag
válasz
rooszpeter #5667 üzenetére
Hello
Hirtelen ötlet, de van még egy módja hogy bekapcsold...Lezárt képernyőnél a karikát amivel feloldanád a telefont csak tartsd nyomva amíg a képernyőn meg nem jelenik a zseblámpa képe. Frissítetted már a telefont amúgy? -
Semm1
tag
Gyári alkalmazásoknál mint a telefon, üzeneteknél van olyan, hogy az elmulasztott események száma az ikon jobb felső sarkában mutatja, vagy a MI Market-nél a frissítések számát...Ezt nem lehet beállítani más alkalmazásoknál(Gmail, Play áruház esetleg Viber és FB) gyári Launcer alatt?
Vagy csak én nem találom?
-
Semm1
tag
válasz
Csapataim #5591 üzenetére
Én is írok egy véleményt...
Én ajánlom, mert ha így haladunk akkor lassan úgy sem lesz okos telefonokon kívül más, szóval ahogy <Adamsky> is írta, egyszer el kell kezdeni...Pár beállítás elsőre fura lesz, mert másképp van felépítve az egész rendszer, de amint ezeket megszokod észreveszed(amiben persze szívesen segítünk
), hogy mennyi lehetőség van egy okos telefonban. Amúgy szerintem jó döntés, hogy nem egy olcsó "illúzióromboló" telefonnal kezded, hanem egyből az egyik legjobbal !
GPS-t párszor használtam rövid távon, van egy program is amivel fel lehet mérni hogy mennyire "használható"...Szobában, ablaktól 2 méterre 32 műholdat látott ami ha jól tudom elég jónak számít.
Kameráról ha őszinte leszek, nem tudom azt mondani, hogy átlag feletti mert nem az ! Viszont a maga kategóriájában(azaz felső kategória! ) meg állja a helyét.floratm: Október végére ígérték az első Mi3-makat.
-
Semm1
tag
válasz
<Adamsky> #5511 üzenetére
Igaz nem tudom mire fogom kihasználni, mert játszani nem nagyon szoktam, de jó tudni hogy helyem van bőven...
Kösz ! Már lassan 2 hete nyúzom teljes megelégedéssel.Kano: Priviben már elmeséltem korábban. Amúgy nem, sok kézen átjött míg hozzám elért, de a Xiaomi még vett fel megrendelést a 16-osra, mikor pont kifogytak belőle.
-
Semm1
tag
Én nem bántam meg, hogy megvettem így nemsokkal az Mi3 megjelenése előtt...Elég jó áron jutottam a 32 GB-s Mi2-höz. Megrendelés megtörtént a 16 GB-sre, csak sajnos a Xiaomi kifogyott belőle és a nagyobb tárhelyeset kaptam ugyanannyiért.
Majd olvasgatom a fórumot, mert azért kíváncsi leszek az árvágásra. Valaki írta is korábban, hogy még az is lehet, hogy 290 dollár körül lesz a kisebbik Mi2s, de akkor az Mi2A-t is ólcsóbban fogják árulni mert amúgy egy árban lennének?!
Annyi biztos, hogy marha jó, hogy ilyen "gépeket" lehet venni ennyiért, mert én biztos hogy még egy rabságot nem írók alá egy szolgáltatónál sem... -
Semm1
tag
válasz
<Adamsky> #5393 üzenetére
Kösz az infót, így hogy visszagondolok, elég sok eredményről képet a 3.4-es verzióval láttam...Mindegy is igazából, mert a lényeg, hogy nekem a sebességgel semmi gondom.
Williamgrant: Ezt benéztem, csak gondoltam megkérdem, mert emlékeztem hogy valamikor írtatok róla...Öregszem !
-
Semm1
tag
Sziasztok!
Én sem vahyok egy e-pénisz hajszolo, ha Antutu pontszámokról van szó, csak mikor megjött lemértem... Cssk aztán olvasgatom itt a fórumon, hogy 25-28000-ket kaptok, és az Mi2A is 23680, én 22600 körül kaptam rá, ez mitől lehet, gyári ROM, és Antutu 4.01-el mértem.
Csak kíváncsi vagyok rá, nem fogom felvágni az ereim emiatt. :-D
Az a Focal kamera app felmegy gyári ROMra? -
Semm1
tag
-
Semm1
tag
Már lassan egy hete használom az Mi2-öt, és hűha...
Marha jó telefon, egy Xperia Mini-t váltott, ami a maga idejében nem volt rossz, csak hát kinőttem, mert amire és ahogy én használtam ahhoz már kevés volt, főleg a memória. Kellett egy kis idő ahhoz, hogy megszokjam a majdnem 2x akkora kijelzőt, de azért meg lehet.
Kijelző gyönyörű, nem is akarom fóliával rontani az élményt, de úgy néz ki nem is kell mert hosszú évek alatt egyik telefonom sem volt karcos.
Sebesség elképesztő, pedig én pont az vagyok, aki ha siet begyorsulnak az újjai és képes akármit megakasztani...hát itt is volt már kisebb akadás, de ez ugye az én hibámból.
Miui eddig a legszebb felület amit láttam, nekem a gyári Android kicsit élettelen de it nincs ilyen gondom.
Pár dolog ami feltűnt, és ha találkoztatok már ilyennel örülnék ha tudnátok segíteni:
Volt pár újraindulásom, ami akárhogy is gondolkodok mindig olyan helyen volt ahol alig volt térerő.
Hívás közbeni hangerő brutális maximumon, le is vettem felére mert így panaszkodtak is páran, hogy recseg...És kicsit régebben olvastam itt egy beállításról a Sound menüben Single mic/Dual mic, de én ezt nem találtam, lehet hogy a legújabb stabil ROM-ban ez már nincs benn?
Még magyar nyelv sem hiányzik, szóval eddig minden marad gyárilag, illetve frissítek ha van új, mert semmi kivetni valóm nincs ez ügyben. Olvastam a kameráról is régebben, hogy egyre rosszabb ahogy jönnek a frissítések, erre nem sikerült azóta megoldást találni? -
Semm1
tag
válasz
Williamgrant #5191 üzenetére
Ezelőtt egy Xperia Mini-t használtam a 2.3.7-es Gingerbread-el, mikor már elkezdet zavarni, hogy néha lassú akkor sem ROM-oltam...Annyira nem is vonz ám ez a része a telefonnak amúgy.
Átlag felhasználó vagyok, aki kicsit érti is hogy miből épül az Android és a teló, de a lényeg...Hogy kiszolgáljon azzal, amiért vettem, és ne lassuljon be, meg a kijelző szépsége is szempont volt persze, méretben meg ha jól tudom ez a legkisebb méretű S4 Pro-s telefon. 5"-os marha nagy lett volna a 3"-os után, ennek is majdnem 2x akkora a nyomkodási felülete.
De ha azt írod, hogy úgy sem merek ROM-olni, és sörben akarnál fogadni...
Én kicsit most jobban jártam az Mi2-vel...Meg amúgy is, nem bírtam volna kivárni, míg lemegy az ára.
Akksiról meg annyit, felsőre a CPU-Z volt amivel lefigyeltem nem-e hamisítványt fogtam ki...Többet zabál mint a kijelző, valami nem jó azzal a programmal. -
Semm1
tag
válasz
redbiro #5187 üzenetére
Nem mindenki, és van más lehetőség is, annak aki nem akar vámolni...
Ma nekem is megjött az Mi2-öm...Hú, ez az első csúcstelóm, marha jó gép !
Én csak a sebessége miatt választottam, és persze az is tetszik hogy milyen gyakran frissül, az Ui eddig bejön, nagyon gyors és ha ez így marad nem fogok ROM-olni, egyelőre marad az angol nyelv is. Gyári akksi nekem elég lesz, fél napot nyomkodtam és 45 %-ig esett vissza. -
Semm1
tag
Elég hülyén van megoldva, látszik, hogy csak hamar csináltak egy lapot az akciónak, de az alap oldalt nem változtatták...Amúgy az akciós oldalon is van Ad To Cart, és itt az akciós áron rakja a kosárba. Ez szerintem annak jó, aki most gondolkodik azon, hogy rendeljen-e...
Az ár bőven jó az itthoni kínálathoz képest, én még az Xperia SP-vel szemeztem, de hát az drágább is meg van pár pont amiben elmarad az Mi2-hőz képest. A legnagyobb kérdés nekem a gariztatás volt, ha esetleg úgy adódna, mert átlagban hosszabb mint az itthoni és több gond lehet, de megéri így is. Nekem 9 év után lesz nem Sony(Ericsson) telóm. Már megrendeltem, lassan ideér és nekiesek. -
Semm1
tag
Lassan én is belépek az Mi-2 tulajdonosok klubjába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest