Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karon
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy off, akkor sorry, de keresnék megvételre xiaomi mi2-t, vagy mi2s-t, esetleg van vki aki szeretne megválni tőle?Köszi!
-
szebev
senior tag
-
-
jilian
addikt
Mit jelent a "Telecom version"?
-
válasz
<Adamsky> #5270 üzenetére
És előrendelni mennyire okos dolog ibuygou-ról? Én nagyon filózok a Mi3-on. E-mail-ben ennyit válaszoltak a "ha megrendelem, mikor várhatom" kérdésemre:
First pre-order, first shipping, cheers.
and you can get the free gift from us for the previous order.
please stay tuned with our site and facebook page for the latest information, cheers. -
válasz
®abstract® #5287 üzenetére
gondolom használtan vette
-
szuszinho
őstag
Sziasztok!
Mai nappal én is a tábort erősítem.
CWM-mel jött a teló, és a sys2-re WIUI van telepítve. Be is kapcsoltam a TDB-t, aztán majd ha lesz időm, neki is állok a romolásnak.
-
Wajk
addikt
válasz
®abstract® #5283 üzenetére
egyéb fórumokon vannak akik az EX verzióra esküsznek, de véleményem szerint mindenkinek megvan egyfajta géphasználati ritmusa így nem lehet megmondani kinek melyik ROM az ideális választás akksifelhasználással kapcsolatban.
Mindkettőre vannak pozitív visszajelzések, nálam most az EX fut, de most jön majd az újabb verzió, azt majd meglátjuk.
Egy kis statisztika:
A napokban inkább csak telefonnak használtam a készülékem mert sok más dolgom akadt mint megizzasztani... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyberpunk #5272 üzenetére
Sz@r lehet így élni. Nekem is van egy kollégám, aki már kb. a 8. kínai telefonját fogyasztja rövid időn belül. Megveszi, használja kb. két hétig, és ha még nem is tud semmibe sem belekötni, akkor is cseréli.
Mondtam is neki, hogy ő valszeg "unboxing fetisiszta"mert kb. addig tart nála az öröm.
És mi lesz a következő? Ha nyitsz a tepsik / vágódeszkák irányába, akkor mondjuk lesz választék, de ha nem, akkor - Android vonalon legalábbis - bajban leszel. -
Milestone2
nagyúr
válasz
<Adamsky> #5270 üzenetére
Köszi a korrekt és gyors választ.
Amint látod a bejegyzésem elején, most azonnal csak lottónyeremény esetén tudnék venni..., de a remény hal meg utoljára, addig meg folyik a nyálam. (Nem mintha az L9-mel nem lennék most már megelégedve, hogy garanciavesztés terhe mellett teljesen szétbarmoltam, hogy használható legyen...)
Az tetszett meg, hogy a leírásokban azt olvastam róla, hogy tényleg könnyen "átalakítható"...mondjuk az Androidos (és hasonszőrű) cuccoknak ez a SZABADSÁG lenne az alapelve, csak néhány gyártó
sza...ikerre...sajnos. -
<Adamsky>
nagyúr
Kössz szépen a választ!
Asszem nem úszom meg, hogy személyesen is kipróbáljak / "teszteljek" párat. Nekem HTC Desire alatt az AOSP-s (CM 10.1-es, 4.2.2-es) ROM-ok, -- az AOKP-k pedig még inkább -- teli voltak ilyen plusz dolgokkal. Ezért is szerettem őket. Eszembe jutott valami, hogy milyen jó lenne pl. ha az óra nem kék lenne, hanem fehér a status bar-ban, akkor át tudtam még azt is állítani. Az egy más kérdés, hogy a holo felület egy kicsit depissé tesz ezzel a kék/neonos fekete felülettel
Viszont amit még mindig nem értek, hogy ez mitől CM? Most vagy CM vagy Nexus ROM port, nem?
Itt a CM 10.1, nem 4.2.2-es droid-ot, a 10.2-es 4.3-at jelent?
Tényleg, AOKP-s ROM-al találkoztál már?Milestone2
Ne félj a kínai rendeléstől! Megbízható helyről kell rendelni (itt a fórumba fogsz találni párat), és pár napon belül nálad a cucc. Én azt tapasztaltam, hogy nagyon segítőkészek (ibuygou). Az e-mail-re nem erősségük válaszolni, de chat-be pikk-pakk jön a válasz. Rendelés előtt érdemes mindig rákérdezni, hogy tényleg van-e a kiszemelt termék raktáron, ill. ha kell, mindent tisztázni velük.
Egyszer - talán - lesz magyar forgalmazó is, de én arra nem várnék a helyedbe.
Ja, még egy! Egy PH!-s kolléga írta itt a fórumba pár hsz-el korábban, hogy megválna a pár napos Mi2S-től, mert neki túl nagy(?). Olvass vissza, kérdezz rá, hátha meg van még neki. -
Milestone2
nagyúr
Azt hiszem sajnos csak álmodozhatok róla....
Kicsit le vagyok maradva. Még mindig csak ebay, vagy kína a rendelési útvonal? Vagy van már hivatalosan is Magyarföldön?
-
migabi24
nagyúr
Üdv, segítséget szeretnék kérni, ti mint nagy miui szakértők, valaki aki regisztálva van [ezen] a fórumon, letöltené ezeket a háttérképeket, és felrakná valami elérhető tárhelyre, vagy esetleg ha tudtok más forrást, azt is szivesen meghallgatom
-
Gabó75
senior tag
válasz
<Adamsky> #5260 üzenetére
Nincsen benne semmi extra. Egyszerűen egy Miui-nál gyorsabban reagáló 4.3-as rom. Egy stock rom. Az extrák közül nekem csak a hívásrögzítés hiányzik. Különösebb hiányérzetem nincs. Az Fm rádió és a fényképező hiányzik a teljes boldogsághoz. A fényképező szerintem hamarosan működni fog.
Most csak akkor használom a Miuit, amikor rádiózni akarok. A Miui pl. nem rakja ki az Ubersync által leszedett képeket az ismerőseimhez. CM alatt kirakja teljes képernyőre. Ez mindig is zavart a Miui-ban.
A Miui is nagyon gyors, de az általam próbált CM 10.1, 10.2 romok még gyorsabbak. -
peanar
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
redbiro #5251 üzenetére
Milyen "extra" szolgáltatások vannak ebben a 10.2-es ROM-ban? Pl. permission kezelés, hívások felvételének képessége?
Illetve bennem most van egy kis kavarodás. Akkor ez Nexus-os ROM vagy CM-es (Cyanogenmod)? Mert nagyon nem mindegy. Utóbbi (HTC Desire-s tapasztalat alapján) egy széjjel customizalható ROM, míg előbbi egy "csupasz" Android. A Miui-nak szerintem az átgondoltságában, funkcionalitásában van az ereje.
Egy szó, mint száz. Azt látom, hogy a Nexus-os port nagyon jól "fogyaszt", de van olyan jó, mint a Miui? -
Ibuygou-ról előrendeléssel mennyire okos dolog vásárolni? Valaki vett már így onnan valamit? Vagy inkább érdemes megvárni míg van készlet?
-
Karavik
veterán
válasz
Williamgrant #5257 üzenetére
-
válasz
Karavik #5244 üzenetére
Az optikai képstab nem hogy nem jobb megoldás, hanem a közelébe sem ér egy ilyen cuccnak. :-) Meg merném azt is tippelni hogy soha nem is fog és ez így normális. Ki venne egy közel fél kilós telefont, ami 30cm-es? :-)
Nagyon-nagyon csecse ez a cucc, teljesen belelávoltam. Kár hogy ilyen mocskos drága... :-)
-
tib78
tag
válasz
leszilaci #5246 üzenetére
Nálam is ugyanez sajnos. Pedig ez már szinte tökéletes ROM szerintem.
(#5254) leszilaci köszi, így tényleg jó
Megszűnt a hívók panasza is, hogy nem hallanak, és akksi idő idő is elég jó. Most tartok 3nap 0óra pár percnél. Nem sokat lógok vele neten, mert amúgy is gép előtt vagyok, de napi 2-3x frissítek vele.
-
leszilaci
csendes tag
Naptárt használóktól kérdezném:
Lehet-e a gyári naptárat úgy beállítani, hogy ne csak 1 hónapra visszamenőleg lássam a bejegyzéseket, hanem legalább 3hó? (de a legjobb, ha az összes bejegyzést szinkronba hozná)
- Képes erre a gyári naptár?
- Ha igen, hol lehet beállítani? (kerestem, nem találtam)
Vagy keressek másik app-ot?Próbáltam goggle fiók naptárbejegyzéseivel, exchange fiók naptárbejegyzéseivel, megosztott google fiók naptárbejegyzéseivel szinkronba hozni, de csak 1 hónapot enged "visszanézni", szóval nem a "forrással" lesz a gond, hanem a gyári naptárral, annak beállításával.
Köszi!
-
leszilaci
csendes tag
válasz
vagyula #5250 üzenetére
"Ezt probaljatok ki:
Mikor kiirja a play,hogy a letolteshez wifi kell,ilmenjetek be a letoltes appba,katt a folytatasra,majd inditas most."Köszönöm!
Így már tölti mobilneten is playstore-ból az appokat.
Letöltés app-ban be lehet állítani file méretet, ami defaultban 1M-ra volt állítva.
Feltoltam 20M-ra, és már működik is a mobilletöltés
Szuper! -
Karavik
veterán
válasz
leszilaci #5248 üzenetére
Nekem mobilneten használata mellett, letöltés google play-ből, vagy akárhonnan is sose volt gond.
Viszont, nemrég felraktam az utorrent app-ot és a .torrent fájlokat nem engedi lementeni a SD kártyára, azt árja "failed to added...torrent" így nem is tudom hozzáadni a klienshez a kívánt torrentet, ergo nem tudok letölteni semmit.
Valaki hasonló probléma? Mi lehet a megoldás erre a problémára?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vagyula #5233 üzenetére
Ja, a Z1 tényleg egy "csuda lesz", ha kijön azzal a spec.-el, amit itt-ott olvasni lehet. Én speciel kétlem. Elvileg még kisebb lesz mint pl. a Mi2, mivel 4"-es kijelzőről szólnak a hírek. S800-at rebesgetnek 3000 mAh-s akksival, ami egyszerűen szerintem nem fog beleférni.
Erről a MiOS-ről hol olvastál? Szó szerint megállt bennem az ütő. Meg ne szívassanak azzal, hogy pl. jövőre pá-pá Android, mert akkor nagyon pipa leszek. Én nem fél-egy évre veszek telefont...
-
leszilaci
csendes tag
Mas is tapasztalta, hogy wajk-fele wiui 3.8.23-ban a play store-bol csak wifin lehet letolteni app-okat, es 3g-n nem engedi?
Hiaba veszem ki a pipat, hogy ne varjon wifire, hanem kezdje letolteni mobil halozaton, akkor sem hajlando letolteni, csakis ha wifi aktiv. -
Karavik
veterán
válasz
Williamgrant #5232 üzenetére
A legjobb megoldás, ha az optikai képstabilizátor integrálva van a készülékben, úgy mint a Nokia Lumia 920 és LG G2 esetében. Most még mobiltelók esetében újdonság, de 1 év múlva a legtöbb csúcs készülékben jelen lesz.
-
-
jilian
addikt
Ezt a ROM -ot próbálta már valaki?
(hogy a tökömbe kell letölteni? /reg. nélkül/)
-
balewi
aktív tag
válasz
Williamgrant #5232 üzenetére
Hogy ez mennyire jól jött volna nyaraláskor ...
Olyan, mintha úsztál volna a levegőben. Tetszik -
-
hriska
aktív tag
Hol tudom kikapcsolni,hogy ne értesítsen állandóan új frissítésekről?
System1 : MIUI3.9.6
System2 : WIUI3.8.23Köszi
-
vagyula
senior tag
válasz
Cyberpunk #5231 üzenetére
Nagyon igaznak tűnnek a pletykák a Z1 minivel kapcsolatban.
Gyakorlatilag mindent megkap,ami a Z1-ben van,csak HD 4,3" kijelzője lesz.Másik pletyka:
A Miui a saját oprendszerén (MiOS) dolgozik, bye-bye-t int az androidnak.Ha igazak a pletykák a Mi4 már azt fogja kapni... -
Sziasztok Urak!
Egyik haverom felhívott, hogy vett egy mobiltelefonos kézi kamera stabilizátor állványt, ha van kedvem menjek el és teszteljem. Az irodája környékén volt egyébként is dolgom, ezért beugrottam hozzá egy kis tesztre. :-)
Ugyan nem 100%-ig Mi2 specifikus a dolog, de mivel az én Mi2-m volt belepakolva, ezért talán ide is elfér a téma és esetleg még lesz aki örül is neki. :-)
A cuccról teszek fel fotókat, de nem írom le a termék nevét (nehogy reklámozással vádoljon egy kedves fórumtárs), akit érdekel keressen meg privátban és adok akár linket is. A cuccot itthon (Magyarország) gyártják, elsősorban külföldi piacra (talán nem meglepő) értékesítik.
Készítettem három videót, sebtiben összedobott állapotban. A vérszeműeknek mondom, hogy nem lett 100%-osan pontosan kalibrálva a cucc, de azt hiszem a lényeg így is érzékelhető lesz. Úgy néz ki hogy egy időre elkunyeráltam tőle, tehát ha valakinek lenne kérdése, vagy ötlete témára/beállításra az esetleg szólhat. :-)A készülék beállításai:
Xiaomi Mi2 / Miuiandroid.com-3.8.29 rom / Teljesítmény: energiatakarékos / gyári kamera app / kamera felbontás 1080p / extra kamera beállítások: felhős téma videófelvétel /Először a helyszínen körbesétáltam az épületet úgy, hogy a telefon a kezemben volt. Igyekeztem tőlem telhetően stabilan tartani, de nem gyökkettővel sétáltam. Nevezem ezt "referencia" felvételnek. :-)
A következő két anyag, már a stabilizátorra szerelve került rögzítésre. Az egyik egy általunk kitalált beállítás, a másik pedig a gyártó által megadott felszerelési és beállítási módon került felvételre.
Kíváncsi vagyok mi a véleményetek, melyik felvétel a "jobb"?Ma még egy autós videót is akarok vele készíteni, ha nem köpködtök meg érte, azt is feltöltöm! :-)
Amúgy be vagyok ájulva a cucctól. :-DÜdv: WG
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Williamgrant #5230 üzenetére
Ha igazak a pletykák, akkor a Z1 Mini az odaver majd. 4,3" és csúcs hardver és itt a Mini jelző végre nem csak kisebbet, és gyengébb hardvert takar.
-
Wajk:
Igen, az tuti hogy két Mi3 kijön majd egy Z1 árából, de azért írtam hogy ha az ár nem húsbavágó, hogy akinek az ár nem annyira számít... :-) Nem tom, nekem kinézetre és leírások alapján most irgalmatlanul tetszik.
Aki szolgáltatótól vesz telefont, az meg is érdemli ha zárt bootloaderrel kapja. :-) Na jó, ez szemét beszólás volt.
Abban bízok hogy a legtöbb "erőgépre" valaki mindig hekázik egy MIUI-t, ha a Z1-essel is ez lesz, elgondolkodnék rajta. Amúgy meg ugyanaz a bajom vele mint a Mi3-mal: büdösnagy tepsi kijelző... -
peanar
senior tag
Igen,de azt is vegyük figyelembe,hogy hova gyártották ezt,ezeket a készülékeket!
Ja és ugye kis utánaolvasással bárki kiderítheti,hogy melyik frekin sugároz,vagy éppen nem sugároz,így mindenki eldöntheti,hogy ezekkel a feltételekkel bevállalja vagy sem
Az viszont már kevésbé köztudott,hogy pl. a voda hol,melyik településen tólja 900MHZ-n a HSDPA-t... -
Használható. Cégnél arra szoktam most is állítani, mert a térerő ingadozás miatt hsdpa mellett nagyon merül. Itthon meg van wifi. A "máshol" lesz a probléma, ahol eddig hsdpa-t használtam. Mondjuk YouTube meg társai nem szokott nálam menni, de azért ez most kissé bosszantó..
Tudnám, hogy mindenestül 100 alatt megúsznám és nem jövőre ér el eddig a Mi3, lehet meg kellene várnom.
-
peanar
senior tag
válasz
Barthezz2 #5216 üzenetére
Hát igen,ilyen téren a fehér karika piros foltos szolgáltató egy nagy rakás trágya! Én is ha lemegyek vidékre,nem hogy HSDPA nincs,de térerő is alig és olyankor a teló újra indul
Össze vissza kamuznak a lefedettségről és aki hűséget kötött náluk az olcsóbb percdíjak reményében (én is én is),az vidéken ráb@szott!
Az EDGE-t meg felejtsd el,néha annyira használhatatlan,legalább is a vodánál,hogy az előbb említett vidéken,a múltkor nem hogy egy böngésző oldalt nem tudtam megnyitni,hanem még a szerencsétlen időjárás alkalmazás sem tudott frissülni!Egy tuti,ezek nem a telefon hibája!
-
A Mi2S tényleg nem tudja a 900Mhz-es HSDPA-t? GsmArena spec alapján nem..
-
Semm1
tag
válasz
Williamgrant #5191 üzenetére
Ezelőtt egy Xperia Mini-t használtam a 2.3.7-es Gingerbread-el, mikor már elkezdet zavarni, hogy néha lassú akkor sem ROM-oltam...Annyira nem is vonz ám ez a része a telefonnak amúgy.
Átlag felhasználó vagyok, aki kicsit érti is hogy miből épül az Android és a teló, de a lényeg...Hogy kiszolgáljon azzal, amiért vettem, és ne lassuljon be, meg a kijelző szépsége is szempont volt persze, méretben meg ha jól tudom ez a legkisebb méretű S4 Pro-s telefon. 5"-os marha nagy lett volna a 3"-os után, ennek is majdnem 2x akkora a nyomkodási felülete.
De ha azt írod, hogy úgy sem merek ROM-olni, és sörben akarnál fogadni...
Én kicsit most jobban jártam az Mi2-vel...Meg amúgy is, nem bírtam volna kivárni, míg lemegy az ára.
Akksiról meg annyit, felsőre a CPU-Z volt amivel lefigyeltem nem-e hamisítványt fogtam ki...Többet zabál mint a kijelző, valami nem jó azzal a programmal. -
Karavik
veterán
App Permissions\ Secutity Releated beállításoknál van lehetőség bizonyos programok esetében (pl. Viber, WhatsApp) különböző engedélyek megadására:
Call Monitoring
Phone State
Phone Call
Send SMSTudja valaki hogy ezek az engedélyek pontosan mit is jelentenek, mit okoznak, jelet-e veszélyt ha engedélyezve vannak?
-
Palmi1
csendes tag
Sziasztok!
Végül csak rászántam magam, hogy beszerezzek egy mi2s-t. Ebben nagy segítség volt, hogy az mi3 bazi agy lett...
Szóval azt kérdezném, hogy van valakinek tapasztalata a Fulcrumall-al kapcsolatban?
Azt láttam, hogy tokokat, hátlapot (apróságokat) rendeltek már onnan páran, s minden rendben volt, de készüléket vett-e már tőlük valaki?
Árban most ~$40 el olcsóbb, DHL-el, mint a ibuygou-n a 32GB-s változat
Megbízhatóak, eredeti készülékeket árulnak?Köszi előre is
-
válasz
Williamgrant #5193 üzenetére
hát én xperia s-ről váltottam a mi2-re, és sírni tudnék ha rá gondolok, akkora egy fos volt az a telefon.
nagyon tetszett, de szoftveresen frankón egy hulladék, és a szolgáltatósoknál fel sem lehet nyitni a bootloadert, tehát a romolást felejtő.
fél évig kínlódtam, aztán eladtam.
szóval nem hiszem hogy a Z-sorozatnál szoftveresen azóta megváltották volna a világot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Biliárd és snooker topik
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Nintendo Switch
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest